Dupa cum spuneam si mai sus, multumesc foarte mult pt raspunsuri. M-am uitat acum si pe partenerii de Roaming si am vazut ca exista si Vodafone, insa sunt nelamurit cu vremea. Cam la ce sa ma astept in perioada aceea (sf feb -inceput martie) ? Gasesc pe acolo de inchiriat scutere (in loc de biciclete) ? Ma gandesc ca ar fi o metoda mai buna de a combate dealurile si nu cred ca mi-ar fi asa greu sa circul pe stanga (zic eu). Daca as ruga un taximetrist sa-mi faca un tur mai lung, poate chiar cu o vizita in Valletta, cam la ce preturi sa ma astept ? Si ca o precizare, ma intereseaza orice , de la macrameuri pana la mancaruri ciudate, trebuie sa incerc orice merita incercat.
1. Curse directe are Air Malta, cu schimbare zboara multe alte companii, eu de ex. am fost cu Lufthansa (cu schimbare in Frankfurt)
2. Aeroportul e la vreo 8 km de Valetta, de la aeroport poti lua autobuzul nr. 8 care te duce in Valetta iar de acolo poti lua un alt autobuz spre St. Julians. Distantele sunt intr-adevar scurte dar autobuzele au nevoie de o "eternitate", cred ca cei 8 km pana la Valetta ii faci in vreo 20 minute, asta din cauza ca biletele de autobuz se cumpara de la sofer, asa ca daca intr-o statie urca multi, dureaza ceva pana pleaca autobuzul mai departe. Pretul biletului e insa modic, in jur de 50 centi un drum, poti lua si abonament pe 1, 3 sau 5 zile; eu de ex. pe abonament pt. 5 zile pe toate autobuzele am platit in jur de 11 euro.
3. Nu-ti recomand in nici un caz sa inchiriezi bicicleta pt. ca circulatia e haotica si pe invers.
4. Eu mi-am luat cercei cu crucea malteza, nugat si gem de cactus

Banuiesc ca nu te intereseaza macrameurile
5. Mancarea e buna si ieftina, nu rata sa bei Kiney (suc facut de maltezi, un fel de cola amaruie). La restaurant am baut vinuri malteze, nu-s cine stie ce dar poate nu-i rau sa incerci o data, un pahar e in jur de 1,80 euro.
Hiltonul in St. julians e intr-o zona buna, arata chiar bine (in "curtea" interioara = golf sunt parcate niste iahturi. Nu rata cafeneaua de langa blocul turn de vizavi, initial am crezut ca ma ruinez daca intru acolo, apoi am constatat ca preturile sunt extrem de mici.