QUOTE(suri @ Dec 5 2005, 12:36)

eu am inteles ca pentru apa rece exista contoare la fiecare familie; acum am vazut ca am inteles gresit. doar pe baza datelor tale (consum de apa rece, gaz si curent electric, contorizare individuala partiala) nu se poate stabili o repartitie obiectiva a costurilor cu apa si caldura.
stiu ca exista niste norme pentru consumul pausal de apa rece, apa calda incalzire etc, stabilite printr-un stas comunist. daca ai reusi sa le gasesti, ar fi super (din pacate nu te pot ajuta cu vreo directie).
cel mai cinstit ar fi sa-si monteze lumea toata contoare de apa rece / apa calda (si am impresia ca e ceva lege ca pina la sfarsitul lui 2006 sa se intample treaba asta).
o alta solutie mai rapida ar fi sa montati in subsolul blocului un contor pentru apa 'consumata' de centrala si care se trasforma in apa calda. acest contor este pentru uz intern, nu trebuie aviz de la apa nova /radet, trebuie doar sa fie verificat metrologic.
edit: pentru a rezolva rapid situatia, poti lua la mina facturile din ultimile doua-trei luni si sa incereci sa-ti dai seama cum a impartit fostul administrator aceste costuri. daca nici asa nu merge, trebuie sa pui mina pe lege si sa cauti.
ok, mersi de raspunsuri