Movie review
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Cimpoacă

Cronică de neam prost şi recent integrat în cinematografia pentru toţi.

Nişte sălbatici. De treabă. Se cacă în curtea lor, papă ce le pică pe esofag, cam ca în Crângaşi.
Nişte mayaşi. Răi. Mel bate în colonialiştii anglo-americani, sătui de KFC, dar cam însetaţi.
Colonialiştii îi bate pe sălbaticii buni, dar proşti. Labă de Jaguar devine Labă în Grup.
Moare toţi ăia buni. Afară de unul. Ăla se face jaguar-ninja şi într-un final hiperboloido-metaforico-extatic îşi scoate soaţa din puţ, după ce ea tocmai scosese un amazoniano-costarican din puţă.
Se anunţă sfârşitul lumii mayaşe, incaşe, olmece şi toltece, odată cu apariţia la orizontul cunoaşterii a creştinismului pus pe prăduială în numele oricărui sfânt posibil.

Dumnezeu se cacă pe toţi.

The end.

Apocalypto, now, than and forever.
Cimpoacă
The dead girl.

Una e moartă, ailaltă mai aşteaptă.
Trec 25 de minute chinuitoare, adică e film psihologic cu accente morfeice.
Somn uşor.

Idiocracy.

Optimist în ceea ce priveşte viitorul Americii, că alte continente sigur nu s-au descoperit încă, producătorul filmului îi permite scenaristului să predea regizorului o viziune comică despre cât de proşti şi comici pot fi oamenii în toată lumea, dacă permit proştilor să se înmulţească, de parcă proştii au nevoie de permisiunea cuiva, uitând că se inspiră din realitatea americană, deloc comică.
Proştii sunt comici doar la televizor şi numai când râdem noi de ei, nu ei de noi, ceea ce nu se prea întâmplă.

r@zvan
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c....e_shitty_movies

Enjoy! devil.gif
Bitch_in_Red
300 (2007)

Well, 300 este filmul pe care toata lumea recomanda sa il vezi in cinema. Pentru premiera am ales IMAX experience, desi filmul nu este filmat pentru 3D. Dupa film am concluzionat ca avand un DVD si screen-ul meu urias in timp ce ma asez comod in rocker si imping volumul receiverului aproape de max as fi fost mai bogata cu cel putin $10 si n-as fi pierdut cine stie ce "experienta". In plus, n-as fi avut ocazia sa ma fac de râs, caci atunci cand se luptau mai abitir, si spartanii racneau de zor "no mercy, no prisoners!" si taiau capetele dusmanilor, pentru moment pelicula a pierdut sunetul si atunci eu m-am trezit: "no sound!??"

In fine sa revenim la subject; printre o gramada de sulite si sabii ce se infig in corpuri si capete ce zboara cu incetinitorul, regizorul Zack Snyder este cam prostut, si asta pentru ca fiind o adaptare dupa nuvela desenta a lui Frank Miller ce povesteste despre batalia de la Thermopylae, incearca simultan sa-i atraga pe istorici impreuna cu tendinta de a-i umezi pe fanii stilului. Adica daca esti fan Stapanul Inelelor aka Lord of The Rings, te vei simti exaltat si euforic in momentul in care de regele spartan Leonidas se apropie Ephialtes, care mi-e mi-a aratat precum o incrucisare nereusita dintre un Gollum si eventual omul Elefant. Asta pe langa o prima impresie ca am intrat din greseala la sala in care se difuza Cocosatul de la Notre Dame cu Anthony Queen in rolul principal. Deci regele Leonidas alege 300 luptatori bravi cu care se duce sa-i tina in loc pe persani, si aratarea asta, Ephialtes vrea doar sa ajute si el cum poate. Leonidas il refuza pentru ca ... sa vedem, da, cica acea trecatoare nu este accesibila pentru Americans with Disabilities Act (ADA compliant).

ATENTIE: spoilers - go away!

Insa inainte de asta, Leonidas urca sus pe munte facand alpinism in sandale precum Tom Cruise in Mission Impossible si-i viziteaza pe Ephors si oracolul lor. Din cate am inteles io, acesti Ephori sunt niste oficiali spartani (urati cu spume) care stau cocotati in varf de munte, ca asa se simt ei bine. Nu stiu ce fac ei acolo, dar banuiesc ca urmareau de zor Pacientul Englez pentru ca toti aratau precum Ralph Fiennes in acel film dupa ce fata lui a fost arsa. Sau poate era un fan club, nu sunt sigura. In fine, noroc cu oracolul care este o tipa tanara (si frumoasa si aratoasa) pe care libidinosii aia de Ephori o ling pentru a primi informatia pretioasa. Probabil ca dupa asta tipa deceda subit. Si probabil ca asta a pus picatura in sufletul lui Leonidas vis a vis de neincrederea ephorilor vizavi de planul lui de a salva Sparta.

Concluzia filmului ar fi ca razboinicii sunt adevaratii eroi ai oricarei batalii si totodata sunt si cei mai virili dintre toti barbatii. Altfel nu-mi explic de ce inainte de a pleca din Sparta Leonidas o calareste pe regina Gorgo pe durata unei nopti pasionale care se opreste cu instante la fiecare secunda pentru a-ti da posibilitatea sa faci o poza sau sa traiesti cu impresia ca asisti la o reclama calvin klein. Dupa plecarea lui Leonidas era de asteptat ca oponentul lui politic principal, Theron sa se dea la regina si s-o violeze cu prima ocazie, exact asa cum ii sta bine unui sarpe politician de marca ce procedeaza identic atunci cand barbatia adevarata e plecata de acasa pe campul de lupta sa-si infiga lancea in inamici si sa sta in bataia siroaielor de sange si a segetilor inamice. Acum inteleg de ce l-a refuzat Leonidas pe Ephialtes: ori esti barbat ori esti vrednic de mila. Pe urma mai este la fel de comica si intalnirea dintre Leonidas si Xerxes, regele persan. Desi persanul este inalt de vreo 2m si jumatate, este machiat ca o tarfa, plin de cercei, inele si bijuterii in nas, limba, urechi, sprancene de iti vine sa crezi ca este cutia cu cârlige de pescuit a capitanului Ahab care a plecat sa-l prinda pe Moby Dick. In comparatie cu Xerses, desi mai scund, Leonidas are barba si codita discreta in par, este musculos si nu-i este rusine sa-si arate barbatia printr-o pereche de chilotei bikini rupti dintr-un catalog de moda Speedo.

Probabil ca ceea ce s-a intamplat in Sparta ar fi trebuit sa ramana acolo, si atunci nimeni nu s-ar fi suparat...

-- VIZIONARE PLACUTA! --

Nota mea: 6/10
crz
Norbit

In dimineata perfecta de pe anul acesta (mda, din pacate deja s-a intamplat, in Martie) m-am trezit ca un boier la ora 9:07. Inca din ziua precedenta vroiam sa vad un film, preferabil o comedie. Usoara, de vara, ca deh, mintea de inginer (in devenire) surmenat nu poate sa inteleaga chestii de substrat.

Zis si facut, hai sa cautam un film. Prietena stia de Norbit si, avand in vedere distributia (Eddie Murphy mai exact), am zis...wtf, hai sa ne uitam, sa ne radem si noi putin...film cu negri, bun pentru sambata dimineata.
Ne-asezam comod in patul cald si dam drumu la film. Dupa 30 de minute incep sa ma enervez. Inca nu avusesem nici un motiv bun sa rad...putin surprinzator pentru o comedie cu negri vazuta dimineata la 9 jumate, dar daca tot am inceput...hai sa vedem mai departe..sigur se schimba pe parcurs...

Nu pot sa va descriu in ce fel a putut sa imi strice sambata respectiva acest film. Se bate foarte tare pentru titlul de "cel mai de rahat film ever" cu "Razboiul lumilor", ala cu Tom Cruise macaragiu in care alienii toaca omenirea in blendere pe trei picioare dupa care se imbolnavesc de gripa aviara si mor.

Pe scurt, povestea filmului e asta: Norbit (Eddie Murphy) e un oligofren crescut intr-un orfelinat care se casatoreste cu o negresa...Oh, f*** it, pana si sa ma gandesc inca o data la filmul asta imi provoaca greata.

Nu merita efortul de a ii da o nota...un jeg imens.

PS:

Astept de ceva vreme o comedie care sa ma faca sa rad. Deja imi pierd speranta...sad.gif
naughtydream01
Thr3e

Oaaa, cu ce să încep? Copie penibilă a filmelor The number 23, A beautiful mind, Saw și nu în ultimul rând Fight club. A se remarca cuvântul penibil.

Semi-prestația actorilor, de o idioțenie cleioasă și diabetică, te lovește fix în plex și îți dă senzația că nu există așa ceva, ești tu nebun, ca să nu mai zic nimic de subiect, (se poate considera puțin spoiler, dar cum nu vă recomand să va uitați la jenibilitatea asta de film, nu vă poate afecta), ZĂKILLER era vânzător de hotdog în timpul liber, asta da subiect bestial!!!

Poate că am fost influențată și de faptul că înainte văzusem The Truman Show, 8,5-10, btw.

Deci, ca o concluzie, ultimul film văzut, Thr3e, ca să nu ne abatem de la subiect, Trei, adică 3/10.
checkmate
Das Leben Der Anderen - "Viata celorlalti"
-------------------------------------

Un film ce se vrea "DEEP" insa... :
Sa nu va asteptati la un film epic pentru ca nu o sa gasiti asa ceva. Chiar din titlu, filmul ne solicita o
atentie distributiva care sa ne puna la oarece "munca" (cei ce sunt mai tineri - mai multa; deh, regizorul: Florian Henckel, cel care , probabil il stiti din "Dobermann").
Scenaristul (regizorul?) sufera de "simtirea de <neo-german>" pe care o afiseaza prin personajele sale
la tot pasul prin filmul sau chiar daca este un film despre "odioasa dictatura" a lui Honecker si ce a insemnat aceasta pentru artistii (care... intre noi fie vorba... aveau MUUULT mai multa libertate decat ai nostri).
Atentie: Spoiler: [spoiler]
Un regizor de teatru in Germania Democrata a anilor 80, oarece libertin, in mariaj cu o actrita ce chiar joaca in piesele regizate de el se vede intr-o pozitie incomoda de a "demonstra" prietenilor ca e impotriva regimului insa aceasta pozitie el o descopera si o tatoneaza doar in momentul in care un bun prieten al sau (chiar un mentor...) se sinucide din motive politice (...si existentiale...)
Un "lucrator" in STASI care ajunsese pe linia descendenta de...profesor de "academie" (un fel de Stefan Gheorghiu pentru partid), nutrind initial o iubire neimpartasita pentru actrita si apoi demontandu-si chiar ideile "den sozialismus" putin cate putin, urmarind prin niste casti viata privata a unui om (regizorul), hotaraste ca e timpul sa faca ordine in "idealismul" lui si sa faca treburi , ca de exemplu: sa bata la masina ( in timpul "serviciului" de ascultare) ca: "nu s-a intamplat nimic deosebit", chiar daca aceasta ii va aduce "caderea" din pozitia avuta ( insa o mare ridicare din partea spectatorului), de altfel asta e si tema finala: nu conteaza cat de "idealist" esti:--> vei ajunge la un moment dat sa-ti dai seama ca... pamantul nu se invarte cu tine...
[/spoiler]
Henckel doreste (probabil nu numai el...:-)) sa afiseze un mesaj: acela ca germanii sunt toti la fel. As face o paranteza personala la acest lucru: eu sunt ce s-ar putea spune "vaporean" adica sunt capitan secund, mai nou, de ceva timp la o companie germana, pe vapoare germane. Ce am remarcat in ultimul timp despre germani (la modul discutii intre oameni obisnuiti) este o tendinta de revolta impotriva "taxarilor"poporului german prin prisma a ceea ce s-a intamplat in cel de-al 2-lea razboi mondial--- adica: "pana cand vom trebui sa platim ceea ce au facut inaintasii nostri" (pentru fapte petrecute cand noi nici nu eram nascuti)? Acest curent este unul foarte puternic si avand in vedere ca Germania este statul cel mai dezvoltat din Europa Unita, probabil ca asta da ( si cred ca a dat si va da) de gandit la multa lume.

El_Cid
QUOTE(Bitch_in_Red @ Mar 13 2007, 00:04) [snapback]2562319[/snapback]
300 (2007)

Well, 300 este filmul pe care toata lumea recomanda sa il vezi in cinema. Pentru premiera am ales IMAX experience, desi filmul nu este filmat pentru 3D. Dupa film am concluzionat ca avand un DVD si screen-ul meu urias in timp ce ma asez comod in rocker si imping volumul receiverului aproape de max as fi fost mai bogata cu cel putin $10 si n-as fi pierdut cine stie ce "experienta". In plus, n-as fi avut ocazia sa ma fac de râs, caci atunci cand se luptau mai abitir, si spartanii racneau de zor "no mercy, no prisoners!" si taiau capetele dusmanilor, pentru moment pelicula a pierdut sunetul si atunci eu m-am trezit: "no sound!??"

In fine sa revenim la subject; printre o gramada de sulite si sabii ce se infig in corpuri si capete ce zboara cu incetinitorul, regizorul Zack Snyder este cam prostut, si asta pentru ca fiind o adaptare dupa nuvela desenta a lui Frank Miller ce povesteste despre batalia de la Thermopylae, incearca simultan sa-i atraga pe istorici impreuna cu tendinta de a-i umezi pe fanii stilului. Adica daca esti fan Stapanul Inelelor aka Lord of The Rings, te vei simti exaltat si euforic in momentul in care de regele spartan Leonidas se apropie Ephialtes, care mi-e mi-a aratat precum o incrucisare nereusita dintre un Gollum si eventual omul Elefant. Asta pe langa o prima impresie ca am intrat din greseala la sala in care se difuza Cocosatul de la Notre Dame cu Anthony Queen in rolul principal. Deci regele Leonidas alege 300 luptatori bravi cu care se duce sa-i tina in loc pe persani, si aratarea asta, Ephialtes vrea doar sa ajute si el cum poate. Leonidas il refuza pentru ca ... sa vedem, da, cica acea trecatoare nu este accesibila pentru Americans with Disabilities Act (ADA compliant).

Insa inainte de asta, Leonidas urca sus pe munte facand alpinism in sandale precum Tom Cruise in Mission Impossible si-i viziteaza pe Ephors si oracolul lor. Din cate am inteles io, acesti Ephori sunt niste oficiali spartani (urati cu spume) care stau cocotati in varf de munte, ca asa se simt ei bine. Nu stiu ce fac ei acolo, dar banuiesc ca urmareau de zor Pacientul Englez pentru ca toti aratau precum Ralph Fiennes in acel film dupa ce fata lui a fost arsa. Sau poate era un fan club, nu sunt sigura. In fine, noroc cu oracolul care este o tipa tanara (si frumoasa si aratoasa) pe care libidinosii aia de Ephori o ling pentru a primi informatia pretioasa. Probabil ca dupa asta tipa deceda subit. Si probabil ca asta a pus picatura in sufletul lui Leonidas vis a vis de neincrederea ephorilor vizavi de planul lui de a salva Sparta.

Concluzia filmului ar fi ca razboinicii sunt adevaratii eroi ai oricarei batalii si totodata sunt si cei mai virili dintre toti barbatii. Altfel nu-mi explic de ce inainte de a pleca din Sparta Leonidas o calareste pe regina Gorgo pe durata unei nopti pasionale care se opreste cu instante la fiecare secunda pentru a-ti da posibilitatea sa faci o poza sau sa traiesti cu impresia ca asisti la o reclama calvin klein. Dupa plecarea lui Leonidas era de asteptat ca oponentul lui politic principal, Theron sa se dea la regina si s-o violeze cu prima ocazie, exact asa cum ii sta bine unui sarpe politician de marca ce procedeaza identic atunci cand barbatia adevarata e plecata de acasa pe campul de lupta sa-si infiga lancea in inamici si sa sta in bataia siroaielor de sange si a segetilor inamice. Acum inteleg de ce l-a refuzat Leonidas pe Ephialtes: ori esti barbat ori esti vrednic de mila. Pe urma mai este la fel de comica si intalnirea dintre Leonidas si Xerxes, regele persan. Desi persanul este inalt de vreo 2m si jumatate, este machiat ca o tarfa, plin de cercei, inele si bijuterii in nas, limba, urechi, sprancene de iti vine sa crezi ca este cutia cu cârlige de pescuit a capitanului Ahab care a plecat sa-l prinda pe Moby Dick. In comparatie cu Xerses, desi mai scund, Leonidas are barba si codita discreta in par, este musculos si nu-i este rusine sa-si arate barbatia printr-o pereche de chilotei bikini rupti dintr-un catalog de moda Speedo.

Probabil ca ceea ce s-a intamplat in Sparta ar fi trebuit sa ramana acolo, si atunci nimeni nu s-ar fi suparat...

-- VIZIONARE PLACUTA! --

Nota mea: 6/10

hai sa zicem ca nu l-ar lasa pe cocosat in prima linie, unde asa cum a zis regele, ar fi fost inutil. Intr-adevar putea gasi si pt cocosat un loc mai in spate - ca doar nu toti erau in prima linie, erau si printre spartani cei care stateau in spate si dadeau cu sulita. Sau chiar sa se ocupe de raniti, ce e rau in asta? Nu domne, cocosatu' vroia sa fie si erou. Cel mult putea sa-i ofere un loc mai bun. Dar era idiotic sa-l puna in prima linie ca ce sa zic - e si el om - ce daca are un handicap? Era o prostie specific americana sa-l puna in prima linie, ceva de genul: "inima conteaza, nu ca e vai de capul lui si nu e in stare sa tina scutul. vointa il va face sa razbeasca". Sa inteleg ca tu ai fi inghitit acea idiotenie?
Oricum filmul a fost un jeg, dar scena aceea nu mi s-a parut deplasata, poate a fost cea mai realista din tot jegul asta de film.

Nota 5/10 pentru efecte
Nenea Zap
Nici un review in ultimul timp. Un review pentru White Noise 2 The Light careva?
eminem4ever

In 300, cocosatul nu a fost acceptat ca si razboinic deoarece luptatorii cand tineau scutul formau un intreg si cea mai mica slabiciune a unui razboinic duce la caderea lui. Ei cand se fereau de sageti trebuiau sa tina scuturile sus dar cocosatul nu era capabil de asa ceva.

Intregul film mi se pare o lucrare 3D a unor graficieni deoarce nu am intalnit un copac sau orice altceva verde si cerul a fost totdeauna un aramiu si mult prea multe efecte umbre etc.. In schimb mi-au placut efectele sonore mai ales cand spune la inceput "This is SPARTAAAA" in momentul in care il impinge in put pe solul persan.

Nota: 7/10 Pentru atata mediatizare ma asteptam la ceva mai bun. Trailerul a fost foarte reusit dar cand am vazut filmul am ramas cam dezamagit.
El_Cid
QUOTE(eminem4ever @ May 5 2007, 00:54) *
In 300, cocosatul nu a fost acceptat ca si razboinic deoarece luptatorii cand tineau scutul formau un intreg si cea mai mica slabiciune a unui razboinic duce la caderea lui. Ei cand se fereau de sageti trebuiau sa tina scuturile sus dar cocosatul nu era capabil de asa ceva.

Intregul film mi se pare o lucrare 3D a unor graficieni deoarce nu am intalnit un copac sau orice altceva verde si cerul a fost totdeauna un aramiu si mult prea multe efecte umbre etc.. In schimb mi-au placut efectele sonore mai ales cand spune la inceput "This is SPARTAAAA" in momentul in care il impinge in put pe solul persan.

Nota: 7/10 Pentru atata mediatizare ma asteptam la ceva mai bun. Trailerul a fost foarte reusit dar cand am vazut filmul am ramas cam dezamagit.

Da exact asta ziceam si eu. Regele avea dreptate cand nu a acceptat sa-l puna pe cocosat in prima linie. Si daca tin eu bine minte i-a oferit sa se ocupe de raniti. Deci QED smile.gif

Filmul nu s-a vrut realist, s-a vrut un fel de anime (pe care e si bazat am inteles) - si pentru asta merita macar 5: grafica, sunete. Insa e la nivel kindergarten, cu caractere bune 100% si rele 100% - fara gri smile.gif Cu texte gen: This is SPARTAAAA si pac piciorul in piept biggrin.gif penibil...
Bitch_in_Red

Nu stiu daca'si mai aminteste cineva, dar originalul Die Hard s-a terminat putin tras de par: John McClane (Bruce Willis) ii pune lui Karl un lant in jurul gatului si-l impinge sa se balangane in aer precum drapelul libertatii. You got that right: he's a gooner! Stai putin, hopa, se preface numa, caci ulterior apare intr-un moment inoportun ca sa fie impuscat. Asta este ceea ce consider eu un moment ridicol!

La fel cum Karl nu a stiut cand sa iasa din scena, si seria "Die Hard" nu stie cand sa se opreasca. Poate cand o iesi Bruce Willis la pensie. De parca cineva la Hollywood ar sti cand sa se opreasca. Io cred ca nu. Live Free or Die Hard, al 4-lea film din serie, de asemenea nu a auzit de puterea distructiva a excesului. Regizorul Wiseman (wise man my a$$) ridica adrenalina si nivelul actiunii pana la un nivel la care spectatorii ar putea sa nu se mai mire daca pe ecran ar vedea hoarde intregi de dinozauri care ies din pamant si galopeaza incercand sa-l striveasca pe McClane, pentru ca teoretic, pe lista regizorului nu a mai ramas nici o situatie extrem de periculoasa din care McClane sa nu scape...

Povestea este despre incercarea unui individ numit Gabriel, de a pune pe butuci toate retelele de computere din US, ceea ce in limbajul hacker-ilor suna ceva de genul "fire sale" - daca nu gresesc (o chestie care mi se intampla f. rar). Atunci cand individul cel rau incepe sa atace retelele si pune jos pe cele ale systemului de transport si ale FBI-ului, John al nostru este trimis sa prinda un hacker banuit pentru asta, pe nume Matt, numai ca se vede ca acesta nu numai ca nu este suspect, dar este si una din tintele lui Gabriel. Natural, si in ciuda tuturor, McClane reuseste sistematic sa contracareze fiecare tentativa de asasinare. Incepand de la a scapa din fata a catorva baieti rai inarmati cu mitraliere, regizorul incearca sa exagereze din ce in ce mai tare cu fiecare noua scapare a lui John McClane. Atunci cand reuseste sa lanseze o masina in aer si sa loveasca intentionat un elicopter am respirat usurata crezand ca lista s-a incheiat si nu mai e nimic de facut. Se pare insa ca imaginatia mea este cu mult sub cea a producatorilor, de aceea vom asista chinuiti la momentul in care vom vedea cum un SUV atarna intr-un culoar de lift, si momentul blond al filmului, in care McClane sare de pe o cisterna pe spatele unui avion supersonic de vanatoare.
Am mai fost amuzata de momentul in care Gabriel incearca sa-i omoare pe John si Matt trimitiand niste gaz natural inapoi intr-o statie electrica cauzand o explozie masiva. Nu ca n-as avea incredere in puterea de explozie a gazului natural, dar sunt convinsa ca toata lumea stie ca flacara de la boilerul de apa calda de acasa are un scop. Ma rog, banuiesc ca odata ce Gabriel intervine si schimba directiile de trafic iar masinile se vor ciocni si exploda, gazul natural, cuminte si supus, va face si el acelasi lucru...
Yeap, Simpsons pare muuult mai aproape de realitate, iar un sac plin cu ciocane s-ar putea sa aiba ceva mai multi neuroni decat anumiti scenaristi!

Daca teoria mea e corecta, atunci nici unul din cei care au participat la aceasta productie, nu are habar de un lucru cert: Die Hard a 5-a parte, este o idee cat se poate de tampita! Mai ales daca asta inseamna ca-l vom vedea pe John McClane sarind dintr-un avion in altul in aer si omorand teroristi doar cu puterea flegmei sale. Io una sigur nu astept cu nerbdare a 5-a parte! Voi?

-- VIZIONARE PLACUTA! --

Nota mea: 7/10

skandal
Vai, mai traiesti Bruce Willis? laugh.gif Nu ma pot abtine sa nu-mi amintesc ca regizorele, actorele si scenaristele Sergiu Nicolaescu il pregateste pe Miclovan sa rasara din nou in ceva ce-am inteles ca se va numi "Supravietuitorul". Bine ca nu e el in rolu' principal (sau e?), ca n-are fatza de titlu (pardon, da' asa e) laugh.gif
Un-Baiat
La Donnie Darko aveti un review ?
Un-Baiat
QUOTE(Un-Baiat @ Aug 4 2007, 23:37) *
La Donnie Darko aveti un review ?

Sau Fight Club.
phanisse
QUOTE(naughtydream01 @ Apr 20 2007, 20:51) *
Thr3e

Oaaa, cu ce să încep? Copie penibilă a filmelor The number 23, A beautiful mind, Saw și nu în ultimul rând Fight club. A se remarca cuvântul penibil.

nu te supara, dar inainte de a spune ceva, documenteaza-te. nu iau apararea filmului, nici macar nu l-am vazut, dar acest thr3e a aparut in 2006, pe cand the the number 13 a aparut mai tarziu, in 2007.

referitor la sacha baron cohen, raspunsul la intrebarea pe care toti o puneti, anume de ce a facut un film care nu poate sa fie inteles indeajuns de cei cu iq-ul mic, dar nici sa placa celor mai fericiti la capitolul asta, este, dupa parerea mea, ca a facut un film care sa placa tuturor claselor de oameni - si a reusit. glumele gen 'vacanta mare' au prins tuturor, pe cand cele gen ironizarea americanilor obsedati de religie au fost intelese doar de cei care s-au prins ce a vrut sa zica. sacha baron cohen nu e prost.

majoritatea persoanelor care au criticat filmul nici macar nu stiau ca nu este regizat. in afara de scenele cu borat, azamat si luenell, oamenii din film sunt chiar ei insisi. dupa parerea mea, un film foarte bun.

"The police were called on Sacha Baron Cohen 91 times during the production of this film." [imdb]
Pig_on_Acid
^Ah, ce n-as da sa chem si eu politia de 100 de ori daca as face un film..si politia sa vina.
Telefon gratis, publicitate - priceless.
tongue.gif

Nu stiu daca este un "one-time deal" ..dar in seara asta am zabovit nitzel mai mult pe Softpedia.
Dupa o ora (..o ora si!) au iesit urmatoarele texte.

Bourne Ultimatum

S: Universal
Y: 2007
$: 110 mil

Sequel? Yes
Trilogy? Yes
Blockbuster? Yes

Unul nu se poate abtine de la o comparatie cu Ennema of The State. Dar e in-com-pa-ra-bil.. Bourne Ultima Ratio are prea multa tehnologie. Prea putina actorie. Urmariri intense, suspans rapid, un tzel imposibil, o misiune inalta, toate de amoru banilor. A lot of sh*t about nothing.
Filmu e un monument de stress. Un dobitoc care striga "get me this, link me that", oameni cu mobilul la ureche (care-i foarte enervant; nu pot suferi ..schizodemia asta, cand stai undeva linistit si vezi cum lumea parca vorbeste singura; in fine) niste viori si tobe fioroase pe fundal, camera se misca tot timpul, de zici ca esti pe vaporul groazei. Cum poate cuiva sa-i placa porcaria asta?
Actiune... pentru ce, fratie? ..Cine a vazut animal planit? Probleme Gogule, e un spion care fuge? PAC! tranchilaizar dart! get the mofo, put in cage, movie over.
Q: -Bourne says- Why me?
A: Pentru ca esti actor tanar american si de data asta il batem pa englezii aia cu James Bond la incasari!
di end.

4/10. Crap. Waste of bandwidth.

Transformers

S: Dreamworks
Y: 2007
$: 150 mil+

Trilogy? eventually, Yes
Blockbuster? Yes

Spoilere grele. Beware!

1. Niste fiinte ascund puterea lor suprema, mama lor universala, scanteia nasterii lor, pe Terra.
2. Sunt urmariti de unu rau care o vrea pentru el. Dar ala raul cum se face ...ca ingheata, aflandu-se intr-o zona arctica!
3. Dupe un timp, sa vezi, ani buni, fiintele alea s-au trezit ca isi vor mamica inapoi. All Sparky Sparky.
4. Tot atuncisha, ala raul e bagat la un loc cu mama lui (adica familia), adoptati de ATOTPUTERNICUL, all-seeing, all-knowing, all-alien-technology-developing, secret-facilities-having, Government of USA. (Care nu mai castiga razboaie, de la Hitler incoace. Care a fost invins de rusi.. in fine!)
5. Aia bunii se transforma in masini.(!)
6. Aia raii se transforma mult mai misto: avion, elicopter, scorpion, escavator, moaama.. poti sa te joci cu ei toata ziua.
7. Oamenii stie cum sa-i bata pe toti, dar tine cu aia bunii. De unde stransa prietenie cu Bondarul (Bambalbii).
8. Scanteia e un cub mare-mare, care se face intr-un cub mic-mic. Vine un soldat fruntas clasa I, si zice: toata lumea la oras! Ducem cubele acolosha, ne pierdem in multime si dupe aia il dam inapoi tot la ai nostri, ca sa-l ascunza mai departe. Nu merge cu "urma scapa turma", ca nu ma mai joc.
Cine nnumara? Lapte Gros?! Tu!
9 Misiunea de salvare a doua planete (plus gagica lui) ii revine minorului. Doar sunt jucariile lui, nu?
10 Care reuseste.

7/10. Excelent. Creazy! Trebuie sa vedeti!

Broken English

Y:2007
Rg: Zoe Cassavetes

O femeie isi cauta de lucru. Nu, nu cum va imaginati voi. E vorba de viata ei, de romatza, alea alea. Buuun. (I'm thinkin: hey, i can watch this! I watched a lot worse!) Ca un copil in varful topoganului ma pregatesc sa ma uit in jos. Ma asez comod..and i slide.
Posey. E actrita care joaca o isterica ce are un caine inscris intr-o competitie. Best in Show e filmul. Buna fata zic, convingatoare-asa. Este, dar nu are scenariu bun. Adevarat in alta parte nu prinzi primul rol, indiferent de film, e o ocazie pe care nu o poti rata in Hollywood. Ok, deci ne-am inteles: ii dam o sansa
Toate bune pana cand vad o anume Drea de Matteo in cadru: oleaca mai urata, batranita, hamesita.
Cum apare si trece actor dupa actor, ca ciupercile dupa ploaie (obstinativ adeca, regizoara vrea sa arate puzderia de luzari gata sa o ia la mare pe demoazela - si indiferenta hormonilor ei, aleasa inimii..ei, singura ..ea, dar speciala; pentru ca e singura? -that's a bit strange, ain't it?) ma intreb despre ce dracu-i vorba in film. Apar doi tipi in bluze albastre..a! si pankistul are un tricou albastru inchis.. Sa nu-mi spui ca apartamentu-i vopsit al naibii in albastru..nu..dar e un tablou langa usa unde e pictat uniform..- ati ghicit. Mda, patul: pernele sunt albastre; doua perechi de fesieri in tensiune ce intind doua perechi de paltaloni glisati, colorati in...DAP! Al-fakin-bastru. Observati plictiseala mea.
..Cassavettes, n-am mai auzit de numele asta? Era un actor bun...regizor bun..de tv..John Cassavettes. Deci e fiica lui? bun. ok. Se vede. Ochelari grosi, haine, coafuri si tunsori retro, palarii din rachita, scutere, in fine, see for yourselves:

..Adica, e un film romantic, feminist, adormitor... ..Are sex ca lumea? -Nope. Intereseaza pe cineva povestea heroinei, soarta ei adica? -..Adica nu are pic de violenta?? Cine e dispus sa auda intr-una "vrei sa petrecem noaptea..hai cu mine..no no, no pot" etc, timp in care nimeni nu arata bine? Exact pe la misloc e 'partida' de 4 secunde, pe o muzica din rai, inca 2 secunde 'hot'(NOT), apoi scena in cada. Pudica, stearsa, uscata, fatuca lui Cassavetes..nimeni nu vrea sa vada povestea unei femei singure-exista asa ceva? Nevoit deo circonstans sa vad freekjoshenia asta de 'romance' - nici macar un menaj-a-troi!..un viciu grav, o moarte in familie, da-mi macar ceva tragic, acolo. Incep sa realizez ca toate nuantele de albastru din film erau partea buna. Daca eram bulimic, dadeam tot din mine dupa vizionare, pana la ultima picatura de limfa, si ma vindecam. N-am avut norocu. Bine ca e gata. Switch tv-out, ma fac ca n-am vazut nimic, totul e inapoi la normal. Pfui, ce cosmar.

3/10. Do not watch - go away - fake - wait for a real movie - malware.

Mad Cowgirl

Y: 2006
Rg: Gregory Hatanaka
Cine este nerabdator sa vada asa peliqule? Moi. De ce? Nu imi place carnea de vaca. Sau filmele proaste. Toti doctii in cinema sunt de fapt niste guitzatori, niste animale. Ei lauda ce este interzis lumii sa vada doar pentru asta: R, X, PG I7, sunt indicative pozitive, stele, medalii, se traduc prin: wow! vreau sa-l vad si eu! De ce exista consiliul ala infect american? Ca sa iti interzica ce vrei cu adevarat, ba nu, ce trebuie cu adevarat sa vezi.
Sange carne sange furie sange, ura, carne, frica, moarte, vis, carne, sange, cosmar, moarte, sex, furie, confesiune, vis, frustrare, sange, luv, vinovatie, ura, sange, kung-fu, carne, eliberare, moarte, iertare. Emotiile vin peste tot. Le vezi de fapt prin ochii ei. biggrin.gif Nu pot spune ca duce o viata plictisitoare, asa nebuna cum e. Sau cum nu e deloc. Ce intelegi din tot raul care i se intampla? Ce-i mai frumos pe lume: ca e bine ca traiesti.
Deci au dreptate doctii, sigur, dar nu pentru ca sunt docti, ci pentru ca seamana cu noi. La urma, intensitatea afectiva din Mad Cowgirl loveste pe toata lumea, ca o coada de balena. Dupa ce auzi cum uruie si zumzaie practic sufletul duduii in cauza, te cufunzi in film ca intr-o cada plina de apa murdara, auzi tot ce aude ea, suferi ce simte ea, te bucuri de raul altora, vrei inca sa o vindeci, crezi ca e bolnava. Atunci vine lovitura. Din spate, cu forta. The Girl with the Thunderbolt Kick. Exista un motiv pentru care le zice astor filme "experimentale". Te fac sa scrii asemenea chestii. Adica-s bune! Da rau de tot.

8/10. Trv cinema.

Dupa asa pasiune si instinct feminin (care nu le-inshhieala), destrugere a spiritului matern, puterea nucleara care-i Ze Whoman, ma intorc la chestii mai linistite, jocuri de copii, chillout zone: filmele de razboi.
Poate. peacefingers.gif
Pig_on_Acid
Force 10 From Navarone

An: 1978
Rg: Guy Hamilton (regizor in seria James Bond)
Ac: Robert Shaw, Edward Fox, Harrison Ford, Carl Weathers, Franco Nero
Bg: 10 mil $

Film clasic de aventuri si actiune de razboi din anii 70, scos definitiv in fatza, dupa anii de Rambo, Bond, Bourne, Moare Greu etc. Daca esti un fan al filmelor dinainte, ai sa fii surprins cand vezi "Force 10" - shocat mai bine zis.
Afara de numele pompos "Forta 10" si brandul "Navarone" exista putine legaturi fie cu insula acum celebra, fie cu vreo fortareata imprecabila. Nici macar eroul principal nu mai e jucat de Gregory Peck. Pastreaza numele (si el un brand), dar actorul englez da viata unui altfel de erou: un ofiter calm si atent, fara supra-abilitati; un ultim rol interpretat pe de-a-ntregul de Robert Shaw. Poate il tineti minte cu rolul genial din "Falci" - capitanul pescadorului. Se strang in mod ideal experienta acumulata de scenaristi dupa sirul de filme asemanatoare din anii aceia, experienta scriitorului specializat in romane de razboi si aventura ("Force 10" a fost scris la 10 ani dupa "Guns of Navarone"), impreuna cu un grup de actori versatili si consacrati. Insa, din nefericire, atunci exista o suprasaturatie, cauzata de puhoaiele de filme de spionaj ori seriale ..Man from UNKLE, Get Smart, I Spy, sau Mission Impossible, care atitudine de indiferenta era de asteptat. Cred singurul motiv pentru care filmul nu a primit atentia sperata (care azi, spre exemplu, i s-ar da). Acum suntem depaarte de acele timpuri, in fine ii putem aprecia valoarea. Care-i vizibil peste medie.
De laudat este realismul, comparativ cu primul film in care urmareai niste ..ubermensch, de data asta personajele sunt vulnerabile, au slabiciuni, emotii, frustrari. Pentru ca nimeni nu stie mare lucru, fiecare actiune se tine de-un fir de par, de un moment prielnic sau fatal, imprevizibilul, aventura te antreneaza imediat: un tavalug de intamplari neprevazute cu schimbari de situatie, dar atat de placut si dezinvolt puse intr-un scenariu foarte ingrijit, atent la detalii. Nu apuci decat sa afli urmatorul pas, foarte scurt, ca imediat aventura sa te zboare in alta directie. Exista o eleganta, un stil in abordarea misiunii, care se asterne peste harmalaia si pericolul dimprejur: incapatanarea tipic engleza, cu o infuzie (aproape fortata) de "americanism" - adica un Harrison in plina glorie. Unde in prezent, eroul arata complet diferit: singurele personaje agreabile se afla in desene animate. Toti eroii de azi sunt profunzi, imbufnati, tragici peste masura, depasind rationalul, vopsiti intr-un negru spalacit, ieftin, de un tragism perfect gratuit.
Foarte placuta (adica distractiva) este aparita lui Carl Weathers care joaca un bataus american, aparent intamplator ajuns combatant in 'Forta a 10-a'. Vorbim de 1978, cand 'afro-americanii' primeau deja replici mai mari decat niste propozitii simple. Soldatul vorbeste ca in anii '70, desi lupta in armata americana din anii '40 (unde in realitate nu putea vorbi mai deloc). Spirit independent, e repugnat de autoritatea militara, iar daca ceva nu-i convine, e gata sa iasa din film si sa plece - trecand nervos printre scaune - din sala de cinema.
Nu voi povesti ce se intampla. Sunt multe de spus, pentru ca nu e un film care sta pe loc, iti explica ce s-a petrecut, dupa care incepe repriza a doua. In nici un caz. Rezumatul ar contine multe fraze alambicate. Pericolul omniprezent, imprevizibilul, sunt cuvintele de ordine. Sper sa gasiti varianta completa, pentru ca prima (cea distributa pe cinema la vremea aceea) a fost macelarita de americani in fel si chip.

7.8/10. Satisfaction guaranteed.
Pig_on_Acid
Pana cand vin specialistii la recenzii pe care ii astept pentru ca imi place mult topicul, cum vreau neaparat sa-l vad mai in fata, ma arunc din nou la un film. E vorba de unul foarte proaspat, pe care o sa-l vedem la cinema si care o sa fie un succes. Va anunt de acu, daca nu vreti sa stiti nimic despre el inainte sa-l vedeti, atunci nu cititi, da? E mai bine. Oricum, eu consider ca recenzia o savurezi cu adevarat dupa ce vezi un film.

Shoot 'Em Up!

"Impusca-i pe toti!"
An: 2007
Ac: Clive Owen, Paul Giamatti, Monica Belucci
Bg: 37 mil USD

Blockbuster? ..Yes
Trilogy? OMG o sa fie, in mod sigur.
(E practic Lethal Weapon fara politie)

Un profesionist decide sa creasca un copil. De data asta, Profesionalul e Clive Owen si copchilu e ultra mic (in varsta de vreo ..2 minute, la momentul adoptiei). A, ceva nou: bebelushu-i metalist! ..I love this movie! \m/ Vezi episodul Mythbusters in care s-a demostrat fara urma de indoiala ca plantele cresc fenomenal daca le pui rock metalic. Deci, daca vreti sa cresteti un baiat 'dotat', you know what to do..:bigyellowgrin:
Ma urmareste o dilema (cu viteza): cum ajunge un suflet asa mare, un spirit atat de generos sa fie cel mai bun asasin profesionist, antrenat bineinteles de o agentie guvernamentala intunecoasa si umbroasa? Pentru ca ..nu stiu cum sa va zic.. si eu am un suflet bun, dar nu m-a contactat nimeni pana acu..bigyellowgrin.gif

In fine, un film profund educativ: "Trage precis, mananca morcovi, creste copii!" - Sunt nici mai putin de trei legi universale, interdependente: daca vrei sa tragi precis si sa cresti copii, atunci mananca morcovi, ca au betacaroten. Asta e marele secret al vietii wink.gif.
Personajul foarte negativ e un fel de ..Irod ..necrofil. Ala cu fatza de filatelist, profesionistul italian, cu ochelari si chelie, nebarbierit. Erea un film cu arme si maimute, in care nu armele omorau oamenii ci maimutele (daca erau inarmate) ..cu Marky Mark, va amintiti?..Asa.. E, urangutanul din filmul ala e Giamatto. Cine are oroare de arme (nu de maimute) poate ca a vazut Sideways pentru care NU acastigat nici Oscar, nici Globul de Aur. In concluzie, un actor bun biggrin.gif. Il cam umbreste pe Owen, chair daca are o voce ca din Scooby Doo..
Armele omniprezente sunt mai toate nichelate, notabil fiind un 'custom Desert Eagle .50AE, with an extended barrel and flash nozzle', apoi o luneta ce pare a fi un 'M 24 Civilian'. I rest berete, glocuri, H&K (inclusiv un USP Compact) - the usual..
Este al doilea film din acest an total absurd caruia insa nu-i poti rezista, dupa Transformers. La fel ca in primul caz, trebuie sa ai maximum 16 ani. Ironia face sa fie in acelasi timp si limita de varsta minima - de vizionare - legal vorbind. Pentru ca daca e vorba de spiriul legii, Zmit Morcovaru este un model.
Shoot 'Em Up nu-i altceva decat un Singleplayer FPS. Oare jocul va fi mai bun decat filmul? ..Can't wait!!
Cum fac notarea
Se incepe de la 4. (oldskool). Se dau 18 pts care la final se impart la 3
- 5 puncte pentru shablonarea generalizata
- 3 pentru patriotism, cavalerism, datorie civica, etc.
(insusiri care nu au ce cauta la un pistolar)
- 3 pentru ca lipseste umorul negru, conditie esentiala ca filmul sa fie memorabil
- 2 pentru copierea altor filme/personaje/replici, fara a duce parodia pana la capat
- 1 pentru ca joaca iar Owen in rolul principal
- 1 lipseste faza cu o capcana in care e prins si dup-aia trebuie sa evadeze
- 1 armele din film sunt tot alea de ieri (cu exceptia "tunului" custom special .50AE)
+2 umorul de situatie, cateodata umorul absurd, care au facut filmul distractiv
+1 pentru rochenrol. O fi rocksploatation dar mie imi place - sunt satul de Rob Dougan.
+1 petru Monica Belucci

6/10. Mission Accomplished.
Press any key to continue
Bitch_in_Red
Shoot 'Em Up [2007]

Acest film este precum un rebut de carte ilustrata comica citita in jurul unui foc de tabara, si asta nu numai pentru ca stivuieste cadavrele mai repede decat o fac echipele FEMA intr-o situatie de calamitate naturala. Regizorul Michael Davis a regizat in trecut niste comedii romantice de prost gust (eg. Eight Days a Week, Girl Fever) ceea ce-l califica automat ca regizor pentru un film de actiune la fel cum un capitan de vapor de cursa lunga este calificat pentru a conduce un popor, sau daca nu va plac comparatiile mioritice puteti alege un director de circ cu cai calificat automat pentru a conduce o agentie federala de National Security.

Pentru aceasta pelicula au fost alesi actori "grei" precum Clive Owne, Paul Giamatti si frumoasa actrita Monica Belluci, o coloana sonora plina de muzica rock (sa dea bine la punkisti, metalisti, heavylisiti - nu stiu despre manelisti, dar probabil ca nu) si nu in ultimul rând un trailer plin cu gloante. Acestea din urma, cu siguranta ca au avut parte de un profesor de actorie mai bun... Inca din primele minute ale filmului Clive Owen isi ia o figura de om feroce, determinat si serios, privire de care nu mai scapam pana la sfarsit, adica inca vreo 80 minute.

Atentie some Spoilers - go away!!!

Ideea e foarte complexa: Smith livreaza un bebelus in spatele unei stradute jegoase - e clar maica'sa avea ceva probleme cu asigurarile de sanatate - iar apoi trebuie sa-l protejeze impotriva a nenumarate echipe de ucigasi profesionisti care, in mod misterios, vor sa se asigure ca bebelusul nu va deranja pe absolut nimeni la ora 3 dimineata pentru a fi hranit. Smith nu e complet singur, ci este ajutat de Donna (Bellucci), o târfa frumoasa cu o inima de aur. Probabil ca un om care s-ar decide pentru o astfel de cercetare, ar pierde cu siguranta multi ani fara certitudinea ca asa ceva chiar exista cu adevarat. Asa ca intrebarea mea este: cum dracu se face ca la fiecare 2 filme in care apar târfe, una din ele este si frumoasa si cu o inima de aur... bitch?
Paul Giamatti in rolul unui monstru psihopat care omoara bebelusi? Gimme a f*ckin' break! Paul are o fata precum o papusa Barbie virgina in ajun de Prom Night. Pe parcursul filmului, si el ca si Clive, se straduiesc sa etaleze o fata de om dur, rece, o fata pe care pana si vestitul 007, Roger Moore ar invidia-o, desi el, oricum, ar invidia orice rol mai substantial in zilele de azi. Pe de alta parte Smith este atat de rece incat la un moment dat in timp ce el si Donna se giugiulesc intr-o camera de hotel si vreo 5..6 indivizi rai se napusetsc sa-l omoare, el ii priveaza de fericitul act voyeuristic aruncandu-i in aer, si asta in timp ce isi continua "placuta" activitate ... wow...what a MAN!
end spoilers

Ati vazut filmul Magnum Force? Da, ala cu Cu Clint Eastwood, aka Dirty Harry, pe vremea cand Clint era inca suficient de tanar pentru a fi un politist si inca nu devenise atat de repulsiv. Mda, copii pe vremea aia erau incantati de caracteristicile pistolului in cauza, care numai in acea pelicula a pus pe bara aka a stins lumina la un numar de 47 (patruzecisisepte) bad guys, ei bine, Smith in acest film, a depasit acest numar numai pana s-a terminat prezentarea filmului. Daca esti atat de curios, n-ai decat sa mai stai odata la festivalul asta bolnav de sânge, intestine, organe, cadavre si sa numeri (if you do that, then you're a twisted sick motherf*cker).
Sau poti sa afli de la mine: 180 (onefu*kineighty)!

Daca iti plac multe gloante, un scenariu demn de ilustrate comice si interpretare proasta, atunci Shoot 'Em Up este deliciul tau pentru o seara de neuitat.
Don't forget the pop corn...

-- VIZIONARE PLACUTA! --

Nota mea: 7/10 (pentru ca pop corn-ul a fost comestibil!)
Pig_on_Acid
Vorbesc despre film, deci, surpriza: SPOILERS! ..cine si-ar fi imaginat..

American Gangster

Pr: Novembre 2oo7
Rg: Ridley Scott
Sc: Steve Zaillian
Ac: Denzel Washington, Russell Crowe
Bg: 100 mil USD
Dr: 2h 37'

Oscars? ..custom made baby
Blockbuster? ..who gives a s..

Superfly a fost un baiat bun de mic copil. Discret, ambitios dar modest, bine crescut, un om cu frica de Dzeu. A good mu*ffin christian. Dintotdeauna a vrut sa ciripeasca, sa participe activ la procesul de justitie, iar in final visul i se implineste - in loc de sobolanul din Departed, ma asteptam ca un porumbel alb sa coboare pe geam sa bea din paharul de cafea.. D-aia este un suflet izbavit. Si d-aia e alb, ca zapada. Daca mister Denzel Washington nu juca in ciulamaua asta, American Gangster era eviscerat de interneti precum boul din Rembradt.
Pe langa replicile de biserica scenariul e lung, idiot, parca-i basmul unui print de Romanov. Dupa ce Ritchie Ritch il pozeaza in blana regeasca totu-i merge rau - pare-se fu iradiat de forta dreptatii militianului cinstit. Give me a fukin break. Povesti de adormit copii. Real story my ass. Real crap maybe.
Azi, regizorii mari se fura unu pe altu. Scorsese a 'invatat' de la Tarantino cum sa iei chinezarii din care sa faci filme-steag americane. Ridley Scott ia fara jena paralela din Departed, de fapt ia tot ce-i trebuie din Scorsese si Brian De Palma, ca un elev norocos in ziua tezei. Problema cea mare e ca nici zeru nu-i bun din branza asta. In timp ce povestea centrala schioapata intr-un sens atat de previzibil, implicatiile secundare sunt neglijate: concurenta si asociatii - Armand si Cuba JR - devin figuranti. A doua problema e ameteala provocata de lantul de senzatii 'deja-vu' .
Care-i mesajul? Gangsterul negru ca tradator puternic, cu influenta, un luptator anticoruptie. Un film de albi, cu albi, pentru albi. Denzel e acelasi, dar personajul scris din AG e un pionier al patriei reabilitat.
Alonzo din Training Day i-ar fi taiat nasul lui Frank Lucas din American Gangster, la 2 minute in film.

4.5/10 Neconvingator
(..it sucked!!!)

PS http://nymag.com/nymag/features/3649/
Houdin
Un review la " Death at a funeral " cn face ?
Mie mi s pare o comedie draguta, placuta , putine clisee ... o comedie britanica cu un intro original .
Pig_on_Acid
QUOTE (Houdin @ Nov 11 2007, 14:03) *
Un review la " Death at a funeral " cn face ?
Mie mi s pare o comedie draguta, placuta , putine clisee ... o comedie britanica cu un intro original .

Mai bine de-atat nu puteam zice. Next! biggrin.gif
Oricum se stie: cele mai bune filme sunt comediile.
peacefingers.gif
Bitch_in_Red
BEOWULF (2007)

Cu ceva timp in urma am vazut Beowulf and Grendel care venea recomandat ca fiind made in non-Hollywood. Crap, total crap; abia am rezistat pana la sfarsit sa nu adorm pe sofa. Ca sa ma trezesc am decis sa merg la "revolutia" lui R Zemeckis. 3D. Daca ii spunea 3C stiam ca vine de la Crap de 3 ori...

Deci Beowulf asta e un film al carui scenariu este bazat pe un poem saxon (englezesc) mai vechi, cu acelasi nume, evident. Pentru cine este in poezie si film, in acelasi timp, o sa constate ca singura asemanare dintre cele doua se reduce la numele personajelor. Pe intelesul tuturor, e ca si cum as pretinde ca vand la taraba adidasi Niku si ma astept ca lumea sa-i cumpere disperata ca pe Nike.

Atentie Spoilers - go away!!!

Filmul incepe cu un regele Hrothgar gras si dizgratios ce are probleme de vecinatate cu un monstru pe care'l cheama Grendel. Grendel asta are o manie bolnava in a sparge petrecerile Bachus-ciene ale regelui aparand ne-invitat si rupand in stanga si in dreapta la propriu si mai putin la figurat. De ce? Cu siguranta ca va intrebati... Simplu, pentru ca lui Grendel nu-i plac oamenii care se distreaza, nu-i place sa-i auda chefuind. Daca pe vremea aia exista chestia cu "LINISTE va rugam! Este ora 10:00 - stingerea", cu siguranta ca azi n-am fi povestit despre Beowulf, eroul care in cautare de glorie si faima se ofera sa-l ajute pe Hrothgar si sa-l scape de Grendel.

Filmul contine din plin cocosati urati, adulter, petreceri cu bautura multa si betivi, nuditate si iar betie pana nu mai stii de tine, adica pe scurt, se poate spune ca filmul contine toate valorile societatii moderne de astazi care fac o natie sa fie considerata virtuoasa si puternica. Acu vine intrebarea cheie: de ce nu mi-a placut? hmmm... am citit de multe ori: "baa, filmul ala e bun, numai ca tu n-ai inteles nimic, du-te si-l mai vezi odata, dar uita-te atent de data asta!"... la ce? Beowulf este la fel de provocativ si original precum Gigi Becali intr-un interviu televizat in direct. Pana si Stevie Wonder intr-o zi cetoasa, cu ochelarii sparti intr-o furtuna de zapada si tot ar putea sa intuiasca sfarsitul.

Apropo' despre asta, cinematograful ne-a inmanat niste ochelari 3D, grosi si butucanosi ca aratai precum un computer wiz care sta pe scaun in fata LCD-ului 25 ore pe zi. And you call this shit "movie experience"??? chiar daca ii auzi pe unii grozavindu-se "ai vazut sabia aia, parea ca-ti intra in ochi" (d'aia n-a vazut el nimic tot timpul), mare branza. Am fost mai impresionata de faptul ca mi-am prins si rupt o unghie in materialul unui scaun. Si captura imaginii mi-a parut ciudata rau. In plus ceva e in neregula cu faptul ca un actor (gras) precum R Winstone in rolul lui Beowulf apare pe ecran ca un mascul (animal) senzual de 2 metri, musculos precum guvernatorul Californiei in timpurile lui bune - daca a avut vreodata. E ca si cum te-ai masturba in fata unei poze de revista cu Pamela Anderson si cand te trezesti constati ca de fapt este catelul tau obez care isi linge testiculele inainte sa-l scoti la plimbare.

Pe urma, nu stiu cine sunt acei historical "advisor" pentru astfel de filme, ca altfel nu-mi explic anumite scene; de pilda ati vazut voi vreodata un monstru medieval care poarta tocuri cui inalte? Sweet Jesus, ei bine, mama lui Grendel (Angelina Jolie) poarta! Io ma intrebam daca atunci cand iese la casapit are si o pereche de slapi ca sa se miste mai bine? Sau atunci cand monstrul Grendel s-a babardit cu "stiti voi cine", s-a ales el si cu ceva BTS (boli transmise sexual)? Tin pariu cu oricine ca i-ar fi trebuit o cutie intreaga de injectii cu penicilina ca sa scape de senzatia aia de mancarime...
Ah, si mi-am adus aminte de Angelina, cine dracu a avut mintea aia diabolica s-o puna sa joace in rolul monstrului, târfei, zeitei care suceste capetele la barbati? Sau or fi decis in urma sondajelor asupra barbatilor: "Cu cine v-ar place sa petreceti o noapte de vis de Revelion!?" - si toti au raspuns la unison: Cu Angie... ca sa moara de ciuda Brad Pitt.

Acum nu ca as avea ceva cu femeia, dar imi amintesc ca si Eva l-a convins pe Adam sa haleasca din mar si bla, bla, bla... destinul lumii s-a schimbat ireversibil pentru totdeauna, si cred ca e timpul sa terminam cu asta, gata s-a intamplat, can't be undone, acu tre sa continuam sa pedepsim si sa aratam tuturor cat de afurisite si rele sunt femeile in toate filmele si asta pentru o greseala atat de mica intamplata cu mult timp in urma?

Inca ceva si am incheiat: John Malkovich, ce cauta el aici? Isi iroseste talentul? Am tot asteptat ceva de la caracterul lui, pana la sfarsitul peliculei, moment in care am solicitat vecinul de scaun sa ma ajute sa-mi extrag o unghie din gât (nu aia pe care o rupsesem deja...).

A fost filmul asta o pierdere totala si irecuperabila? Neeh, macar m-a ajutat sa ma decid pentru un cadou de Craciun pentru soacra-mea: o pereche de ochelari 3D!

--- VIZIONARE PLACUTA!!! ---

Nota mea: 5/10
Houdin
Bitch in the red. Ce parere ai despre disturbia ? Eu unul am o parere foarte buna despre acest film. Este singurul film pe care am reusit sa-l vad dintr-un foc dupa cv vreme.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.