QUOTE(ira-mara @ Dec 2 2005, 11:14)

buna,
Sfatul meu este sa nu iti iei o masina din afara fara Euro 3 pt ca:
1. Nu se stie dpdv legal daca dupa 2007 o vei putea inmatricula avand in vedere ca ai adus-o inainte de acest an. Unul dintre motive este ca producatorii si dealerii de masini noi fac presiuni serioase asupra guvernului sa adopte, incepand din 2007, o legislatie cat mai restrictiva referitor aducerea masinilor sh de afara, ca sa nu le scada vanzarile. Legislatie mai restrictiva inseamna: taxe mai mari la inmatriculare, impozite mai mari, etc., si cum stim ca oamenii din guvernul nostru sunt sensibili la influente .......... a se citi shpaga.........
2. A circula cu ea neinmatriculata in tara presupune o imputernicire din partea celui care poseda masina in afara ca tu sa circuli cu ea pe teritoriul RO, dar din cate stiu eu asta se poate face doar pe 0 firma si,.....presupune niste relatii pe la politie.
3. in varianta in care vrei totusi sa iti iei o masina din afara fara E3 si sa circuli cu ea, nu exista taxe vamale, pt. ca tu nu o importi, doar circuli cu ea.
4. Din cate stiu eu nu mai e valabila chestia cu scosul masinii din tara la 3 luni.
Mai bine incerci sa iti iei o masina de afara cu E3 la un pret bun , imi spui ce masina e, ce capacitate cilindrica are , daca e pe benzina sau motorina , ce an de fabricatie este si cu cat o cumperi si iti fac calculul la taxele vamale ca eu lucrez in vama.
bafta!!!
Salut,
Imi poti calcula si mie te rog vama pentru un Opel Corsa din 2001 pe benzina, 1200 cm cubi, la 4000 de euro, cu euro 3?
Merci Bogdan