Malta
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

gmp2000

Am ramas foarte placut impresionat de toata logistica excursiei in Malta:
- agentia Malta Travel super ok (adica nu am avut niciun fel de probleme);
- calatoria excelenta (foarte punctuali, am plecat si am sosit exact cand s-a spus, avioanele Airbus - nu stiu modelul - foarte mari mi-au dat senzatia de siguranta); in avion am avut gustare; cred ca au fost in jur de 100 de turisti in acea serie;
- preluarea de la aeroport super in regula (am avut mici probleme la cazare pentru ca nu era camera gata, am stat cam 3 ore prin jurul hotelului, insa bagajele le-am lasat fara niciun fel de probleme la camera de bagaje); acesta este unul din dezavantaje, orarul cam nepotrivit de sosire si plecare, dar nu unul de netrecut; in ultima zi - luni - am facut checkout la ora 7:30, pentru ca de la 8:30 am plecat in croaziera si ne-am intors pe la 17, iar pana la ora 23 cand ne-a luat autocarul spre aeroport a trebuit sa stam pe afara (bagajele le-am lasat tot la camera de bagaje, insa am putut "profita" pentru ultima oara de piscina, dusuri, etc), pentru ca avionul a fost marti la ora 2:20
- camera in hotel foarte mare, cu o mini-bucatarie (miroseau totusi cam urat aragazul si frigiderul - am folosit doar frigiderul pentru a tine la rece apa si bere), aer conditionat (noaptea l-am tinut pe minim si a facut chiar racoare) si ventilator (nu l-am folosit); pentru un hotel de 4 stele (3 stele internationale) a fost foarte bine (parerea mea), piscina pe acoperis, am prins si Internet wireless (bateau nu stiu de unde mai multe retele nesecurizate prin care mi-am facut treaba, mai lent, dar gratis) - puteam cumpara Internet 5 euro/zi wireless sau 2 euro/ora la 2 computere plasate in holul hotelului, la receptie; mic dejun foarte variat, mancai cat puteai; nu mergeti pe all inclusive daca vreti excursii sau sa umblati, pentru ca veti pierde din mese, iar daca vi se da ceva la pachet, e nesemnificativ fata de masa din hotel;
- preturile nu m-au dat pe spate, o masa la o terasa/restaurant facea cam 12 euro/persoana, un fel principal (enorm, abia il puteam manca)= 5-8 euro si 1-2 beri locale Cisk / apa = 3-4 euro; evident, daca luai bautura sau hrana rece din magazine, existente din abundenta, te scoteai mult mai ieftin - 12 l de apa la 2 euro, 6 beri la cutie 0.33l = cam 4 euro (parca)
- excursiile sunt cele de pe site - www.malta.ro - in cele 7 zile am luat 4 excursii (miercuri - VITTORIOSA, GROTA ALBASTRA, TEMPLELE MEGALITICE, SAT PESCARESC, joi - GOZO, sambata - TURUL VALLETTA / MDINA / MOSTA si luni - CROAZIERA in jurul Maltei) si parerea mea e ca a meritat fiecare din ele - intr-adevar, sunt cam cu cel putin 50% mai scumpe decat cele organizate de localnici, insa nu cred ca se compara - vine autocarul cu aer conditionat la hotel, ghid in romana, sfaturi interesante si informatii foarte bune - parerea mea e ca merita cu prisosinta sa luati excursiile organizate de Malta Travel (prin agentia partenera de acolo). Ca ghizi nu mai era Robert, ci Janos si Ciprian (Ciprian Fanaca de la grupul Divertis, seamana perfect cu Mr. Bean) - toata stima pentru ei, foarte de treaba, ne-au furnizat o sumedenie de informatii. Plecarea in excursii a fost de o punctualitate surprinzatoare (cand era programata, atunci sosea autocarul), in schimb se cam intindea pe parcursul zilei, astfel ca ajungeam inapoi la hotel in jur de orele 16-17-18 (in functie de obiectivele vizitate), cam cu cel putin 1 ora mai tarziu decat se anunta dimineata. Si asta in conditiile in care am avut norocul de un grup de turisti compact si foarte punctuali - nu au fost cazuri de intarzieri majore la orele sau punctele de intalnire.
- duminica am mers pe cont propriu in Valetta (cu autobuzul, 0.54 euro calatoria) si am umblat cam 3-4 ore pe strazi, fara sa fim alergati de ghizi - din pacate am nimerit in mijlocul zilei, iar magazinele erau inchise - zilnic intre 13-16 majoritatea sunt inchise, iar un soare necrutator arde foarte rau - va recomand sa stati la adapost. Cu exceptia intervalului 13-17, temperaturile sunt acceptabile, nu sunt de speriat - mai intervine in 1-2 zile si acomodarea cu clima (repet, am fost in perioada 7 - 14 iulie)
- in excursia in Gozo am vazut de la distanta plaja Ramla Bay, cu un nisip auriu care parea excelent (in comparatie cu plajele "normale" din Malta). Ca sfat, nu merita sa inchiriezi masina din Malta pentru a merge in Gozo (se plateste destul de mult la ferryboat), plus ca Gozo e o zona care isi etaleaza independenta fata de "cotropitoarea" Malta si are mandria ei proprie (eventual de inchiriat masina din Gozo). In general nu merita sa inchiriezi masina pentru ca politistii sunt cu ochii pe masinile inchiriate, acestea fiind mult mai des "taxate", iar mersul pe partea stanga a soselei mi-a dat mari nedumeriri, ca pieton sau ca turist in autocar. Noi nu am stat pe plaja Ramla in cadrul excursiei din Gozo (insa am avut cam 2 ore la dispozitie in croaziera din ultima zi, cand am fost lasati la Laguna albastra - si acolo o mini-plaja pe care erau inghesuti zeci de oameni, in schimb un nisip foarte fin si o apa de poveste). Joi a fost programata excursia in Sicilia la care nu am participat., asa ca am stat la plaja in Qawra (12 euro, 2 sezlonguri + 1 umbrela toata ziua) si m-am prajit rau de tot (chiar sub umbrela).
katerrina_80
CITAT (gmp2000 @ 6th August 2009, 21:28) *
Am fost in Malta in perioada 7-14 iulie 2009 in statiunea Qawra (se citeste "Aura", q este doar un accent - de exemplu aeroportul din Malta se afla in localitatea Luqa - se citeste "Lua").

Din cate am observat eu (pot sa gresesc), viata de noapte se cam termina pe la 23:30, cel putin muzica live, karaoke sau ce se mai intampla prin baruri - din abundenta - se cam incheiau pe la ora aceea. Nu am frecventat discoteci sau cluburi (nu am fost acolo pentru asta). Dar din cate ziceau ghizii - si aflasem si eu de pe net - pentru viata de noapte exista St. Julian si Paceville, cu discoteci si cluburi pana dimineata.

La capitolul plaje in Malta exista un fel de pietris mai fin si stanci din belsug. Noi am stat la hotel Santana (undeva in mijlocul statiunii care arata ca o peninsula) si am fost la plaja in partea opusa hotelului Suncrest. Pe dinafara Suncrest arata destul de bine si pare nou, nu cunosc cum e inauntru - dar multi dintre turistii romani din seria cu care am fost au ales Suncrest (poate din cauza All inclusive). Nu am vazut cine stie ce plaja amenajata pe partea cu Suncrest, ci mai mult restaurante - e posibil din nou sa gresesc, am trecut o singura data prin fata Suncrest (pe picioare) si de cateva ori cand ne intorceam cu autocarul din excursii.

Multumesc pentru detalii!
Eu nu ma duc neaparat sa stau la plaja, pentru ca stam putin si sunt foarte multe de vizitat! Dar intrebam despre plaja si despre cluburi pentru prietenii mei cu care merg, pentru ca unii vor club, altii plaja...intre timp am gasit o plaja ca nisip in Mellieha Bay, dar acolo nu am vazut decat ca ar fi Radisson Resort...si cam prea scump pentru perioada asa de criza

CITAT (kojiro @ 7th August 2009, 19:06) *
Gresit. Este plaja naturala in Mellieha Bay. Spun asta deoarece eu acolo m-am prajit bine anu asta.

Poti sa-mi dai mai multe detalii despre plaja? gen exista terase, jocuri de apa, scuba, etc.?
Ai idee din Qawara cat fac pana acolo? am inteles ca insula este destul de mica
Multumesc!

katerrina_80
Imi poate spune cineva de unde as putea inchiria masina in Malta? un site, un pret si daca mai ales se merita?

Eu plec in perioada 25aug-1sept prin Malta Travel. Initial alesesem hotel Santana, dar in final am ales hotel Suncrest din cauza ca este pe marginea apei si care desi are all inclusive (540e/pers - avion, transfer, cazare AI) este mai ieftin decat Santana (600e/ pers - avion, transfer, cazare HB)
O sa revin cu pareri dupa sejur si sper sa fie de bine! wink.gif

Multumesc!
DanCld
CITAT (katerrina_80 @ 11th August 2009, 16:42) *
Imi poate spune cineva de unde as putea inchiria masina in Malta? un site, un pret si daca mai ales se merita?

In Malta se conduce pe stanga. Daca nu ai un minim de experienta in domeniu, forget it. Fransizele sunt destul de mari si nu vrei sa iti strici vacanta.
violadorata
În atenția celor care iubesc Malta.
Sâmbătă, 15 august, de la 11.30, plus sau minus 10 minute, Best of Malta, la Prima TV, emsiunea "CU LUMEA-N CAP". este prima parte, urmând ca pe 22 august să intre partea a II-a a Best Of-ului.
gmp2000
CITAT (katerrina_80 @ 11th August 2009, 16:42) *

Eu plec in perioada 25aug-1sept prin Malta Travel. Initial alesesem hotel Santana, dar in final am ales hotel Suncrest din cauza ca este pe marginea apei si care desi are all inclusive (540e/pers - avion, transfer, cazare AI) este mai ieftin decat Santana (600e/ pers - avion, transfer, cazare HB)
O sa revin cu pareri dupa sejur si sper sa fie de bine! wink.gif

Multumesc!

Nu cunosc exact de unde se poate inchiria masina, dar nu cred ca e o problema: parca si in aeroport era un centru, si mai sunt in statiune. Dar parerea mea e ca nu merita, nici ca bani - transportul in comun e destul de ieftin, intr-adevar dezavantajul e ca esti la "mana" lor, adica depinzi programul lor, nici ca efort - s-a mai zis, se merge pe stanga, iar politia e cu ochii pe masinile inchiriate, cel putin asa ziceau ghizii, desi eu nu prea am vazut politie prin Malta.

Din Qawra am vazut ca e autobuzul 48 direct pana la ferryboat (trece si prin Mellieha), ar trebui sa coste 0.54 euro calatoria (trece prin 2 zone, asa cum au ei impartita suprafata insulei). Ca durata, mai mult de 20 min nu cred ca se face (cu autobuzul) din Qawra-Mellieha (am parcurs drumul asta in autocar, cand am facut turul Gozo si a trebuit sa mergem la ferryboat). Vei face ceva mai mult pe jos de la Suncrest pana la capatul autobuzelor (care e oarecum in partea cealalta a statiunii).

Exista pe langa orice plaja centre de inchiriere echipamente, dar lectiile de scuba sunt destul de scumpe (asta in cazul in care nu ai deja atestat). Terase, magazine, agentii pentru excursii... peste tot. Din cate zicea Janos, Malta nu este atat de fermecatoare precum Turcia, Egipt, Tunisia sau alte locuri renumite pentru peisajul subacvatic.
katerrina_80
CITAT (gmp2000 @ 12th August 2009, 23:09) *
Nu cunosc exact de unde se poate inchiria masina, dar nu cred ca e o problema: parca si in aeroport era un centru, si mai sunt in statiune. Dar parerea mea e ca nu merita, nici ca bani - transportul in comun e destul de ieftin, intr-adevar dezavantajul e ca esti la "mana" lor, adica depinzi programul lor, nici ca efort - s-a mai zis, se merge pe stanga, iar politia e cu ochii pe masinile inchiriate, cel putin asa ziceau ghizii, desi eu nu prea am vazut politie prin Malta.

Din Qawra am vazut ca e autobuzul 48 direct pana la ferryboat (trece si prin Mellieha), ar trebui sa coste 0.54 euro calatoria (trece prin 2 zone, asa cum au ei impartita suprafata insulei). Ca durata, mai mult de 20 min nu cred ca se face (cu autobuzul) din Qawra-Mellieha (am parcurs drumul asta in autocar, cand am facut turul Gozo si a trebuit sa mergem la ferryboat). Vei face ceva mai mult pe jos de la Suncrest pana la capatul autobuzelor (care e oarecum in partea cealalta a statiunii).

Exista pe langa orice plaja centre de inchiriere echipamente, dar lectiile de scuba sunt destul de scumpe (asta in cazul in care nu ai deja atestat). Terase, magazine, agentii pentru excursii... peste tot. Din cate zicea Janos, Malta nu este atat de fermecatoare precum Turcia, Egipt, Tunisia sau alte locuri renumite pentru peisajul subacvatic.

Multumesc mult pentru detalii!
Cred ca totusi cel mai bine este sa nu inchiriem masina...avand in vedere cele zise pe forum. Si in plus cred ca nimeni din grup nu o sa aiba chef sa conduca pe invers naughty.gif
Vrei sa spui ca de la Suncrest pana la autobuze fac pe jos mai mult de 20 min?
O sa caut o harta cu transportul in comun, parca vazusem ca a pus cineva un link acum ceva timp in urma...

Numai bine!

gmp2000
CITAT (katerrina_80 @ 13th August 2009, 11:12) *
Multumesc mult pentru detalii!
Cred ca totusi cel mai bine este sa nu inchiriem masina...avand in vedere cele zise pe forum. Si in plus cred ca nimeni din grup nu o sa aiba chef sa conduca pe invers naughty.gif
Vrei sa spui ca de la Suncrest pana la autobuze fac pe jos mai mult de 20 min?
O sa caut o harta cu transportul in comun, parca vazusem ca a pus cineva un link acum ceva timp in urma...

Numai bine!

Ma refeream la distanta Suncrest-statia autobuz, care este mai mare (cel putin dubla) decat distanta Santana-statia de autobuz (de la Santana faceai cam 5 min pe jos).
Un site bun pt transportul in comun e www.maltabybus.com.

Si o mica modificare: linia 48, care este o linie "directa" (nu face legatura cu Valetta, ci direct Buggiba-Cirkewwa) are tariful de 1.16 euro (vezi http://www.globestudios.co.uk/maltabybus/touristguide.pdf si http://www.globestudios.co.uk/maltabybus/m...ltaA4_2009.jpg).
katerrina_80
CITAT (gmp2000 @ 13th August 2009, 15:19) *
Ma refeream la distanta Suncrest-statia autobuz, care este mai mare (cel putin dubla) decat distanta Santana-statia de autobuz (de la Santana faceai cam 5 min pe jos).
Un site bun pt transportul in comun e www.maltabybus.com.

Si o mica modificare: linia 48, care este o linie "directa" (nu face legatura cu Valetta, ci direct Buggiba-Cirkewwa) are tariful de 1.16 euro (vezi http://www.globestudios.co.uk/maltabybus/touristguide.pdf si http://www.globestudios.co.uk/maltabybus/m...ltaA4_2009.jpg).

Multumesc mult!
Mi-ai fost de mare ajutor!
madac1980

Salut!

Intamplator, am trecut prin topicul Malta si cred ca e bine sa las cateva impresii.

Eu am fost acolo (tot cu Malta travel) in vara 08 (mijlocul lui august - varf de sezon). Vremea? Foarte cald, dar am facut fata. Malta, adica insula principala, este o zona foarte bine dezvoltata urban, cu o retea de transport foarte bine pusa la punct, zic eu. Se conduce destul de agresiv, mai ales in zonele urbane, care sunt destul de inghesuite (datorita vechimii asezarilor, dar si a valorii preturilor terenurilor), deci as zice ca inchiriatul masinii e de evitat, mai ales ca ei sunt pe stil englezesc.
Eu o recomand ca si destinatie si ceor care vor sa viziteze (si eu zic ca sunt obiective..), dar si celor care vor doar sa se distreze exclusiv, precum si celor care vor un mix intre cele doua. Este o destinatie turisitca plina de britanici (fosta colonie;) ), dar si germani, olandezi, rusi, alte natiii la etc. Romanii sunt destul de putini, dar mai intalnesti chiar si rezidenti.
Preturile sunt/erau destul de maricele, dar ele reflecta faptul ca maltezii sunt mai bine platiti decat romanii, dar si presiunea britanica si a real-estate-lui (care nu mai stiu cum e in anul 2009). Multi britanici se retrag aici la batranete datorita climei, iar altii vin de zeci de ani in vacanta in Malta. Totusi, fiind o zona urbana bine dezvoltata (multi turisti, mai ales britanici, comportandu-se ca la ei acasa), se pot gasi supermarketuri de unde va puteti reduce costurile vacantei.
Pentru cei ce merg exclusiv pentru plaja, nu e foarte recomandata. Sunt doar cateva plaje de nisip (Mellieha, Golden Bay, Ramla Bay- Gozo si posibil inca una pe partea estica a insulei), in rest stanci si direct in apa sau cu pietris. Apa foarte limpede, frumos colorata si foarte sarata smile.gif. O alta atractie legat de plaje este insula Comino, unde este exista o mini plaja cu nisip foarte deschis si apa colorata tropical (un fel de mini plaja tropicala). Plaja de la Ramla Bay,Gozo, are pe ea nisip de nuante rosiatice, dar nu stiu daca e naturala, desi localnicii asa sustin (eu suspectez ca plaja are nisip de import..)
Celor care vor exclusiv distractie, eu zic ca vor gasi. De altfel, chiar Malta se promoveaza ca avand "a wild night life". Chiar si mari DJei ajung pe aici, probabil datorita englezoilor smile.gif). Zona recomandata este St. Julian/Sliema sau Qawra/Bugibba.
Pentru cei ce vor sa se plimbe/viziteze mult, recomand abonamentul de 5zile/11euro, valabil pe toata insula Malta. Insula mare este usor de acoperit nefiind mare in suprafata (cred ca distanta maxima intre doua extreme este de 27km). Multe localitati sunt lipite unele de altele datorita dezvoltarii efervescente din ultimii ani. Nu ratati insula Gozo sau insulita Comino. Atentie la siesta time!
Serviciile hoteliere nu mi se plar stralucite raportat la bani si la ce primesti in alte parti de respectivii bani, dar o vacanta nu trebuie evaluata exclusiv pe acest motiv. Mai exista si capitole ca si: ce poti face, ce poti vedea, cum te simti, cu ce impresii ramai dupa etc. Eu zic ca Malta chiar merita.

Sunt mult mai multe de spus despre Malta. Eu n-am apucat sa vad tot ce mi se parea interesant in 6-7 zile. posibil sa reveni, desi sunt multe alte locuri de vizitat, de experimentat, iar timpul si resursele sunt limitate.

Enjoy!
DanCld
Ramla Bay este cea mai mare plaja naturala din arhipelag - da, e naturala, numele de "Ramla" vine de la nisipul rosiatic cool.gif

Anyway, am petrecut o dimineata in Malta acum 2 saptamani, am regasit-o mai trista si mai saraca decat acum 2 ani. Fatadele mi s-au parut mai neingrijite, am vazut mai putine masini pe strada, multe magazine erau inchise pe termen nelimitat. Poate e din cauza "crizei economice", sau poate e un efect secundar nedorit al trecerii la euro. Btw, biletele la autobuz s-au ieftinit cu 50% fata de 2007 (echivalent euro) w00t.gif Iar soferii de autobuze nu prea mai dau rest daca e vorba de maxim 10-15c thumbdown.gif

Si poze - am asa: Upper Barakka, Catedrala Sf. Paul din Rabat, Catacombele Sf. Paul din acelasi oras, Roman Villa din Mdina, poarta de intrare in Mdina, catedrala din Mdina si Valletta Waterfront.
oplaurentiu
a fost cineva in malta de revelion? se poate face baie in mare?
Imperator
CITAT (oplaurentiu @ 7th October 2009, 20:22) *
a fost cineva in malta de revelion? se poate face baie in mare?

Da, am fost. Nu, e prea frig de baie... afara temperatura este in jur de 17 - 19 grade ziua, in jur de 7 - 10 noaptea, iar marea este rece.
romanitzaa
Daca vrei sa mergi in Malta, ideal este sa stai in St. Juliens (recomand Hotel Cavalieri care are o priveliste superba la golf si la Sliema) dar evita zona cluburilor (Pace Ville) pentru ca acolo nu poti sa te odihnesti nici ziua, nici noaptea.
Cand plec in concediu niciodata nu o fac prin intermediul unei agentii. Ideal este pe cont propriu. Avantaje: pretul total e mai mic; iti faci programul cum doresti ; nu depinzi de nimeni si nu exista riscul sa ajungi acolo si sa constati ca lucrurile nu sunt asa cum ti-au spus cei de la agentie.

andra_ghibutiu
Imperator, apelez mai ales la tine, ca tu ai fost de Revelion in Malta.

Ma cam atrage oferta Malta Travel-ului, de Rev., la Hotelul Bella Vista. Dar am cateva intrebari cu specific hibernal:

- daca vara autobuzele nu circula decat pana pe la 21, iarna cum este?

- ferry-ul catre Gozo functioneaza iarna?

- excursiile cu barcile in jurul insulei se pot face in decembrie?

- magazinele sunt deschise la pranz, sau se pastreaza lalaiala de pranz care e valabila vara?

- cum a fost concret de Revelionul petrecut de tine? Lume multa pe strazi, Agitatie? artificii? Noi de fapt am avea cina festiva la Hotel Excelsior Valleta, dar ma gandeam in rest, asa...cam cum e atmosfera de Revelion.

Please help! Trebuie sa ma decid repede!
Imperator
CITAT (andra_ghibutiu @ 20th October 2009, 18:45) *
Imperator, apelez mai ales la tine, ca tu ai fost de Revelion in Malta.

Ma cam atrage oferta Malta Travel-ului, de Rev., la Hotelul Bella Vista. Dar am cateva intrebari cu specific hibernal:

- daca vara autobuzele nu circula decat pana pe la 21, iarna cum este?

- ferry-ul catre Gozo functioneaza iarna?

- excursiile cu barcile in jurul insulei se pot face in decembrie?

- magazinele sunt deschise la pranz, sau se pastreaza lalaiala de pranz care e valabila vara?

- cum a fost concret de Revelionul petrecut de tine? Lume multa pe strazi, Agitatie? artificii? Noi de fapt am avea cina festiva la Hotel Excelsior Valleta, dar ma gandeam in rest, asa...cam cum e atmosfera de Revelion.

Please help! Trebuie sa ma decid repede!

Tocmai m-am intors din Maroc ca altfel n-as fi fost prea prompt smile.gif
1. Iarna functioneaza tot la fel. Exista niste autobuze care merg pana dincolo de miezul noptii care conecteaza Valleta sau Sliema de zona de distractii din Paceville, dar asta e si vara.
2. Da, functioneaza. Cand am fost eu, nu functiona ferry boat-ul spre Sicilia, dar cel de Gozo mergea.
3. Doar in caz de vreme favorabila. Turul de port se face in mod sigur, cel in jurul insulelor, mai rar - oricum, tururile respective sunt foarte populare pentru a te duce si face baie - nu e cazul in Decembrie.
4. Nu-mi aduc aminte sa fi fost o problema... Magazinele mici, familiale isi iau siesta, cele mari, nu.
5. Am fost in Paceville... tone de englezi beti care umpleau barurile, beau, cantau si se uitau la televizor la Sky TV care transmitea in direct de la Bucuresti Euro-Revelionul (am fost de Anul Nou 2007 cand Romania a intrat in UE). Nu am vazut nici un artific, nu foarte multa agitatie, nu e cine stie ce atmosfera. In cluburi, e ok, ca in cluburi..., dar pe strazi nu era cine stie ce action....
andra_ghibutiu
Imperator, multumesc din suflet pentru informatii! Mai am insa o intrebare: vegetatia cum este? E aerul ala de pustiit, tipic iernii sau gasesti ceva tufe (gen asa zis-ul trandafir japonez) inflorite?
Imperator
CITAT (andra_ghibutiu @ 21st October 2009, 15:17) *
Imperator, multumesc din suflet pentru informatii! Mai am insa o intrebare: vegetatia cum este? E aerul ala de pustiit, tipic iernii sau gasesti ceva tufe (gen asa zis-ul trandafir japonez) inflorite?

In Malta, in general nu e o vegetatie prea luxurianta, nici vara, nici iarna. Nu mi-aduc aminte de vegetatie, trebuie sa ma uit pe poze smile.gif
andra_ghibutiu
Imperator, multumesc mult! Apropo de poze, nu le sui pe un site si sa dai si-un link, ceva? Sunt tare curioasa...
winterland
ne bate gândul, pe mine și soțul meu, să emigrăm în Malta rolleyes.gif
eu aș alege-o pentru că - e o țară mai caldă decât România, vrem în Europa, Italia unde ar fi a doua variantă ar fi suprapopulată de români în plus aș dori o țară în care se vorbește enlgeza. mai avem un an la dispoziție să căutăm, analizăm și să gândim și la cald și la rece... voi cei care ați vizitat țara... o recomandați?
romanitzaa
CITAT (winterland @ 25th October 2009, 11:28) *
eu aș alege-o pentru că - e o țară mai caldă decât România, vrem în Europa, Italia unde ar fi a doua variantă ar fi suprapopulată de români în plus aș dori o țară în care se vorbește enlgeza. mai avem un an la dispoziție să căutăm, analizăm și să gândim și la cald și la rece... voi cei care ați vizitat țara... o recomandați?

O recomand din tot sufletul! Interesant e faptul ca , in momentul in care am vizitat Malta m-am identificat cu tot ce ofera aceasta tara: civilizatie, limba engleza, frumusetea locului, clima si ne-am spus (eu si prietenul meu) ca e locul in care ne-am muta imediat (precizare: am vizitat multe alte locuri inainte).
Imperator
CITAT (winterland @ 25th October 2009, 11:28) *

Una este sa fi turist, alta este sa emigrezi acolo. Malta, da, e super faina, lumea are bani, dar am dubii sa accepte prea usor emigranti (doar daca esti unul din aia care se duc sa cumpere apartamente in condominiumurile de lux din Sliema, or sa se bucure si maltezii ca au mai dat peste un fraier, au mai facut o afacere imobiliara). Insulele sunt supra populate (mai ales Malta), nu exista prea multi emigranti (exceptand englezi care oricum varsa bani buni la bunastarea maltezilor) si am dubii ca te vei integra usor in societate (care e destul de traditionalista, fiecare se stie cu fiecare, Malta e un mare sat). Si ca veni vorba, daca vrei sa emigrezi si vrei sa lucrezi in orice alt domeniu decat turismul, trebuie sa vorbesti malteza care e un soi de araba.
fly_dream
CITAT (Imperator @ 27th October 2009, 00:17) *
Una este sa fi turist, alta este sa emigrezi acolo. Malta, da, e super faina, lumea are bani, dar am dubii sa accepte prea usor emigranti (doar daca esti unul din aia care se duc sa cumpere apartamente in condominiumurile de lux din Sliema, or sa se bucure si maltezii ca au mai dat peste un fraier, au mai facut o afacere imobiliara). Insulele sunt supra populate (mai ales Malta), nu exista prea multi emigranti (exceptand englezi care oricum varsa bani buni la bunastarea maltezilor) si am dubii ca te vei integra usor in societate (care e destul de traditionalista, fiecare se stie cu fiecare, Malta e un mare sat). Si ca veni vorba, daca vrei sa emigrezi si vrei sa lucrezi in orice alt domeniu decat turismul, trebuie sa vorbesti malteza care e un soi de araba.

Asa este.... plus faptul ca nu trebuie sa ai probleme cu clima (substantial diferita de a noastra, ca temperatura - peste 40 de grade luni in sir -, dar mai ales umiditate in atmosfera), cu apa potabila (care are un gust tare ciudat, fiind obtinuta prin desalinizare), cu legumele lor (aduse din sudul Italiei, zic ei, foarte fade, zic eu)....

Maltezii au numeroase facilitati financiare, dar nu stiu daca ele se aplica si imigrantilor, trebuie cercetat. Sincer, nu mi se pare un loc potrivit in care sa te stabilesti....
winterland
Mulțumesc pentru răspunsuri. Încă am rămas pe Malta. Un prieten de-al nostru are iubita acolo, e fiica unui consul italian - ma rog, mai complicata problema lor. Din ce zice ea ar fi ok cu joburile mai ales în perioada turistică (cam 10 luni pe an). I-a găsit acum tipului un apartament complet utilat cu vedere la mare în Bahar ic Caghac cu 230 euro, curent si apa incluse. Din ce ne-am uitat noi prin agenții, apartamentele cu un dormitor, living, bucatarie, baie (complet utilate) ar fi cam la 350-450 euro, decente nu lux, asta prin agentii, ce gasise tipa acolo era direct la persoana. Așteptam sa plece el întâi, probabil de sărbători și daca ne dă ok-ul, la mijlocul lunii iunie vom fi și noi acolo.
Va tin la curent daca ajungem si poate o sa va fac vreo oferta sa veniti in vacanta mai ieftin decat prin agentii tongue.gif

Cu munca cica ar fi mai usor la negru (ca peste tot de altfel) pt ca maltezii sunt foarte comozi si mai bine platesc pe cineva sa schimbe un bec decat sa se chinuie ei. Si daca nici romanul nu e priceput la de toate... tongue.gif Intr-adevar pt a fi unul de-al lor trebuie sa gasesti angajator sa iti faca acte, altfel nu se poate. Se prea poate din 2012 ca romanii sa aiba acces la piata muncii - adica sa se inscrie in baza de date ca fiind in cautarea unui loc de munca.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.