Cuptor Microunde
Pages: 1, 2

hiddenone
So,

As vrea sa fac rost de o carte de bucate sau macar de niste instructiuni de cum sa folosesc cuptorul cu microunde. in cat timp se face un ou? Dar carnea de pui? confusedsmiley.png

Chiar si retete mai complicate.

Am o jucarie din asta acasa si habar nu am ce sa fac cu ea. wink.gif

Multumesc! worthy.gif
florina
nu fierbe oua in cuptor ca iti explodeaza.
restul depinde de puterea microundeleor. presupun ca stii ca n-ai voie cu metale in el, sau cu farfurii cu linie dinaia aurie.
dar cuptorul nu l-ai luat cu o carticica in care spune ce sa faci cu el?
hiddenone
Nu mai avea si carte. Asta ma doare. Sper sa gasesc pe cineva cu Vortex si cu carte. Ma gandesc eu ca poate se dau la cuptoarele mai tari si carti cu diferite retete sau cu modalitati de preparare.

Anyway, multumesc de reply.
ciuly
AFAIK: orice produs cumparat din magazin, fie nou, fie second, trebuie sa aiba "atasat" un manual de utilizare. daca nu este, poti merge linistit la opc sau cum se mai numeste in ziua de azi.
hiddenone
L-am luat de la un prieten. L-as denunta la OPC numai din curiozitate sa vad ce-i fac. smile.gif)
One of Them
QUOTE(hiddenone @ Nov 9 2005, 11:45) *
L-am luat de la un prieten. L-as denunta la OPC numai din curiozitate sa vad ce-i fac. smile.gif)

Tare faza... nu uita să revii să ne spui ce i-au făcut. biggrin.gif
add
staniolul face misto.

io am fiert crenvusti la microunde biggrin.gif au iesit ok. creca vro 5 minute
One of Them
QUOTE(add @ Nov 10 2005, 12:44) *
staniolul face misto.

Cum fac cremvuștii după 5 minute la cuptor și setat la putere maximă?

Cumva POC?
TIC
ai mare grija cum folosesti cuptorul cu microunde!!! Vezi atasament! E reala treaba!
add
QUOTE(One of Them @ Nov 10 2005, 12:49) *
Cum fac cremvuștii după 5 minute la cuptor și setat la putere maximă?

Cumva POC?

pai i-am lasat 5 min la 80% x 900W dar era apa rece si presupun ca de aia n-au hexplodat + ca erau in vasul de ena cu capac... so... dunno.

PS: singura problema la microunde apare atunci cand pui apa pura in el. in rest... metale creca nu se apuca nimeni sa bage in el.
DeeJay
eu fac ficatei de pasare cu legume (alea in punga congelata). ies chiar bine. mai ales cu ceva unt ...hmmm.. mi s-a facut foame tongue.gif
add
QUOTE(DeeJay @ Nov 10 2005, 13:35) *
eu fac ficatei de pasare cu legume (alea in punga congelata). ies chiar bine. mai ales cu ceva unt ...hmmm.. mi s-a facut foame tongue.gif

zi-ne si cum biggrin.gif

pui ficatei si legumele acolo /:) ce mai pui? cat timp? etc
dave
cum ies sarmalele la cuptor microunde? huh.gif
ma refer la sarmale reci scoase din frigider si nono.gif nu-mi place sa incalzesc la aragaz amestecand din cand in cand.

cum se pregatesc sarmalele reci inainte de a introduce la cuptoru microunde?
ce tip de vesela este potrivita?
o simpla farfurie sau o iena cu capac ?
se improasca sarmalele in cuptor? mellow.gif
Tzepi
eu imi incalzesc sarmalele direct din firigder...farfurie d'aia maro (nush cum ii spune) si 2-3 minute la putere maxima. atat...nu se improsca, nu se pierde din gust...
hiddenone
Stiam eu ca mai sunt si alti oameni ca mine. Totusi nimeni nu are o carte. Chestia cu castravetii m-a facut sa rad. Nu inteleg de ce ai vrea sa faci castraveti la microunde? Si daca totusi faci de ce nu incerci si cu mere sau portocale?
Danutz
QUOTE(add @ Nov 10 2005, 13:36) *
zi-ne si cum biggrin.gif

pui ficatei si legumele acolo /:) ce mai pui? cat timp? etc

la mine explodeaza ficatu` ...
n-am inteles nici pana acum de ce ..
retele
eu am înțeles că ficatul explodează în special când respectivul a consumat din greu alcooluri smile.gif

întrebarea mea este dacă se pot face cartofi prăjiți la microunde.
DeeJay
.... la mine nu explodeaza, dar nici nu il pun la putere maxima. la 600W, legumele si ficateii intr-o caserola de plastic, pana se rumenesc.

acum, nu'sh cum e la voi cu puterea, la mine max este 750W, la 600 il decupleaza din cand in cand.
GrLght
Eu il folosesc doar pt dezghetat, reincalzit mancarea, sandvich-uri rapide, floricele si cam atat. Am intelesc ca nu prea e bine sa faci mancare cu el. Distruge toate vitaminele plus multe alte dezavantaje.
rashid
QUOTE(hiddenone @ Nov 9 2005, 11:18) *
So,
As vrea sa fac rost de o carte de bucate sau macar de niste instructiuni de cum sa folosesc cuptorul cu microunde. in cat timp se face un ou? Dar carnea de pui?

Chiar si retete mai complicate.
Am o jucarie din asta acasa si habar nu am ce sa fac cu ea.
Multumesc!

Gatitul la cuporul cu microunde nu e o idee prea buna, pana acum tot ce am incercat ori a explodat ori avea un gust ciudat... Recomand gatitul traditional si te sfatuiesc sa utilizezi cuptorul cu microunde doar pentru incalzirea mancarii
QUOTE(add @ Nov 10 2005, 12:44) *
staniolul face misto.

Stanilul face foarte misto w00t.gif w00t.gif

Si eu am facut o data crenwrusti la cuptorul cu microunde, numai ca eu nu i-am pus in apa, doar asa intr-o farfurie ... nu recomand chestia asta, cand i-am scos aveau un gust foarte foarte ciudat... de ulei stricat...sau ceva de genu`...

Apropo de metale:
Intr-o zi am vrut sa imi incalzesc sarmale, am pus farfuria in cuptor... i-am dat drumul, si mi-am dat seama ca am uitat o furculita in el... am scos-o imediat si am rasuflat usurat... m-am dus pana in sufragerie... si am auzit zgomote ciudate... ghici ce? si farfuria era metalica w00t.gif w00t.gif . Dar trebuie sa recunosc, efectele speciale au iesit super misto smile.gif

P.S.: Iti recomand totusi supa la cuporul cu microunde... numai sa nu pui in castron de plastic cum am facut eu ... sad.gif
GrLght
QUOTE(rashid @ Nov 17 2005, 15:57) *
... m-am dus pana in sufragerie... si am auzit zgomote ciudate... ghici ce? si farfuria era metalica w00t.gif w00t.gif . Dar trebuie sa recunosc, efectele speciale au iesit super misto smile.gif

Ce efecte speciale? Nu se recomanda folosirea recipientelor de metal pt simplul motiv ca microundele nu au putere de penetrare fata de acest material. In cel mai rau caz vei manca sarmale reci.
dragos_avram
Eu am facut cartofi prajiti pt ca m-am trezit intr-un weekend fara gaze. De fapt, i-am facut pe tigaia de crisp si au iesiti mai degraba copti... dar au fost buni.
Astor
QUOTE(GrLght @ Nov 17 2005, 16:35) *
Ce efecte speciale? Nu se recomanda folosirea recipientelor de metal pt simplul motiv ca microundele nu au putere de penetrare fata de acest material. In cel mai rau caz vei manca sarmale reci.

Corect. Unele cuptoare chiar au si un suport de inaltare din metal (pentru a fi mai apropiata farfuria de grill). Insa nu e recomandat ca obiecte din metal (linguri, farfurii, etc) sa atinga peretii interiori in timpul functionarii. That's all.

PS: incercati CD-uri la microunde. biggrin.gif
rashid
QUOTE(GrLght @ Nov 17 2005, 16:35) *

QUOTE(Astor @ Nov 17 2005, 16:45) *
Corect. Unele cuptoare chiar au si un suport de inaltare din metal (pentru a fi mai apropiata farfuria de grill). Insa nu e recomandat ca obiecte din metal (linguri, farfurii, etc) sa atinga peretii interiori in timpul functionarii. That's all.

PS: incercati CD-uri la microunde. biggrin.gif

w00t.gif w00t.gif w00t.gif
Nu stiu despre voi dar in cuporul meu se vede, la propriu, curentul electric, ca in globurile alea de sticla prin care se plimba fazele alea... nu stiu cum le zice... ca sa nu mai zic ca a sarit tot smaltul de pe farfurie....
zuppy
QUOTE(rashid @ Nov 17 2005, 16:50) *
Nu stiu despre voi dar in cuporul meu se vede, la propriu, curentul electric, ca in globurile alea de sticla prin care se plimba fazele alea... nu stiu cum le zice... ca sa nu mai zic ca a sarit tot smaltul de pe farfurie....

de la aluminiu face scantei.
nu mai face teste de genul asta pentru ca il strici.
add
io fac pizza in nenorociri d-alea pentru shawrme... iese foarte buna. si repede. n-am gasit inca solutia cu aluatu la microunde biggrin.gif
Inginerul
Il folosesc numai pentru dezghetat sau/si incalzit rapid anumite mancaruri. Are avantajul major ca inscriptioneaza cd-urile foarte repede.
Yorks6
Mi-am luat si eu microwave laugh.gif
costelinon1
QUOTE(GrLght @ Nov 17 2005, 15:17) *
Eu il folosesc doar pt dezghetat, reincalzit mancarea, sandvich-uri rapide, floricele si cam atat. Am intelesc ca nu prea e bine sa faci mancare cu el. Distruge toate vitaminele plus multe alte dezavantaje.

Idem, si eu la fel.
Yorks6
eu il folosesc pentru shaorma, supe instant si in general pentru incalzire usoara.
sau macaroane cu branza ... wow ce bune ies la microunde.
intai le fierb pe foc si dupa le pun in yena impreuna cu branza si putin ulei si delicat. pui la combo ca sa fie si cu grill ca ies mai bune si sunt gata cam in 20 - 30 de minute.

mi-e pofta de placinta cu branza, stie cineva unde gasesc placinta cu branza in Brasov?
DeeJay
QUOTE(Yorks6 @ Nov 17 2005, 21:42) *
eu il folosesc pentru shaorma, supe instant si in general pentru incalzire usoara.
intai le fierb pe foc si dupa le pun in yena impreuna cu branza si putin ulei si delicat. pui la combo ca sa fie si cu grill ca ies mai bune si sunt gata cam in 20 - 30 de minute.

mi-e pofta de placinta cu branza, stie cineva unde gasesc placinta cu branza in Brasov?

nu, dar am vazut unele dementiale prin cluj tongue.gif ....
anca14
QUOTE(Yorks6 @ Nov 17 2005, 19:46) *
Mi-am luat si eu microwave laugh.gif

Si eu biggrin.gif
Azi proud.gif
cerbra
ce i se poate intampla cuptorului daca bagi cd-uri inauntru?, pentru ca fac asta destul de des.
rashid
QUOTE(zuppy @ Nov 17 2005, 16:53) *
de la aluminiu face scantei.
nu mai face teste de genul asta pentru ca il strici.

Nu faceam teste...am bagat din greseala metal in cuptor cursing.gif

QUOTE(Yorks6 @ Nov 17 2005, 21:42) *

?!?!?!? Pe la placintarii smile.gif E una buna langa Hotelul "Ambient", acolo unde i-a calcat Tartaga pe aia doi cu jeepu`.... trebuie sa stii locul...
alexoac
QUOTE(florina @ Nov 9 2005, 09:22) *
restul depinde de puterea microundeleor. presupun ca stii ca n-ai voie cu metale in el, sau cu farfurii cu linie dinaia aurie.

incearca sa bagi o instalatie de pom sa vezi ce misto face !!! o sa vezi cum se aprind beculetzele ! dar pe urma ia foc instalatia si se cam strica si cuptorul coolspeak.gif
retele
măi copii, dar puiul, puiul la cuptor, cum iese? e suculent, e delicios? dacă îmi ies puii buni, eu îmi cumpăr unul!
niculae
Citind ce spuneti voi pe aici am dat fuga si am cumparat si eu o conserva deasta,dar in 3 zile sa stricat . w00t.gif cei de la service au zis ca este de la tensiune,stie cineva care este tensiunea limita la care poate functiona ? (pt ca l-am luat de la reparat si tot nu merge dar acolo mergea,am masurat tensiunea din priza si am 190 volti va rog daca stiti spunetimi si mie ce sa fac ca sa pot sa-l pun si eu in functiune ca doar deaia l-am luat. worthy.gif
csman
QUOTE(florina @ Nov 9 2005, 11:22) *

e vreajeala faza cu metalele ... pune o furculita de ex in el si o sa vezi ca nu se intampla nimik
Minxieee
Faza tare!! Am incalzit odata ficatzei la cuptor...si pusesem un minut jumate la 750 watt, dar dupa mai putin de 50 de secunde am auzit POC POC...si am fugit la cuptor si am oprit repede. Eram sigura ca pusesem farfurie de iena,deci nu erau probleme. Cand deschid usa, ficatzeii mei explodasera pur si simplu!!!! Erau sute de bucati mici, exact ca la o explozie adevarata...
Si am stat si m-am gansit...care sa fi fost cauza? sa fie oare fiindca ficatul are rolul de a colecta toate <<chestiile negative>> din corpul uman ?? M-am gandit aici ca ar putea avea urme de Fe si altele....si asa mi-am explicat eu faptul ca a explodat... biggrin.gif biggrin.gif
Ce parere aveti? Ati patit-o si voi?

Priviti poza >>> wink.gif)

PS: Trebuie sa mentionez ca mai incalzisem ficatzei inainte si nu se imtamplase nimic!
none
QUOTE(Minxieee @ Dec 20 2005, 22:28) *
Si am stat si m-am gansit...care sa fi fost cauza? sa fie oare fiindca ficatul are rolul de a colecta toate <<chestiile negative>> din corpul uman ?? M-am gandit aici ca ar putea avea urme de Fe si altele....si asa mi-am explicat eu faptul ca a explodat... biggrin.gif biggrin.gif

PS: Trebuie sa mentionez ca mai incalzisem ficatzei inainte si nu se imtamplase nimic!

mananci ficat de om? canibalule!
sebulbus
Faza tare!! Am incalzit odata ficatzei la cuptor...si pusesem un minut jumate la 750 watt, dar dupa mai putin de 50 de secunde am auzit POC POC...

probabil aveau mai multa apa in interior si au explodat din cauza vaporilor.
nicudotro
Eu am un fel de capac din plastic mai inalt special facut pt microunde pe care il pun peste orice care poate explolda. In felul asta daca explodeaza nu murdareste interiorul cuptorului

Aveti gija la apa pentu ca incazinduse in mod omogen (fata de aragaz unde se incazeste de jos) se poate supraincalzi (atinge temperaturi mai mari de 100C fara sa fiarba) si incepe sa fiarba in mod exploziv cand intra in contact cu orice obiect sau substanta (de ex zahar cafea sau lingurite) si poate provaca arsuri urate.
jericho
Faza tare!! Am incalzit odata ficatzei la cuptor...si pusesem un minut jumate la 750 watt, dar dupa mai putin de 50 de secunde am auzit POC POC...si am fugit la cuptor si am oprit repede. Eram sigura ca pusesem farfurie de iena,deci nu erau probleme. Cand deschid usa, ficatzeii mei explodasera pur si simplu!!!! Erau sute de bucati mici, exact ca la o explozie adevarata...

misto, si eu am tot farfurii d-alea p-acasa si pana acum nu am stiut ca pot fi bagate in cuptor... coolspeak.gif

Mah, tu nu cumva esti nevasta-mea? Fiindca ea face mai mereu d-astea! mad.gif

Ontopic: eu, din cate am citit in manualul cuptorului, stiam ca incalzirea se face la 600w... poate o fi fost si asta o cauza... w00t.gif
Jaqueline
Am incercat sa inaclzesc si eu apa intr-o cana, dar incepuse sa se crape (cana). Btw, am vazut la un prieten o carte de bucate pt microunde. O sa va zic si editura cand mai merg pe la el.
Minxieee
canibalul din mine.... smile.gif)))

jericho, cati ani are nevasta-ta?? oricum, sunt aproape sigura ca nu sunt ea... smile.gif))

Si apropo, cine a inventat manualul de folosire? smile.gif)) Ce inseamna sa consideri anumite lucruri inutile la vremea lor...
Jaqueline
Cam asa arata catrea. Scrie si cum sa faci mistret cu nush ce fel de sos! w00t.gif
jericho
QUOTE(Minxieee @ Dec 22 2005, 15:23) *
canibalul din mine.... smile.gif)))

jericho, cati ani are nevasta-ta?? oricum, sunt aproape sigura ca nu sunt ea... smile.gif))

Si apropo, cine a inventat manualul de folosire? smile.gif)) Ce inseamna sa consideri anumite lucruri inutile la vremea lor...

Sotia mea are 25... Dar nu cred ca esti ea laugh.gif !

Sarbatori Fericite Tuturor! si Pofta Buna! tongue.gif
Minxieee
pai ...eu am abia 17...deci nu sunt ea... tongue.gif tongue.gif
jericho
mi-am dat seama ca nu esti ea.... Ea n-ar pune niciodata un catzelus intr-o bagheta de paine... laugh.gif
Alina

Eu cred ca e din cauza uleiului. De fiecare data cand imi incalzesc ceva ce contine mai mult ulei, cuptorul meu devine foarte belicos... biggrin.gif
Pages: 1, 2
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.