Blade
31st October 2005, 09:24
Am si eu niste lamuriri (am cautat da n-am gasit ceva sa ma ajute
)
1. Se da un PocketPc cu baterie Li-ion de 3.7V si 1800mA, un incarcator de casa (de la pocketpc) pe care scrie la output 5V 2A si un GPS receiver pe care scrie input 5V 800mA.
Intrebarea mea este: are ceva daca incarc GPS- receiverul cu incarcatorul de la pocketpc? Nu am incarcator la el si mufele se potrivesc..
2. Se dau aceleasi dispozitive (PocketPc si GPS receiver). Nu am incarcator de masina pt ele. Unul original costa ~1.5mi si parca nu as da atat pe o bucata de fir cu 2 mufe 
Ma gandeam sa imi cumpar un incarcator de masina de la un telefon care sa aiba voltajul asemanator cu cel de la incarcatorul de casa (5V) . Problema e ca nu cred ca o sa gasesc cu amperaj asa mare (2A). Ce se intampla daca iau unul cu amperaj mai mic? Se strica bateria? (ambele sunt li-ion)
Multumesc..
Dj Shock
31st October 2005, 10:03
1. Nu ar trebui sa ai probleme, ca GPS ar trebui sa aiva stab. intern de incarcare (bateriile Li ion se incarca mai complicat ca cele Ni cd, prin 1 ciclu de incarcare cu curent constant si unu cu tensiune constanta).
2. Daca cumperi incarcator de mobil nu rezolvi nimic, nu se strica bateria, dar nu o sa se incarce cum trebuie, sau chiar deloc. Poti folosi un modul de stabilizator in comutatie de 5V 2A. exemplu : LM2576-5.
Blade
31st October 2005, 10:06
am gasit asa ceva .
Poti folosi un modul de stabilizator in comutatie de 5V 2A. exemplu : LM2576-5.
sunt varza in domeniu.. poti sa-mi explici ce e aia?
moxdey
31st October 2005, 10:56
Acta non verba
31st October 2005, 11:00
QUOTE(Dj Shock @ Oct 31 2005, 10:03)

1. Nu ar trebui sa ai probleme, ca GPS ar trebui sa aiva stab. intern de incarcare (bateriile Li ion se incarca mai complicat ca cele Ni cd, prin 1 ciclu de incarcare cu curent constant si unu cu tensiune constanta)...
Off topic:
Atentie deoarece modul de exprimare duce la confuzii...
Nu sunt cicluri de incarcare, notiunea de ciclu impune succesiunea acestora in numar nedefinit, ci sunt etape de incarcare. Incarcarea se face in curent constant iar la atingerea tensiunii de prag se mentine o tensiune constanta...

On topic:
1. Se poate folosi alimentatorul la ambele aparate, de verificat daca polaritatea este aceeasi...
2. Un charger de masina care nu suporta curentul necesar se poate defecta si prin scurcircuitarea ''elementului stabilizator serie'' poate distruge echipamentul respectiv.
Blade
31st October 2005, 12:29
@moxdey: pe gps scrie asa: + ---C--- - , dar pe incarcator nu scrie nimic. mie imi merge, de vreo 3 zile tot il incarc cu incarcatorul respectiv..
deci concluzia e sa caut un incarcator de masina care sa bage 5V, sa aiba polaritatea ca cel de casa si amperajul cat mai apropiat de 2A..?
Blade
31st October 2005, 13:15
se pare ca polaritatea e la fel si la pocketpc si la gps..
pe incarcator nu scrie nimic despre asta.. asa ca am scos bateria la pocketpc. sub baterie scrie clar, ca pe incarcator.. input 5V 2A + ---C--- -
Gurban_Dan
31st October 2005, 15:53
<< un GPS receiver pe care scrie>>
Salve, te rog mult,
unde ai gasit GPS-ul ?
Vreu si eu unul, dar unul forte ieftin. Eu vreu sa il stric, sa vad ce are in el.
Blade
31st October 2005, 16:24
de stricat nu stiu unde gasesti..
de cumparat gasesti pe net.. incearca cu google..
eu l-am luat de la cineva..
mister_rf
31st October 2005, 18:43
Blade
1st November 2005, 23:26
pana la urma de unde cumpar adaptor din ala?
moxdey
2nd November 2005, 11:25
QUOTE(Blade @ Nov 1 2005, 23:26)

pana la urma de unde cumpar adaptor din ala?
Eu unul am vazut in Titan la parter... a fost un raspuns
Pe Rahova la statia de tramvai 32 Sebastian (Liceu Bolintineanu) langa librarie.
...nu mai stiu ca nu prea am mai umblat in ultimul timp.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.