gmp2000
7th August 2009, 22:47
Am ramas foarte placut impresionat de toata logistica excursiei in Malta:
- agentia Malta Travel super ok (adica nu am avut niciun fel de probleme);
- calatoria excelenta (foarte punctuali, am plecat si am sosit exact cand s-a spus, avioanele Airbus - nu stiu modelul - foarte mari mi-au dat senzatia de siguranta); in avion am avut gustare; cred ca au fost in jur de 100 de turisti in acea serie;
- preluarea de la aeroport super in regula (am avut mici probleme la cazare pentru ca nu era camera gata, am stat cam 3 ore prin jurul hotelului, insa bagajele le-am lasat fara niciun fel de probleme la camera de bagaje); acesta este unul din dezavantaje, orarul cam nepotrivit de sosire si plecare, dar nu unul de netrecut; in ultima zi - luni - am facut checkout la ora 7:30, pentru ca de la 8:30 am plecat in croaziera si ne-am intors pe la 17, iar pana la ora 23 cand ne-a luat autocarul spre aeroport a trebuit sa stam pe afara (bagajele le-am lasat tot la camera de bagaje, insa am putut "profita" pentru ultima oara de piscina, dusuri, etc), pentru ca avionul a fost marti la ora 2:20
- camera in hotel foarte mare, cu o mini-bucatarie (miroseau totusi cam urat aragazul si frigiderul - am folosit doar frigiderul pentru a tine la rece apa si bere), aer conditionat (noaptea l-am tinut pe minim si a facut chiar racoare) si ventilator (nu l-am folosit); pentru un hotel de 4 stele (3 stele internationale) a fost foarte bine (parerea mea), piscina pe acoperis, am prins si Internet wireless (bateau nu stiu de unde mai multe retele nesecurizate prin care mi-am facut treaba, mai lent, dar gratis) - puteam cumpara Internet 5 euro/zi wireless sau 2 euro/ora la 2 computere plasate in holul hotelului, la receptie; mic dejun foarte variat, mancai cat puteai; nu mergeti pe all inclusive daca vreti excursii sau sa umblati, pentru ca veti pierde din mese, iar daca vi se da ceva la pachet, e nesemnificativ fata de masa din hotel;
- preturile nu m-au dat pe spate, o masa la o terasa/restaurant facea cam 12 euro/persoana, un fel principal (enorm, abia il puteam manca)= 5-8 euro si 1-2 beri locale Cisk / apa = 3-4 euro; evident, daca luai bautura sau hrana rece din magazine, existente din abundenta, te scoteai mult mai ieftin - 12 l de apa la 2 euro, 6 beri la cutie 0.33l = cam 4 euro (parca)
- excursiile sunt cele de pe site - www.malta.ro - in cele 7 zile am luat 4 excursii (miercuri - VITTORIOSA, GROTA ALBASTRA, TEMPLELE MEGALITICE, SAT PESCARESC, joi - GOZO, sambata - TURUL VALLETTA / MDINA / MOSTA si luni - CROAZIERA in jurul Maltei) si parerea mea e ca a meritat fiecare din ele - intr-adevar, sunt cam cu cel putin 50% mai scumpe decat cele organizate de localnici, insa nu cred ca se compara - vine autocarul cu aer conditionat la hotel, ghid in romana, sfaturi interesante si informatii foarte bune - parerea mea e ca merita cu prisosinta sa luati excursiile organizate de Malta Travel (prin agentia partenera de acolo). Ca ghizi nu mai era Robert, ci Janos si Ciprian (Ciprian Fanaca de la grupul Divertis, seamana perfect cu Mr. Bean) - toata stima pentru ei, foarte de treaba, ne-au furnizat o sumedenie de informatii. Plecarea in excursii a fost de o punctualitate surprinzatoare (cand era programata, atunci sosea autocarul), in schimb se cam intindea pe parcursul zilei, astfel ca ajungeam inapoi la hotel in jur de orele 16-17-18 (in functie de obiectivele vizitate), cam cu cel putin 1 ora mai tarziu decat se anunta dimineata. Si asta in conditiile in care am avut norocul de un grup de turisti compact si foarte punctuali - nu au fost cazuri de intarzieri majore la orele sau punctele de intalnire.
- duminica am mers pe cont propriu in Valetta (cu autobuzul, 0.54 euro calatoria) si am umblat cam 3-4 ore pe strazi, fara sa fim alergati de ghizi - din pacate am nimerit in mijlocul zilei, iar magazinele erau inchise - zilnic intre 13-16 majoritatea sunt inchise, iar un soare necrutator arde foarte rau - va recomand sa stati la adapost. Cu exceptia intervalului 13-17, temperaturile sunt acceptabile, nu sunt de speriat - mai intervine in 1-2 zile si acomodarea cu clima (repet, am fost in perioada 7 - 14 iulie)
- in excursia in Gozo am vazut de la distanta plaja Ramla Bay, cu un nisip auriu care parea excelent (in comparatie cu plajele "normale" din Malta). Ca sfat, nu merita sa inchiriezi masina din Malta pentru a merge in Gozo (se plateste destul de mult la ferryboat), plus ca Gozo e o zona care isi etaleaza independenta fata de "cotropitoarea" Malta si are mandria ei proprie (eventual de inchiriat masina din Gozo). In general nu merita sa inchiriezi masina pentru ca politistii sunt cu ochii pe masinile inchiriate, acestea fiind mult mai des "taxate", iar mersul pe partea stanga a soselei mi-a dat mari nedumeriri, ca pieton sau ca turist in autocar. Noi nu am stat pe plaja Ramla in cadrul excursiei din Gozo (insa am avut cam 2 ore la dispozitie in croaziera din ultima zi, cand am fost lasati la Laguna albastra - si acolo o mini-plaja pe care erau inghesuti zeci de oameni, in schimb un nisip foarte fin si o apa de poveste). Joi a fost programata excursia in Sicilia la care nu am participat., asa ca am stat la plaja in Qawra (12 euro, 2 sezlonguri + 1 umbrela toata ziua) si m-am prajit rau de tot (chiar sub umbrela).
violadorata
11th August 2009, 22:54
În atenția celor care iubesc Malta.
Sâmbătă, 15 august, de la 11.30, plus sau minus 10 minute, Best of Malta, la Prima TV, emsiunea "CU LUMEA-N CAP". este prima parte, urmând ca pe 22 august să intre partea a II-a a Best Of-ului.
oplaurentiu
7th October 2009, 19:22
a fost cineva in malta de revelion? se poate face baie in mare?
romanitzaa
18th October 2009, 17:50
Daca vrei sa mergi in Malta, ideal este sa stai in St. Juliens (recomand Hotel Cavalieri care are o priveliste superba la golf si la Sliema) dar evita zona cluburilor (Pace Ville) pentru ca acolo nu poti sa te odihnesti nici ziua, nici noaptea.
Cand plec in concediu niciodata nu o fac prin intermediul unei agentii. Ideal este pe cont propriu. Avantaje: pretul total e mai mic; iti faci programul cum doresti ; nu depinzi de nimeni si nu exista riscul sa ajungi acolo si sa constati ca lucrurile nu sunt asa cum ti-au spus cei de la agentie.
andra_ghibutiu
20th October 2009, 17:45
Imperator, apelez mai ales la tine, ca tu ai fost de Revelion in Malta.
Ma cam atrage oferta Malta Travel-ului, de Rev., la Hotelul Bella Vista. Dar am cateva intrebari cu specific hibernal:
- daca vara autobuzele nu circula decat pana pe la 21, iarna cum este?
- ferry-ul catre Gozo functioneaza iarna?
- excursiile cu barcile in jurul insulei se pot face in decembrie?
- magazinele sunt deschise la pranz, sau se pastreaza lalaiala de pranz care e valabila vara?
- cum a fost concret de Revelionul petrecut de tine? Lume multa pe strazi, Agitatie? artificii? Noi de fapt am avea cina festiva la Hotel Excelsior Valleta, dar ma gandeam in rest, asa...cam cum e atmosfera de Revelion.
Please help! Trebuie sa ma decid repede!
andra_ghibutiu
21st October 2009, 14:17
Imperator, multumesc din suflet pentru informatii! Mai am insa o intrebare: vegetatia cum este? E aerul ala de pustiit, tipic iernii sau gasesti ceva tufe (gen asa zis-ul trandafir japonez) inflorite?
andra_ghibutiu
22nd October 2009, 13:14
Imperator, multumesc mult! Apropo de poze, nu le sui pe un site si sa dai si-un link, ceva? Sunt tare curioasa...
winterland
16th November 2009, 01:18
Mulțumesc pentru răspunsuri. Încă am rămas pe Malta. Un prieten de-al nostru are iubita acolo, e fiica unui consul italian - ma rog, mai complicata problema lor. Din ce zice ea ar fi ok cu joburile mai ales în perioada turistică (cam 10 luni pe an). I-a găsit acum tipului un apartament complet utilat cu vedere la mare în Bahar ic Caghac cu 230 euro, curent si apa incluse. Din ce ne-am uitat noi prin agenții, apartamentele cu un dormitor, living, bucatarie, baie (complet utilate) ar fi cam la 350-450 euro, decente nu lux, asta prin agentii, ce gasise tipa acolo era direct la persoana. Așteptam sa plece el întâi, probabil de sărbători și daca ne dă ok-ul, la mijlocul lunii iunie vom fi și noi acolo.
Va tin la curent daca ajungem si poate o sa va fac vreo oferta sa veniti in vacanta mai ieftin decat prin agentii 
Cu munca cica ar fi mai usor la negru (ca peste tot de altfel) pt ca maltezii sunt foarte comozi si mai bine platesc pe cineva sa schimbe un bec decat sa se chinuie ei. Si daca nici romanul nu e priceput la de toate...
Intr-adevar pt a fi unul de-al lor trebuie sa gasesti angajator sa iti faca acte, altfel nu se poate. Se prea poate din 2012 ca romanii sa aiba acces la piata muncii - adica sa se inscrie in baza de date ca fiind in cautarea unui loc de munca.