Ce am ajuns!
Pagini: 1, 2, 3, 4

FireEyes

Cunosc mai putin cati dintre voi ati urmarit la protv...

Dar a facut-o lata!
A transformat imnul national in....manea!!!! death.gif death.gif death.gif death.gif
Ar trebui sa le crape obrazul de rusine!
Unde s-a mai vazut asa ceva?
Ce minte infantila a putut sa gandeasca una ca asta ? death.gif death.gif

"mue larga" Prostv !

Sper ca mass-media din romania sa ia atitudine!
sigxcpu
... sau poate se adreseaza idio... scuze... procentului destul de mare al celor care ... hm ... gusta.. acest gen de muzica. te-ai gandit la asta?

shobi
cine stie, poate se omologheaza varianta asta ... si o cantam la urmatoru mondial sau european p-asta death.gif
criss_pt
Totusi le-a luat ceva timp sa o faca!
Lowhigh
Departe de a avea simpatii manelistice dar initiativa protv, cu diferitele variante de imn, este interesanta. Daca va deranja intr-adevar neconformismul interpretarii imnului, nu maneaua, ati fi protestat si impotriva altor variante.
oklo
ProTv forteaza limitele bunului simt pana dincolo de acceptabil.

Am vazut si eu imnul national cantat de pe ritmuri de manea de o gasca de TIGANI, manelisti cunoscuti si mai putin cunoscuti(mie unul doar unele nume imi sunau vag cunoscute - Armeanca, unu' de la Craiova, altu' de la Valcea, Salam etc).

Trebuie ca se recunosc ca ma uitam fascinat. Mi-a placut in mod deosebit al doilea vers al strofei a doua, cel care zice "ca-n aste maini mai curge un sange de roman". Sau de rroman?

Din lasitate eram tentat sa ma opresc aici, la simpla informare. Hai sa merg mai departe, sa vedeti cum m-a marcat episodul.

Trebuie sa-mi reconsider atitudinea. Refuzam pana azi sa scriu si sa pronunt rom (las deoparte glumele legate de bautura), indiferent cu cati RR, deoarece consider vocabula ca fiind radacina multor cuvinte indisolubil legate de patrimoniul cultural romanesc si cred ca doar cocarjarea cronica a politicienilor nostri (in speta Adrian Nastase) a permis acum cativa ani sa se accepte la nivel european denumirea RROM. Sunt ferm convins ca, impreuna cu Italia, se putea bloca initiativa fara sa parem rasisti. De ce Italia? Pai denumirea oficiala a minoritatii e ROMA. Exista si un precedent: dupa destramarea Iugoslaviei, Grecia a reusit sa impuna Natiunilor Unite ca un stat nou format sa se numeasca FYROM (Former Yugoslavian Republic of Macedonia) si nu pur-si-simplu Macedonia pretextind ca "Macedon" si familia sa de cuvinte fac parte din patrimoniul cultural grecesc. Inutil sa disecam acum motivatiile dar au reusit. Acum mi-e clar... prin mainile mele curge, desigur, un sange de roman... ce conteaza cu cati RR...

Sa nu uitam ca pretutindeni in Europa membrilor minoritatii in dicutie aici li se spune gitanes, gipsys, tzigoinen, gitano etc. si nimeni nu-i jigneste cand le spune asa. Ei insisi isi spun asa. Este o denumire impamantenita de secole, intrata in limbajul comun. Cine naiba - cu exceptia unor lingvisti sau sociologi - mai auzise de RROMANES inainte de circoteca de la Strasbourg? Cioara, cioroi, cioropanez, zburatoare, colorat... astea sunt cuvinte de jignire. Le aud. Pe strada. Pe stadioane. Le resping asa cum voi respinge mereu ideea ca trebuie sa blamezi pe cineva doar datorita originii. Ca de exemplu sa-i blamezi pe toti romanii pentru ca unii CETATENI romani fura, jefuiesc, violeaza sau omoara. Asa cum resping acea mizerie intelectuala, subprodus al unor cercuri academice stangiste si sclifosite numita "CORECTITUDINE POLITICA", corectitudine ce promoveaza ideea ca trebuie sa acceptam orice, oricat de degradant ar fi, doar pentru ca orice semidoct are dreptul sa se exprime in spatiul public fara sa fie contrazis. Pe principiul ca cine striga mai tare primeste microfonul. NU! Nu pot accepta senin sa vad cum imnul national este luat in bascalie de un redactor protevist. M-am saturat sa vad cum intreaga tara se manelizeaza - si ProTv isi da concursul cu placere la asta. Un sociolog imi va spune ca e normal, e mai usoara incultura, mai facila. Dar e mult mai scumpa (cred ca l-am citat pe Garcia Lorca).

Sunt ferm convins ca redactorul care a avut ideea sa puna tigani manelisti sa lalaie imnul a urmarit sa creeze scandal. Adica publicitate. Asa ca acum sunt in dilema: sa dau "send" acestui mesaj, sa propun scandal, sau sa fiu las, sa tac, sa-mi ingrop capul intre umeri si sa mormai incruntat cu prietenii, la vreo bere, niste cuvinte de ocara la adresa unui post TV care arata din ce in ce mai mult ca o fusta inflorata. Voi ce ziceti? Dar daca ziceti, va rog, incercati sa fiti sinceri cu voi insiva, renuntati la ipocrizii si corectitudini politice.
Naga
QUOTE(Lowhigh @ Dec 3 2005, 00:45) *
Departe de a avea simpatii manelistice dar initiativa protv, cu diferitele variante de imn, este interesanta. Daca va deranja intr-adevar neconformismul interpretarii imnului, nu maneaua, ati fi protestat si impotriva altor variante.

Ar fi trebuit sa lase doar varianta originala. mad.gif
Daca tot vrei originalitate, de ce nu si un drapel romanesc in dungi cu bulinute roz? mad.gif death.gif

sandossu
jalniiiiiiiic death.gif
Lowhigh
QUOTE(Naga @ Dec 3 2005, 02:47) *
Ar fi trebuit sa lase doar varianta originala. mad.gif
Daca tot vrei originalitate, de ce nu si un drapel romanesc in dungi cu bulinute roz? mad.gif death.gif

Dar de un drapel romanesc format din cercuri concentrice, ce zici?

Facand o paralela - Steinhardt accepta filmul Jesus Christ Superstar si nu-l considera o blasfemie pentru simplul motiv ca fiecare isi "face datoria" cum poate, iar filmul respectiv reprezenta viata lui Iisus din perspectiva rock. Mai avea si un exemplu in acelasi sens cu un bufon care se intalneste cu Fecioara Maria si isi aduce omagiul prin strambaturi. So... nu fi mai catolic decat papa.
Cony

PROTV incearca sa recastice terenul pierdut. Cu manelele astea...legate de imnul national...SA LE FIE RUSINE!
Gheorghe Dracu
Sunt foarte curios de imnul Romaniei cantat in ungureste. Il are cineva? Stie cineva la ce e bun gestul asta? De a intona imnul Bulgariei in limba cecena de exemplu?
sorin mok
QUOTE(Lowhigh @ Dec 3 2005, 00:56) *
Dar de un drapel romanesc format din cercuri concentrice, ce zici?

Facand o paralela - Steinhardt accepta filmul Jesus Christ Superstar si nu-l considera o blasfemie pentru simplul motiv ca fiecare isi "face datoria" cum poate, iar filmul respectiv reprezenta viata lui Iisus din perspectiva rock. Mai avea si un exemplu in acelasi sens cu un bufon care se intalneste cu Fecioara Maria si isi aduce omagiul prin strambaturi. So... nu fi mai catolic decat papa.

Imnul național este un însemn al statului și este protejat prin lege. Nu se admit interpretări. Codul Penal, art. 236: " Orice manifestare prin care se exprima dispret pentru insemnele Romaniei se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani."

Cât despre creștinism, n-am auzit să fie admisă doar o singură variantă.
ynocentzya
pu*la mea protv.... mai ai sa scrii la multi ani pe coliva ca in rest le-ai facut pe toate... dupa ce ca suntem jalnici in manifestarile fata de cultura si de valorile tarii asteia pe care ne cacam zi de zi acum tre sa o mai facem si public ...
shobi
desteapta-te rromane, arunca-te pe geam death.gif
Takeshy
Idioti
baimalesi
La cum se inmultesc frati nostri de culoare, ca iepuri cate opt copii, o sa ascultam peste cativa ani imnul cantat de guta fata de maimuta "mancavas"

QUOTE(FireEyes @ Dec 2 2005, 23:24) *
Cunosc mai putin cati dintre voi ati urmarit la protv...

Dar a facut-o lata!
A transformat imnul national in....manea!!!! death.gif death.gif death.gif death.gif
Ar trebui sa le crape obrazul de rusine!
Unde s-a mai vazut asa ceva?
Ce minte infantila a putut sa gandeasca una ca asta ? death.gif death.gif

"mue larga" Prostv !

Sper ca mass-media din romania sa ia atitudine!

Eu cred ca sefu "Prostv" sa combinat cu "o frumsica daia cu opt fuste care vinde bomboane agricole in piata"
H725
Dupa acest REMIX, ce ne mai asteapta? La ateneu sa cinte porumbescu remix by Gutza si wonder piticot? death.gif cursing.gif puke.gif
adina2005
Eeee, macar au avut dreptate intr-un loc : "PROstia continua" La Multi Ani, Prostv!! dry.gif
assault
Nu stiu ce va mai mira la Prostv canalu asta e praf si pulbere de ani buni... adica uitativa si voi comedie... Vacanta Mare(nishte idioti care vb numa prostii ... cik noi ar trebui sa radem... NOT) stiri... "Un cretin si-a ucis sotia de prost ce era" ... lista poate continua... mult si bine.
@Ontopic
Pai probabil il vom vedea pe Guta actionar majoritar la Protv si pe "wonder piticot"... prezentator la stiri in locul lu` andreea esca etc... deadtongue.gif death.gif
worm
Rusine sa le fie daca nu se iau masuri in cazul asta. Cum zicea cineva mai sus, este o incalcare a legii. La fel cum altii care aduc ofensa drapelului national sunt pedepsiti asa ar trebui sa se procedeze si in cazul asta. Chiar azi l-am vazut la TV. Mama lor de cio**, ca deja s-au intins prea mult!! Devin o rusine pentru tara.

PS: pentru iubitorii de manele, NU RATATI urmatorul album wonder boy and friends care va contine bonus acest superb track! puke.gif puke.gif

CNA ce face?? discutia si aici chiar pe forumul CNA. inca un puke.gif
GrLght
Mie mi-a placut imnul american transpus pe muzica house. Imnul nostru transpus pe manele mi se pare de-a dreptul penibil. Ca a prins foarte mult la public este inca o dovada ca suntem un popor de manelisti. Rusine noua!
H725
O sa ajungem ca in kosovo, unde sirbii au ajuns din majoritari minoritari iar albanezii viceversa. La sporul demografic al minoritatii AIA, in 100 ani o sa devenim minoritari.... Stranepotul lui Wonder PLOD o sa devina presedinte... cursing.gif
Netshadow
ProTV ?! death.gif Ati ajuns televiziunea tiganilor, incultilor si dobitocilor.Inndobitocire in masa dusa la extrem.Sunteti jalnici.Iar din pacate altii va considera (inca) exemplu si incearca sa adopte aceeasi directie idioata. puke.gif puke.gif puke.gif

IMNUL NATIONAL a ajuns "pres".Si nimanui abilitat pare sa nu-i pese ( bataia de joc a unora fata de tara asta si fata de poporul asta pare ca nu mai cunoaste limite).Sper sa emigrez inainte de a ajunge sa fiu persecutat ca sunt roman,aici,in ROMANIA. sad.gif sad.gif sad.gif

@oklo
QUOTE(oklo @ Dec 3 2005, 00:46) *
"ca-n aste maini mai curge un sange de roman".

Cred ca or sa inlocuiasca cu "ca pe aste maini mai curge un sange de roman".Ai naibii ... (si aia ca etnie ) dar si aia care le-or permis sa isi lege numele de tara asta... Nu sunt rasist,dar totul are o limita.
Si, CORECT: ProTv forteaza limitele bunului simt pana dincolo de acceptabil.
Reikon
Mi s-a facut pur si simplu scarba vazand asa ceva, pe "cel mai tare post" romanesc. puke.gif Pro tv este un monument de incultura. death.gif Dar se sesizeaza cineva? nu...CNA-ul da amenzi dupa ureche. death.gif Imnul Romaniei cantat de tigani.... deadtongue.gif
sorin mok
CNA-ul e prea ocupat să interzică "reclama" NU DA ȘPAGĂ! ca să se ocupe și de altele.
Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.