Mobil la PC o scumpete?

guest_7

E bine ca unele telefoane mobile se pot "lega" cu calculatoarele care au si ele ce le trebuie pentru asta.Problema este legata bineinteles de costuri asa incit ii intrebi pe cei care exploateaza la maxim mobilele daca se merita si ce "chestii" (editare SMS de la tastatura,logo-uri tonuri de apel de pe net etc.) le sunt indispensabile.Deasemenea ma intereseaza ce telefoane mobile pot inregistra convorbiri "lungi" sau ce vrea utilizatorul si daca informatia rezultata poate fi "trimisa" sub forma de fisiere audio cu nu stiu ce format pe PC.As mai fi interesat daca Cosmorom mai are wap-ul gratuit si cit costa o cartela cu numar la Cosmo.
Gioro_T
Originally posted by guest_7
E bine ca unele telefoane mobile  se pot "lega" cu calculatoarele care au si ele ce le trebuie pentru asta.Problema este legata bineinteles de costuri asa incit ii intrebi pe cei care exploateaza la maxim mobilele daca se merita si ce "chestii" (editare SMS de la tastatura,logo-uri tonuri de apel de pe net etc.) le sunt indispensabile.Deasemenea ma intereseaza ce telefoane mobile pot inregistra convorbiri "lungi" sau ce vrea utilizatorul si daca informatia rezultata poate fi "trimisa" sub forma de fisiere audio cu nu stiu ce format pe PC.As mai fi interesat daca Cosmorom mai are wap-ul gratuit si cit costa o cartela cu numar la Cosmo.

Pai mah, daca vrei sa reduci costurile (si daca stii c-o sa stai mau mult cu un telefon, spre deosebire de mine) atuncea te echipezi c-un data cable si ai rezolvat problema, in loc sa dai $60 pe un BT dongle pe care sa-l folosesti doar pt asta ...
Nu stiu ce softuri sunt pt Ericsson, da' la Nokia ai putea incerca softul lor (Nokia PC Suite) sau LogoManager, care este destul de dragutz ...
Da, poti scrie SMS-uri de la tastaturi, ringtonmuri, logouri , applicatii java (pt 6310i, de ex) si alte-altea...

Cat despre inregistrarea convorbirilor pe cell, pana acuma n-am vazut cell obisnuit care sa aiba mai mult de 2 minute (ahai, 2 minute jumate maxim) disponibile spre a inregistra, insa din catre stiu eu nu le poti lua ca fisiere pe care sa le pui pe computer, deci raman acolo-n telefon.
Cre' ca exceptii de la regula ar face-o hibrizii PDA_mobil, cum ar fii P800 sau Siemens SX55 ...

:buna:

vstef
pai cabluri de date se gasesc pe la toate magazinele orange/connex, iar unele au si soft inclus.

Cred ca merita investitia initiala, care poate fi de la cateva sute de mii pana la 1 milion (depinde de mobil / cablu)
rz
Conectarea telefonului la PC,fara fir, prin adaptoare Irda sau Bluetooth (daca are si telefonul) costa acum intre 1.300.000 si 1.500.000 lei.
Doar daca ai abonament de date merita investitia (pentru Dial-up,mail,fax,etc.)Intradevar poti trimite si sms direct de la tastaura dar sa dai atatia bani pentru asta nu cred ca merita.Nu pot sa-mi salvez scurta (sub un minut)inregistrare din telefon!.Imi afiseaza automat pe PC doar apelurile pierdute, sms-urile si mail-urile din inbox.
ovidiugm
Unele telefoane suporta inregistrare audio mult mai lunga, de exemplu SonyEricsson T300-ul (si probabil T68, nu am incercat) inregistreaza in memoria de 1MB pina la 10 minute (in functie de cit ai liber), si pe urma poti sa transferi si in calculator.

Pentru conectare calculator-telefon cea mai buna varianta este IrDA-ul, pentru ca:
- costa 500.000, deci mai putin decit multe cabluri de date
- daca schimbi telefonul il poti folosi si la noul telefon, in timp ce cablul de date il arunci
- poti sa faci cu el tot ce faci cu un cablu de date sau cu bluetooth (ma rog, deblocarea prin IrDA/Bluetooth nu merge la toate telefoanele sad.gif )

Dezavantajele sint:
- daca vrei un IrDA ieftin trebuie sa optezi pentru versiunea care se monteaza direct pe placa de baza, nu prea bine daca ai calculatorul sigilat, nu?
- trebuie ca mobilul tau sa aiba infrarosu, dar oricum acum mult mai multe mobile au infrarosu decit Bluetooth, deci la o shimbare de telefon nu mai esti conditionat de alegerea unui telefon cu Bluetooth, ai o mai mare libertate de alegere
rz
La IrDA ar mai fi un dezavantaj...atunci cand esti cu laptop-ul in masina sau tren stabilitatea legaturii(din cauza miscarilor de tot felul)poate avea de suferit, pe cand la conectare prin bluetooth telefonul poate fi tinut oriunde si in orice pozitie pe o raza de 3-4 metri (la aceasta distanta semnalul nu scade sub 80% pe scala de vizualizare)
Peste scurt timp veti observa ca mai toti producatorii vor produce telefoane cu bluetooth(chiar IrDA+Bluetooth).Bluetooth este o tehnologie mai noua in plina ascensiune care deja nu mai poate fi ignorata de firmele puternice.
www.blueunplugged.com - viitorul bate la usa!
Masterboy
Parca s-a mai discutat de n ori despre tarife de date pc-mobil. Pt asta cea mai convenabila si rapida technologie este de 2.5-3 G adica retele CDMA
(deocamdata) din USA dar si de la noi(Zapp).

addicted
am avut nokia 6510 si inregistram pe el cu sound recorderu tot felu de tampenii, si odata mi-a venit sa fac o copie a tot ce era pe el din motive de siguranta.. pt asta am folosit portu de irda, si m-am pomenit in final si cu wavurile cu tot ce inregistrasem eu.. ce ma mai uimeste e ca a durat destul de putin trasnferul, cu tot cu mesaje agenda si setari.

ps. nu mai am teleofnu ala, dar sunt sigur sigur sigur ca merge.
moartea
Originally posted by dejayfx
.. ce ma mai uimeste e ca a durat destul de putin trasnferul, cu tot cu mesaje agenda si setari.

115.200 e o viteza destul de mare, mai ales pentru cativa zeci de kB de numere de telefon si niste wavuri la _super_ calitate smile.gif
moartea

Originally posted by vstef
pai cabluri de date se gasesc pe la toate magazinele orange/connex, iar unele au si soft inclus.  

Cred ca merita investitia initiala, care poate fi de la cateva sute de mii pana la 1 milion (depinde de mobil / cablu)

Sau mai bine iti faci unul, te costa intre 100-200.000 (componente de la orice magazin), mai trebuie o mufa de conectare la telefon. Aptitudini necesare : Casa pionerilor, anul I smile.gif
Palax
ovidiugm zimi unde gasesc si eu port IrDA la maxim 500.000 ca as fi interesat, am un t300 ; stiu ca la sagem myx-5 suporta gif/bmp/wav si nu mai stiu ce dar t300 ce suporta? macar midi sau wav, si gif/bmp... ar fi super misto sa imi pun poze editate de mine si chiar melodi preferate
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.