La cererea insistenta a spectatorilor, azi ne legam de
SAW IIUn prim hint: acest film nu este chiar atat de rau precum
Blair Witch Project 2, dar este foarte aproape, probabil singura diferenta fiind faptul ca Saw II are ceva legatura cu
Saw I. Daca asta e o calitate sau nu, sunt convinsa ca se poate face un thread separat pe tema asta si discuta 100 ani!
Spoilers - go away!Singurul focus al filmului este sa arate o gramada de crime inspaimantatoare inchizând un grup de oameni intr-o locatie si facand sa para ca crimele sunt datorate deciziilor lor. Creatorul acestui intreg scenariu este un bolnav de cancer numit Jigsaw (Tobin Bell), care in ciuda faptului ca abia respira si este infipt intr-un scaun cu rotile, reuseste sa puna la cale o gramda de capcane. Noi trebuie sa mai credem si faptul ca el este incredibil de inteligent si ca poate sa prevada cu usurinta fiecare posibilitate si fiecare actiune a fiecarui personaj din intreg filmul. Am devenit chiar curioasa cu ce sufera creatorul scenariului de film!? Sigur ceva la mansarda!
Nu stiu voi, dar personal mie, nu mi-a pasat de absolut nici un caracter din acest film. Privind in retrospectiva, cred ca asta este o mare realizare! Detectivul Matthews (D. Wahlberg) are o
altercatie cu fiul sau Daniel. Brusc, mai departe detectivul il vede pe Jigswaw care sta in fata lui; acesta l-a prins/capturat pe Daniel intr-o casa impreuna cu alti cativa, printre care si Amanda (o creatura tare ghinionista) care printre altele i-a supravietuit lui Jigsaw intr-o etapa anterioara. Deci avem pe rol doua jocuri aici: primul in care detectivul incearca sa afle despre ce casa este vorba si al doilea care ii implica pe cei prizonieri in casa. Acestia din urma incearca sa descopere si sa urmeze regulile casei pentru a evita o moarte inspaimantatore. Deoarece Matthews nu poate sa-l omoare pe Jigsaw pentru ca risca sa nu afle locatia casei, trebuie sa suporte o conversatie cu el. La fel si noi!
Aranjamentele pentru victime in casa sunt ridicole. O casa veche, ce scartie din toate crapaturile, unde Jigsaw a aranjat ca un gaz letal sa fie pompat prin tevi in mod constant. Sunt atat de multe gauri in ideea asta, cel putin la fel de multe cu numarul de gauri in peretii casei. Daca la asta mai adaugam si o rata ridicol de ridicata a coincidentelor, avem un scenariu ce se potriveste perfect cu cosul meu de gunoi din baia mica. Numai un exemplu: un tip este impuscat pentru ca se uita printr-o gaura de cheie in exact acelasi moment in care altul invarte o cheie in broasca. Get a life!
Ratiunea lui Jigsaw pentru a pune toti acesti oameni impreuna in situatii limita, este pentru ca ei nu apreciaza viata. Ca atare, ii alege pe cei care vand droguri sau se drogheaza, sau care sunt Republicani

. Daca ar fi cunoscut situatia politica din Romania cu siguranta ca i-ar fi ales pe toti guvernantii nostri! Acum serios, partea I a fost suficienta! Daca era ceva de stralucit in aceasta idee, aia cu siguranta s-a aburit pana la Saw II.
Vizionare placuta!
Nota: 4.5/10