masurator de acceleratie

Gurban_Dan

Existe nise "un fel de" care masoara acceleratia macanica (socuri) si iti valorea : ex 2G.

Daca ati lucrat cu d-astea su unde pot gasi sa cumpar ?

Deci vreau sa-mi "spuna" valoarea acceleratiei.
Paul_l
QUOTE(Gurban_Dan @ Nov 22 2005, 16:31) *
Existe nise "un fel de" care masoara acceleratia macanica (socuri) si iti valorea : ex 2G.

Daca ati lucrat cu d-astea su unde pot gasi sa cumpar ?

Deci vreau sa-mi "spuna" valoarea acceleratiei.

Nu stiu daca gasesti asa de usor de cumparat. Exista tot felul de accelerometre pina si integrate in care masa si senzorii sunt integrate in siliciu dar nu stiu cine importa asa ceva. Poti insa sa faci unul fara prea mare efort. Mai intii trebuie sa stabilesti pe cite directii vrei sa masori acceleratia. Cel mai simplu este de facut unul pe o singura directie. Daca te satisface o singura directie mai discutam .

HeyLupu
Cauta pe google "accelerometer", chestii, si vezi ce variante de senzori gasesti, dupa care cauta pe la supplyerii nostri de componente, si vezi ce au din ce te satisface (eu zic ca trebuie sa gasesti); o alta varianta ar fi sa hacuiesti o camera video (din cele cu steadyshot, FARA stirea proprietarului biggrin.gif), si sa ii iei una din cutiutele alea metalice montate in general dupa panoul frontal , care sunt (ghici) accelerometreeeee biggrin.gif. Nu bag mana in foc, dar daca arde asa tare, si e vreun proiect din alea mai serioase, cred ca te pot ajuta cu un (poate chiar doua, ca daca scoti unu, trebuie sa il scoti si pe celalalt, ca da erori biggrin.gif) accelerometru d'astea...

a, tu vrei scula construita deja... hmmm, asta e mai conplicat (eu ma gandeam ca vrei sa iti construiesti tu una)

ar mai fi o solutie, sa iti faci unul mecanic cu un arc, si un corp cu greutatea foarte bine calibrata, care iti deplaseaza un indicator pe o scala (pe care o marchezi calculand acceleratia corpului, in conditii controlate)
Gurban_Dan
Eu vreu sa cumpar senzorul asta, nu vreu sa-l fac io dintr-o bobina sau condensator variabil. Ar fi gainarie.

Nu am nici un proiect, doar mult timp de pierdut cu pisele.
Sa fie de cat mai bun precizie.
Vreu sa-i pun un afisaj LCD si sa-l pun pe masina. Asta pentru a-i demonstra unui preten ca utilajul meu are un demaraj mai bun (F=m*a)decat al lui.

Alfel n-am cum sa-l conving.
Paul_l
QUOTE(Gurban_Dan @ Nov 23 2005, 16:27) *
Eu vreu sa cumpar senzorul asta, nu vreu sa-l fac io dintr-o bobina sau condensator variabil. Ar fi gainarie.

Nu am nici un proiect, doar mult timp de pierdut cu pisele.
Sa fie de cat mai bun precizie.
Vreu sa-i pun un afisaj LCD si sa-l pun pe masina. Asta pentru a-i demonstra unui preten ca utilajul meu are un demaraj mai bun (F=m*a)decat al lui.

Alfel n-am cum sa-l conving.

Hai ca mi-ai placut . Daca numai pentru asta vrei pune-ti un pendul pe un carton accelerzi cu a ta si tragi o dunga unde ajunge pendulul. Vezi dupa aia unde ajunge pendulul cu masina lui.
HeyLupu
Hai ca mi-ai placut . Daca numai pentru asta vrei pune-ti un pendul pe un carton accelerzi cu a ta si tragi o dunga unde ajunge pendulul. Vezi dupa aia unde ajunge pendulul cu masina lui.

Hahaha !! Bine Paul ! ...pe bune, cred ca daca zicea asta de prima data, nu ii raspundea nimeni.

BTW : de ce nu faceti un drag race ?! si mai simplu decat sa iti atarni sfori de oglinda... biggrin.gif (no offense, Paul !)

HAAAAAAAAAAAHAHAHAHA
Gurban_Dan
Salve !

Am gasit o schema de acest gen.

As vrea sa ma ajutati sa gasesc senzorul ala de acceleratie.

Eu nu am experienta la a cumpara astfel de piese care se gasesc probabil doar la reprezentatii firmelor producatioare.

Multumesc mult.
------------------
Nu ma intrebati la ce-mi foloseste. Ca nu castig nimic daca o fac. E doar pasiune.

http://www.serasidis.gr/circuits/Accelerom...erometer_en.htm

Nu ma interesea nimic de Atmel ca se poate face si cu PIC, Si in loc de LCD poate fi orice afisaj.

poza

mariusg6666
am eu niste senzori de acceleratie. dar trebuie sa-ti faci singur montajul.....
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.