intrebare copyright

stasi

am copiat o imagine din Microsoft Encarta, am prelucrat-o putin si vreau s-o folosesc intr-un site public. pot s-o folosesc pur si simplu fara sa am probleme de copyright? in caz ca nu, cui ar trebui sa ma adresez?
Takeshy
Daca e copiata si modificata putin ai putea avea probleme.
Daca vrei sa folosesti acea imagine neaparat probabil mai multe informatii ai putea primi de la contact la MEncarta.

Alta idee ar fi sa folosesti alta imagine despre care stii sigur ca e free.

again
sau da-le un mail si le spui ca ai modificat poza, eventual le trimiti pe amandoua ca sa se vada diferenta si le spui ca ai nevoie de un mail de aprobare si pui si tu pe site o pagina "copyright" si spui ca unele imagini sunt preluate cu acordul autoruluiu...bla bla bla
Takeshy
riiiight

Ceva de genul: " V-am copiat poza dar am modificat cate ceva, vedeti, acuma pot sa o folosesc?"

Putin probabil sa-ti dea acceptul fara niste coco, mai ales poza luata de pe o aplicatie foarte raspandita.
brebe85
dar am si eu o intrebare: pozele cu bucurestiul vechi care se gasesc pe dc au copyright? adica as putea sa le public fara probleme pe net?
evilone
@brebe85: opera este protejată pe toată durata vieții autorului. După moartea sa drepturile se moștenesc și opera este protejată timp de încă 70 de ani. După cei 70 de ani opera nu mai este protejată (intră în public domain).
brebe85
pai un calcul: daca o poza e facuta in 1900, autorul avea sigur peste 40 de ani pentru ca fotografia era destinata oamenilor instariti. poate a mai trait vreo 30 de ani ( speranta de viata de vreo 70) asta inseamna ca din 1930 + 70 de ani = 2000. biggrin.gif asta inseamna ca pot folosi fotografiile smile.gif

evilone
Nu, asta înseamnă că probabil poți folosi fotografiile.
UnForsaken
QUOTE(evilone @ Nov 30 2005, 19:42) *
Nu, asta înseamnă că probabil poți folosi fotografiile.

Hai frate, get real. Ai vazut macar pozele alea? Ai vazut ca erau preluate de site-uri consacrate fara nici un fel de copyrights sau detalii despre autor?
evilone

Nu am văzut nici una, nici alta. Dar mulțumesc pentru informație.
again
alea cu bucurestiul nu se stiu de cine sunt facute,deci le poti folosi.Daca apare cineva care DEMONSTREAZA ca ii apartin le scoti (iti dai seama ca sansele sa apara cineva sunt infime)
.ral:cr
cand le trimiti mailul sa le trimit si cheia de inregistrare, cam asa e normal.
aolex
un sfat : incearca pe sxc.hu sa vezi daca nu are ceva ce ai tu nevoie iar apoi , istockphoto.com (aici ai nevoie de cont dar calitatea pozelor e pur si simplu minunata ... culori calumea , multe poze , unghiuri diferite . pro !)
.ral:cr
http://www.funnystrange.com/copyright/myths.htm
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.