Malta
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Raikk0nen

Ma bate gandul sa-mi petrec revelionul 2006 in Malta. A fost cineva in zona? E recomandat sa merg la apartament de 2* si sa-mi gasesc singur de mancare..sau sa merg la hotel unde am micul dejun asigurat si sa ma descurc cu restul. Ce oras e mai atractiv din punct de vedere turistic?
bibicu13
QUOTE(Raikk0nen @ Oct 28 2005, 10:13) *
Ma bate gandul sa-mi petrec revelionul 2006 in Malta. A fost cineva in zona? E recomandat sa merg la apartament de 2* si sa-mi gasesc singur de mancare..sau sa merg la hotel unde am micul dejun asigurat si sa ma descurc cu restul. Ce oras e mai atractiv din punct de vedere turistic?

1. Stai calm.
2. 2* inseamna, DE REGULA, stele malteze. Adica un jeg.
3. Stai calm
4. Sunt curios sa vad cum iti gasesti "singur de mancare" in conditiile in care o bere la halba e 2-3 Euro
death.gif
5. Stai calm
6. Cred ca Malta e cea mai proasta alegere (nici macar loc sa faci baie in mare nu ai, plaja lor e formata din stanci )
6. In concluzie, stai calm (la banii pe care ii dai pe "excursia" asta sigur iti gasesti ceva mai bun in EUROPA)

peacefingers.gif

salerosa
Ce naiba sa faci in Malta de revelion, ca e frig ??? De pe la jumatatea lui octombrie se termina oricum sezonul de plaja si incepe frigul si ploaia. Oricum, exista o singura plaja pe toata insula, care e superaglomerata, restul e stincaraie...

Daca insisti sa te duci, ia-ti hotel de la 4 stele in sus, ca sa fie bine. Mincarea e foarte scumpa, ca si orice alte produse (am gasit totusi haine de marca mai ieftine ca in Romania). Ai de vazut citeva chestii culturale, dar in doua zile ai epuizat cam totul.

Sfatul meu: mai bine du-te in Tunisia !
helen
am fost in malta anul trecut de paste cu agentia malta travel si a fost foarte fain. am stat la apartament, conditii decente, fara mic dejun. va sfatuiesc sa nu luati nici o excursie prin agentie, mai ales daca stiti engleza, va puteti descurca de minune la fata locului. o excursioe prin agentie in Gozo era 72 de euro, noi am luat feribotul si am ajuns acolo cu 12 euro!!deci, atentie la tepe..
luati-va abonament pe autobuze, costa in jur de 10 euro, si puteti umbla fara probleme in toata insula..nu ratati satele de pescari..
gomez99
@salerosa
"dar in doua zile ai epuizat cam totul."
Cit va invidiez pe voi, astia super-organizatii! Eu am stat o saptamina si n-am fost in stare sa vizitez tot ce mi-am propus.
@helen
e o oareacare diferenta - daca te duci singur, nu ai ghid. Ar trebui sa cumperi de 33LM o chestie care se cheama "malta on a shoestring", ca sa stii ce vezi pe unde vezi. sau sa ai noroc sa dai de un grup de care sa te lipesti.
excursiile locale cu ghid sint mai ieftine decit cele ale agentiei si mai relaxate, pt ca acopera mai putin la un tur. eu personal zic ca sint mai potrivite la un sejur mai lung.
excursia in gozo a fost 72EUR, da a inclus lunch, turul cu autocarul, ghidul la cele citeva obiective. excursia locala era 39EUr, da fara lunch.
voi probabil ati platit 10EUR la fery si inca ceva pe bilete de autobuz.
zoloft
Si eu vreau sa plec de paste 2007 in Malta, intr-un hotel de 4* Bella Vista situat in statiunea Qawra.
Habar n-am despre nimic in legatura cu Malta decat ca 1 lira malteza este 2,4 eur huh.gif ...sper sa coste toate sub 0,5 lire biggrin.gif
O sa stau 5 zile...bani multi nu dau, ...sper sa fie OK...daca mai stie cineva ceva despre insulitza asta...postarile ar fi bine venite.... unsure.gif
gomez99
Depinde mult cu ce agentie pleci si ce optiuni iti ofera. Oricum Malta merita daca te pasioneaza arta cultura istoria. Altfel, asa cum spunea cineva "ce dracu m-am dus eu in egipt? am dat 700 de para si am vazut numa nisip si pietre". 5 zile nu ajung.
Bella Vista e destul de ok, da e de 3*. un hotel simplu si fara pretentii. Mincare destul de variata (friptura de oaie cu sos de menta!!!!! dementa!!!!!), doar ca masa de seara se termina la 20:30, ceea ce mie nu imi convine, ca maninc tirziu. Frigiderul din camera e doar cool box, adica daca bagi bere rece scoti bere rece, daca bagi bere calda, scoti bere calie. Cere camere cu ferestre spre spate. Privelsitea nu e asa de spectaculoasa, dar e liniste: fatada e la o strada circulata si de camioane. Ai access gratis la jacuzzi in subsol pina la ora 18:00. Access gratis la sala de fitness, masa de pinpong, piscina calda in subsol, solar si buble bath pe acoperis (jacuzi rece), piscina in curtea interioara. Hotelul e cam ingesuit, piscina nu e cine stie ce, cam de copii, da vara te racoreste. Evita sa cumperi de la hotel, e scump. Cind iesi din hotel faci la dreapta, treci de o mare intersectie si inca 30 de metri, linga un magazin cu frigidere si alte alea e un magazin alimentar. De acolo cumperi ce vrei, altfel e scump de nu uiti. La restaurant nu te lasa cu bauturi de afara, dar in camera nu zice nimeni nimic.
Nu te baza pe ghizii romani daca nu sint de la malta travel. intreaba de 7 ori si crede odata. Ghidul/ghida localnica e mult mai bine pregatita. Daca ai chef sa vezi, inchiriaza excursii locale. Cind ajungi la intersectia pomenita faci la dreapta, si in 10 minute ajungi in piata Bughiba. Acolo sint multe agentii. intra, intreaba, alege. Cu agentia romana merita sa faci turul golfului la valeta in prima zi. sa nu iei turul complet al insulei ca e obositor si n-ai ce vedea. nu stiu cum e vremea in aprilie, dar daca ploua, pe mare s-ar putea sa nu iti placa. la valeta trebuie vazuta. gozo la fel. comino numa daca e cald (stinca stearpa, cu ceva petice de nisip si apa incredibil de limpede). nu pleca in sicilia cu catamaranul.
maltezii sint catolici ferventi, in multe biserici nu intri in tricou fara mineci, decolteu adinc, tocuri cui (femeile) pantaloni scurti (ambele sexe).
linga piata burghiba e mongolian barbeque. e parca 9 LM intrarea cit poti sa maninci (bautura se plateste separat. merita, da e cam picant. tot pe linga sint niste mici magazinase cu suveniruri. e mai ieftin ca in bazar, malta e faimoasa pentru dantela, dar atentie, malta e plina de chinezarii!
In malta se vorbeste engleza, italiana si klingoniana. Gasesti si borgi (vezi poza).
in poza e qawra (se citeste AURA). sageata rosie e bella vista. in partea opusa, la golf, e piata bughiba.
serviciul public de autobuze e ok, traversezi insula cu 1LM in 45 min. autobuze leyland 1966. poti inchiria scutere, biciclete, masini. atentie, se circula pe invers, si se dau amenzi imense.
Intreaba ce mai vrei sa stii. Sa ma uit eu pe acasa sa vad ce notite mai am si iti mai spun cite ceva. o sa mai postez peste o zi doua.

zoloft
frate ..esti ..cel mai adevarat... cheers.gif
mi-ai facut o idee cat de cat despre unde urmeaza sa ma duc..
multumesc mult de tot...daca mai ai notitze...baga !!!!...e binevenita orice sugestie fie ea obiectiva sau subiectiva...
astept cu nerabdare...
Multam. ! worthy.gif
gomez99
Ma bucur ca iti foloseste. Sper sa te simti la fel de bine cum m-am simtit si eu. Ti-am mai pus si niste poze. Am pus in atas ce mai vroiam sa scriu, ca a dat logoreea peste mine si a iesit un text prea lung.

Nu plati excursiile optionale din Romania, plateste acolo dupa ce in prima zi te-ai dus sa vezi ce si cum e cu agentiile locale.

Acu, sigur ca totul e cam legat de vreme, ca aprilie e luna cam ploioasa, statistic vorbind. S-ar putea chiar ca o serie de excursii ce se fac vara sa nu fie pe lista in primavera.
Croaziera in Grand Harbour poti sa o angajezi la agentia romanesca. Merita si e o deschidere frumoasa.

Turul insulei Gozo, turul Valeta Mosta Mdina, e musai.
Hagar Quim recomand cu o agentie locala, altfel ai exact 15 min la dispozitie. Poti sa il faci si singur, este autobus pina acolo, da eu zic ca pt 15EUR pe care le dai la agentie ca sa nu stai in statie o juma de ora si sa ai ghid, merita. Plus ca mai sint 5-6 locuri vechi si spectaculoase, pe care le fac agentiile locale. Daca ai aplecari sf sunt “urmele de caruta” de care probabil stii, in citeva parti din Malta (vezi harta pct 10 si 11).
Sint citeva sate de pescari frumoase, fa-le cu o agentie locala. Helen are mare dreptate.
Satul Popeye tot cu o agentie locala sau singur.
La Valeta iarasi merita sa faci un tur de unu singur, sau daca vrei altceva, mergi la St-Julien, la 30 min cu autobuzul. Intrebi la hotel statia e la 5 min.
Hypogeumul si catacombele nu ai timp, se fac programari cu luni inainte. Mai bine te mai duci odata peste 1 – 2 ani.
zoloft

multumesc mult. coolspeak.gif
am sa vizitez toate locurile de care mi-ai spus...cel putin o sa incerc....
am sa tin cont si de sfaturile tale care cred ca o sa-mi fie de mare ajutor.
fac poze cu ...klingonienii....si postez si eu.. tongue.gif
merci mult.
gomez99
De fapt alt text era de pus in attach, din viteza am pus draftul postat. Asa ca il pun acum.
zoloft
Super descriere...bravo...si multam mult
Dupa cate vad exista si parti bune si parti rele...
Pana la urma urmei eu o sa merg 5 zile de Paate...mi-am propus sa vad ce pot fara sa exagerez, ca sa pot sa ma bucur si de plimbare prin insula, gen...lalaiala.
Probabil ca Malta e de vazut ..o data....a doua oara ...pleci in Grecia tongue.gif
Imperator
Am fost de Anul Nou in Malta... super ok, a fost chiar fain.
Am gasit un hotel in Sliema, am dat pe apartament 22 lire malteze cu tot cu mic dejun. A fost super ok.
Insula este extrem de mica si exista o retea buna de autobuze - costa maximum 0.50 lire pe calatorie cu care te poti duce oriunde. De vizitat: La Valletta, cele 3 orase de langa La Valletta, Mdina - Rabat si insula Gozo. In Gozo, iei autobuzul care te lasa langa ferry care te lasa in Gozo. Acolo poti gasi un taximetrist sa-ti faca un tur (relativ ieftin daca sunteti 4), am scos cam la 20 lire de masina pentru vreo 5 ore.
Nu m-a interesat si nici nu ma intereseaza plaja, deci nu pot comenta. In Decembrie, erau in jur de 18 - 19 grade si aproape toata saptamana in care am stat soare.
mirelamuresan
Vrem sa mergem si noi la vara in Malta, am gasit si niste oferte ok de la o agentie specializata pe Malta.
Acum intrebarea mea ar fi: merita sa luam 2 saptamani? Avem ce vizita atata timp?
Precizez ca ne plac excursiile atat prin muzee, biserici, orase vechi, cat si cele in natura...

Deci merita 2 saptamani in malta sau mai bine stau acolo 1 saptamana si apoi inca o saptamana Tunisia, cu avion direct din Malta? Nu as vrea nici sa alerg ca disperata ca sa nu ratez ceva ce merita vazut si sa revin dupa concediu moarta de oboseala...
Va rog, cei care ati fost prin Malta - si prin Tunisia - dati-va cu parerea. Ajunge cate o saptamana in fiecare din aceste tari?

Multumesc
[mz]
Din ce-am discutat cu foarte multe persoane care-au fost in Malta, 2 saptamani e o perioada mult prea lunga. O sa te plictisesti de moarte. Excursiile optionale le poti face intr-un sejur standard, fara a deveni prea obositor. Doi la mana, cei de la Malta Travel (singurul touroperator pe Malta din Romania) nici nu stiu daca organizeaza sejururi de 14 nopti (anul trecut cel putin, nu organizau).
mirelamuresan
QUOTE([mz] @ Apr 2 2007, 14:12) [snapback]2650030[/snapback]

Din ce-am discutat cu foarte multe persoane care-au fost in Malta, 2 saptamani e o perioada mult prea lunga. O sa te plictisesti de moarte. Excursiile optionale le poti face intr-un sejur standard, fara a deveni prea obositor. Doi la mana, cei de la Malta Travel (singurul touroperator pe Malta din Romania) nici nu stiu daca organizeaza sejururi de 14 nopti (anul trecut cel putin, nu organizau).

Am vorbit la agentie si se pot cumpara practic 2 sejururi, din al doilea scazandu-se costul avionului si taxele de aeroport, deci se poate sta 14 zile.
[mz]
Anul trecut iti spun sigur ca nu se putea. E bine ca anul asta au remediat problema.
tudor301
QUOTE(mirelamuresan @ Apr 2 2007, 13:58) [snapback]2649961[/snapback]
Vrem sa mergem si noi la vara in Malta, am gasit si niste oferte ok de la o agentie specializata pe Malta.
Acum intrebarea mea ar fi: merita sa luam 2 saptamani? Avem ce vizita atata timp?
Precizez ca ne plac excursiile atat prin muzee, biserici, orase vechi, cat si cele in natura...

Deci merita 2 saptamani in malta sau mai bine stau acolo 1 saptamana si apoi inca o saptamana Tunisia, cu avion direct din Malta? Nu as vrea nici sa alerg ca disperata ca sa nu ratez ceva ce merita vazut si sa revin dupa concediu moarta de oboseala...
Va rog, cei care ati fost prin Malta - si prin Tunisia - dati-va cu parerea. Ajunge cate o saptamana in fiecare din aceste tari?

Multumesc

Dupa parerea mea, cate o saptama ajunge atat in Malta cat si in Tunisia.In Malta am fost in septembrie 2005 .A fost foarte cald si umezeala.Am facut cateva excursii (turul insulei Gozo; turul Siciliei; grota albastra,templele megalitice, marsa'xlookk; harbour tour) cu agentia prin care am mers (Malta Travel), apoi am mers pe cont propriu.Ne-am deplasat usor.Au niste autobuze haioase. Prima data am mers in Valletta la biroul de informatii turistice de unde ne-am luat harti si pliante. In Valletta nu trebuie ratata catedrala St. John - este o brosura "churches in Valletta" care are informatii despre biserici si alte locuri importante de vizitat. Aceasta brosura contine si o harta care te ajuta sa localizezi rapid obiectivele.Merita mers si la muzeul de arheologie si gradinile Barracca.Interesant a fost in Rabat, unde am vizitat catacombele si catedrala Sf. Paul. In Mosta puteti vizita Domul.Totul este destul de scump in Malta.
In Tunisia am fost anul trecut de Paste - sejur 7 zile.Este o tara interesanta.Aici am facut doar 2 excursii. Prima a fost in Sahara (2 zile) unde ne-am plimbat cu dromaderii, cu masinile de teren printre dune si am vizitat 2 oaze.A doua excursie a fost in Tunis. In Tunisia este ieftin. In bazar trebuie sa va tocmiti cu localnicii daca doriti sa cumparati ceva.Daca mergeti in Tunisia cazarea trebuie sa fie la un hotel de cel putin 4*.

antigen
Si eu am fost in Malta in septembrie 2005, oarecum pe cont propriu. Am stat o luna, si nu m-am plictisit deloc. Am locuit in Gzira, destul de aproape de Sliema (de fapt localitatile se continua una pe alta). In fiecare zi luam autobuzul si plecam intr-o directie. Pe langa cele mentionate de Tudor301 am mai fost la Mdina (e o fortareata medievala de langa Rabat, au si un fel de muzeu foarte kitchos si amuzant), Comino (e o insula mica-mica, cu apa superba), Sliema (foarte colorata si vesela), St Julian si Paceville (cluburi, discoteci, distractii). Si in Valleta sunt multe de vazut:biserici, muzee, palate, gradinile Baracca. In septembrie se organizeaza o regata in portul Vallettei (din care eu nu am inteles mare lucru, dar probabil e doar vina mea).

Exista si cateva plaje mari cu nisip (Golden Bay, Mellieha Bay), dar cele mai multe sunt de tip piscina.

Exista multa umezeala in atmosfera, dar a plouat de exact 2 ori intr-o luna, ploaie torentiala (cu strazi inundate, circulatie oprita - ca acasa), in rest nici nu am vazut nori. Intr-adevar e foarte cald, si la pranz (12-15) nu e nimeni pe strada.

Preturile sunt cam de 1,5-2 ori mai mari decat in Romania. Maltezii sunt foarte amabili, prietenosi, indatoritori chiar (si foarte obisnuiti cu turistii), toti stiu engleza (e limba oficiala), si sunt fff draguti. M-am simtit ca acasa, dar un pic mai bine.
gomez99
@mirelamuresan

daca, asa cum zici, iti place istoria, ai ce face in malta 2 saptamini. probabil ca vei acoperiot cam tot ce e de vazut. dupa aceea ori nu te mai duci, ori te duci ca sa revezi mici chestii, asa, de romantism. in plus nu te vei simti nici obosita de alergatura nici asaltata de informatie. dar te sfatuiesc sa mergi in septembrie, vara e ffff cald.
daca tot vrei sa stai atit, incearca sa vorbesti la agentie sa iti rezerve o vizita la hypogeu si osuar. asta se face cu programare 2-3 luni inainte, intra numai 30 persoane pe zi. o sa te coste ceva, ca va trebui sa te duci cu autobuzul acolo, ca restul turului va face probabil altceva. vezi si atasul din postul meu anterior. daca nu reusesti cu malta travel, incearca pe internet cu o agentie locala.

iti recomand 2 zile in gozo. o zi cu turul organizat si o zi sa mergi tu pe und iti place in voie.
valeta trebuie vazuta pe indelete, arhitectura e deosebita. la st julien e bine sa mergi pe inserat.
ai o gramada de biserici cu totul deosebite de vizitat. (fara pantaloni scurti, minijoupe sau bluza fara mineci)

ca intotdeuna mai adaug ca e mai bine sa faci excursiile cu agentiile locale. cu malta travel fa doar prima croaziera in Grand Harbour.
gomez99
@[mz]
se putea si anul trecut da nu se omoara, fiindca a destul de complicat sa manevrezi locurile la charter si la hotel.
cind am fost noi, ghida grupului cu care venisem - si care se pregateade plecare - intrase in panica pt ca ei plecau si noi stateam linistiti la o cafea. fata uitase complet ca noi aveam sejur dublu. ne-a spus mai apoi ca nu mai avuses o astfel de situatie pina atunci.

PS. am facut postul asta pentru ca s-a postat precedentul de 2 ori si nu am reusit sa il sterg.
mirelamuresan
Va multumesc pentru raspunsuri si recomandari, abia asteptam sa plecam.
Credem ca vom pleca la sfarsitul lui iunie-inceputul lui iulie, cu Malta travel. Vom vorbi cu ei sa ne rezerve si vizita la hypogeum smile.gif Si ne-am cam hotarat pt hotel Bella Vista - si anul asta au cel mai bun raport pret-servicii, iar descrierea lui gomez99 ne-a ajutat foarte mult - merita postat pe Lonely Planet first.gif
Asteptam orice alte sugestii si pana atunci Paste fericit !
[mz]
gomez, eu am intrebat anul trecut la Malta Travel si agenta de turism mi-a spus ca nu are cum, sub nici o forma, sa-mi faca pachet de 14 nopti, ci doar pe cel standard.
zoloft
Abia am venit din Malta.
Am fost de Paste si a fost...super
Am vizitat 90% din ce s-a descris mai sus asa, acestea fiind 90% adevarate din punctul meu de vedere asa ca nu mai revin...
Consider ca Malta este o tara a ...contrastelor; explic:
1.am vazut ca maltezii de rand sunt saraci...de altfel cred ca peste 60% din ei sunt saraci..cu toate acestea au preturi foarte mari...asa cum se sicea 1,5--2 ori peste Romania; chestia e ca si la mancarte/bautura/haine e acelasi pret deci si maltezii au parte de ele.
2. la o populatie de circa 300.000 locuitori au ..380 biserici...ceea ce arata credinta lor...asi zice chiar fanatismul (pasnic); in fiecare saptamana au cate o "festa" serband cate un sfant si il serbeaza cu mareee afectiune.
3. desi au un sistem de transport in comun foarte bine pus la punct (ajungi de oriunde in oriunde DIRECT) au totusi autobuze Leyland foarte vechi...care sunt in stare critica avand impresia ca se rup la fiecare curba; cu toate acestea au biletul de trasnposrt destul de "sus" intre 0,25--0,50 centi maltezi in functie de distanta; toata lumea cumpara bilet de la sofer fara exceptii si fara "mers cu nashul" si atunci ???? de ce nu investesc in autobuze ?
4. casele localnicilor arata cam jalnice pe afara 80% din ele...ca si cele ale arabilor (de altfel se simte din plin fosta lor influenta) sunt scorojite, neingrijite, sumbre...cred ca si din cauza aerului foarte umed si sarat; in schimb au niste usi la intrare din lemn masiv foarte frumoase lucrate manual si probbail f scumpe.
5. combustia folosita este 90% diesel iar atmosfera mai ales in oras este foarte poluata...autobuzele, camioanele si chiar autoturismele scot un fum innecacios de masina veche si poluanta; cu toate acestea aerul e respirabil pt ca nu au cladiri inalte, au multa vegetatie si fiind insula e foarte aerisita.
6. masinile lor sunt 85% inainte de Hristos biggrin.gif , mici, lovite, poluante si din maxim 1985 incoace...rar vezi o masina buna si aia cam pe la maxim 15.000 euro (pe la noi); cu toate astea, sambata si mai ales duminica apar de nu stiu unde (insa sunt malteze) foarte multe masini de peste 50.000 euro si exclusiviste (Porsche, Jaguar, Pontiac) ceea ce m-a dat pe spate. Multi au si masini de epoca foarte frumoase cu care ies la promenada in week-end. E adevarat ca nu am vazut nici un Q7 insa Boxter si Cayen e la el acasa. Am vazut chiar si cateva Ferrari. bigeyedsmiley.png
7. desi nu au o istorie religioasa decat o posibila poposire a Sf Paul pe la ei, m-am simtit in aceasta tara, alaturi de maltezi si prin comportamentul lor de parca asi fi fost in tara unde s-a nascut sau trait Isus ori Fecioara Maria; sunt foarte venerati; iar de Paste....va dati seama ce a fost.
Am asistat la o "festa" unde se punea in scena, pe strazile orasului, moartea si invierea lui Isus; pe forumul dedicat pozelor din calatorie o sa pun si poze mai tarziu...a fost ceva incredibil; oameni care carau pe spate podiumuri pe care se aflau statui foarte grele cu imagini din rastignirea lui Isus; cei care le cara cica chiar platesc ca sa fie lasi sa le poarte pe umeri desi sunt fff grele si se opresc/schimba loc din 50-50 metri.
8. concediu de facut in Malta se merita, insa dupa parerea mea nu mai mult de 2 sapt ca...te cam plictisesti...cat despre revenire, exact cum spunea cineva mai sus: poate doar peste cativa ani buni pentru romantism wink.gif In 6-7 maxim 10 zile...poti vedea cam tot...si fara sa te farami...dupa care....te saturi de vestigii/pietre-biserici-autobuze-lira malteza biggrin.gif
10. oamenii sunt 99% foarte corecti: am primit rest de fiecare data pana la ultimul cent (maltez sau euro); amabili...sunt...sigur mai mult decat romanii dar sa nu exageram...nimeni nu te invita sa-ti dea un pahar de apa gratis sau sa te duca cu masina undeva daca te vede obosit pe strada. Sunt oarecum plictisiti/obisnuiti cu turistii insa ii ajuta parca din nevoia de a mai veni la ei si alta data; pana la urma e o tara EXCLUSIV turistica.
11. in Malta se cumpara TOT: de la apa plata (cea la robinet nefiind potabila ) si pana la intrarea la vestigii/monumente. au un curs corect care varieaza intre 0,40--0,45 lire pentru 1 euro.

Aurul e ceva mai ieftin daca il raportezi la pret/calitate...insa nu se vinde la gram ci la piesa; exemplu: un inel din aur alb (complet nu doar radinat) de 7 grame cu marcasite , extrem de bine lucrat = 250 euro; insa arata identic cu cele de la Celini care sar de 500 eur.
Argintul este f ieftin insa il suspectez ca e cam....slabutz..arata cam innegrit/ruginit.
Maltezii nu vand "facaturi"; nu exista falsuri nici macar in magazinele chinezesti unde totul este 1 lira (desi te arzi, daca faci un calcul raportat la euro); fiecare lucru are pretul lui ...desi cam piperat.
M-am gandit insa ca sunt la mare la Mamaia in plin sezon...... si nu pot manca la cantina...
La mancare au preturi incepand cu 2--2,5 lire insa se mananca bine si destul; apa 0,4--1,5 lire; bere locala 0,5-1,5 lire (astea in functie de unde le cumperi); au supermarketuri dar si restaurante.; de gustat iepure (rabit) in stil maltez...e extraordinar...pestele la fel. Au si o ..supa de peste foarte buna.
Cerle mai ieftine suveniruri in RomanVilla...in celelalte locuri sunt insa doar cu 10-15% peste pret; desigur...nu langa vestigii..unde se pot dubla instantaneu.
Tzoale de firma au si sunt mai OK la pret decat noi...doar cele de firma; am luat ceva de la Campion si Geo si Zara (barbatesc) super bine la preturi cu 30-40% sub Romania; Am vzut chiar niste costume Cavali extrem de bine lucrate si frumoase la 700 euro...reduse la 350. In tara ar fi fost minim 1000 euro. Din pacate nu au avut masura mea la modelul dorit.
Un lucru e clar...daca nu va permiteti Mamaia in plin sezon si chiar usor peste....nu aveti ce cauta in Malta indiferent de ce pret are excursia; totul se plateste, e scumputz si veti mai ramane si cu un gust amar ca din cauza banilor nu ati reusit sa vedeti multe locuri minunate.

12. hotelurile sunt pe categorii; am stat la Bella Vista 4* in Qawra si a fost OK, exact cum se descria mai sus...nivel mediu...cam 3 * cu minus; dar ..OK; pret circa 20 eur pe camera/zi. In St Juliens sau PaceVilla sunt insa si hoteluri care cica tot de 4* insa au camera de 250 euro/zi/camera/fara nimic

E bine de mers cu Malta Tours si intrebat de un ghid: Robert...e un tip tanar f dezghetat si stie tot ce misca in Malta; daca va puteti alipi de grupul lui va scoateti cu "explicatiile" e un super-adevarat. Cica din iunie si pana in oct ramane in Malta fiind omul de leg cu tara si vizitatorii...
INSA: biggrin.gif excursiile organizate de Malta tours sunt peste cele locale cu 50-100%; oferta de turism e f mare, corecta, diversificata iar daca stii malteza biggrin.gif sau engleza ghizii locali iti poate arata TOT ceea ce vrei

La ora asta tarzie cam asta am de spus...daca mai consider ceva important....revin.

Una peste alta insa consider ca MALTA este o tara extraordinara si se merita vizitata cu grija si complet...insa doar ODATA confused.gif

gomez99
ma bucur ca te-ai simtit bine. anul viitor paris??? biggrin.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.