Movie review
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

placebo87

Pe cand un review la Superman returns ? biggrin.gif
Bitch_in_Red
@Diane - te ajut:
- am scris din placere pentru cineva niste review-uri pentru a fi publicate intr-un cotidian local la rubrica umoristica;
- in general vizionez 2..3 filme / saptamana, din care vreo 2 pe DVD; de obicei in weekend incercam sa luam timp si sa mergem la theater sa vedem un nou release. Pentru acest weekend am programat Pirates of the caribbean: dead's man chest.
- sunt filme muuuult mai proaste decat X-men; si viceversa!
- te rog uimeste-ma si publica aici lista cu cele 20 filme pe care abia astepti sa le vizionezi!
- regret sincer ca din review-urile mele nu ai gasit nici un film care merita vazut; nici nu mai cauta de acum incolo...

@placebo: am vazut saptamana trecuta Superman-returns. Si acum regret ca nu am facut efortul sa merg sa-l vad 3D. Poate totusi daca o sa am timp...
Cat despre intrebarea cu review... dupa cum spuneam... no more, thanks!

Iti spun doar atat, daca eu eram Lex Luther, as fi angajat un croitor sa-mi faca un costum de kriptonyte pe marimea lui Superman, si atunci cand puneam gheara pe el, imi puneam angajatii sa-l imbrace cu acel costum ca sa ma asigur ca da coltul eficient. Nu-s atat de imbecila incat sa-l arunc de pe o stânca in apa fara un bolovan de gât si sa-mi incrucisez degetele ca o sa moara la contactul cu apa... inecat sau de plictiseala.
Pe de alta parte, Superman fiind si stiind care-i punctul meu slab, as fi angajat o armata de idioti sa caute tot kryptonite-ul de pe planeta si sa mi-l inchida intr-un seif de plumb pe care sa-l depozitez in abisurile oceanelor.
Dar cu totii stim, ca daca toate caracterele din filme ar fi inteligente, atunci nu am mai avea parte de filme de actiune... si cui ii place sa urmareasca numai filme adaptate dupa romane scrise de scriitoare precum Sandra Brown sau Danielle Steel?

Diane
QUOTE(Bitch_in_Red @ Jul 7 2006, 22:43) *
@Diane - te ajut:
- te rog uimeste-ma si publica aici lista cu cele 20 filme pe care abia astepti sa le vizionezi!

O parte din ce am selectat ca ar merita sa fie vazut :

1. Ridicule (Patrice Leconte, 1996)
2. Wittgenstein (Derek Jarman, 1993)
3. Cité des enfants perdus, La (Marc Caro, Jean-Pierre Jeunet, 1995)
4. All About Eve (Joseph L. Mankiewicz, 1950)
5. Rebel Without a Cause (Nicholas Ray, 1955)
6. Edipo re - Oedipus Rex (Pasolini, 1967)
7. Jules et Jim (François Truffaut, 1962)
8. Who's Afraid of Virginia Woolf (Mike Nichols, 1966)
9. Zivot je cudo - Life is a Miracle (Emir Kusturica, 2004)
10. Point, The - Oblio (Fred Wolf, 1971)
11. Efter Repetitionen - After the Rehearsal (Ingmar Bergman, 1984)
12. Sommarnattens leende - Smiles of a Summer Night (Ingmar Bergman, 1955)
13. Sugata Sanshiro - Judo Saga (Akira Kurosawa, 1943)
14. Domicile Conjugal (François Truffaut, 1970)
15. Ubijtsi - The Killers (Tarkovsky, 1958)
16. Five People You Meet in Heaven, The (Lloyd Kramer, 2004)
17. Boot, Das (Wolfgang Petersen, 1981)
18. Neskolko dney iz zhizni I. I. Oblomova (Nikita Mikhalkov, 1979)
19. Onegin (Martha Finnes, 1999)
20. Tora! Tora! Tora! (Richard Fleischer, Kinji Fukasaku, 1970)

- regret sincer ca din review-urile mele nu ai gasit nici un film care merita vazut; nici nu mai cauta de acum incolo...

OK. Sunt cateva care merita vazute. Dar domina filme mediocre, la modul extrem as spune, asta era idea. Nu am inteles de ce ti-ai batut capul cu ele, cand tu singura concluzionai ca sunt tampite si sunt atatea alte filme care ar merita atentia, chiar daca nu sunt noi. In al doilea rand, ce rost avea sa le pui pe forum daca nu vroiai si un schimb de idei pe marginea lor ? Nu mi se pare normal. De exemplu review-ul filmului "Lost in translation" e un masacru in toata regula, este absolut obscen ce ai scris acolo. "American Beauty" e bestial, dar in afara lui Kevin Spacey, care asa e el mai "bestial" de felul lui, nu am inteles de unde atata glorie pentru un film dominat de un babalac visand minore, nude, ingropate in petale in trandafir. Daca filmul ala este de nota 9, un film de Tarkovski sau Kurosawa cam cat ar merita ?

Se pare ca te-a iritat mesajul, nu asta era intentia, din contra. Este stimulant sa gasesti oameni care au puncte de vedere diferite. Se pare ca nu este si interesul tau, asa ca nu mai deranjez. Te las cu admiratorii.
gtk
Daca filmul ala este de nota 9, un film de Tarkovski [..] cam cat ar merita ?

1 mad.gif
Diane
QUOTE(gtk @ Jul 8 2006, 02:11) *
1 mad.gif

thumbdown.gif
gtk
hah... am vazut Stalker... ce oroare! sau eroare! sau cum vrei sa-i spui... aiurea de tot in orice caz... si are pretentii de "mare opera cinematografica"... dry.gif
Diane
QUOTE(gtk @ Jul 8 2006, 02:32) *
hah... am vazut Stalker... ce oroare! sau eroare! sau cum vrei sa-i spui... aiurea de tot in orice caz... si are pretentii de "mare opera cinematografica"... dry.gif

Nu numai ca are pretentii, chiar este mare opera cinematografica. M-am lamurit cu meritocratia gtk. Poate-ti mai schimbi parerile cu timpul.

Diane
QUOTE(gtk @ Jul 8 2006, 02:32) *

E cu balti, n-are petale de trandafir, de aia nu ti-a placut. laugh.gif
AlexIP
QUOTE(Diane @ Jul 8 2006, 02:26) *
thumbdown.gif

thumbup.gif O sustin pe Diane.
Bitch_in_Red

@Diane: nu m-a iritat mesajul, si
din pacate tu nu ai inteles; eu nu mi-am dorit sa fac un movie review al celor mai bune filme. Din contra, am incercat sa abordez umoristic filme "populare" si/sau de actualitate. Daca am reusit sau nu, e alta problema, e tardiv, dar nu are nimic de a face cu caracterul mediocru al filmelor revizuite in acest topic. Doar nu-ti inchipui ca toti userii au vazut sau or sa aiba ocazia sa vizioneze Sugata Sanshiro - Judo Saga (Akira Kurosawa, 1943) de pilda!? In plus cred ca este foarte dificil sa scrii un review umoristic pe seama unui film (vechi) si bun! Probabil ca review-ul s-ar rezuma la 2..3 fraze si gata. Si umor, probabil ca va avea ceva mai mult decat masina mea de tocat carne. Ca sa nu mai spun ca unele filme din lista ta sunt foarte greu de gasit/procurat. Pe vremea lui Ceasca ii uram pe cei care aveau legitimatie de access la Cinemateca in Buc.! pana cand mi-am facut si eu rost de una. Stalker l-am vazut pe vremea studentiei in Buc la o casa (G. Preoteasa parca) si desi inainte a vorbit un nene 1/2 ora despre film, la plecare am constat ca audienta (numai studenti) era in proportie de 90% dezamagita sau adormita. Curios, dar de atunci nu m-a atras sa-l mai vad inca odata... probabil ca spune tot ce e de spus intr-o singura vizionare...
Totusi, imi vine greu sa cred ca nu ai vazut Tora, Tora, Tora pana acum!

Intamplator saptamanile trecute am imprumutat dvd-ul Das Boot unui coleg, mare amator de filme de razboi. Cand l-a inapoiat l-am intrebat cum i-a placut... mi-a spus fâstacit ca a tot asteptat sa se intâmple ceva ca sa nu adoarma... Poftim... incerca tu sa scrii un review pentru acel film intr-o linie umoristica, mor de curiozitate! (si promit sa nu comentez in nici un fel!)
Daca doresti sa discuti numai de filme bune, vezi ca e un topic numit parca "filme de nota 10"... oricum, tocmai ai aflat ca nu toata lumea impartaseste opiniile tale sau generale despre "operele cinematorgrafie" si mi se pare 100% normal si logic!
Lost in translation mi-a parut putin idiot pe anumite parti. Sorry ca l-am macelarit, dar daca n-as fi putut s-o fac, atunci n-as fi scris! Cat despre american beauty, am vrut sa le dau personal satisfactie forumistilor care nu (prea) indragesc America ca's americanii prea grasi si overworked. coolspeak.gif Si aici as fi rea daca te-as intreba cum de eu am timp sa vad multe filme si tu nu ai?

Ca sa nu ramai cu ideea ca ador filmele mediocre, enumar pe scurt cateva filme din biblioteca personala dvd, filme pe care le-as recomanda oricui (sar regizorul si anul), si care personal consider ca se incadreaza la categoria bune sau mai sus:

12 Angry Men, Amadeus, Arlington Road, Before Sunrise
Before Sunset (probabil unul din putinele filme care nu jigneste absolut deloc inteligenta spectatorului!)
Brazil, Brotherhood of War (koreea)
Celebration (Festen - Denmark), Chinatown, Clockwork Orange
...
Oldboy (tot koreean) tongue.gif asta ca sa vezi ca nu am numai dvd-uri made in hollywood!
...
True Romance, Usual Suspects, What's eating Gilbert Grape
(la mine's alfabetic smile.gif)

Cu asta cred ca am spus ce am avut de spus.
Nu-mi ramane decat sa va doresc tuturor
Good Night & Good Luck si Vizionare Placuta!
placebo87
QUOTE(Bitch_in_Red @ Jul 7 2006, 22:43) *
Cat despre intrebarea cu review... dupa cum spuneam... no more, thanks!

Pacat! I'll miss that... unsure.gif
Diane
QUOTE(Bitch_in_Red @ Jul 8 2006, 06:23) *
@Diane: nu m-a iritat mesajul, si
din pacate tu nu ai inteles; eu nu mi-am dorit sa fac un movie review al celor mai bune filme. Din contra, am incercat sa abordez umoristic filme "populare" si/sau de actualitate.

Eu cand am vazut titlul topicului, "Movie Review", m-am gandit ca-i pe bune, nu stiam povestea cu amicul tau. N-am nimic impotriva abordarilor umoristice, cu conditia sa aiba legatura cu substanta filmului si sa nu o denatureze. Cand filmul e deja de tot rasul nu cred ca mai are rost.

Doar nu-ti inchipui ca toti userii au vazut sau or sa aiba ocazia sa vizioneze Sugata Sanshiro - Judo Saga (Akira Kurosawa, 1943) de pilda!? In plus cred ca este foarte dificil sa scrii un review umoristic pe seama unui film (vechi) si bun! Probabil ca review-ul s-ar rezuma la 2..3 fraze si gata. Si umor, probabil ca va avea ceva mai mult decat masina mea de tocat carne. Ca sa nu mai spun ca unele filme din lista ta sunt foarte greu de gasit/procurat.

In virtutea unor legi nescrise, mai presus de socotelile contabile ale unora, multe filme de valoare, vechi, care fac parte din patrimoniul universal, au inceput sa circule liber, gratie internetului, pe intreaga planeta. Treaba cu review-urile umoristice mie imi suna foarte prost. De ce ar avea cineva nevoie sa "comande" un review umoristic ? Ca "sa se rada" prostimea pusa pe distractie cu tot pretul ? Ala nu este umor, e doar un "digestiv" pentru mintile nerezistente la prea multa presiune simbolica. Sorry, nu se poate rade de orice. Numai prostii, eventual nebunii, rad din orice.

Pe vremea lui Ceasca ii uram pe cei care aveau legitimatie de access la Cinemateca in Buc.! pana cand mi-am facut si eu rost de una. Stalker l-am vazut pe vremea studentiei in Buc la o casa (G. Preoteasa parca) si desi inainte a vorbit un nene 1/2 ora despre film, la plecare am constat ca audienta (numai studenti) era in proportie de 90% dezamagita sau adormita. Curios, dar de atunci nu m-a atras sa-l mai vad inca odata... probabil ca spune tot ce e de spus intr-o singura vizionare...

Intamplator saptamanile trecute am imprumutat dvd-ul Das Boot unui coleg, mare amator de filme de razboi. Cand l-a inapoiat l-am intrebat cum i-a placut... mi-a spus fâstacit ca a tot asteptat sa se intâmple ceva ca sa nu adoarma... Poftim... incerca tu sa scrii un review pentru acel film intr-o linie umoristica, mor de curiozitate! (si promit sa nu comentez in nici un fel!)

Daca toate mustele ar face miere bine ar fi. De unde pana unde judeci tu valoarea unui film in functie de numarul celor care sunt capabili sa-l inteleaga ? "Stalker" este un film care se adreseaza unui public cult si inteligent. Cine nu este capabil sa inteleaga o poezie intr-o limba pe care nu o cunoaste, este firesc sa-si recunoasca limitele, nu sa faca judecati despre valoarea poeziei. Valoarea unui film nu este o problema de statistica.

Review-uri in linie umoristica nu m-am gandit sa scriu fiindca nu ma intereseaza. Cel putin deocamdata.

Si aici as fi rea daca te-as intreba cum de eu am timp sa vad multe filme si tu nu ai?

Nu am zis ca nu am timp sa vad filme, am zis ca nu am timp sa vad filme proaste.

Totusi, imi vine greu sa cred ca nu ai vazut Tora, Tora, Tora pana acum!

Banuiesc ca l-am vazut la tv cu ani in urma, dar nu sunt sigura. Un prieten care studiaza regie-film mi l-a recomandat ca fiind unul din cele mai bune filme de razboi facute vreodata.
Ki-Lin
Diane, ca personalitate [mult] mai echilibrată decât BiR, nu cred că nu ești în stare să admiți că review-uri precum cele ale ei sunt totuși ceva aparte. Chiar dacă sunt tendențioase și judecate după criterii personale ciudate și neuniforme [în opinia mea], pentru un om echilibrat, care știe să citească selectiv sunt reconfortante.

Tu insiști pe latura pur academică a criticii de film - greșești, nu aici este locul unei asemenea abordări.

ps: ca să fie mai clar [deși nu cred că-i important], dintre cele două 'votez' fără ezitare echilibrul superior și discernământul de calitate [adică cu Diane smile.gif ]; asta nu înseamnă că nu o citesc cu plăcere pe BiR și că nu îi regret decizia de a nu mai posta review-uri sale unice...
Diane
QUOTE(Ki-Lin @ Jul 12 2006, 09:28) *
Diane, ca personalitate [mult] mai echilibrată decât BiR, nu cred că nu ești în stare să admiți că review-uri precum cele ale ei sunt totuși ceva aparte.

Tocmai de asta trebuie sa-si ascuta cutitele pe filme de calitate.

Tu insiști pe latura pur academică a criticii de film - greșești, nu aici este locul unei asemenea abordări.

Eu nu insist pe latura academica, ci pe latura de bun-simt. E o diferenta.

asta nu înseamnă că nu o citesc cu plăcere pe BiR și că nu îi regret decizia de a nu mai posta review-uri sale unice...

Sa speram ca mai scrie. Eu pe cine mai critic ? bicycle.gif biggrin.gif
Bitch_in_Red
Un singur motiv, mai bine zis persoana, pentru care mai scriu...
Te rog accepta condoleantele mele tardive pentru tatal tau!

In rest, cum spune americanul.. "I don't give a s...!", sau romanul, cand mentioneaza ceapa degerata.

Superman Returns (2006)

Atentie: Spoilers - go away!

Trebuie sa fac un disclaimer din capul locului: nu-mi place si nu ma intereseaza Superman! Si asta din doua motive: unu - ca exista o roca denumita kryptonite care poate sa-l omoare si doi - ca i-a cazut cu tronc Lois. Despre prima problema cred ca nu ar fi prea multe de facut decat sa angajeze toate companiile private sa caute in lung si-n lat peste tot si sa se scape de tot kryptonitul existent pe Terra, dar pentru a doua, cu siguranta se pot face mai multe; pe bune dude, tu esti SUPERMAN! Du-te si gaseste-ti o puicuta care stie ce vrea!

Pe scurt, daca ar fi sa caracterizez acest film intr-o singura propozitie, as spune ca Lois Lane a aflat ca Superman poate sa sparga nu numai otel, dar si cauciuc de tip latex.

Regizorul Brian Singer a plecat de la X-Men ca sa regizeze Superman returns si pot spune ca a avut o tendinta de a schimba mitologia originala zugravind-l pe erou mai singuratic si nelinistit. Practic subiectul original din '78 este continuat cu eroul intorcandu-se in orasul Metropolis dupa o absenta de vreo 5 ani. Intre timp damesa Lois nu numai ca s-a logodit, dar mai are si un copil (a carui paternitate e dubioasa smile.gif) - ce spuneam eu!?
Din nefericire, singura contributie a regizorului la continuarea seriei este de a-l compara pe Superman cu Isus. Nu zic ca aceasta comparatie ar trebui evitata, dar ajung sa cred ca Brian Singer doreste cu tot dinadinsul sa ne aduca pe tava un erou biblic fie ca vrem fie ca nu. Daca chiar cauta un martir, i-as sugera serios sa se uite la geniile de la Warner Bros care au aruncat vreo 250 milioane USD ca sa realizeze chestia asta.
Brian pica si el in aceiasi problema pe care a avut-o filmul original, si anume o discrepanta vizibila si o nepotrivire intre Superman si personajul super-ticalos, mai precis punand talentul actoricesc al lui Brandon Routh fata in fata cu cel al lui Kevin Spacey in rolul lui Lex Luthor. E ca si cum ai decide sa faci un film "King Kong vs. Bambi". Cred ca oricine ar avea probleme sa sustina ca Routh e la inaltimea asteptata, chiar daca Spacey interpreteaza ca si cum cineva i-ar fi servit ceaiuri laxative inainte de fiecare act.
A mai fost amuzanta si distribuirea lui James Marsden in rolul nepotului patronului de la redactia lui Daily Planet's si in acelasi timp si logodnic al lui Lois Lane. Mai intai a pierdut inima lui Jane in fata lui Wolverine in seria X-Men iar acum este castrat in fata viitoarei neveste de catre superman-ul nostru mitic. Sincer, nu stiu ce are agentul lui pe rol pentru viitoare distributii, dar cu siguranta ar trebui sa-i caute de pilda unul in care James va teroriza un oras intreg cu un penis mare si lung cat un stalp de telegraf obtinut in urma reply-urilor la toate emailurile spam pe care le-a primit in yahoo si hotmail. Numai asa i se poate face dreptate.
Totusi, cred ca ce este cel mai enervant in aceste filme cu super eroi si super ticalosi este atunci cand cel din urma se comporta ca un super idiot. E bun atunci cand e cuprins de mandrie si orgoliu, dar cand prostia absoluta il loveste, ai putea la fel de bine sa pui orice alt actor in rolul lui Lex Luthor, ma refer la unul mult mai ieftin, si obtii acelasi efect cu o salvare substantiala de la buget. Nu putem spune ca Lex nu are experienta cu capitolul "superman" sau ca e ceva nou pentru el. Stie despre kryptonit. Uite, sa va explic, daca eu as fi Luthor, as pune piticii sa tricoteze un ilic rosu frumos colorat cu un L mare pe el, si in captuseala as pune numai kryptonite. L-as purta tot timpul. As aranja cu dentistul meu sa-mi umple toate cariile cu kryptonite. Si mai ales atunci cand il am pe Superman rasucindu-se pe pamant in fata mea slabit si in durerile nasterii, nu l-as arunca de pe o stanca si apoi as pleca sa-mi vad de treburi si sa sa-mi numar banii considerand ca a disparut definitiv din picture. Nu, l-as baga intr-o masina de tocat si as hranii pestii cu el.

Pe scurt, superman returns = superprostia se intoarce.

-- VIZIONARE PLACUTA! --

Nota mea: 7/10
Bitch_in_Red
Am ramas ca traznita sa vad incasarile de la

Snakes on a Plane (2006)...

filmul s-a lansat discret Vineri si in weekend abia a incasat vreo $15mil, dar s-au bagat atatia bani in pre-publicitate la tv inainte de "marea lansare" si ulterior au lovit jack-potul. Asta e o dovada clara ca de cele mai multe ori nu calitatea este cea care aduce incasari, ci marketingul! Daca ma intrebi pe mine, filmul e jalnic.

Regizorul D. Ellis a mai avut is alte "marete" realizari precum Cellular (o reclama la telefoane Nokia parca), Final Destination 2, precum si Homeward Bound 2 un film cu animale care vorbesc (!) - un film atat de interesant incat odata iesit de la el si ajunsa acasa iti vine sa-ti iei pet-ul cel mai iubit, sa te duci cu el la baie si sa-i izbesti repetat capul cu colacul de la wc...

Warning: Spoilers - go away!

Se pare ca producatorii au fost prinsi intre doua optiuni, una, sa faca un film de actiune placut si alta, sa faca un film oribil dar cu niste serpii atragatoari si un subiect banal. Ei bine, n-au reusit in nici o directie! Si stau si ma intreb, cat de dificil este sa alegi una din doua!? Incep sa am convingerea ca producatorii nu pot alege pentru ca sunt prea prosti si nu stiu diferenta. Pentru ca un film sa aiba un subiect banal este necesar sa aiba cel putin o lupta intre eroul pozitiv si celalalt. In schimb primim o duzina de efecte speciale si CGI care ne arata serpi muscand la oameni in toate partile.. nu, nu ale avionului, ci ale omului. Probabil ca producatorii s-au gandit (desi am dubii ca ar fi in stare) ca spectatorii or sa fie speriati si or sa faca pe ei... si probabil ca toata lumea de fapt s-a dus la aceasta pelicula numai ca sa-l auda pe Samuel L Jackson rostind, de acum celebra MOTHERFUCKIN' snake sau MOTHERFUKIN' plane; if this will give you an orgasm, then you're in for a treat!
Nu stiu, poate mi-am pierdut simtul umorului... desi cred ca singurul lucru care l-am pierdut este faptul ca am auzit ca regizorii au lasat loc pentru un sequel la acest film... ma intreb cu groza cum or sa-l numeasca?
Elephants in a Plane? (cu Raj Kapur in rolul principal)
Snake on Planes? (aici ar fi vorba despre un sarpe mare si rau care are puterea sa se teleporteze dintr-un avion in altul)
Snakes in a Submarine? (va las pe voi sa ghiciti subiectul)
sau pur si simplu, un titlu care elimina orice posibile discutii: Snakes on a Plane II
Indiferent care ar fi, le sugerez sa caute si niste actori, nu numai serpi...

-- Vizionare placuta! --

Nota mea: 5/10
intrare
Bitch_in_Red, daca ai timp introdu-ne si cateva filme coreene/japoneze. Am vazut recent atat filme bune cat si comedii gen Tokyo Raiders
Bitch_in_Red
QUOTE(intrare @ Sep 14 2006, 15:25) *
Bitch_in_Red, daca ai timp introdu-ne si cateva filme coreene/japoneze. Am vazut recent atat filme bune cat si comedii gen Tokyo Raiders

In general incerc sa abordez filme vazute de majoritatea, pentru a avea un "numitor" comun.

Din cate imi aduc aminte singura comedie asiatica ce m-a amuzat a fost Shaolin soccer... care era chinezeasca. In rest, personal nu cred ca japonezii sau koreenii au ceva de spus pe aceasta linie a comediilor, sau in orice caz, nu de calitate.

In ceea ce priveste filmele lor artistice, inainte de a le comenta, cred ca trebuie sa te documentezi serios asupra culturii, obiceiurilor si traditiei lor, chestie care zic eu ca cere timp si o anumita calitate smile.gif
Nu e ceva similar cu a face o recenzie despre opera unui regizor canadian care imi face un film despre violenta din oraselele din Texas, orasele in care n-a pus piciorul in viata lui...

Dar sa stii ca aveam in vedere asa ceva, numai ca inca n-am gasit candidatul preferat wink.gif mai trebuie sa fiu si in the mood smile.gif
krossfire
O sa iau cele mai proaste filme vazute in ultima vreme..ca anii 80' si 90' sunt plini de porcarii de prost gust :

Ice Planet (2001)

Filmul ala asta nu are absolut nici o logica, incearca sa comprime in jur de vreo 5 ore de rulaj intr-o ora si 30 de minute. Actorii sunt cvasianonimi, regizorul la fel. Efectele par desprinse din Star Trek-ul anului 1968.Sunt o groaza de scene ilogice, personajele se uita usor iar scenariul seamana cu o povestire scrisa pe buda de un copilas cu imaginatie excesiva.

Battlefield Earth (2000)

John Travolta primit o zmeura de aur, de altfel intreg filmul primind sapte nominalizari la acest premiu

Ce am invatat din acest film :

-un foc poate arde si fara oxigen
-poti distruge o planeta cu o ladita de rachete
-intotdeauna rasele de extraterestrii invadatoare cu o super tehnologie sunt de o imbecilitate rara. Au secat minele de aur, insa nu s-au atins de depozitul de lingouri de la Fort Knox
-daca un om paste vaci acum, s-ar putea ca peste 30 de minute sa conduca un F16
-un tip care nu are notiunea clara de mancare gatita, poate rezolva integrale
-in biblioteca din Denver se gaseste toata stiinta umanitatii comprimata in doua carti
-mama ta s-ar putea sa fi dat la nastere un pandativ, actualei tale prietene (pe care nu o cunosteai pana acum un an).
-numele de Roger Christian va ramane in istorie : worst director ever.

Sleepless (Non Ho Sono ) - 2001

Italienii iar produc thrillere...cred ca ar fi cazul sa se opreasca. Niste scene de o violenta excesiva, un complot predictibil si un joc actoricesc in stilul "Tudor Chirila.

Blade II & Blade Trinity - 2002, respectiv 2005

Ce pot spune despre cele doua continuari ? Ca au distrus total filmul original si finalul acestuia, adaugand ore de actiune de prost gust, clisee si joc actoricesc de categoria a treia.

Final Destination 3 (2006)

Sper ca producatorii se vor opri aici cu seria total neinspirata si lipsita de bun gust a Final Destination-urilor. Aceiasi prostie reconditionata, aceleasi scene grotesti (desi in Final Destination 2, se putea vorbi de "morti artistice") si aceeasi idee total neinteresata si fumata.

Tamara (2005)

Unul dintre cele mai proaste horror-uri din cate mi-a fost dat sa vad. Scene grotesti, scenariu copilaresc (tocilara este ucisa si se intoarce ca "demonita fatala") + o actiune atat de repetitiva (everyone dies) incat stii de la inceput care va fi finalul.

Hellboy (2004 ?)
-Nici nu merita sa ma leg de cat de prost a fost regizat filmul asta...-
M0n0
QUOTE(krossfire @ Sep 15 2006, 07:49) *
Hellboy (2004 ?)
-Nici nu merita sa ma leg de cat de prost a fost regizat filmul asta...-

Bine...tie nu ti-a placut...dar eu l-am gasit chiar foarte distractiv ca mod de a trece timpul...
Regia nu e proasta...e mediocra (pentru ca e un film de actiune cu un super erou)... Hellboy e un personaj colorat la propriu si figurat si Ron Perlman l-a jucat foarte bine. M-au mai distrat si celelalte persoanje si m-au intrigat puterile lor care nu le-am mai gasit la alte personaje din cartile cu benzi desenate...si efectele speciale nu sunt proaste deloc...
Si spre bucuria fanilor de gen apare si un 2...
Dar hai sa nu exageram, nu e chiar cel mai prost regizat film...
Bitch_in_Red

acum cateva zile, un strumpf cu tupeu, in topicul cu parerile despre US incerca sa-mi explice mie ce mare asemanare a descoperit el intre acest film si societatea americana, el care e marinel, si s-a dat cu barca de vreo 20 de ori pana in New York si deja a inteles total si profund politica americana. Fiule, am vesti proaste pentru tine, si io m-am dat in Merry-Go-Round de mai mult de 20 de ori si am inteles totul chiar si mai bine decat tine! Oricum, sa nu crezi ca functia de marinar te indreptateste automat sa aspiri la titlul de "primul barbat al tarii" sau al forumului. Vant din pupa, rom din butoi si navigare buna pe "za Sulaina cenal"!

Buun, acum ca am lamurit-o p'asta cu marineii, mai intai sa aruncam o privire la resume-ul regizorulului acestui film, australianul James McTeigue. Hopa, check out, ultimele 3 filme la care a fost first assistant director se cheama Star Wars - Attack of the Clones, Matrix Reloaded si Magtrix Revolutions. Ce au aceste trei filme in comun? Bingo! Sunt foarte zgomotoase! Si nu ma refer aici numai la decibeli, ci si zgomotul generat de idei. Toate aceste filme isi "striga" ideile atat de tare, incat am senzatia ca ma aflu noaptea in Londra in timpul celui de-al doilea razboi mondial si alarma anti-aeriana urla prevestind un nou nou val de rachete V-1.

Regizorul James este catalizatorul pentru fratii Wachowsky care au scris scenariul si care inca incearca sa convinga pe toata lumea ca notele lor din scoala, la filozofie, erau ceva mai mari, in ciuda criticilor negative pe care le-au primit pentru ultimele doua parti Matrix. Acum, cinstit vorbind, e al dracului de usor sa faci un film prost, in schimb este o adevarata provocare sa faci un film care sa te propulseze ca pe un "revolutionar" in timp ce majoritatea spectatorilor rad de tine ca si cum tocmai ti-ai udat pantalonii pe ecran.

V for Vendetta este un astfel de film; zgomotos si plin de idei care suna profund atunci cand le auzi pentru prima data, dar ulterior devin la fel de banale precum reclama la tampoane Always pe care o vezi in fiecare zi (hint: aici inlocuieste cu reclama ta preferata de la TV - io nu stiu ce reclame se mai difuzeaza pe canalele nationale).
Subiectul este plasat intr-o Londra futuristica, unde un om mascat care se numeste V (H. Weaving), feroce luptator, incearca de unul singur sa elibereze societatea de sub controlul totalitar al lui Adam Sutler. Micul animalut de companie al audientei in aceasta calatorie de descoperiri filozofice nu este alta decat Natalie Portman, personajul Evey pe ecran, care initial il vede pe V ca pe un terorist conform cu declaratiile guvernului, dar pe parcurs se prinde ca de fapt guvernul reprezinta forta raului ... wow, nu e asta ceva cunoscut deja de toata lumea?
Eh, ce ziceti? Suna subiectul cunoscut? Hai, try harder! Ia puneti pe Keanu Reeves in rolul lui Evey? Ha? Any Bell? Evident, ar trebui sa ignorati scena in care Evey il saruta pe V, scena care in acest caz, ar avea un success national cu preponderenta in Olanda. Din pacate, aschia fratilor W. nu sare departe de trunchi. Evey e doar un alt personaj care se "trezeste" din pleiada de falsuri care o inconjoara zi de zi. Si nu numai ea, pe parcurs i se adauga si inspectorul Finch, care tot incearca sa puna mana pe V si Evey.

Ar mai fi de remarcat din acest film, vizibila si evidenta, o paralela trasa de fratii Wachowsky, intre discursurile Orwelliene ale lui Sutler si ale presedintelui actual George W. Bush. Dupa parerea mea ar fi fost mai "inteligenta" daca nu ar fi incercat atat de ostentativ sa o "promoveze" cu fiecare moment propice, de parca s-ar fi temut ca filmul o sa fie difuzat numai la casa de copii handicapati din Braila. Personal, de la acest film, am sperat la o poveste interesanta, in schimb am primit o mostra de prezentare a unei forme de guvernamant dictatoriala si proasta, evident.

O fi V pentru Vendetta, dar e si pentru Vid...

-- VIZIONARE PLACUTA! --

steelk
Nu stiu, poate mi-am pierdut simtul umorului... desi cred ca singurul lucru care l-am pierdut este faptul ca am auzit ca regizorii au lasat loc pentru un sequel la acest film... ma intreb cu groza cum or sa-l numeasca?
Elephants in a Plane? (cu Raj Kapur in rolul principal)
Snake on Planes? (aici ar fi vorba despre un sarpe mare si rau care are puterea sa se teleporteze dintr-un avion in altul)
Snakes in a Submarine? (va las pe voi sa ghiciti subiectul)
sau pur si simplu, un titlu care elimina orice posibile discutii: Snakes on a Plane II

http://www.imdb.com/title/tt0843873/ smile.gif)
Bitch_in_Red

Sunt sigura ca producatorii din spatele acestei pelicule au considerat serios numele de "GunKata" inainte de a realiza ca efortul anemic al regizorul K. Wimmer nu are nevoie de ajutor suplimentar pentru esec. Cert este ca de curand si-a trecut in resume si realizari catastrofice precum Ultrviolet.

Mai intai sa vedem ce este acest "GunKata": pe scurt, este o forma de arta martiala in care arma este doar o extensie a bratului. Practicantul acestei arte, se afla in mijlocul unui grup de oameni, inamici, bad guys (inarmati cu arme automate) si trage foarte repede cu pistolul in ei, dar in pasi de dans. Acest film subliniaza inca odata (daca mai era nevoie), ca aceasta miscare ridica substantial sansa practicantului de a lovi tintele simultan cu scaderea dramatica a sanselor de a fi lovit de unul din inamici. Totusi producatorii se simt nevoiti sa ne ofere aceasta explicatie, desi, orice cinefil adevarat stie ca un bad guy cu arma automata nimereste doar borcane, geamuri, usi, tavane si chestii asemanatoare. Incep sa ma intreb serios de ce n-au folosit pietre sau chiar injuraturi!?

Equilibrium este localizat undeva in viitor intr-o societate ce poseda si un oarecare feeling de haiducie. Si nu stiu de ce, dar ca un exemplu Finlanda imi vine in minte. Asa, acum aici, fiecare ia un drog in fiecare zi care sa-i tina plati si fara simtaminte, in timp ce politisti care "simt" si isi pot controla simturile alearga printre oameni sa-i verifice. Cred ca daca faceau un film in epoca de aur, in care niste securisti alearga printre oameni sa miroasa care are carne de porc/vita pe masa ar fi avut un iz mai veritabil si subiect mai interesant pentru hollywood. Orice lucru care poate face oamenii sa simta, sa se emotioneze, trebuie distrus, ca exemplu: picturile, cartile, animale! Ecleziastul John Preston este seful acestor politisti, cel mai tare din parcare, ceea ce inseamna ca in curand el va fi cel care va sesiza raul, se va indragosti de o puicuta, si isi va folosi toate talentele sale la care va adauga inspaimântatoarea GunKata pentru a se bate cu fortele raului.

Emotiile mele au inceput atunci cand s-a terminat filmul...

-- VIZIONARE PLACUTA ! --

Icefirealchemy
Mie mi s-au parut spectaculoase scenele de lupta GunKata. Nu mai vazusem asa ceva pana atunci... mai vazusem Kata dar aplicarea unor principii din lupta cu arme albe intr-un context modern mi s-a parut verosimila. In the end "The fight takes place in the mind" nu mai stiu cine a scris asta...
Bitch_in_Red

Acest film imi sutine teoria personala de a NU folosi telefoane celulare. De ce? Simplu, telefoanele celulare sunt niste mici criminale! Oamenii le folosesc in timp ce conduc masina. Oamenii care le folosesc sunt vesnic absorbiti si badarani (in acelasi timp). Dupa cum veti vedea si in acest film ele sunt cauza principala a tuturor relelor care se intampla.

Warning: spoilers, go away!!! (adica daca n-ai vazut inca filmul si nu vrei sa-ti stric surpiza... nu citi mai departe, du-te repede la piata)

Infiltrat in departamentul de Politie, Colin (Matt Damon) isi suna de pe celular seful, un mafiot notoriu, Frank Costello (Jack Nicholson), si il previne asupra viitoarelor actiuni ale departamentului. Politistul sub acoperire Billy (Leonardo DiCaprio) este la randul lui infiltrat si lucreaza cu Frank si tot cu ajutorul celularului trimite mesaje text inapoi la departament. Iata intrebarea mea: nimeni nu se sesizeaza? De ce? Va spun io: pentru ca rahaturile astea de celulare au devenit o banalitate in viata omului si astfel nimeni, dar absolut nimeni nu mai poate spune cand cineva le foloseste in mod necorespunzator. Oricine foloseste un celular e kool si mai ales important. Rahat.

Regizorul acestui film, vestitul Martin Scorsese nu prea avut noroc in ultima vreme, nici la box-office si nici la premii - ne aducem aminte ca anul trecut au luat Oscar niste ciudati hip-hop iar el numai batai pe umar - asa ca probabil ca a decis sa-si bage si el picioarele, sa nu mai fie original, asa ca a dat o fuga si a furat ceva din Asia; ceva care a avut success. Deci The Departed este un remake al unui film chinezesc numit Infernal Affairs. Remake-ul contine atat de multi actori renumiti incat la vizionare, la un moment dat, s-ar putea sa ai impresia ca asisti la un festival al filmului si nu la un film. Ca si cum am asista la o parada a modei, si pe ecran la un moment dat fiecare actor se screme pentru o scurta perioada de timp sa dea ce are mai bun in el, iar apoi lasa locul pentru altul.

Revenind la poveste, este ceva depresiv in ea, si anume faptul ca Billy este atat de mult bagat sub acoperire, si de atat de mult timp incat se poate spune ca mai mult a actionat ca un criminal decat ca un om al legii. Si cu toata munca lui asidua, politisti nu sunt in stare sa puna mana pe Frank datorita lui Colin. La randul lui, Colin a fost si el mai mult timp politist decat criminal si ajunge si el sa fie confuz si sa nu mai stie care din ele este prima in ordine... De fiecare data cand politistii pregatesc ceva sa-l prinda pe Frank, el ii transmite la timp suficiente informatii, incat acesta are posibilitatea sa le dejoace planurile si sa le râda in nas la frierii de politisti. Iar ei, nu numai ca nu-l miros pe Colin pentru asta, dar mai si fac ceea ce orice institutie birocratica face cu un incompetent: il promoveaza! (aici anti americanii or sa jure cu mana pe inima ca asa e: stiu ei dintr-un documentar!)

Billy, are un moment de inteligenta majora undeva pe la mijlocul filmului cand pune o intrebare, care din pacate ramane fara raspuns: politistii stiu ca Frank este un criminal. De ce nu-l acuza de crima si se chinuie sa puna la cale un caz complicat in care Frank vinde microprocesoare la chinezi? Daca s-ar fi raspuns la intrebarea aia probabil ca nu am mai fi asistat la "macelul" care urmeaza... si oata lumea s-ar fi dus acasa fericita sa urmareasca meciul de fotbal.

Sfarsitul filmului este unul spasmodic cuprins de violenta nesatisfacuta, o trasatura a filmelor made in Hong Kong. Bineinteles ca aici Nicholson e cel mai in varsta si cel mai mare si ca atare trebuie respectat, asa ca pentru moartea lui, Scorsese ii puna la cale o scena dramatica. Din pacate nu se poate spune ca la fel sa intamplat si pentru ceilalti. Deci aici, regizorul a admis ca filmul este al lui Jack Costello, desi scenariul si povestea neaga cat se poate de clar aceasta ipoteza. In conlcuzie Jack Nicholson poate spune despre Scorsese: Martin is my bitch!

-- Vizionare Placuta! --

Nota mea: 8.89 / 10
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.