Marsul PinguinilorAtentie: Spoilers - go away!Urasc pinguinii.
I just fuc*in' hate 'em! Imi amintesc cand eram mica si mergeam la gradina zoologica cum ceilalti gângureau ca ce draguti sunt, dar in acelasi timp cat de neinteresanti ca desi aveau aripi, nu pot zbura.
Se poate spune ca
pinguinii sunt gluma Creatorului la adrea pasarilor. Faptul ca ei sunt prezenti pe Terra este o intamplare fericita.
Si acum sa-i lasam pe francezi
sa ne forteze sa urmarim un film despre cat de uimitor e faptul ca un pinguin regal a reusit sa se reproduca.
Imi pasa mie de pinguini? Nu. Ar trebui? Nu. Do I give a sh*t...? imi pasa cat negrul sub unghie ca ei se merg leganându-se 100Km ca sa ajunga la locul reproducerii unde se apuca sa joace un fel de fotbal cu ouale lor? Nu. Imi pasa mie ca pinguina (mama) pierde 1/3 din greutatea corpului si apoi trebuie sa mearga (leganat) inca 100km ca sa se hraneasca? Nu.
Hei sucker... uite, am mers 200km ca sa ma reguleze un mascul o singura data, ce tampenie demna de Guiness Book!Ce-mi pasa mie ca regizorul calomniaza o biata foca leopard? Exact. Veti iesi de la acest film crezand ca foca leopard e animalul cel mai criminal din ocean. Ca si cum te-ai uita la filmul serial pentru copii
Flipper si deodata acesta sare din apa si-i musca o bucata din capul lui Sandy. Cu siguranta, e cat se poate
de lamentabil sa fii unul din idiotii astia de pinguini regali, sa mergi 200Km numai ca sa te haleasca o foca leopard la micul dejun. Dar mai bine hai sa va spun ceva: si focile astea trebuie sa se hraneasca. E dreptul lor. Si da, au dinti. Ascutiti. Cu ei isi mesteca mancarea si prada. N-ai stiut? Trezestete... get real, am mai spus eu undeva ca natura nu-i frumoasa deloc!
Si daca asta nu era destul, mai vine si regizorul Jacquet care vrea sa ne convinga cat de mult se identifica el cu acesti
pinguini nenorociti . Exista o versiune in care narator este Morgan Freeman si care este moderata in ceea ce priveste identificarea vocii cu personajul animal, dar in versiunea cu comentariul francez,
afemeiatii astia arunca si voci de copii pentru puii de pinguini numai ca sa nu piedem nici un moment simpatia fata de ei. Sau poate ca sa le simtim mai bine lupta pentru existenta. In schimb Morgan foloseste cuvinte precum neplacut sau dureros pentru a descrie pierderea unui ou. Ca si cum pinguinii ar face diferentiere intre sula si prefectura. Bietul de el, habar n'are.
E un animal stupid.
La fel si filmul.-- Vizionare placuta! --
Nota mea: 7.5/10