pall07
15th September 2009, 15:04
CITAT (AlinaAlisa @ 5th September 2009, 01:37)

1. as dori sa-mi montez un filtru de apa la robinet. 2. ar fi indicat sa fac o analiza a apei. 3. pimirea si interpretarea analizelor (cine analizeaza aceaste rezultate?) 4. cunoasteti o firma in Pitesti specializata in acest domeniu?
Daca apa este de la retea nu ai nevoie in mod expres de buletin de analize. In cazul in care este din foraj iti trebuie obligatoriu un buletin de analize care costa in principiu 250 ron. Eu stau la bloc si folosesc un filtru Aquator. Iti pot recomanda o firma, dar este din Ploiesti din pacate, Grb Stecon parca se numesc.
danis007
16th September 2009, 14:10
Salutare tuturor,
Dati-mi si mie o mana de ajutor... mai precis, m-am mutat de curand in Domnesti (Ilfov), la casa... Si acum cca. 3 luni au facut cei de la care am luat casa un put in care au bagat o pompa, in casa se afla vasul de expansiune, dupa care este un filtru clasic (d-ala care dupa ce se impute se spala si se pune la loc). Am facut o analiza la apa (atat din put cat si de la robinet din casa) si totul pare destul de ok, mai putin clorul rezidual care a ajuns la valoarea de 3,37 (aproape de 8 ori limita maxima admisa). Duritatea pare a fi in limite normale (adica 15) in ciuda faptului ca toate bateriile din casa sunt "patate"... Acum ideea este ca indicele mare de clor apare doar in put, proba luata din casa arata o valoare de 0,52. Asadar, daca inteleg eu bine situatia, filtrul pe care-l am in casa (inainte de centrala) filtreaza clorul asta nenorocit foarte tare (ceea ce este bine). Eu vreau sa ajung la urmatoarea situatie :
1. sa am undeva (de ex. in bucatarie) un robinet de la care sa pot bea apa linistit
2. sa nu mai am "petele" de pe obiectele sanitare de inox
Ce solutii am ?
Salutari !!!
danis
grigguti
17th September 2009, 10:10
CITAT (danis007 @ 16th September 2009, 15:10)

..Ce solutii am ?
Pai ideea este relativ simpla, dupa ce vechii proprietari au forat putul, au bagat clor ca la balamuc in el. Desi tu spui ca apa pare a fi in limite normale dpdv al duritatii, ei bine ... nu exista limite normale:))
Daca pentru a avea apa potabila ai nevoie de o duritate de minim 5 grade germane, pt apa menajera duritatea nu trebuie sa depaseasca 3. Deci in primul rand iti trebuie un dedurizator. Daca nu ai alte probleme si analiza din casa a iesit bine, poti bea apa linistit. Vrei sa fii mai catolic decat papa, poti apela la un ansamblu de filtre ce se monteaza sub chiuveta (nu osmoza) ce iti retin sedimente pana la 1 micron si inca un CA pentru finisaj.
Dar atentie la nitrati, nitriti si amoniu. Esti sigur ca nu ai asa ceva in apa? Pt ca din hartile mele apare ca zonele Domnesti, Ordoreanu, Clinceni, Bragadiru si altele ce nu mai sunt din aceeasi zona, au astfel de pb.
danis007
19th September 2009, 22:52
CITAT (grigguti @ 17th September 2009, 11:10)

Pai ideea este relativ simpla, dupa ce vechii proprietari au forat putul, au bagat clor ca la balamuc in el. Desi tu spui ca apa pare a fi in limite normale dpdv al duritatii, ei bine ... nu exista limite normale:))
Daca pentru a avea apa potabila ai nevoie de o duritate de minim 5 grade germane, pt apa menajera duritatea nu trebuie sa depaseasca 3. Deci in primul rand iti trebuie un dedurizator. Daca nu ai alte probleme si analiza din casa a iesit bine, poti bea apa linistit. Vrei sa fii mai catolic decat papa, poti apela la un ansamblu de filtre ce se monteaza sub chiuveta (nu osmoza) ce iti retin sedimente pana la 1 micron si inca un CA pentru finisaj.
Dar atentie la nitrati, nitriti si amoniu. Esti sigur ca nu ai asa ceva in apa? Pt ca din hartile mele apare ca zonele Domnesti, Ordoreanu, Clinceni, Bragadiru si altele ce nu mai sunt din aceeasi zona, au astfel de pb.
Ciudat este ca putul este nou, a fost forat acum cca. 3 luni, este inchis si nu are acces nimeni la el (decat noi, evident)... deci - cel putin noi nu am bagat clor... oare e posibil ca vreunul din vecini sa fi facut asta si sa apara clorul in panza de apa astfel incat sa ajunga si la noi ?
Duritatea - precum spuneam este de 15... cand spuneam limita normala ma refeream la faptul ca pe buletin valoarea maxima admisa aparea ca fiind parca 30...
asadar - tre' sa punem dedurizator. Ok, am vazut mai demult ca recomandai unul de 9 - 11 litri (parca asa retin). Noi suntem 3 persoane in casa + in curand un bebe mic. Am vazut mai multe oferte de dedurizatoare care ajung cca. 2600 ron, insa nu scrie niciunde cat costa consumabilele (pastilele alea de sare) si cat de multe sunt necesare (consumul acestora). Sau n-am vazut eu unde scrie... ma poti ajuta cu informatiile astea ?
Oricum, dedurizarea nu cred ca face apa potabila, fapt pentru care banuiesc ca dupa ce pun dedurizator va trebui ca la robinetul de la bucatarie sa mai pun niscaiva ceva. Am o ruda care are un filtru de la Amway, da' mi se pare scump cu spume... Ce-i drept, apa-i buna da' si vreo douazeci si ceva de milioane stau mai bine in buzunarul meu decat la mlm 
Saptamana viitoare refac analiza, cel putin in asta nu aveam probleme cu nitriti, nitrati si amoniu...
multumesc 
Salutari !!!
grigguti
21st September 2009, 17:58
CITAT (danis007 @ 19th September 2009, 23:52)

Ciudat este ca putul este nou, a fost forat acum cca. 3 luni,..
11 litri, consum de 0,69kg de sare / regenerare, aprox 10 kg/ luna. Acestea sunt maxime, daca ma iau numai dupa experienta, lasand la o parte calculele, as zice ca va consuma maxim 7 kg/ luna.
Calculele astea sunt facute pt un dedurizator cu regenerare proportional si cu tanc de sare uscat, este f important sa retii acest lucru, pt ca exista pe piata dedurizatoare cu tanc de sare umed si regenerare pe baza de timp sau volum (romstal, h2o, black sea, etc) ce consuma in medie dublu fata de un dedurizator de acest gen. sarea te costa in functie de tipul ei, intre 10 000 lei vechi/kg si 25 000. Preturile difera in functie de distribuitor dar si de puritate, intre 75% si 99%. Cu cat puritatea este mai mare, cu atat regenerarea se face mai bine (complet) si capacitatea de tratare se mentine. In legatura cu aparatul de la Amway ... daca ai bani de aruncat pe lucruri bune dar inutile tie si scumpe in draci ... Go for it !
Daca mai vrei detalii te ajut pe forum, daca te intereseaza aparatura despre care ti-am vb, dai un mesaj pe privat.
cristivivo
22nd September 2009, 14:57
CITAT (t man @ 3rd December 2005, 06:41)

De unde sa cumpar filtru de apa si cat costa?
Va sunt utile?
Iti recomand sistemele de purificare a apei cu membrana osmotica. Sunt singurele sisteme care elimina toate substantele contaminante si poti consuma apa cu incredere. Click aici
danis007
23rd September 2009, 15:40
CITAT (grigguti @ 21st September 2009, 18:58)

Daca mai vrei detalii te ajut pe forum, daca te intereseaza aparatura despre care ti-am vb, dai un mesaj pe privat.
Ti-am dat PM, uita-te in inbox, te rog...
merci
danis007
25th September 2009, 14:00
Am refacut analizele la apa si iata rezultatele :
- temperatura : 21
- concentratia ionilor de hidrogen : 7,32
- conductivitatea electrica : 602
- culoare : 5
- turbiditate : 2,04
- oxidabilitate : 7,88
- aluminiu : 0
- amoniu : 0,01
- azotiti : 0,011
- azotati : 9
- clor rezidual : 0,38
- duritate totala (grade germane) : 15
- fier : 0
- cloruri : 23
- sulfuri si hidrogen : 10
- mangan : 0
- zinc : 0,69
- sulfati : -
Dupa aceste informatii, ce concluzie ar trebui sa trag ? E potabila apa ? .... sau ? merci. Salutari !!!
Neohori
28th September 2009, 20:58
Stau in Cluj , apa destul de curata la retea si dupa ce am citit pe forum , am intrebat de unul altul cred ca un aqator este deajuns pentru necesarul apei de baut al unei familii formata din 3 persoane . Am citit si de sistemele de filtrare de la firmele mlm cele de aproximativ 1000Eu dar din cite am inteles cam tot aia fac cu plusul lampei uv care separat o pot achizitiona la 4-5 mil . Sistemul actual pe care l-am facut eu este format din 1 cartus cu sita fina 60 microni , 2 cartuse cu fir bumbac 5 microni toate trei legate in cascada , daca pun acest aqator dupa toate cred ca ar fi deajuns . Daca e nevoie pot cumpara si un sterilizator uv ca nu e asa de scump , nu ma pricep deaceea intreb . Teoretic nici filtrele de 1000eu nu au alte componente dar pina la acea suma tinind cont ca pina acum tot ce am investit e in jur de 200ron cred ca reusesc sa fac o cascada de zeci , sute de filtre legate plus vreo zece lampi uv de imbat de cap toti virusii si gonococii pina la capatul celalalt de teava
.
Orice sfat este binevenit . In Cluj am gasit la reprezentanta acest filtru , aqator , la pretul de 189 ron ceeace nu mi se pare scump , problema e sa fie eficient .
grigguti
4th October 2009, 16:40
Danis, la analiza aia pune te rog si unitatile de masura, mg, ppm, µg ?!
CITAT (Neohori @ 28th September 2009, 21:58)

Stau in Cluj , apa destul de curata la retea...
daca apa este de retea, teoretic, este ok dpdv microbiologic si fizicochimic. scoate al doi-lea cartus de bumbac ca este inutil daca este tot la 5 microni. daca era mai mic era k. inlocuieste-l cu unul de CA (carbune activ, eventual daca gasesti impregnat cu Ag) ,ca sa fii mai catolic decat papa, poti incerca si un UV, dar nu-i musai. Dar atentie, asta in cazul in care apa este de retea, asa cum spui si daca se clorineaza apa la punctul de distributie, in caz contrar, faci analiza si mai vb dupa.
strumfph
4th October 2009, 20:24
Buna seara!
Sunt nou pe aici.Ma intrebam oare se poate face o instalatie cu osmoza pentru toata casa ?
iasingrozescu
4th October 2009, 20:35
Eu stiu ca la fiecare robinet tre sa ai dedesubt insalatzia aia cu 3 pahare....
Neohori
4th October 2009, 21:11
CITAT (grigguti @ 4th October 2009, 17:40)

daca apa este de retea, teoretic, este ok dpdv microbiologic si fizicochimic. scoate al doi-lea cartus de bumbac ca este inutil daca este tot la 5 microni. daca era mai mic era k. inlocuieste-l cu unul de CA (carbune activ, eventual daca gasesti impregnat cu Ag) ,ca sa fii mai catolic decat papa, poti incerca si un UV, dar nu-i musai. Dar atentie, asta in cazul in care apa este de retea, asa cum spui si daca se clorineaza apa la punctul de distributie, in caz contrar, faci analiza si mai vb dupa.
Multumesc pentru raspuns .
Am cumparat si am montat filtru aqator , am desfiintat al doilea filtru de bumbac asa cum mi-ai sugerat . Ce am constatat in bine e ca s-a schimbat gustul total , apa parca e mai "fina" si aluneca pe git ca uleiul , gustul cafelei deasemeni s-a schimbat in bine , una peste alta a meritat pe deplin montarea acestui filtru simplu si eficient .
Modelul de filtru care era cu bumbac este atipic si nu gasesc carbune activ cu ag pe acea masura , eventual poate gasesc la reprezentanta aqator buzau de aici din cluj ceva care sa se potriveasca , ma refer la cartus cu filtru cu tot .
Cristist50
11th October 2009, 05:55
Se poate, am luat si eu asta in considerare, este destul de scumpa insa nu extraordinar, cam 2000-2500 euro si iti va trebui un vas tampon de minim 1mc. Singura problema este randamentul. Prin osmoza, cam 20% din apa trece practic prin acea membrana restul se arunca (asta in functie de presiunea instalatiei, cele cu presiune mai mare au randamente mai bune). Deci simplu, la 1mc obtinut -> cam 5mc de apa sunt aruncati. Eu am renuntat la idee.
P.S. Este posibil sa fie si alte tipuri de instalatii, eu cand am discutat cu un dealer, acela mi-a spus" amanuntul" de mai sus.
mikaell21
14th October 2009, 09:33
Salut,
Ce instalatie de filtrare (mai ieftina) ar fi potrivita pentru o garsoniera intreaga? Sunt doar doua tevi (calda si rece) care sunt si pentru baie si bucatarie.
Ma gandeam sa pun pe teava de apa calda un filtru de clor si pe cea rece unul de clor si particule.
Ce filtre ar fi mai ok ca sa nu scada prea mult debitul de apa? Pentru ca am vazut ca ca la M4, de pe chiuveta, debitul scade la sfert dupa doar o luna si trebuie curatat.
Multumesc.
grigguti
14th October 2009, 11:03
1. Se poate pune osmoza si pe toata casa, costurile sunt insa f ridicate, 3-5000 euro in functie de calitatea apei si de debitul cerut. (adevarat, se foloseste doar 25% din apa , restul se deverseaza dupa ce spala membrana osmotica si este preferabil ca inainte de osmoza sa se dedurizeze apa pt ca altfel va colmata membrana)
2. tratare pt garsoniera se poate face doar pe apa rece, pe apa calda se poate pune doar filtru de sedimente
daca ai o singura teava de apa ce intra in centrala atunci se schimba situatia pt ca este apa rece inainte de a deveni calda in centrala.
AdrianDKA
14th October 2009, 11:29
CITAT
Clorul are cel mai larg spectru de activitate dpdv microbiologic, el se foloseste cu succes in dozarea controlata (adica dupa debitmetru, statie de dozare, rezervor si injector se mai ataseaza si un senzor cu analizor de clor rezidual. Uv-ul are dezavantajul sterilizarii locale, apa este sterilizata 100% intr-un UV dimensionat corect dar din pacate doar local...
Sunt de acord cu dvs ca este o metoda f buna si mult mai sigura decat clorul, dar eu imi permit sa sugerez in anumite cazuri sa se foloseasca ambele solutii:
adica un UV urmat de clorinator iar la consumator, pe apa rece, un CA.
Acele anumite cazuri sunt aplicatii cu debite mari si instalatii mai complexe (ma gandesc). Altfel nu vad de ce ati sugera UV inaintea clorinarii.
Chiar dumneavoastra ati spus ca UV-ul are caracter local, si atunci nu ar fi logic ca (in cazul unui consumator casnic) UV-ul sa fie amplasat cat mai aproape de punctul de consum ?
p.s. mi-am amintit ca ati spus intr-un post anterior ca dumneavoastra lucrati mai mult pe aplicatii mari si ma gandesc ca din acest motiv ati oferit ordinea de mai sus.
CITAT ( @ 14th October 2009, 10:33)

Salut,
Ce instalatie de filtrare (mai ieftina) ar fi potrivita pentru o garsoniera intreaga? Sunt doar doua tevi (calda si rece) care sunt si pentru baie si bucatarie.
Ma gandeam sa pun pe teava de apa calda un filtru de clor si pe cea rece unul de clor si particule.
Ce filtre ar fi mai ok ca sa nu scada prea mult debitul de apa? Pentru ca am vazut ca ca la M4, de pe chiuveta, debitul scade la sfert dupa doar o luna si trebuie curatat.
Multumesc.
Rolul unui filtru este sa se infunde! Asa ca ar trebui sa fiti multumiti ca scade debitul si trebuie curatat, asta inseamna ca filtrul functioneaza, altfel toate impuritatile pe care le curatati de pe filtru ar fi ajuns in organismul dumneavoastra.
Se poate monta un filtru declorinator pentru dus (functioneaza si pe apa calda), si la bucatarie, un filtru ceramic va recomand Doulton ICP.
(presupun ca este vorba de apa de retea si aveti teava de apa calda direct de la reteaua de termoficare, altfel, daca aveti si o centrala termica as recomanda si un dedurizator pentru protectie instalatiei impotriva depunerilor de calcar. )
Filtrul declorinator pentru dus este in jur de 55 EURO + TVA si Doulton ICP in jur de 130 EURO + TVA, depinde de unde le achizitionati, puteti gasi preturi mai mari sau mai mici.
mikaell21
14th October 2009, 12:59
Da, teava de apa calda este direct de la reteaua de termoficare si nu exista centrala.
Eu vroiam sa pun filtrele intr-un singur loc. Adica fix inainte de contoare pe fiecare teava daca se poate. Cred ca pentru asta ar trebui facute modificari la acele tevi.
raduk
14th October 2009, 13:58
CITAT (mikaell21 @ 14th October 2009, 13:59)

[...] Eu vroiam sa pun filtrele intr-un singur loc. Adica fix inainte de contoare pe fiecare teava daca se poate. [...]
Nu cred că asociația de locatari/proprietari va fi de acord cu așa ceva.
danielsusca
19th October 2009, 14:34
Salut întâi pe toți cei care vor avea răbdarea și bunăvoința de a citi și a-mi spune părerile lor legate de acest proiect "Filtru Apă + Ionizator Apă".
Deci să încep cu începutul,
Mă numesc Daniel, am 30 de ani și locuiesc la bloc în București, sectorul 3.
Am o familie superbă (Roxana, soția mea și Maria fetița noastră de 3 ani și 5 luni) care îmi doresc să fie principala beneficiară a unei ape curate și sănătoase. Nu mai pun la număr faptul că prin filtrarea apei de la robinet nu am mai fi nevoiți să cumpărăm apă plată din comerț și astfel am reduce și numărul de Pet-uri aruncate chiar și la reciclare.
Pașii (pe care vă rog să-i comentați dacă vi se pare ceva în pus sau în minus) pentru acest proiect "Filtru Apă + Ionizator Apă" sunt următorii:
01 Analiza apei reci de la chiuveta din bucătărie (aici voi monta filtrele) la unul din laboratoarele de specialitate (preferabil din București). Intenția mea este de a compara rezultatele analizei ce pleacă de la Apa Nova cu cele ajunse la mine în bucătărie.
- Aveți idee cât costă un astfel de test?
- Există oare reduceri pentru mai multe teste făcute?
02 Montarea (după apometrul de apă rece existent deja pe conductă) a unui racord în formă de T, rezultând astfel o conductă (Conducta
ce va merge la bateria deja existentă pe chiuvetă, iar cealaltă conductă (Conducta A) devine sursa de apă ce va fi supusă filtrării.
- Ce materiale ar fi indicat să montez? Întreb deoarece există din fontă, cupru, plastic, etc. Intenția mea este ca aceste conducte/fitinguri/racorduri să nu ruginescă, să reziste la presiune, și să nu devină și ele o sursă de reziduri.
03 Montare Robinet sferic 1/2" sau 3/4" MM sau MT, pentru a putea opri alimentarea cu apă în cazul schimbării filtrelor și/sau a intervenției asupra instalației fără a fi nevoit să opresc totată conducta de apă rece.
04 Montare apometru ce afișează 3 cifre după virgulă; pentru a ști exact câți litri de apă vor curge pe acolo și implicit să aflu la ce cantiate de apă trecută am schimbat filtrele.
05 Montare Filtru Aquator Maxi Duplex. Filtrul este compus din 2 filtre: primul tip sită cu o finețe de 50 microni (reține nisip, rugină, suspensiile mari) și al doilea un cărbune activ impregnat cu argint cu o finețe de 0,5 microni.
- Din experința dumneavoastră ce variante de filtre știți că ar fi bune pentru acest pas?
06 A doua analiză a apei după trecerea prin Aquator Maxi Duplex la același laborator. După părerea mea, deja ar trebui să se vadă o reducere semnificativă a unor parametri ai apei față de parametrii apei nefiltrate (analiza apei de la pasul 01).
07 Montarea unui racord în formă de T la captele cărora să montez 2 racorduri flexibile ce vor intra amândouă în aceeași baterie nouă de chiuvetă, modelul acela de baterie la care țeava se poate scoate ca un duș. Menționez că am ales acest tip de baterie, deoarece este într-o zonă acesibilă ca preț (150-200 ron) și care îmi permite astfel ca între robinetul și futunul de scurgere (cel ca un duș) să pot monta ionizatorul de apă (pasul 08). De altfel mie mi-ar fi trebuit o baterie care să aibă doar o singură alimentare cu apă, dar cum acest model nu este foarte popular ar implica niște costuri mult mai mari decât formula asta cu T și 2 racorduri flexibile prin care se alimentează simultan o baterie clasică, gândită atât pt apă rece cât și caldă.
- Sugestii?
08 Montarea Ionizatorului de apă. Modelul la care m-am gândit până în momentul de față ar fi "JP 104 MELODY", Cred că prefer deocamdată acest model deoarece are un raport calitate/preț bun și în plus are un robinet de reglare a debitului/vitezei cu care trece apa prin el creând astfel posibilitatea creșterii alcalinității apei precum și mărirea potențialului de oxido-reducere (ORP) al apei. Ionizatorul va fi alimentat cu apa provenită de la robinetul de la pasul 07 și va avea două ieșiri de apă: cea principală (apa alcalină) și cea secundară (apa acidă). Conducta de apă alcalină va fi racordată la furtunul cel ca un duș al bateriei noi. Conducta pentru apă acidă (de fapt un furtun mic) se va scurge în chiuvetă sau într-un vas de colectare ce va avea nivelul ce "dă pe afară" conectat la scurgere. Menționez că apa acidă dorim să o folosim pt spălat pe față, udatul florilor, iar dacă e foarte acidă la spălatul pardoselii.
- Folosește cineva ionizator de apa? Ce model? Ce mă sfătuiți?
09 A treia analiză a apei (cea de oe fluxul alcalin) la același laborator. Rezultatul ar trebui să fie teoretic mai bun decât rezultatul analizei de la pasul 06.
Intenția mea este de achiziționa un aparat de măsura care să-mi afișeze TDS (Total Disolved Solids), PH, ORP (potențialul de oxido-reducere) și să pot compara rezultatele obținute de mine cu testele de laborator.
Doresc astfel să mă conving că aceste filtre funcționeză și dacă sunt eficiente pe caz concret. În plus pe viitor, odată cu uzarea filtrelor, să pot aproxima cât mai exact posibil calitatea apei fără a mai face/cheltui bani pe noi teste de laborator.
Un astfel de aparat de măsură ar putea fi "7-in-1 Meter Tester ORP , PH, CF, EC, TDS (PPM) °F °C", fiind totodată perfect conștient că nu va egala calitățile unor aparate dedicate, însă care ar avea marele avantaj că ar măsura destul de mulți parametri la un preț accesibil.
Ce părere aveți?
A făcut cineva analiza sursei de apă înaintea filtrării și analiza de apă după filtrare? Si dacă da, ne puteți împărtăși rezultatele?
Vă mulțumesc anticipat pentru răgazul de a fi citit cele scrise și sper ca din demersul meu și contribuția dumneavoastră, a tuturor, să avem cu toții de învățat ceva.
Cu respect,
Daniel
daniel.susca@yahoo.com
TCosmin
19th October 2009, 19:09
Foarte tare. Poti sa faci si un buget pentru ce ai scris mai sus? Suna interesant, dar nu sunt foarte convins de rezultate.
AdrianDKA
20th October 2009, 10:38
CITAT (mikaell21 @ 14th October 2009, 13:59)

Da, teava de apa calda este direct de la reteaua de termoficare si nu exista centrala.
Eu vroiam sa pun filtrele intr-un singur loc. Adica fix inainte de contoare pe fiecare teava daca se poate. Cred ca pentru asta ar trebui facute modificari la acele tevi.
Personal mi se pare prea costisitor.
rasvanel1
20th October 2009, 19:21
Vand 2 filtre de apa amway pun poze
Dau 2 la pret de unul .Nu ma pricep la ele .Sunt noi in cutie .
Le dau ieftin 2 bucati.
grigguti
20th October 2009, 22:36
Se poate monta un filtru declorinator pentru dus (functioneaza si pe apa calda)
Sunt f curios! despre ce filtru vb? ce contine? din cate cunosc eu, nu poate fi decat CA, dar acesta nu functioneaza corect la temperaturi mai mari de 40 grade C. imi scapa mie ceva?
CITAT (danielsusca @ 19th October 2009, 15:34)

Salut întâi pe toți cei care vor avea răbdarea și bunăvoința de a citi și a-mi spune părerile lor legate de acest proiect "Filtru Apă + Ionizator Apă"...
felicitari pt minunata ta familie.
01. pt apa primara furnizata de apa nova, vei gasi analizele gata facute, gratuit, la farmacia cea mai apropiata sau la sediul apa nova.
02. poti folosi cuprul normal pe apa calda sau cupru special pt apa rece (nu oxideaza) sau ppr cu insertie pe apa calda sau fara insertie apa rece. conectori musai bronz.
05. ma bucur sa vad ca oamenii incep sa se ingrijeasca de apa ce o beau. am sa iti propun altceva, da-mi un pm cu numarul de tel si am sa-ti ofer un filtru mixt, CA+Ag (carbune activ impregnat cu argint) si invelis pt retinerea sedimentelor de 5 microni la pretul de "intrare", 18-20 euro+tva. cred ca este o solutie mai putin costisitoare si luand in calcul ca se monteaza pe apa rece principala, vei filtra toata apa rece pt chiuveta nu numai cea pt baut.
06. o analiza pe cont propriu te duce cel mai ieftin la lab. apei nova la aprox. 150 ron
08. la capitolul asta cred ca te complici prea mult ...
rasvanel1
21st October 2009, 07:32
CITAT (rasvanel1 @ 20th October 2009, 20:21)

Vand 2 filtre de apa amway pun poze
Dau 2 la pret de unul .Nu ma pricep la ele .Sunt noi in cutie .
Le dau ieftin 2 bucati.
Imi pare rau dar nu am stiut ca nu trebuie sa pun nr. de telefon.
Ma scuzati!
Detalii tehnice am voie sa postez?Modelul si versiunea.
Este prima data cand intru pe softpedia, intreb?
Eu am cumparat mai multe si am ramas cu ele.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.