Formula calcul incalzire si apa calda

pcg

Salut,

Am o problema si poate ma ajuta cineva.

Locuiesc intr-un imobil care are centrala de bloc.
Administratoarea tocmai a plecat si nu mai are cine sa se ocupe de calculatul intretinerii.
M-am oferit eu sa ajut dar ... am niste nelamuriri:

Centrala de bloc funtioneaza cu gaz si curent.

Cum se pot calcula :
-pretul unui metru cub de apa calda, respectiv
-pretul de incalzire pe metru patrat,

daca stim doar:
-factura de gaz (metrii cubi consumati/suma de plata)
-factura de curent (kW consumati/suma de plata)

Daca se pricepe cineva si poate ajuta...
Mersi
bogdanan
factura gaz+factura curent = Valoare_totala
valoare_totala=consumul_total_citit_de_la_apometrele_de apa_calda

pe urma, vezi procentajul alocat fiecarui apartament...din consumul pe care l-a declarat... naughty.gif

pcg
QUOTE(bogdanan @ Nov 27 2005, 14:15) *
factura gaz+factura curent = Valoare_totala
valoare_totala=consumul_total_citit_de_la_apometrele_de apa_calda

pe urma, vezi procentajul alocat fiecarui apartament...din consumul pe care l-a declarat... naughty.gif

nu e chiar asa de usor, din pacate
-unele familii au apometre, altele nu au si sunt trecuti la comun

-problema e ca trebuie sa separ calculul ptr
- apa calda de
- calculul ptr incalzirea apartamentelor (care se va face in functie de cati metrii patrati are fiecare apartament)

Poate merge calculat in functie de totalul de metrii cubi de gaz care apar pe factura
-in functie de acesti sa deduc, cat ar costa 1metru cub de apa calda
....nu am inca o idee...oricum mersi de ajutor
suri
aveti contor general de apa rece?
Doru Budai
ar trebui ca sa-si puna toata lumea conotare in casa

din pacate unde stau eu nu se tine cont de ele - cine sa plateasca pierderile ?
pcg
QUOTE(suri @ Nov 28 2005, 19:00) *
aveti contor general de apa rece?

da, avem contor general de apa rece.
Apa rece e usor de impartit la fiecare familie ptr ca are un pret fix (21.937 lei --- ceva de genul asta).

Dar cum separ apa calda de incalzire, ---- avand doar cele 2 facturi (de gaz si de curent) care vin ptr centrala de bloc.

Daca are cineva idei....
Mersi
suri
eu am inteles ca pentru apa rece exista contoare la fiecare familie; acum am vazut ca am inteles gresit. doar pe baza datelor tale (consum de apa rece, gaz si curent electric, contorizare individuala partiala) nu se poate stabili o repartitie obiectiva a costurilor cu apa si caldura.

stiu ca exista niste norme pentru consumul pausal de apa rece, apa calda incalzire etc, stabilite printr-un stas comunist. daca ai reusi sa le gasesti, ar fi super (din pacate nu te pot ajuta cu vreo directie).

cel mai cinstit ar fi sa-si monteze lumea toata contoare de apa rece / apa calda (si am impresia ca e ceva lege ca pina la sfarsitul lui 2006 sa se intample treaba asta).

o alta solutie mai rapida ar fi sa montati in subsolul blocului un contor pentru apa 'consumata' de centrala si care se trasforma in apa calda. acest contor este pentru uz intern, nu trebuie aviz de la apa nova /radet, trebuie doar sa fie verificat metrologic.

edit: pentru a rezolva rapid situatia, poti lua la mina facturile din ultimile doua-trei luni si sa incereci sa-ti dai seama cum a impartit fostul administrator aceste costuri. daca nici asa nu merge, trebuie sa pui mina pe lege si sa cauti.

pcg
QUOTE(suri @ Dec 5 2005, 12:36) *
eu am inteles ca pentru apa rece exista contoare la fiecare familie; acum am vazut ca am inteles gresit. doar pe baza datelor tale (consum de apa rece, gaz si curent electric, contorizare individuala partiala) nu se poate stabili o repartitie obiectiva a costurilor cu apa si caldura.

stiu ca exista niste norme pentru consumul pausal de apa rece, apa calda incalzire etc, stabilite printr-un stas comunist. daca ai reusi sa le gasesti, ar fi super (din pacate nu te pot ajuta cu vreo directie).

cel mai cinstit ar fi sa-si monteze lumea toata contoare de apa rece / apa calda (si am impresia ca e ceva lege ca pina la sfarsitul lui 2006 sa se intample treaba asta).

o alta solutie mai rapida ar fi sa montati in subsolul blocului un contor pentru apa 'consumata' de centrala si care se trasforma in apa calda. acest contor este pentru uz intern, nu trebuie aviz de la apa nova /radet, trebuie doar sa fie verificat metrologic.

edit: pentru a rezolva rapid situatia, poti lua la mina facturile din ultimile doua-trei luni si sa incereci sa-ti dai seama cum a impartit fostul administrator aceste costuri. daca nici asa nu merge, trebuie sa pui mina pe lege si sa cauti.

ok, mersi de raspunsuri
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.