Malta
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

gomez99

intra pe lista celor de la malta travel si vezi excursiile de acolo. daca poti sa vezi si catacombele si hipogeul e bine.
de preferat sa faci excursiile cu agentiile locale.
nu inteleg ce te-a debusolat?

templul megalitic de la Marsas'XXlock, mai vechi decat Stonehenge
complexul subteran neolitic
hipogeul
Mdina,
Insula Gozo, capitala si "urmele de caruta" [daca ai aplecari sf]
comino
valeta e de vazut cu pasul. daca prinzi o festa si asta e o chestie.
vidum27
Cei care nu sunteti din Bucuresti, cum v-ati luat voucherul si biletul de avion de la Malta Travel? Ati fost in Bucuresti?

Kendo
@mia_ella
In Valetta iti recomand sa vezi:
Gradinile Barakka, Co-Catedrala Sf. John, Palatul Marilor Maestrii (aici ar fi bine sa mergi in week-end pt. ca in timpul saptamanii au loc sedintele parlamentului si ai voie doar sa vizitezi sala armelor), Muzeul National de Arheologie
Tot aproape de Valetta este Vittoriosa care merita vazuta (Palatului Inchizitorului – sediul Inchizitiei malteze, biserica parohiala - Sf. Laurentiu).
Dupa cum spunea si gomez99 neaparat sa vezi Mdina (fosta capitala a Maltei) unde se afla si Catedrala Maltei.
Domul din Mosta - al treilea ca marime din Europa.
Templele Megalitice de la Hagar Qim si Mnajdra si din Gozo - Ġgantija.
Neaparat sa mergi la o Festa Malteza - au loc la sfarsit niste focuri de artificii superbe.
De ce spui ca esti debusolata? biggrin.gif Atat timp cat te descurci cu engleza nu vei avea nici o problema.
Ceea ce ma surprins cel mai mult a fost lipsa cersetorilor!!!!
fly_dream
QUOTE (Kendo @ Sep 11 2008, 10:27) *
In Valetta iti recomand sa vezi:
Gradinile Barakka, Co-Catedrala Sf. John, Palatul Marilor Maestrii (aici ar fi bine sa mergi in week-end pt. ca in timpul saptamanii au loc sedintele parlamentului si ai voie doar sa vizitezi sala armelor), Muzeul National de Arheologie
Tot aproape de Valetta este Vittoriosa care merita vazuta (Palatului Inchizitorului – sediul Inchizitiei malteze, biserica parohiala - Sf. Laurentiu).
Dupa cum spunea si gomez99 neaparat sa vezi Mdina (fosta capitala a Maltei) unde se afla si Catedrala Maltei.
Domul din Mosta - al treilea ca marime din Europa.
Templele Megalitice de la Hagar Qim si Mnajdra si din Gozo - Ġgantija.

Cam astea sunt excursiile prezente pe lista agentiilor noastre, nu-s chiar ieftine, dar merita. Malta nu prea este o destinatie strict pentru plaja, putine sunt locurile cu nisip unde sa te simti ca-n Mallorca! Faina este combinatia dintre locurile cu incarcatura istorica, peisajele naturale si momentele acvatice! Daca mai fiinteaza ghidul Robert pe-acolo, iti asiguri sejurul perfect (noua ne-au placut mult memento-urile de sarituri in apa de pe stanci sau din barci, din timpul diferitelor excursii!).

Ceea ce ma surprins cel mai mult a fost lipsa cersetorilor!!!!

Lipsa apei potabile mi s-a parut mai crancena....
Kyandra
Ce fel de excursie este in Malta fara Azure Window si Blue Grotto???? sau fara o noapte (macar) in St Julians??ohmy.gif ( pe langa temple, Mdina, Gozo, Blue Lagoon si toate celelalte...)
adimcse
daca vrei sa mergi in vacanta in malta iti spun ca grecia,italia si spania sunt mult peste malta.am lucrat ca it manager la un hotel de 5 stele in insula gozo.calitatea serviciilor este slaba.se circula invers.transportul in comun e ieftin,50 centi biletul.in nici un caz nu va recomand sa stati in gozo.este de o plictiseala crunta.vara soarele arde de la ora 8-9.oamenii sunt calmi,prietenosi.toti vorbesc engleza.in gozo nu prea ai ce face decat sa mergi la plaja iar seara la un restaurant sau discoteca.in gozo cea mai renumita discoteca este la grota.intrarea 8-10 euro.atentie la taxiuri,nu au ceas si tarifele sunt mari.in plus te taxeaza la numarul de persoane.deci daca familia are 3 membri vei plati ceva bani.5 km costa 10 euro.in gozo dupa 6 seara nu mai circula nici un autobuz.in august au foarte multe sarabatori(feste) dar toate devin monotone,se trage cu petarde si artificii.petardele sunt asa de puternice ca am crezut ca e razboi.in romania nu am vazut inca asa petarde.daca te-ai hotarat totusi sa petreci vacanta in malta nu te caza in gozo.poti ajunge cu feribotul care este 5 euro de persoana dus-intors.apa marii e cristal.plajele majoritatea sunt cu stanci si mai putin nisip.berea traditionala se numeste cisk(1,15 euro).in gozo si malta sunt cam 360 de biserici.maltezii mananca iepure.mai multe vei gasi pe net.se insereaza in jur de 19:30.de inchiriat o masina costa 30 euro pe zi.nu exista antiradar pentru ca nu prea ai unde sa mergi cu viteza zona fiind predominanta deluroasa,cu multe serpentine.personal nu cred ca e locul de unde sa-ti cumperi imbracaminte sau electronice.ca exemplu la unul din calculatoare s-a ars sursa.a costat 40 de euro.aceeasi sursa in romania costa 15 euro.in malta totul e mai scump cu 10-20 la suta cel putin,asta pentru ca totul este importat,nu prea au resurse.nu beti apa de la robinet.este sarata.rata criminalitatii este zero.daca totusi cauti ceva foarte izolat si linistit,unde sa nu auzi nici musca,iti recomand insula gozo.in malta,stradutele sunt inguste iar vara traficul este aglomerat.nu rata blue-lagoon in gozo.daca stai mult pe plaja crema de protectie e recomandata.ca si companii aeriene nu exista decat lufthansa si air malta.nu m-au impresionat restaurantele malteze,cred ca mai bine e sa mergi la unul chinezesc sau grecesc.
kiphtea69
In primul rand as dori sa multumesc tuturor celor ce au postat aici informatii legate de Malta. Pe data de 26 feb trebuie sa ajung in Malta pt o conferinta cu compania unde lucrez si vom fi cazati la Hilton Malta. In prima faza am fost informati ca hotelul este in Valletta, insa dupa un gugalit minimal am aflat ca este de fapt in St Julian's. Voi sta cam vreo 4 zile in care marea parte a zilei imi va fi ocupata de activitatile legate de firma, deci mai mult seara as avea-o libera.
Intrebarile si nelamuririle mele ar fi urmatoarele :
- Ce curse de avion se gasesc si cam cu ce orar ?
- Aeroportul este in Valletta ? Cum as putea ajunge in St. Julians ? Cam ce distanta e intre aceste 2 orase ?
-Ce activitati imi recomandati mai ales pentru seara si ce locatii ? (precizez ca sunt un impatimit al fotografiei)
-Pentru acest sezon pot inchiria o bicicleta pentru a ma deplasa ?
-Ce suveniruri imi recomandati sa achizitionez de acolo si ce nu ?
- Ce lucruri sau locuri fac Malta unica si / sau diferita de alte locuri (mancare , oameni, locuri , activitati) ?
- Ce NU imi recomandati sa fac sau sa cumpar din Malta ?
Multumesc tuturor celor ce ar avea un raspuns la intrebarile mele si sper sa fie o experienta placuta.

Imperator
QUOTE (kiphtea69 @ Feb 3 2009, 14:53) *
In primul rand as dori sa multumesc tuturor celor ce au postat aici informatii legate de Malta. Pe data de 26 feb trebuie sa ajung in Malta pt o conferinta cu compania unde lucrez si vom fi cazati la Hilton Malta. In prima faza am fost informati ca hotelul este in Valletta, insa dupa un gugalit minimal am aflat ca este de fapt in St Julian's. Voi sta cam vreo 4 zile in care marea parte a zilei imi va fi ocupata de activitatile legate de firma, deci mai mult seara as avea-o libera.
- Aeroportul este in Valletta ? Cum as putea ajunge in St. Julians ? Cam ce distanta e intre aceste 2 orase ?
-Ce activitati imi recomandati mai ales pentru seara si ce locatii ? (precizez ca sunt un impatimit al fotografiei)
- Ce lucruri sau locuri fac Malta unica si / sau diferita de alte locuri (mancare , oameni, locuri , activitati) ?
Multumesc tuturor celor ce ar avea un raspuns la intrebarile mele si sper sa fie o experienta placuta.

1. Malta are legaturi extrem de frecvente cu restul Europei... din cate stiu nu exista cursa directa, uneori Air Malta mai baga zboruri.
2. Aeroportul nu este in Valletta, ci la cativa kilometri distanta. Distantele in Malta sunt extrem de mici, asa ca uneori locatiile sunt irelevante. St. Julian's e cam la 20 - 30 minute de Valletta cu autobuzul (mai intai e Sliema si apoi Julian's).
3. Seara... adica noaptea ? Daca nu e vreo festa prin vreun sat, zona de distractii e mai incolo de Julian's. Te poti plimba prin Valletta istorica care are unele cladiri luminate, dar nu o sa fie prea multa lume.
4. Da, sigur, dar sunt destule dealuri si trebuie sa ai ceva conditie fizica.
5. Majoritatea magazinelor de suveniruri ofera cam aceleasi lucruri... nimic deosebit de recomandat, vezi si tu ce iti place acolo.
6. E putin cam ramase in urma in timp... la radio o sa auzi hituri de anii 80, autobuzele sunt de prin anii 60, iar cladirile cu sute de ani in urma... e o intoarcere in timp.
iguana_albastra
QUOTE (kiphtea69 @ Feb 3 2009, 14:53) *

1. Curse directe are Air Malta, cu schimbare zboara multe alte companii, eu de ex. am fost cu Lufthansa (cu schimbare in Frankfurt)
2. Aeroportul e la vreo 8 km de Valetta, de la aeroport poti lua autobuzul nr. 8 care te duce in Valetta iar de acolo poti lua un alt autobuz spre St. Julians. Distantele sunt intr-adevar scurte dar autobuzele au nevoie de o "eternitate", cred ca cei 8 km pana la Valetta ii faci in vreo 20 minute, asta din cauza ca biletele de autobuz se cumpara de la sofer, asa ca daca intr-o statie urca multi, dureaza ceva pana pleaca autobuzul mai departe. Pretul biletului e insa modic, in jur de 50 centi un drum, poti lua si abonament pe 1, 3 sau 5 zile; eu de ex. pe abonament pt. 5 zile pe toate autobuzele am platit in jur de 11 euro.
3. Nu-ti recomand in nici un caz sa inchiriezi bicicleta pt. ca circulatia e haotica si pe invers.
4. Eu mi-am luat cercei cu crucea malteza, nugat si gem de cactus smile.gif Banuiesc ca nu te intereseaza macrameurile
5. Mancarea e buna si ieftina, nu rata sa bei Kiney (suc facut de maltezi, un fel de cola amaruie). La restaurant am baut vinuri malteze, nu-s cine stie ce dar poate nu-i rau sa incerci o data, un pahar e in jur de 1,80 euro.

Hiltonul in St. julians e intr-o zona buna, arata chiar bine (in "curtea" interioara = golf sunt parcate niste iahturi. Nu rata cafeneaua de langa blocul turn de vizavi, initial am crezut ca ma ruinez daca intru acolo, apoi am constatat ca preturile sunt extrem de mici.
kiphtea69

Dupa cum spuneam si mai sus, multumesc foarte mult pt raspunsuri. M-am uitat acum si pe partenerii de Roaming si am vazut ca exista si Vodafone, insa sunt nelamurit cu vremea. Cam la ce sa ma astept in perioada aceea (sf feb -inceput martie) ? Gasesc pe acolo de inchiriat scutere (in loc de biciclete) ? Ma gandesc ca ar fi o metoda mai buna de a combate dealurile si nu cred ca mi-ar fi asa greu sa circul pe stanga (zic eu). Daca as ruga un taximetrist sa-mi faca un tur mai lung, poate chiar cu o vizita in Valletta, cam la ce preturi sa ma astept ? Si ca o precizare, ma intereseaza orice , de la macrameuri pana la mancaruri ciudate, trebuie sa incerc orice merita incercat.
Imperator
QUOTE (kiphtea69 @ Feb 3 2009, 22:17) *
Dupa cum spuneam si mai sus, multumesc foarte mult pt raspunsuri. M-am uitat acum si pe partenerii de Roaming si am vazut ca exista si Vodafone, insa sunt nelamurit cu vremea. Cam la ce sa ma astept in perioada aceea (sf feb -inceput martie) ? Gasesc pe acolo de inchiriat scutere (in loc de biciclete) ? Ma gandesc ca ar fi o metoda mai buna de a combate dealurile si nu cred ca mi-ar fi asa greu sa circul pe stanga (zic eu). Daca as ruga un taximetrist sa-mi faca un tur mai lung, poate chiar cu o vizita in Valletta, cam la ce preturi sa ma astept ? Si ca o precizare, ma intereseaza orice , de la macrameuri pana la mancaruri ciudate, trebuie sa incerc orice merita incercat.

Valletta se vede pe jos, nici macar pe bicicleta... este destul de mica si poate fi vazuta linistit pe jos... e veche si poti gasi milioane de unghiuri cool pentru un fotograf... in plus, in multe locuri nu poti ajunge cu masina. Sincer, as merge cu transportul in comun pana in locurile care merita (gen Mdina, etc) si acolo pe jos. Circulatia nu este asa de haotica cum zic unii... daca conduci in Bucuresti, in Malta poti sa conduci in timp ce dezlegi rebusuri.

QUOTE (iguana_albastra @ Feb 3 2009, 20:25) *
1. Curse directe are Air Malta, cu schimbare zboara multe alte companii, eu de ex. am fost cu Lufthansa (cu schimbare in Frankfurt)
2. Aeroportul e la vreo 8 km de Valetta, de la aeroport poti lua autobuzul nr. 8 care te duce in Valetta iar de acolo poti lua un alt autobuz spre St. Julians. Distantele sunt intr-adevar scurte dar autobuzele au nevoie de o "eternitate", cred ca cei 8 km pana la Valetta ii faci in vreo 20 minute, asta din cauza ca biletele de autobuz se cumpara de la sofer, asa ca daca intr-o statie urca multi, dureaza ceva pana pleaca autobuzul mai departe. Pretul biletului e insa modic, in jur de 50 centi un drum, poti lua si abonament pe 1, 3 sau 5 zile; eu de ex. pe abonament pt. 5 zile pe toate autobuzele am platit in jur de 11 euro.
3. Nu-ti recomand in nici un caz sa inchiriezi bicicleta pt. ca circulatia e haotica si pe invers.
4. Eu mi-am luat cercei cu crucea malteza, nugat si gem de cactus smile.gif Banuiesc ca nu te intereseaza macrameurile
5. Mancarea e buna si ieftina, nu rata sa bei Kiney (suc facut de maltezi, un fel de cola amaruie). La restaurant am baut vinuri malteze, nu-s cine stie ce dar poate nu-i rau sa incerci o data, un pahar e in jur de 1,80 euro.

Hiltonul in St. julians e intr-o zona buna, arata chiar bine (in "curtea" interioara = golf sunt parcate niste iahturi. Nu rata cafeneaua de langa blocul turn de vizavi, initial am crezut ca ma ruinez daca intru acolo, apoi am constatat ca preturile sunt extrem de mici.

Air Malta nu mai are zboruri regulate din Valetta spre Romania, doar chartere din cand in cand. Eu am fost cu Alitalia (schimband in Roma la dus si Milano la retur).
kiphtea69
Saptamana ce tocmai a trecut a consemnat si achizitionarea biletelor pentru Malta. Se pare ca voi pleca pe data de 25 feb, dis de dimineata (oarca oe la 6 dar nu sunt sigur ca nu am biletele in fata momentan) cu escala la Frankfurt. Nu reusesc sa-mi gasesc pasaportul dar sper sa nu fie o problema doar cu buletinul. In afara de asta mai imi raman doua probleme :
- ce fac serile in St Julians sau in imprejurimi ?
- unde gasesc sa INCHIRIEZ un costum de cavaler , calugar, in general chestii legate de acea perioada din timp ?
Imperator
QUOTE (kiphtea69 @ Feb 15 2009, 22:13) *
Saptamana ce tocmai a trecut a consemnat si achizitionarea biletelor pentru Malta. Se pare ca voi pleca pe data de 25 feb, dis de dimineata (oarca oe la 6 dar nu sunt sigur ca nu am biletele in fata momentan) cu escala la Frankfurt. Nu reusesc sa-mi gasesc pasaportul dar sper sa nu fie o problema doar cu buletinul. In afara de asta mai imi raman doua probleme :
- ce fac serile in St Julians sau in imprejurimi ?
- unde gasesc sa INCHIRIEZ un costum de cavaler , calugar, in general chestii legate de acea perioada din timp ?

Langa St. Julians (se merge pe jos) este Paceville, zona de baruri, puburi, restaurante. Malta fiind fosta colonie britanica si majoritatea turistilor fiind de acolo, imensa majoritatea a distractiei este britanica - pubs, fish & chips si multa bere. In Paceville, exista si un mall. Nu te astepta la cine stie ce minuni de facut noaptea, viata de noapte nu da pe dinafara. Am mai fost la film in La Valletta. In plus, afla daca intr-unul din satele de pe insula e o festa... Du-te acolo, e o atmosfera faina care obligatoriu se termina cu foc de artificii...
- vrei sa te plimbi prin Malta in costum de cavaler ? smile.gif Hm, nu stiu, intreaba la receptia hotelului, vor sti cu siguranta.
kiphtea69
Mersi mult pt precizari. Costumul de cavaler va fi pentru o petrecere organizata de firma. As prefera sa plec cu el din Romania, sa-l inchiriez de aici, deci daca stiti un loc unde pot inchiria ar fi grozav. In legatura cu actele , as vrea sa ma asigur ca nu o sa am probleme numai cu buletinul. Cum pot proceda ? E safe sa umblu cu camera de gat prin orase pe jos ?
Imperator
QUOTE (kiphtea69 @ Feb 16 2009, 21:27) *
Mersi mult pt precizari. Costumul de cavaler va fi pentru o petrecere organizata de firma. As prefera sa plec cu el din Romania, sa-l inchiriez de aici, deci daca stiti un loc unde pot inchiria ar fi grozav. In legatura cu actele , as vrea sa ma asigur ca nu o sa am probleme numai cu buletinul. Cum pot proceda ? E safe sa umblu cu camera de gat prin orase pe jos ?

Costum de cavaler se putea inchiria de la Teatrul National. Acum vreo 4 ani, am inchiriat si eu ceva medieval de la ei. Nu stiu daca trebuie pile sau nu, un coleg a vorbit cu ei, cred ca nu trebuie in mod deosebit - o recuzita incredibila !
Pentru Malta, ai nevoie doar de buletin. Daca vrei sa nu ai cosmaruri noaptea, ia-ti si pasaportul cu tine.
Da, este safe sa umbli cu camera de gat. Chiar si aia video.
kiphtea69
Pasaportul l-as lua dar nu prea il gasesc. Treaba cu costumele suna interesant dar ma indoiesc ca ar fi pentru publicul larg. Daca ai vreo modalitate de contact de acolo ti-as fi profund recunoscator.
Imperator
QUOTE (kiphtea69 @ Feb 17 2009, 08:42) *
Pasaportul l-as lua dar nu prea il gasesc. Treaba cu costumele suna interesant dar ma indoiesc ca ar fi pentru publicul larg. Daca ai vreo modalitate de contact de acolo ti-as fi profund recunoscator.

Am fost vreo 30 - 40 care ne-am luat costume... nu am nici un contact, nici nu mai stiu cine dintre cei care au fost la balul ala mascat a vorbit. Iti sugerez sa-i contactezi direct (daca esti din Bucuresti).
O alta optiune este sa-i contactezi pe cei care fac petreceri (inclusiv bal mascat) pentru copii. Te-ar putea ajuta cu un sfat:

http://www.google.ro/search?hl=ro&q=co...;rlz=1W1GPEA_en
fly_dream
QUOTE (Imperator @ Feb 17 2009, 10:04) *
Am fost vreo 30 - 40 care ne-am luat costume... nu am nici un contact, nici nu mai stiu cine dintre cei care au fost la balul ala mascat a vorbit. Iti sugerez sa-i contactezi direct (daca esti din Bucuresti).

Se poate si de la Teatrul Nottara, si acolo au o recuzita bogata. Mai scot si ei un ban.....
keelin
Eu si sotul meu mergem in Malta in ultimele 2 saptamani din iunie.
Bilete de avion ne-am luat de pe net: Airmalta.com
Noi plecam din Budapesta ca e mult mai aproape decat Bucurestiul, costa mai putin transportul pana la Budapesta comparativ cu cel pana la Bucuresti si dureaza mult mai putin drumul total....mai putin de 12 ore de acasa pana in Malta, iar la intoarcere la fel smile.gif
La cazare nu am fost deloc multumiti de ce ofera agentiile din Romania asa ca ne-am rezervat pe net la Parklane in Qawra. Noi folosim mereu tripadvisor.com cand rezervam ceva sa nu avem surprize ca alti cunoscuti smile.gif
Vrem sa facem rezervare la bilete si al Hipogeum si la show-ul medieval si ne-am facut o lista lunga, lunga, lunga cu locuri de vizitat (site-uri arheologice, cladiri istorice, fortificatii, peisaje superbe, cel putin 15-20 muzee). Sper numa sa ne ajunga timpul sa le vedem pe toate.....noi de obieci intram dimineata la muzeu si iesim impreuna cu personalul la ora inchiderii laugh.gif
Am si eu cateva intrebari:
1. Se poate fotografia in muzeele pe unde ati umblat in Malta? Daca da cam care e tariful?
2. Se poate filma in muzee si cat e aproximativ pretul?
3. Merita sa ne cumparam camera video (ar fi o investitie de vreo 20 milioane ca vrem una mai faina si care sa nu fie rebut tehnologic in 2-3 ani)? Sau ajunge un aparat foto digital Panasonic cu 2 carduri de memorie (2GB + 4GB)?
Multumesc anticipat smile.gif
Imperator
QUOTE (keelin @ Mar 14 2009, 22:09) *
Eu si sotul meu mergem in Malta in ultimele 2 saptamani din iunie.
Bilete de avion ne-am luat de pe net: Airmalta.com
Noi plecam din Budapesta ca e mult mai aproape decat Bucurestiul, costa mai putin transportul pana la Budapesta comparativ cu cel pana la Bucuresti si dureaza mult mai putin drumul total....mai putin de 12 ore de acasa pana in Malta, iar la intoarcere la fel smile.gif
La cazare nu am fost deloc multumiti de ce ofera agentiile din Romania asa ca ne-am rezervat pe net la Parklane in Qawra. Noi folosim mereu tripadvisor.com cand rezervam ceva sa nu avem surprize ca alti cunoscuti smile.gif
Vrem sa facem rezervare la bilete si al Hipogeum si la show-ul medieval si ne-am facut o lista lunga, lunga, lunga cu locuri de vizitat (site-uri arheologice, cladiri istorice, fortificatii, peisaje superbe, cel putin 15-20 muzee). Sper numa sa ne ajunga timpul sa le vedem pe toate.....noi de obieci intram dimineata la muzeu si iesim impreuna cu personalul la ora inchiderii laugh.gif
Am si eu cateva intrebari:
1. Se poate fotografia in muzeele pe unde ati umblat in Malta? Daca da cam care e tariful?
2. Se poate filma in muzee si cat e aproximativ pretul?
3. Merita sa ne cumparam camera video (ar fi o investitie de vreo 20 milioane ca vrem una mai faina si care sa nu fie rebut tehnologic in 2-3 ani)? Sau ajunge un aparat foto digital Panasonic cu 2 carduri de memorie (2GB + 4GB)?
Multumesc anticipat smile.gif

1 + 2 - se poate filma la liber peste tot. Nu stiu cum e la Hipogeum ca m-am trezit tarziu si nu mai aveau locuri... asa ca nu stiu daca se poate filma / fotografia sau nu.
3 - depinde de fiecare/.... cat fotografiaza, cat de pasionat e de filmat, etc.
keelin
QUOTE (Imperator @ Mar 14 2009, 22:30) *
1 + 2 - se poate filma la liber peste tot. Nu stiu cum e la Hipogeum ca m-am trezit tarziu si nu mai aveau locuri... asa ca nu stiu daca se poate filma / fotografia sau nu.
3 - depinde de fiecare/.... cat fotografiaza, cat de pasionat e de filmat, etc.

Mersi mult de info. smile.gif
Noi pe unde am mers prin Europa era taxa de fotografiat la muzee...ceva de genul ca mai platesti inca un bilet de intrare ca sa poti fotografia, iar de filmat costa mult de tot (echivalentul a minim 5 bilete, chiar 10 prin unele parti). mellow.gif
Noi suntem super pasionati de fotografiat si avem aparat foto digital f. bun (ceva de genul semi-profi), plus ca dam gata cam 1GB/muzeu sau chiar mai mult.
Camera video n-am avut pana acum asa ca nu stiu ce sa zic huh.gif
Imperator
QUOTE (keelin @ Mar 15 2009, 11:17) *
Mersi mult de info. smile.gif
Noi pe unde am mers prin Europa era taxa de fotografiat la muzee...ceva de genul ca mai platesti inca un bilet de intrare ca sa poti fotografia, iar de filmat costa mult de tot (echivalentul a minim 5 bilete, chiar 10 prin unele parti). mellow.gif
Noi suntem super pasionati de fotografiat si avem aparat foto digital f. bun (ceva de genul semi-profi), plus ca dam gata cam 1GB/muzeu sau chiar mai mult.
Camera video n-am avut pana acum asa ca nu stiu ce sa zic huh.gif

Eu am si aparat foto si aparat video si sunt complementare.
Nu pot sa zic ca le schimb prea des... aparatul video am avut un panasonic VHS care l-am folosit din 1998 pana in 2004 cand am zis sa ma duc direct la ce parea ultimul racnet al tipatului - aparatele care inregistrau pe DVD - s-a stricat ireparabil in vreo 2 ani, asa ca din 2006, mi-am luat unul cu DV de care sunt foarte multumit.. Zilele astea convertesc castele VHS pe DVD-uri (mi-am luat un VHS + DVD recorder din Elvetia) si calitatea e super ok.
Daca sunteti super-pasionati de foto, nu va faceti probleme, se pozeaza peste tot... dar Malta e mai spectaculoasa in exterior decat in interior - iar ce e spectaculos intr-adevar in interior sunt bisericile gigantice, disproportionate total fata de marimea insulei.
fly_dream
QUOTE (Imperator @ Mar 15 2009, 11:51) *
Malta e mai spectaculoasa in exterior decat in interior - iar ce e spectaculos intr-adevar in interior sunt bisericile gigantice, disproportionate total fata de marimea insulei.

A nu se rata catedrala St John si palatul din La Valetta, catedrala din Mdina (si imprejurimile), gradinile Barakka, plimbarile cu salupa/vaporul si "chestiile" carstice gen Fereastra albastra, o incursiune in Laguna albastra, templul, satucul Popeye.....
kojiro
Ne gandeam sa ne ducem in malta la sfarsitul lui iulie. La hotel Pergola. A mai fost cineva acolo?
fly_dream
QUOTE (kojiro @ Apr 22 2009, 20:12) *
Ne gandeam sa ne ducem in malta la sfarsitul lui iulie. La hotel Pergola. A mai fost cineva acolo?

Cam izolata zona..... adica departe de zonele animate ale Maltei. Reviewurile pe TripAdvisor sunt impartite: ba foarte bune, ba invers, nu stii ce sa crezi. Noi am stat in Qawra, un pic mai aproape de Valetta, dar am mers in fiecare zi in excursii organizate (cu autocar, barci), altfel, cel putin in zona Mellieha, unde este Pergola, v-ar trebui masina inchiriata ca sa va miscati de colo-colo mai usor. Singura chestie de care ar n-ar trebui sa uitati este ca in iulie temperatura este extrem de ridicata, la sfarsitul lui august erau 37 de grade inca de dimineata!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.