gear
20th November 2005, 18:53
Ca sa nu pierd timpul cautand pe tot felul de site-uri informati legate de emigrarea in Canada pe partea engleza va rog sa ma ajutati cu orice fel de informatii legate de acest subiect. Ma intereseaza doar partea engleza.
H725
20th November 2005, 19:34
Si vrei sa piedem noi timpul?
Incearca pe siteul ambasadei canadei:
http://www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuropa/romania/
Sau incearca la o firma de consultanta emigrari, in TM se ve deschide pe 25 noiembrie, pe strada Eugeniu de Savoya. In Bucuresti cred ca una e vis a vis de ambasada...
Citeste un articol pe aceasta tema:
http://evz.ro/topstory/?news_id=203789&PHP...31fc25f66476c5c
gear
21st November 2005, 10:53
QUOTE(H725 @ Nov 20 2005, 19:34)

http://www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuropa/romania/Sau incearca la o firma de consultanta emigrari, in TM se ve deschide pe 25 noiembrie, pe strada Eugeniu de Savoya. In Bucuresti cred ca una e vis a vis de ambasada...
http://evz.ro/topstory/?news_id=203789&PHP...31fc25f66476c5c
Nu doresc sa piarda altcineva timpul cautand pentru mine, ma gandeam ca exista persoane care detin aceste informatii deja.
Oricum multumesc pentru ajutorul tau, am gasit cateva informatii utile la adresele date de tine.
sapho
21st November 2005, 12:33
costa
22nd November 2005, 00:18
Salut,mai multe informatii le gasesti pe:www.montreal.ro si pe:www.quebec.ro. Nu este nici o problema daca iti depui actele pe partea franceza,ai posibilitatea de a obtine mai usor emigrarea,iar cind ajungi in Canada mergi in partea engleza,au facut multi in felul asta.Bafta!
gear
22nd November 2005, 10:38
Multumesc pt. informatii, dar tot nu am aflat un raspuns: pot emigra pe Quebec avand cunostinte doar de limba engleza?. Practic asta este problema mea, limba franceza.
mihaim79
22nd November 2005, 13:00
nu exista tara quebec, exista tara canada! asa ca, la fel cum spunea cineva mai sus, daca ai viza de canada te duci in ce parte doresti! simplu, nu?
costa
22nd November 2005, 17:26
incearca sa-ti depui aplicatia pentru Quebec,vei pierde putine puncte la franceza,trebuie incercat
gear
23rd November 2005, 09:46
QUOTE(mihaim79 @ Nov 22 2005, 13:00)

nu exista tara quebec, exista tara canada! asa ca, la fel cum spunea cineva mai sus, daca ai viza de canada te duci in ce parte doresti! simplu, nu?
Multumes pentru ca m-ai "iluminat" (ca nu exista tara Quebec). Nu ai inteles nimic din ce am intrbat eu.
Kwarrasha
23rd November 2005, 15:49
o sa vorbesc cu frate-miu din Canada ... sa vad ce stie el ...
costa
23rd November 2005, 16:58
Eu sint de 3 ani in Canada,dar incearca sa intri pe site-urile care ti-am zis si vei afla toate informatiile de care ai nevoie,iti va trebui putina rabdare,dar vei gasi totul.Te salu si bafta!
MaKAVELi_quality
2nd March 2006, 03:40
Am inteles ca te referi la "cum se emigrezi pe partea engleza" ...are dreptate ce spune el pt ca nu multe sunt siteurile care se refera la pasii de urmat , exact, pt partea engleza. siteurle quebec.ro si montreal.ro sunt exclusiv pt partea franceza dupa cate stiu eu.
Am sa ma uit ca si eu vreau sa aplic pt partea engleza...pt partea franceza sa nu te puna pacatul sa aplici crezand ca daca sti cateva cuvinte in fr vei trece. Te vor chinui ca pe Iisus. Doar daca ai chef si timp de cursuri la institutziile lor partenere si afaceri banuiesc ,sa urmezi niste cursuri ca altfel e jale.Dai banii si pierzi timpul degeaba. Am trecut printr-o exp asemanatoare.
Iar viza este federala ..adika oadata ajuns pe teritoriul canadaian potzi merge unde doresti si sa te stabilesti oriunde.dar ai de tras nu gluma...pt unii este mai usor ppt altzii mai greu. De obicei reusesc aia care nu dau 2 bani si ajung sa stea pe ajutoare sociale muncind din cand in cand la negru si vin in tzara spunand ...domne' sa vezi munca acolo nu gluma''...in fine asta e o alta poveste. Inarmeaza=te cu nervi de otel ! multa bafta
mesager29
2nd March 2006, 06:10
Pe langa Montreal si Quebec exista si Vancouver.ro. Citeste de pe toate. Mai multe informatii sunt pe primele doua.
Viza este federala si nimeni in Vancouver nu te intreaba cum ai obtinut-o.
Iti spune unul care a trecut printr-un interviu in franceza si acum e in Vancouver desi nu a facut nici un curs platit vreodata. E greu dar se poate. Mergand cu tot procesul pe Quebec, poti sa fi oriunde in Canada intr-un an din momentul in care ai trimis primul dosar spre Viena.
Succes,
Sorin
aemi
6th March 2006, 04:42
www.quebec.ro - au acolo un forum si daca intrebi acolo poti primi raspunsuri mai aproape de ce vrei tu, oricum daca ai de gand sa emigrezi iti doresc succes si te asteptam aici
aemi
6th March 2006, 04:42
Cum sterg oare postul asta?
Rog un moderator sa ma ajute.
catalin29
22nd September 2008, 15:40
http://www.toronto.ro/ ca sursa de informare. Viza se da cam in 6-8 luni (raspuns pe care l-am primit prin email de la ambasada).
srelu
3rd October 2008, 22:46
QUOTE (gear @ Nov 22 2005, 04:38)

Multumesc pt. informatii, dar tot nu am aflat un raspuns: pot emigra pe Quebec avand cunostinte doar de limba engleza?. Practic asta este problema mea, limba franceza.
Parerea mea ? Categoric nu ! Pentru ei francofonia este de importanta cosmica, chiar daca ai face punctajul, ti l-ar mai "ajusta" ei un pic sa nu iasa.
Pe de alta parte emigrarea in Quebec merge mult mai repede, decat sa astepti o gramada de ani pentru partea engleza, mai bine pui mana si inveti ceva franceza. Te poti duce la interviu cu raspunsurile invatate de acasa. Intrebarile vor fi in general legate de actele pe care le vei depune la dosar. Te va intreba de studii, de experienta profesionala, de familie, etc. Intrebari generale, de ce vrei sa emigrezi in Canada, de ce tocmai in Quebec, de ce nu-ti place in Romania. Sa stii generalitati despre Quebec, politica, istorie recenta, geografie, popilatie, etc. Atentie, in primul rand despre Quebec, nu despre Canada.
In general trebuie sa stii atata franceza cat sa pricepi ce te intreaba si sa poti repeta papagaliceste textele invatate de acasa. Nu au pretentii la perfectiune, daca reusesti sa intelegi si sa fii inteles, ajunge.
better-european
28th November 2008, 17:50
Fac parte din putinii care au emigrat in Canada si s-au intors in tara. Cind? Anul trecut dupa ce Romania a intrat in Uniunea Europeana. Mai tin legatura cu "fosta" pe care am cunoscut-o acolo si care de cind am plecat se plinge in permanenta ca totul merge din ce in ce mai rau. Vor sa vorbesti cit mai multe limbi, sa stii cit mai multe meserii, dar sa fii platit doar pentru o singura munca (daca lucrezi si TREBUIE sa lucrezi oficial pentru ca vei fi urmarit de cei de la Immigration). Am stat in Montreal, pentru ca in Quebec se obtin actele mai usor fata de celelalte provincii. Stiti ca francezii lupta sa se separe de zeci de ani de restul Canadei, probabil. Stiti de ce pe numerele de inmatriculare de la masini scrie "Je me souvien"? Cautati in Internet ! Legea de emigrare in Quebec e diferita de Legea din restul Canadei. Asa ca sfatul meu e sa emigrati mai intii in Quebec. De aici, dupa ce deveniti cetateni, puteti pleca spre vest sau spre SU-d. Poti ajunge acolo si sa fii acceptat si prin alte metode, fara aplicatii si interviuri, punctaje si garantii.
Ponturile se platesc !
Inainte de a te gindi sa pleci, raspunde-ti la citeva intrebari:
1) Stii cind incepe vara in Quebec? Stii cind se termina?
E o intrebare grea ! Raspuns: Incepe pe 21 Iunie si se termina pe 22. Prima intrebare e aceasta pentru ca noi romanii spunem ca sanatatea e pe primul loc si ca daca esti sanatos le faci pe toate.
2) Cunoasti pe cineva de incredere la care sa tragi si sa te ajute in a intelege viata de acolo?
3) Indiferent de cite facultati ai absolvit stii o meserie din care sa faci bani in timpul liber ? (Daca ai de gind sa faci alte "chestii" s-ar putea sa fie rasuflate deja pentru ca s-au adunat acolo smecheri din toata lumea si mai devreme sau mai tirziu au fost prinsi.
4) Stii sa vorbesti Franceza (oficial) si Engleza pe strada? Iti recunosc doar doi ani din facultate iar restul ii faci la ei (daca nu mai pierzi un an pentru invatarea limbii).
5) Esti gata sa sustii examenul de conducere in Franceza sau Engleza? Poti sa conduci cu permisul din tara doar trei luni de la sosire.
6) Esti in stare sa-i respecti pe toti ca sa fii respectat? Politia nu te iarta daca unul se plinge ca l-ai facut negru sau tigan.(drepturile omului)
7) Ce faci daca te intorci acasa si iti gasasti "iubita" in pat cu altul? Raspuns: Intrebi daca are nevoie de un prosop. Daca te atingi de ea poate sa se plinga ca ai amenintat-o cu moartea si pina sa te aperi intri la mititica cit ai zice peste. Acolo femeia isi face treaba cu tine si iti da papucii apoi- pentru ca Quebecul e tara curvelor expatriate din Franta si ele au puterea, ele conduc. Asa ca fii pregatit sa mergi pe linia trasata de ea. Femeile abia sosite, chiar casatorite si cu copii invata repede una de la alta ce drepturi au si cum sa te infunde (la cursul de franceza sau la o cafea) Vai de capul tau daca o atingi. Cunosc cazuri de romani emigrati cu familia care au divortat la trei luni de la sosire, dupa ce consoarta l-a cunoscut pe Fut-Frumos chiar daca era negru. Stiti ca romancele chiar daca nu sint din cele frumoase sint comunicative, vor sa arate cit de destepte sint..... si sint rivnite de arabi, negrii, etc.
8) Nu sari in ajutorul nimanui pentru ca iti pui viata in primejdie. Acolo nu se merge pe ideea cu miinile curate. Poti sa spui adio vietii foarte usor.
9) Nu se acorda prim - ajutor fara acceptul persoanei pe care vrei sa o ajuti, daca este constienta. Poti sa fii acuzat ca ai vrut sa tilharesti.
Mi-am facut multi prieteni din tari din Europa si multi au inceput sa se intoarca. Multi au facut greseala de a vinde tot inainte de plecare.
Cine o duce bine acolo? - Cei care au emigrat acum 50 de ani, care au pus mina pe proprietati si si-au deschis afaceri. Acum au nevoie de slugi (muncitori cu inalta calificare) pentru ca de anul trecut au inceput sa accepte si din astia.
Am facut artroza si desi stau pe undeva prin nordul tarii unde-i destul de frig, -35*, -45* pentru mine care am lucrat in constructii, a fost prea mult.
Nu uitati !
Vreti ponturile de care v-am spus?
In prima faza dati o replica pe acest site. Apoi, vom vedea.
TEMA: TABARNAQUE ! - primul cuvint de invatat inainte de a ajunge in QUEBEC.
Au revoir !
CITITI TOTI CE REPLICA MEA ANTERIOARA !
NICI NU VA GINDITI CIT DE USOR SE POATE AJUNGE ACOLO.
PROBLEMA CARE SA VA DEA DE GINDIT E CE VETI FACE ACOLO, MAI ALES CA A INCEPUT CRIZA ASTA TIMPITA.
better-european
28th November 2008, 18:21
SCURT:
EU TI-AM RASPUNS DEJA LA INTREBARE: IN CANADA SINT DOUA LIMBI OFICIALE , ENGLEZA SI FRANCEZA. DACA VORBESTI UNA DIN ELE NU AR TREBUI SA-TI FACI PROBLEME. OBSERVATIE: SPER CA AI AUZIT DE RASISM. SE PRACTICA SI LA IMMIGRATION QUEBEC, PENTRU CA EI URASC ENGLEZII SI CA SA TRECI IN ENGLEZA TREBUIE SA O VORBESTI FOARTE BINE SI UN PIC DE "SCOALA".
paulesco
10th June 2009, 13:25
CITAT (gear @ 20th November 2005, 18:53)

Ca sa nu pierd timpul cautand pe tot felul de site-uri informati legate de emigrarea in Canada pe partea engleza va rog sa ma ajutati cu orice fel de informatii legate de acest subiect. Ma intereseaza doar partea engleza.
Ca sa nu pierzi timpul cautand tot felul de site-uri citeste aici
CITAT (H725 @ 20th November 2005, 19:34)

http://www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuropa/romania/Sau incearca la o firma de consultanta emigrari, in TM se ve deschide pe 25 noiembrie, pe strada Eugeniu de Savoya. In Bucuresti cred ca una e vis a vis de ambasada...
http://evz.ro/topstory/?news_id=203789&...31fc25f66476c5c
Gasesti informatii despre procesul de emigrare in Canada aici.Nu apela la firme de consultanta. Daca faci autoevaluarea si raspunsul este pozitiv poti sa mergi mai departe. Daca raspunsul este negativ nu te poate ajuta nimeni. Trebuie sa-ti inbunatatesti punctajul la capitolul calificari si limba.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.