posed Logan diesel-doresc schimb de pareri
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

irinel1979

Sunt detinator de Logan 1.5DCi din 14.12.2005 si pot sa va spun ca masina e ok din toate punctele de vedere in afara de sistemul de franare care pe mine nu m-a ajutat in vreo 2 cazuri, noroc ca am condus preventiv. si problema consumului, eu va zic asa, cum consuma a mea masina: 4.8l/100km la 130-140 km/h, 4.2l/100km la 100-110km/h si 3.9l/100km la 80-90km/h. Masina pana in momentul actual are 32.000 km, am mers oleak cu ea, desi e personal si mi-am dat seama un pic de ce e in stare. Alta problema e faptul ca e foarte scumpa la intretinut(430 RON o revizie cursing.gif ).
Ne mai auzim p-acilea
romaximusro
unde ai dat 430 RON la o revizie? care era ? de 10k, 20k, 30K?

Jah
masina e ok din toate punctele de vedere in afara de sistemul de franare

Fara suparare, da' asta e de pus in rama..
romaximusro
eu cred ca omu vroia sa spuna ca se putea mai bine cu frana, nu ca ar fi defecte sau ca nu isi fac treaba.. peacefingers.gif
morosanuciprian
ON-TOPIC

Până la urmă, dacă tunezi Loganul de 1,5 DCI, masina isi pierde garantia sau nu?

OF-TOPIC

Am mers și eu cu un Logan 1,5 Dci. Față de motorul de 1,4 MPI (Solența - mașina de serviciu) masina este ușor mai sprintenă. Despre calitatea mașinii nu comentez pentru că nu posed Logan ci Peugeot 406. Însă, am tot văzut că foarte mulți useri critică această mașină. Fraților, cu banii pe care îi dai pe un Logan (indiferent de versiune) nu ai ce mașină nouă să-ți cumperi la aceeași bani. Nu este perfectă, dar pentru omul de rând este bună. Mașina perfectă costă 100.000 Euro. Cine își permite mai mult nu-și ia LOGAN, evident, dar nici nu trebuie denigrată acestă mașină.

P.S. - Scuzați off-topicul.
MAK
QUOTE(morosanuciprian @ Aug 17 2006, 19:43) *
ON-TOPIC

Până la urmă, dacă tunezi Loganul de 1,5 DCI, masina isi pierde garantia sau nu?[b]

Sint hoti, daca il tunezi la ei, nu dar costa vreo 400 euro fara tva ( sau la oameni de ai lor )
romaximusro
tunare agreata de dacia?Prima data cand aud de asta. Si peste tot e mai scump daca e facut de cineva agreat de producator

Dok
QUOTE(romaximusro @ Jul 23 2006, 11:56) *
o veste buna pentru proprietarii de dci care vor mai multa putere si au vre-o 300 de gologani in buzunare. Se poate face chiptuning pentru dci:

Click pentru a vizualiza atașamentul

dupa cum se vede se mareste puterea de la 65cp la 87 cp si cuplul de la 160Nm la 200 Nm. Pareri?

Romaximusro vad ca ai postat cateva date de pe site-ul meu, dar nu ai luat varianta corecta de aceea o sa postez eu cateva date despre aceasta masina cu diferite motorizari. Prin tuning normal la dacia logan 1.5DCi se pot obtine urmatoarele valori:

Dacia Logan 1,5 dCi 48kW / 65CP tunat la 60kW / 82CP cuplu de la 160Nm la 190Nm

Iar pentru restul motorizarilor avem urmatoarele valori:

Dacia Logan 1,4 8v 55kW / 75CP tunat la 59kW / 81CP cuplu de la 112Nm la 127Nm

Dacia Logan 1,6 8v 66kW / 90CP tunat la 72kW / 98CP cuplu de la 128Nm la 143Nm

Dacia Logan 1,6 16v 79kW / 107CP tunat la 86kW / 117CP cuplu de la 148Nm la 160Nm

Pe langa DACIA Logan se poate modifica si motorul 1.4 benzina ce echipeaza Dacia SuperNova si Solenza.

Avand in vedere ca ma aflu pe un forum pe care activez de mult timp pot face si o oferta foarte buna membrilor acestuia. Pretul unei remapari la 1.5DCi pentru membrii softpedia este de 250 euro, dar pentru primii 3 membrii care se inscriu pentru tuning pot face un discount la 200 euro. Pentru motoarele benzina aspirate cresterile de putere sunt ceva mai mici la fel ca si pretul: 150 euro. Orice intrebare legata de aceste modificari mi-a puteti pune aici sau in PM. Garantia unei masini nu se pierde in urma acestor remapari sau cel putin pana acum nu am niciun caz de acest gen. Am testat mai multe masini in service pe testerele lor si modificarile aduse masinii nu au fost vizibile.

Mai multe informatii puteti afla de pe site-ul www.obdtuning.ro. De altfel va stau la dispozitie si pe Yahoo messenger : obdtuning
yo_2fast4u
vrei sa spui ca daca imi pun masina pe care am tunato pe banda (dyno) nu imi arata puterea de dupa tuning? puterea asta o simti doar daca mergi cu ea? cum vine asta? pai eu vreau hartie cu grafic putere si cuplu
Dok

Un test dyno intotdeauna se va face inainte si dupa tuning pentru a putea determina cresterea de putere. Este posibil, dar nu intotdeauna, sa aveti surpriza la un test dyno cu masina netunata (originala), rezultatul sa fie mai mica decat CP din fabrica inscrisi in talon. Asta se intampla se noi cand bancurile de proba nu sunt de cea mai buna calitate si nici interesul celor care le testeaza nu este prea mare.

Oricum pentru cine vrea sa se convinga ca modificarile de CP aduse dupa remapare, poate merge impreuna cu mine la un astfel de test dyno. Facem testul original / tunat.
MAK
QUOTE(romaximusro @ Aug 18 2006, 00:35) *
tunare agreata de dacia?Prima data cand aud de asta. Si peste tot e mai scump daca e facut de cineva agreat de producator

Ce inseamna " TUNAT LA EI " ? adica orice diler are service agreate de el si oamenii lor cu care sint pe mina.
Iti spune asa : mergi la xxx sa-ti tuneze motorul si nu pierzi garantia, dar in schimb el baga niste bani in buzunar de la xxx, de aceea pretul la tuneri agreati de un diler este mai mare.
http://www.tcmturbo.ro/index.php?option=co...6&Itemid=57
Probabil ca Dok il cunoaste pe Voinea.
yo_2fast4u
observ ca cei de la TCM are oferta astfel:

logan
1.5dci -> de la 64cp la 85cp si de la 160nm la 205nm - 250euro
1.4mpi -> de la 75cp la 81cp si +12nm - 150euro
1.6mpi -> +8cp si +14nm - 150euro
1.6mpi 16v -> de la 107cp la 117CP si de la 148nm la 163nm - 150€

si cei de la OBD astfel:

1.5dci -> de la 65cp la 82cp si de la 160nm la 190nm - 250euro
1.4mpi -> de la 75cp la 81cp si +15nm - 150euro
1.6mpi -> +8cp si +15nm - 150euro
1.6mpi 16v -> de la 107cp la 117CP si de la 148nm la 160nm - 150€

deci? cum vine asta? nu folosesc acelati soft? de ce sunt diferente? in cazul de fata mai bine fac remap de la TCM

acum cei de la dacia sup asa:

1.4 - 55kw - 75cp
1.6 - 64kw - 90cp
1.5 - 48kw - 65cp

55kw - 73.7cp
64kw - 85.8cp
48kw - 64.3cp
MAK
Nu este chiar la fel, desii ambele firme lucreaza in colabarare cu
http://www.tcm-fahrzeugtechnik.de/
TCM merge pe o putere mai mare la diesel si de aici si cuplu mai mare.
Puterea se comanda de catre client, firma nemteasca produce softul dupa cerere si bineinteles dupa siguranta ( fiabilitate ). Prea multe nu stiu nici eu, dar o sa aflu in curind cind o sa trec pe la TCM
tudormon
Observatie de aritmetica pentru matrixu, cred

"viteza maxima (km/h) 162 benzina 155 diesel
0-1000 m cu start de pe loc (s) 34,9 benzina 37 diesel
0 la 100 km/h (s) 13 sec benzina 15.5 diesel

Unde s-o infige mai rau decat aia de 1.4 nu inteleg...aaa ca se simte un pic mai mult cuplul ala la turatie joasa e altceva...dar asta nu inseamana ca se infige mai tare ca benzinara...."

Observam ca diferenta intre diesel si benzina este de 2.1 secunde la 1km, si de 2.5 secunde la 0-100km/h, ceea ce inseamna ca in restul kilometrului dupa ce masinile au 100 la ora, dieselul castiga 0.4 secunde. Asta inseamna ca intr-o depasire care pleaca de la 100, in principiu e mai rapida. Nu cu mult, insa: daca ambele masini au 100 si ambele accelereaza, dieselul ii va lua cca 15-20 de metri benzinei in urmatorii 1000 de metri.

E doar o observatie teoretica, in practica, CE CONTEAZA? asta e cursa broastelor testoase, cand pe autostrada la 120, te trezesti in paralel cu un gras cu nevasta si copiii in masina, amandoi calcati pedala la maxim, dintii scrasnind, o masina se misca iiiimperceptibil mai repede ca cealalta, motorul nu intelege ce vrei de la el si daca ar putea ar suna el personal la firma sa se planga, si din cand in cand se misca acul vitezometrului indicand ca ai mai castigat 1 km/h.
Hai sa fim seriosi, cui ii pasa de cifre la Logan? E o masina ok pt cat costa, si gata. Pentru acceleratie, sunt alte masini, nu astea cu pret din 4 cifre in euro (nu noi, anyway). Si trebuie sa respectam dorinta unora de a lua masina noua, pentru ca daca toti ar lua SH atunci nu s-ar mai produce dracului nimic, si le-am rula pe alea pana ar cadea pe noi. Eu am luat una noua, m-am gandit dupa ce a murit (in accident) la una SH, si am descoperit cel mai bun gen de masina: masina de firma. Accelereaza in cat vrea ea (tot cam ca inainte), dar ramai cu banii in buzunar. Eu o astept cu nerabdare si va urez tuturor la fel.
MATRIXU
Pacat ca e doar teorie ce ai scris tu acolo....eu am demonstrat cu cifre ca dieselul nu are cum sa se infiga mai bine decat benzina, si asta pt ca nu duce ...atat poate...
Cuplul ala inselator te face sa crezi ca ai o racheta sub tine...cand de fapt e un diesel amarat de 65CP....care intr-o depasire pleaca mai repede, daca benzina nu e turata cum trebuie...
alex.20
Am condus si eu logan dci.
Din punctul de vedere al placerii condusului este net superior fata de variantele pe benzina. Si pe langa acest aspect se adauga si cel mai important (pentru marea majoritatea), consumul.
Vom putea vorbi despre logan daca isi merita sau nu banii abia cand vom avea pareri obiective ale posesorilor acestei masini care au depasit cu ea macar 6-70k km. Pana atunci faptul ca ne duce de la A la B si avem un consum bun este destul de relativ. Sunt o gramada de alte alternative mai ieftine care sa ne transporte cateva zeci de km de la A la B si sunt cu mai multe optiuni. Daca si dupa aceste praguri masina se comporta bine atunci isi merita banii. Din pacate nu am auzit(citit) parerile unui posesor de logan care sa fi facut km astia sau sa fi trecut de 100.000. Om trai si om vedea.
Legat de comparatia intre benzina si motorina pe baza cifrelor, eu unul sunt sceptic. Daca masinile aveau amandoua cutia automata mai ziceam, dar atata timp cat factorul uman intra in calcul valorile alea pentru mine nu sunt foarte relevante.
Diesel-ul nu iti da doar senzatia de putere. Cuplul ala chiar exista si isi face datoria.Acum depinde de sofer daca stie sa-l si valorifice.
VArianta diesel accelereaza cel mai bine in treapta a treia si daca este in cuplu nu cred ca are vreo sansa loganul mpi chiar daca e turat. Dupa se mai plafoneaza, mai ales in a cincea.

Concluzionand, dupa parerea mea, este prematur sa ma pronunt daca masina intr-adevar isi merita banu. Ca si motorizare eu zic ca este peste MPI (ca feeling si mai ales ca si consum).
RedMan_BZ
Pai cum se face atunci ca pana la suta dormi peste 16 secunde? cursing.gif
adrian.paul
QUOTE(RedMan_BZ @ Oct 20 2006, 02:37) *
Pai cum se face atunci ca pana la suta dormi peste 16 secunde? cursing.gif

Te-ai gandit macar o clipa ca poate pe unii nu ii intereseaza acest aspect? Eu personal nu dau un ban pe asa ceva. Nu ma intereseaza daca atinge suta in 10 sec sau 16 (si nu, nu am 40-50-60 de ani, am doar 24.). Am un Ambition diesel, si maine daca ar fi sa aleg din nou ce masina sa cumpar as lua logan fara sa ma gandesc o secunda (si nu, nu sunt taran asa cum sunt catalogati deobicei posesorii de logan, deobicei in trafic ii las pe marea majoritate sa iasa de pe stradute adiacente cand nimeni nu ii lasa, sau sa se bage si ei in coloana etc). Nu dau un ban pe ce cred altii sau ce zic ... sunt doar multumit de ea. Oricum sa revenim la ceea ce il interesa pe initiatorul topicului.
Eu o am de pe 03.08.2006 si am facut in jur de 4500 km, Consumul este super... cam 4-4.3% in afara, pana in 100-110, am facut un drum pana la mare si mers cu 150 de A2 la final pe 600 km am avut 5.5% pe CB . In Bucuresti urca la 6-6.5% dar depinde si pe unde mergi si la ce ore, ce stil de condus ai. Este un picut cam zgomotoasa, dar nu ma deranjeaza acest aspect. Spatiul este super, portbagajul ummm maricel dar am reusit sa il umplu des tongue.gif . Oricum concluzie: eu sunt multumit de ea si asta este tot ceea ce conteaza pentru mine (si nu, nu cred ca se poate compara cu VW, BMW, OPEL, MERCEDES, etc).

Si nu dormi peste 16 sec. tongue.gif 15.5s pentru 0-100km/h w00t.gif
romaximusro
QUOTE(alex.20 @ Oct 20 2006, 02:33) *
Am condus si eu logan dci.
Din punctul de vedere al placerii condusului este net superior fata de variantele pe benzina. Si pe langa acest aspect se adauga si cel mai important (pentru marea majoritatea), consumul.
Vom putea vorbi despre logan daca isi merita sau nu banii abia cand vom avea pareri obiective ale posesorilor acestei masini care au depasit cu ea macar 6-70k km. Pana atunci faptul ca ne duce de la A la B si avem un consum bun este destul de relativ. Sunt o gramada de alte alternative mai ieftine care sa ne transporte cateva zeci de km de la A la B si sunt cu mai multe optiuni. Daca si dupa aceste praguri masina se comporta bine atunci isi merita banii. Din pacate nu am auzit(citit) parerile unui posesor de logan care sa fi facut km astia sau sa fi trecut de 100.000. Om trai si om vedea.
Legat de comparatia intre benzina si motorina pe baza cifrelor, eu unul sunt sceptic. Daca masinile aveau amandoua cutia automata mai ziceam, dar atata timp cat factorul uman intra in calcul valorile alea pentru mine nu sunt foarte relevante.
Diesel-ul nu iti da doar senzatia de putere. Cuplul ala chiar exista si isi face datoria.Acum depinde de sofer daca stie sa-l si valorifice.
VArianta diesel accelereaza cel mai bine in treapta a treia si daca este in cuplu nu cred ca are vreo sansa loganul mpi chiar daca e turat. Dupa se mai plafoneaza, mai ales in a cincea.

Concluzionand, dupa parerea mea, este prematur sa ma pronunt daca masina intr-adevar isi merita banu. Ca si motorizare eu zic ca este peste MPI (ca feeling si mai ales ca si consum).

alternativele mai ieftine diesel??? unde?
alex.20
QUOTE(romaximusro @ Oct 20 2006, 12:52) *
alternativele mai ieftine diesel??? unde?

Alternative SH, care in contextul in care am prezentat punctul meu de vedere, pot sa functioneze 6-70k km far a batai de cap. Oricum sunt o gramada de posesori de Sh care sunt foarte multumiti de masina lor si poate au facut mai mult de 100k fara probleme. Punctul forte al Loganului este ca e noua. Insa daca este si fiabila atunci isi merita banul.

Legat de faptul ca adormi pana la 100 km/h... mie nu mi se pare ca 1,4 mpi ar fi mult mai breaz.
Oricum nu iei logan ca sa faci curse. Si nu cred ca cei care conduc logan sunt tarani si ca merg cu masina la prasit. Sa afirmi lucrul asta mi se pare o lipsa mare de cunoastere si de bun simt.
Eu am o masina mai proasta decat loganul pt ca pana acum banii au fost indreptati intr-o alta directie. La inceputul anului vroiam Accent crdi insa nu am reusit pana la urma sa il iau. Insa faptul ca am o masina proasta nu imi determina apartenenta la o anumita "clasa sociala". La fel daca am logan si nu am vw nu inseamna ca sunt mai prost, fraier sau am o educatie mai precara. Ma rog, parerile mele sunt cam off-topic asa ca o sa inchei aici.
romaximusro
fazele astea ca soferii de pe logan sunt tarani, cei de mercedes tigani,cei de bmw manelisti is fumate si releva lipsa bunului simt al celui care o spune. Si o generalizare tampita.

Cat despre sh.. aia e o loterie, nu e obligatoriu sa nu ai probleme. In sfarsit..
MATRIXU
QUOTE(adrian.paul @ Oct 20 2006, 12:26) *
Te-ai gandit macar o clipa ca poate pe unii nu ii intereseaza acest aspect? Eu personal nu dau un ban pe asa ceva. Nu ma intereseaza daca atinge suta in 10 sec sau 16 (si nu, nu am 40-50-60 de ani, am doar 24.).

Sunt multi pe care nu ii intereseaza, dar si asa, tot nu poti sa spui ca dieselul de 65CP e mai tare ca benzina de 75Cp la performante...cu tot cuplul ala mare... care mai ca iti da aripi cand il simti... wink.gif
Dok
Avand in vedere ca a venit toamna si concediile au consumat si ultimele resurse financiare, ne-am gandit sa va oferim un discount pentru acest model de masina. Promotia consta in oferirea unui discount de 50 euro la modelele Renault Clio / Dacia Logan. Astfel:

Renault Clio / Dacia Logan -> 1.5dCI original 48kW / 65CP modificat la 63kW / 90CP si cuplu de la 160Nm la 210Nm.

Pretul cu reducere este de 199 €

Cu respect,
Alex Stancu
Telefon: 0788.194.100
Email: obdtuning(at)gmail.com
Web: http://www.obdtuning.ro
ID Yahoo Messenger: obdtuning
RedMan_BZ
Bre, parca pe forum era interzisa reclama? Sau ai cotizat la X3 si Outback acolo? naughty.gif
alex.20
Sunt curios si eu de ceva. Imi iau logan de 65 cp si mai pun 199 euro si am o masina cu performante decente, dar parca suna prea frumos sa fie adevarat.
Remaparea asta nu dauneaza si ea cu ceva?
Practic nu este nimic mecanic, insa motorul ala va avea aceiasi longivitate ca unul de 65 cp in conditiile unei exploatari corecte.
Este o intrebare fiindca nu cunosc foarte multe detalii.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.