alex.20
20th October 2006, 17:31
O completare. Am citit destule materiale promotionale (care sunt mai mult sau mai putin adevarate). Insa m-ar interesa parerea cuiva care a facut remaparea.
marius-bms
2nd November 2006, 09:30
Sunt posesor de VW Golf TDI 131CP, dar anul trecut mi-am achizitionat si un Logan 1,5 DCi si pot sa spun ca sunt SUPER multumit de masinuta, consum infim, asa de mic incat nici nu m-am obosit sa-i calculez consumul (mixt undeva sub 5% stil de condus normal), manevrabila, nu este asa de rigida cum se spune, dar este perfecta pentru drumurile noastre. La un moment dat, am parcurs cam 250 km si nu a cazut nici o liniuta de la motorina, incat am crezut ca s-a stricat indicatorul. In concluzie pentru noi romanii, Logan Diesel este o masina UTILA si FOARTE PRACTICA, care m-a impresionat placut.
RedMan_BZ
2nd November 2006, 16:28
Si la 10.000 de euro e perfecta chiar mocca pentru romanasul de rand care castiga 200 de euro pe luna
. Daca ar fii sa alegi intre cele doua, ce ai alege?
marius-bms
3rd November 2006, 10:21
Daca as castiga 200 E pe luna as alege loganul, dar daca pot castiga mai mult aleg golful.
MATRIXU
3rd November 2006, 11:18
Eu niciodata nu am inteles cum e posibil ca la un salariu de 200EUR pe luna sa iti poti lua masina in rate, si sa mai si traiesti?!!?
raiiar
3rd November 2006, 11:34
QUOTE(marius-bms @ Nov 3 2006, 10:21)

Daca as castiga 200 E pe luna as alege loganul, dar daca pot castiga mai mult aleg golful.
daca as castiga 200 E m-as sinucide. la banii pe care ii castig acum abia daca ma gandesc la masina.
RedMan_BZ
3rd November 2006, 14:05
Pai daca faci rate la logan pe 7 ani te costa 200 pe luna fara Casco, combustibil, caocioace, revizii & shit. Eu tocmai asta vroiam sa reliefez, ca romanasul de rand (cu salariul mediu pe economie) nu-si permite o dacie, care intre timp a ajuns de lux. Sau iti iei Logan si il bagi la taxi la negru sa ai bani de paine si cartofi.
romaximusro
3rd November 2006, 17:07
majoritatea au familie, si 200 de euro aia se dubleaza. Si nu loganul e de lux, ci in general salariile sunt de rahat..
turbo trabannt
3rd November 2006, 17:09
QUOTE(romaximusro @ Nov 4 2006, 04:07)

majoritatea au familie, si 200 de euro aia se dubleaza. Si nu loganul e de lux, ci in general salariile sunt de rahat..
loganul mergea la 6-7 mii de euro . la 10 mii dieselul si 13 mii mcv cu o dotare care la alte firme e standard e oleaca cam mult.
sa aiba familia mea 400 de euro pe luna si sa dau 200 pe o masina fie ea si logan m-as impusca.
romaximusro
3rd November 2006, 17:31
fiecare isi face calcule si calcule, mai au alte surse de venit, masina are pret corect (mai ales la sedan) zic eu. Dar asta e o alta discutie..
tecsupro
16th November 2006, 01:10
fratilor, faceti ca mine
m-am insurat si din nunta + ce mi-a dat maica-mea am strans vreo 4500 de euro pe care i-am dat avans la logan 1,5 dci laureate
si acum dau 5 mil rata pe luna timp de 3 ani (casco inclus, rata reziduala zero). e cam la limita dar asta e, am o masina noua.
l-am luat pe firma la care lucrez in leasing.
nu vroiam sa iau logan din cauza a ceea ce auzisem si plus ca nu-mi placea forma, cu fundul inalt.
dar acum imi place.
am luat-o pe 24 iun 2006 cu 11 km la bord (?!?) si am fost cu ea la mare, la Istanbul si restul timpului prin Bucuresti
acum am 7000 km. sunt multumit de ea.
consum mediu 6-6,5 in oras.
se infige destul de bine, nu-mi trebuie mai mult. sunt curios sa vad in cat timp ating suta de km/h dar n-am avut timp si loc. cred ca cele pe benzina sunt mai sprintene, dar asta e, nu ma supar nici daca ma depaseste un trabant . e masina mea si vreau sa o pastrez in conditii cat mai bune ,sa nu o fortez. am o ruda fost pilot de raliu si de incercari si o cunostinta mecanic si pilot de incercari si ii voi intreba pe ei despre intretinerea unui diesel si modul de comportare cu el.
la frane mai lasa de dorit dar dau vina pe cauciucuri (montana parca).
tacane ceva mai tare ca una pe benzina, dar imi place sunetul unui diesel.
pana la urma cea mai buna masina e aia pe care o ai.
inainte mergeam cu o skoda 100s din 74 ,pe care o am si acum si-mi face placere sa merg cu ea.
ce e nasol e ca iarna cam ingheti in ea si are tractiune spate.
cei cu logan dci ce ulei ati pus la in el la revizie? ca am auzit ca cel pe care-l pun la service doar e recomandat de dacia si atat, nu e cine stie ce. am auzit pe unu ca si-a pus elf, si l-a cumparat el si i l-au pus aia la revizie.
vopseaua lasa de dorit (sare repede), tabla e cam subtire (se indoaie repede),. ca sa iasa masina ieftin, deh.
bafta si sa auzim de bine (de noi si de GOLAN-ii nostrii)
Dok
15th December 2006, 10:53
Va punem la dispozitie cateva poze cu dynotestul la o varianta modificata de Logan Diesel 1.5DCi 65CP:
Basarab
16th December 2006, 07:48
Loganul diesel = parfum. Culoare visinie, masina noua.
Va vorbeste un proprietar 
Masina e de belea. Mai buna ca un Cielo, un Clio, mai buna ca un BMW.
Am vazut toata Romania, dar toata: de la Pitesti, la timisoara, de la Timisoara la Satu-mare, de acolo la Bistrita, La Iasi, la galati, la Constanta, craiova.
Peste tot. Are stabilitate, putere, consum infim. Eu merg preventiv, schim treptat, nu ma grabesc. Maxim 120/km ca merg cu nevasta 
Acum vreau sa trec la un Logan 1.6 16 valve culoare inchisa.
Cred ca fac un buy-back la AMAT.
Jah
18th December 2006, 11:54
Masina e de belea. Mai buna ca un Cielo, un Clio, mai buna ca un BMW
Funny retardation..
RedMan_BZ
27th December 2006, 18:50
Basarabe, condoleante
Pentru ce? Pentru stropul de ratiune si realism care credeam ca exista, pe la tine. RIP 
Domnu´ Dok, va ocupati si de ilegalitati? Ca vad ca Loganul ala are 394 de km la bord si chip tuning-ul se face ceva mai sus. Ala si-a schimbat si turometrul, sa pacaleasca lumea ca n-are tractorina in rezervor? Niste timpi 0-100 ne puteti da?
Dok
3rd January 2007, 22:12
Ti se pare tie ca aia era masina de schimbat turometrul??? Care este problema ta daca masina are doar 300km??? Sunt masini pe care le facem direct de la 0km prin cotract direct cu dealerul. Nu va putem da alte date, dar va rugam sa cautati aceasta masina in revistele de specialitate daca vreti sa aflati mai multe detalii.
romaximusro
9th January 2007, 02:23
modificarile pe care loganul dci euro4 le are fata de cel euro3:
- diferente fata de K9K 790 (65cp E3)
+ norme depoluare Euro4 (125 g/Km CO2)
+ schimbator de caldura aer/aer (air/air intercooler)
+ senzor debit de aer admisie
+ senzor de temperatura aer admisie - cuplat cu senzorul de debit de aer admisie
+ EGR este comandat cu un motor, in loc de electrovana
+ senzor pozitie EGR
+ posibilitate de intrare in mod "avarie" cu pierdere de putere dar
motorul inca functioneaza cand pompa de injectie nu mai poate
asigura debitul nominal (din cauza temperaturii motorinei, uzurii pieselor
sau infundarii filtrului de motorina, etc.)
vad ca sunt destul de multe .. intercoolerul am inteles ca e un lucru pozitiv, cum e insa comanda egr-ul cu un motor in loc de electrovana? bine sau rau?
sOnYcU
16th January 2007, 00:09
salut..
ati impartasit multe pe acest forum.. ati subliniat cu totii "+"-urile si "-"-urile daciei logan..
pretul unei dacii logan este putin peste calitatea masinii.. foarte adevarat.. dar motivul pentru care aceasta masina se vinde in continuare atat de bine este foarte evident: masina este noua !! un lucru extrem de important pentru multi dintre noi..
cu modestie spun ca initial am vrut sa achizitionez un opel corsa.. noul opel corsa.. pret 15.400 euro ddp dar neavand suficient cash nu imi ramanea decat varianta leasing-ului.. cu toate taxele insa, cu rca, cu full casco si cu rata de la leasing pe luna ar fi ajuns sa ma coste 1300 ron.. o suma destul de mare spun eu.. cel putin pentru mine.. la un salariu de 950 ron.. ps. ca fapt divers masina ajungea in tara datorita miilor de comenzi peste cca 8 luni de zile de la data incheierii contractului..
acum mi-am intors privirea catre dacia logan ambition 1.5 dCi.. o masina "romaneasca" si totusi nu atat de patriota.. desigur romanii o asambleaza dar ma refer aici la motorul de origine renault..
masina costa 10.500 de euro ddp.. o suma destul de piperata pentru o marca "romaneasca".. cu toate astea comparand acest model de la dacia cu alte modele de la firme internationale reiese la pret castigatoarea marca noastra.. desigur la confort, siguranta si fiabilitate iesind restul marcilor.. si nu ma refer la audi, bmw sau mercedes pentru ca o asemenea comparatie intre marca noastra si cele 3 prezentate de mine nu isi are absolut nici un rost..
am condus un logan 1.5 dCi de la firma.. am mers intr-o delegatie cu ea prin toata tara.. 4100 de km am facut cu ea.. masina fiind luata nou nouta din reprezentanta.. este intr-adevar putin lenesa.. nu exagerat insa.. directia este precisa.. zgomotul motorului pe mine unul nu m-a deranjat.. ce m-a deranjat desi nu trebuia sa am pretentii este linia audio.. radiocasetofonul blaupunkt "duce foarte mult" boxele insa nu tin "ritmul".. eu fiind putin "pasionat" de liniile audio performante.. pneurile cu care a venit masina deasemenea nu erau de calitate dar fiind noi nu am avut absolut nici un fel de problema.. la parcari m-am descurcat.. franele au fost ok din punctul meu de vedere eu conducand destul de preventiv.. la depasiri putin mai greu.. nu prea te bazezi asa de mult pe ea.. in fine.. intentionez sa o achizitionez saptamana asta.. momentan nu imi permit mai mult desi imi doresc..
cu stima, sOnYcU
wolfydRg
17th January 2007, 12:45
QUOTE(romaximusro @ Aug 14 2006, 19:06)

si ai mai mare sanse sa bulesti un motor diesel, daca nu stii sa-l folosesti corect decat un motor pe benzina. Nu?
Aici mare dreptate ai! Sunt unii care nu stiu sa mearga cu o benzinara, daramite cu o dieselara.
Apropo incerca sa treci totusi de 3000 rpm la benzinara pe care o folosesti ca e pacat sa se strice firma. Nu neaparat la tine, poate la urmatorul proprietar si iara e pacat ce se strica firma! De ce zic asta ? Pai am vazut ca in "Logan 1.4 mpi, jurnal de bord" ai scris "hmm.. in general si eu o tin intre 2500-3000 rpm, cam pe la trei mii si ceva schimb". Considera ca un sfat: masina aia tre sa vada chiar si 5000 rpm din cand in cand. Asta bineinteles unde se poate. Asa ca schimba putin mai sus vitezele, in jur de 4000-5000. Valabil de la a-II-a in sus in afara orasului. Ca in oras cu ambuteiajele care sunt e destul de greu sa conduci asa.
Eu la diselache schimb in mod frecvent la 3000-3500 si cel putin odata pe saptamana vede si 4000 rpm (daca am posibilitatea).In afara turometrul nu sta sub 2000 rpm. Pur si simpul nu are cum sa cada acolo prin modul cum schimb. Mentionez ca nu e Logan.
PS:atentie romaximusro se refera la un mpi.
romaximusro
17th January 2007, 15:02
pai din cand in cand mai vede si un 5000
mai mult la frate-miu ca lui ii plac chestiile astea
eu is asa mai linistit, nu-mi place sa bravez , in general depasesc 3000 rpm doar cand mai fac o depasire in forta.
Marius3k
17th January 2007, 15:09
QUOTE(romaximusro @ Jan 17 2007, 15:02)

pai din cand in cand mai vede si un 5000

mai mult la frate-miu ca lui ii plac chestiile astea

eu is asa mai linistit, nu-mi place sa bravez , in general depasesc 3000 rpm doar cand mai fac o depasire in forta.

Noroc ca nu faci 20.000km/an, ca la stilul tau de mers ai face praf motorul
P.S. : Vezi ca motorul de la masina ta e pe benzina, nu diesel!
robert27s
1st February 2007, 14:48
am 30000km int-un an cu un logan de 1.5dci
are consum mediu 4.8
nu am schimbat nimic la el
rotnik
1st February 2007, 15:14
suna bine......ceva mai multe detalii se poate?
tecsupro
14th June 2007, 12:12
logan 1,5 dci luat in iunie 2006, acum are 14000 km ,nimic schimbat la el (in afara de revizie).
Strans suruburi scut care se desfacusera si troncaneau ca naiba.
Usa dreapta spate (sau prin zona aia) face niste zgomote ciudate, troncaneli, etc cand trec peste hopuri, denivelari.
Usa respectiva nu se inchidea de noua ca celelalte. test in parcare la dealer (presupus masina dreapta):fiecare usa deschisa maxim si impinsa putin cat sa o ia din loc si sa se inchida. celelalte 3 usi se inchideau,dar asta nu , doar agata incuietoarea in prima treapta,nu se inchidea de tot.
in rest pe la vreo 3-4000 km a scazut nivelu de antigel loa minim. am completat si gata, o sa ma mai uit la el sa vad unde mai e.
tre sa plec,mai vb
Gealy
15th June 2007, 12:22
Parintii mei au achizitionat un Logan MCV 1.5 dCi Laureate cu ABS.
Prima parere este foarte buna, pana acum am condus o Nova pe injectie. Diferenta este mare intre cele 2 masini.
Au facut un drum Bucuresti - Sinaia (50 km in regin de oras si aglomeratie si 210 in regin extraurban) iar consumul mediu pe calculatorul de bord al masinii a fost 4.7% (mai mic ca pe site-ul dacia) in care este inclusa o iesire aglomerata din Bucuresti spre DN1. Stilul de condus a fost normal fara turatii ridicate.
Banuiesc ca o sa mai scada pe masura ce se mai rodeaza motorul.
Dealerul ne-a spus ca in prima mie de km sa nu depasim 110 km/h si sa nu o turam mai mult de 2700 ture.
Maine plec cu ea la mare pe A2 si o sa va mai scriu alte pareri dupa ce ma intorc.
Motorul este euro 4 cu 70 CP.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.