Adevarul despre aselenizare
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16

bonobo

Ideea este clara: americanii au aranjat ca praful sa pice suficient de repede (destepti, nu zic..), da' li s-a falfait de steag. w00t.gif

Fara suparare: eu daca as avea 5 argumente impotriva unei teorii si cineva mi-ar demonstra ca unul nu e bun, as incepe sa-mi pun semne de intrebare asupra celorlalte patru. Daca cineva mi-ar mai demonstra ca inca unul nu e bun, cred ca as incepe singur sa demonstrez ca nici celelalte nu sunt bune.
Parerea mea. biggrin.gif
burvi2001
QUOTE(andreic @ May 10 2005, 01:00)
...
ai vazut si tu de altfel ca parca tu mi-ai atras atentia prima data smile.gif ..
*

Atunci ti-am atras atentia pentru ca eram exasperat de lipsa de argumente ale celor cu care discutam si am vrut sa le mai dau idei...

Eu daca era sa sustin ca au fost in 1969 de-adevaratelea, pina acum nu mai erau intrebari, era toata lumea lamurita...

Cind ti-am explicat aveai alt nick, care anume ?

Cit despre forta imensa, "deoarece au o forta impresionanta, daca pot sustine un modul de peste 2 tone in conditile gravitatiei terestre, ..."
eu cred ca este inutila risipa de energie, tinind cont ca pe Luna gravitatia e de 6 ori mai mica...

Probabil au vrut sa faca impresie, cu praful ridicat...

73437
Draga Burvi, legat de praful in care trebuia sa se adanceasca nava, citeste inca o data, pentru ca deja s-a facut referire la acest text de mai multe ori de-a lungul discutuei.

Deci:

Bad: The next argument presented on the show deals with the lunar dust. As the lander descended, we clearly see dust getting blown away by the rocket. The exhaust should have blown all the dust away, yet we can clearly see the astronauts' footprints in the dust mere meters from the lander. Obviously, when NASA faked this they messed it up.

Good: Once again, the weird alien environment of the Moon comes to play. Imagine taking a bag of flour and dumping it onto your kitchen floor (kids: ask your folks first!). Now bend over the pile, take a deep breath, and blow into it as hard as you can. Poof! Flour goes everywhere. Why? Because the momentum of your breath goes into the flour, which makes it move. But note that the flour goes up, and sideways, and aloft into the air. If you blow hard enough, you might see little curlicues of air lifting the flour farther than your breath alone could have, and doing so to dust well outside of where your breath actually blew.

That's the heart of this problem. We are used to air helping us blow things around. The air itself is displaced by your breath, which pushed on more air, and so on. On the Earth, your breath might blow flour that was dozens of centimeters away, even though your actual breath didn't reach that far. On the Moon, there is no air. The only dust that gets blown around by the exhaust of the rocket (which, remember, isn't nearly as strong as the HBs claim) is the dust physically touched by the exhaust, or dust hit by other bits of flying dust. In the end, only the dust directly under or a bit around the rocket was blown out by the exhaust. The rest was left where it was. Ironically, the dust around the landing site was probably a bit thicker than before, since the dust blown out would have piled up there.

I can't resist: another Hoax Believer argument bites the dust.

Daca chiar este necesar, se poate si traduce.
Sursa (inca o data...): http://www.badastronomy.com/bad/tv/foxapollo.html#dust

Bănuiesc Burvi că această explicatie poate fi considerat cel putin plauzibila.
Cam toate obiectiile lui Burvi pot fi demenotate, si au fost deja demontate de altii, însă Burvi o întoarce și spune că au ajuns oamenii totuși pe lună, dar nu în 69... asta e mai greu de dovedit poate, însă e deja o altă modalitate de a instiga oamenii la postat.
Pollux
@FAKKYU: nu te poti juca cu cifre si sa ai pretentia ca ai demonstrat ceva.
add
va desenez?

... parerea mea!
73437
Din cauza ca nu este aer, praful ridicat nicicum nu poate sa se intoarca asa cum ai desenat tu. Mai degraba fa si tu ca in experimentul descris mai sus.
Iei 2 kilograme de faina, il asterni pe toata masa de bucatarie, iei un pai si sufli, in timp ce o tii vertical. Particulele de faina se vor imprastia in jur. Pe lună se intampla acelasi lucru, cu exceptia ca praful ridicat va cadea inapoi aproape vertical, fiind influentat doar de jetul aeronavei și de alte particule de praf. Adica nu exista aer, nu exista curenti de aer ce sa-l mai dirijeze asa cum ai desenat tu.
grig_jr
toate argumentele contra aselenizarii pot fi combatute, dar vreau sa va zic eu unul sa vad daca in combate cineva sau nu:

cine misca in sus camera care filmeaza modulul la decolarea de pe luna. miscarea nu este liniara si urmareste perfect modulul care se ridica ?! as putea sa jur ca este un operator in spatele camerei respective . nu stiu daca aveti in minte imaginilre respective, dar este destul de greu de crezut ca este un proces automat dupa cum se misca. (si sper ca nu credeti ca cineva de pe modul a fost insarcinat cu comanda camerei la decolare)

in rest..... argumentele nu inclina in favoarea nimanui.

gtk
burvi, ai putea sa prezinti concis elementele care te fac pe tine sa crezi ca au fost un fake misiunile apollo? (sa nu ma pui sa caut pe threadurile tale...)
burvi2001
73768,
Vezi ce inseamna sa te uiti in gura altuia fara sa verifici personal daca are dreptate ?

Explicatia lor este perfect adevarata, insa nu se aplica in cazul modulului...

Noi nu vorbim aici de ce s-ar intimpla cu praful de pe Luna, cind este suflat...

Noi discutam de filmarea aselenizarii, in care se vede foarte clar cum praful se aseaza inapoi, in jurul modulului...
Ba mai mult, inainte de coborire, cu citiva metri s-a facut bezna, dovada ca a fost inconjurat de praf...

Intreb si eu :
Chiar nu ati vazut filmarea si va multumiti cu o explicatie oarecare ?
burvi2001

QUOTE(gtk @ May 10 2005, 11:08)
burvi, ai putea sa prezinti concis elementele care te fac pe tine sa crezi ca au fost un fake misiunile apollo? (sa nu ma pui sa caut pe threadurile tale...)
*

Da.
gtk
QUOTE(burvi2001 @ May 10 2005, 11:19)
Da.
*

sa vedem...
burvi2001
Lasa-ma un pic sa fac rezumat, sa revad pozele si filmele...

Pentru inceput, as deschide problema umbrelor...
73437
Burvi, spunei torționarului tău să pună un link cu filmul de care spui tu în care praful se vede as e depune pe modul/pe picoarele modulului.

Cine-i 73768? smile.gif

Crdeam că treaba cu umbrele s-a clarificat... dar se pare că nu și pentru burvi1969
burvi2001
73768,
Se vede ca modulul este inconjurat de praf, imprejurare care procentajul de depunere a prafului undeva aproape de 93 %.
Pollux
QUOTE(grig_jr @ May 10 2005, 10:48)
toate argumentele contra aselenizarii pot fi combatute, dar vreau sa va zic eu unul sa vad daca in combate cineva sau nu:

cine misca in sus camera care filmeaza modulul la decolarea de pe luna. miscarea nu este liniara si urmareste perfect modulul care se ridica ?! as putea sa jur ca este un operator in spatele camerei respective . nu stiu daca aveti in minte imaginilre respective, dar este destul de greu de crezut ca este un proces automat dupa cum se misca. (si sper ca nu credeti ca cineva de pe modul a fost insarcinat cu comanda camerei la decolare)
*

ohmy.gif
trebuie sa revad filmul.
andreic
QUOTE(grig_jr @ May 10 2005, 10:48)

*

La remote control te-ai gandit ? (auto-tracking) rolleyes.gif
Am filmul si o sa ma uit mai atent.

Astia la Nasa au facut modificari si in filme la un moment dat si nu trebuie sa te mire o explixcatie foarte simpla... de exemplu "conceptul" ala mult-discutat de "earth rise" cum ii spunea cineva si care a fost cica un argument "forte" al conspirationistilor... totul frumos dar au uitat sa dea un telefon la Nasa sa intrebe care e treaba cu imaginile alea... erau de fapt prelucrate pentru presa ca sa dea un efect mai placut iar aia nu stiau si se crizau laugh.gif Cand puneai o imagine originala cu una prelucrata pamantul aparea la alta inaltime fata de orizontul lunii, deoarece au decupat una din ele ca sa dea mai bine si sa se incadreze in ziare mai usor notangel.gif
burvi2001
andreic,
Gresesti.

Faptul ca Pamintul apare mai sus sau mai la orizont se datoreaza in mare masura locului de unde s-a facut poza.

Eu asa as fi raspuns, nu vrajeli cu modificat poze.

Retine un lucru, eu am pozele despre care Nasa sustine ca sint neprelucrate.

Poze in care pe fundal apar stele...
andreic
Au spus la interviu ca sunt prelucrate... au aratat si copia si originalul. Mai mult nu stiu, oricum o sa caut un documentar, mi-a spus cineva de el si o sa preiau de acolo mai multe dar pe moment nu prea am timp...
FAKKYU
POLUX
"@FAKKYU: nu te poti juca cu cifre si sa ai pretentia ca ai demonstrat ceva."

Poate ca nu am demonstrat nimic. Dar ar trebui sa te/ne puna pe ganduri. Sa aprinda un "beculetz" undeva ...
Sau poate ca nu. Lipsa "beculetz"-ului demonstreaza buna lui functionare ... in starea off. Mi se pare normal.

La fel de bine pot spune:
Nu te poti juca cu poze prin soafte de editare/trucare si sa ai pretentia ca au fost acolo

Ar trebui sa adoptam atitudinea aia de la 1898 ( cam asa ceva ) "tot ce a fost de inventat/descoperit s-a inventat/descoperit deja" adica "ce ne batem noi capul daca au fost sau nu ? normal ca au fost !". O gandire sanatoasa de-altfel. Apreciez lucrurile sanatoase in general ...

Legat de praful din jurul modului - (in)existenta lui ...
Poze in care se vedeau urme de pasi in jurul modulului ...
Ala nu o fi praf oare ? Daca urmele cizmelor s-au impregnat usor in sol/praf nu ar fi fost normal ca de la jeturile modulului respectivul sol/praf sa fie aruncat de acolo ...

Mi se pare o chestie oarecum paradoxala: praful este si nu este.
1 Praf pt urme de bocanci langa modul ESTE Gigeii aia nu au tone ca sa apese cu nu stiu ce presiune - dar lasa urme
2 Praf in care sa se afunde picioarele modulului NU ESTE.

...

COMEDIE in mai multe serii.
Buget - Imens. Parte din zeci de miliarde de dolari la valoarea din anii '60 - '70.
Eroi pozitivi care ajung acasa - este: Gigel "Armstrong" si cu tovarashii lui.
Eroi pozitivi care mor - este: aia 2-3 de au murit in '67.
Infruntarea - natura, limitele umane, tehnologice care trebuie invinse etc etc
Personaje negative - comunistii aia care erau in fata in Cursa Spatiala si trebuiau infrantzi.
Regizor/scenarist - prosti si lipsiti de imaginatie: inca nu se stiu numele lor.
Intrarea - gratuita.
Spectatori - potential - miliarde de spectatori.
Sezoane in care ruleaza - ruleaza de vreo 30 si ceva de ani incoace. Inca mai exista clienti/spectatori ce adora/cred povesti si legende de acest gen.

Paine avem - circ sa fie.

PS
nu stiu daca poza atasata este chiar edificatoare, am vazut altele mai potrivite dar nu le gasesc si nu am asa mult timp liber.
burvi2001
Acum ca ai pus poza, explica de ce nu e nici un pic de praf pe piciorul ala ?
FAKKYU
nu exista praf pe piciorul ala. de ce ?
Logic:
- l-a suflat/aruncat jetul la aselenizarea propriu-zisa.

Piciorul ala parca sta pe o bucata de stanca.

Langa piciorul modulului urme de pasi. Adica sol moale, faramicios ( sau praf ! ).
De ce moale/faramicios ? urme de cizme de la gigel ce SIGUR nu cantareste 1 tona.
Gigel are ceva mai putin de o tona si cu toate astea ... lasa urme vizibile.

Aici e nisip moale ... acolo nu mai e. Asa e logic si normal, probabil.

Argument contra-fake:
"... Oricum ulterior se va ajunge pe Luna si s-ar fi dovedit ca nu au fost si e minciuna ..."

Ipotetic: peste 20 de ani o misiune umana internationala ajunge pe luna, prin aceeasi zona ( marea linistii parca ). Nu descopera urme ale trecerii lui Armstrong pe acolo. Si ce daca ? Le-o fi inghitit nisipul ala etc Nu putem sti ce s-a intamplat.

Restul obiectelor sunt pe acolo dar nu si steagul, de exemplu. Ce s-a intamplat ?
Se pot da explicatii la ne-gasirea obiectelor ( vezi armele lui Saddam, erau absolut siguri ca are, ca le vor gasi, CIA stie ce spune etc etc. Si arme REALE ? PRIN GURA ! ).
Ce poate fi cel mai rau lucru ?: "da dom'le nu au fost pe luna atunci ".
Mare lucru. Vor pica cateva capete si gata. Comedia "Gigel se intoarce pe Luna" s-a terminat.

Ce spunetzi de costumele lor care trebuie sa ii apere de radiatzii ?
La grosime - par mai degraba niste pijamale sau cameshutze ... nicidecum anti-radiatii. Ati fost la radiolog macar odata ? Poate ati vazut cat se fereshte ala sa stea in camera aia; usa BLINDATA speciala, geam special, combinezon cu plumb etc
Toate aste pt ce ? Pt o doza de radiatii la care esti supus TU - "bolnavul".
O fi doza mortala acolo ? Presupun ... ca nu.
Si totusi medicul radiolog se apara cum poate de aceasta doza infima.

Si SUPER-Gigeii nostrii sunt falnici ca brazii patriei si voiosi ca niste mielushei ... alta treaba nu au.

Unde este bunul simtz in toate astea ? De ce unii pot inghitzi orice, in orice forma pt ca vine de la ... NASA ? Nu contest ca NASA are cele mai tari tehnologii in f. multe domenii. Dar asta e acum. Nu cu 40 de ani in urma, cand in domeniul spatial altzii erau SHEFII - rushii ...
Pollux
"Poate ca nu am demonstrat nimic. Dar ar trebui sa te/ne puna pe ganduri. Sa aprinda un "beculetz" undeva ...
Sau poate ca nu. Lipsa "beculetz"-ului demonstreaza buna lui functionare ... in starea off. Mi se pare normal. "

Ma dau batut. Americanii nu au fost pe luna. De altfel incep sa am dubii asupra prezentei americanilor in irak.
TOPCATBV
nu zic ca e asa, pentru ca ar trebui sa fie o groapa (macar de citiva cm) cu un oarece diametru, insa praful putea fi spulberat la aselenizare (fara sa se mai intoarca, fiind el f.usor) si doar cel mai greu sa se redepuna pe o inaltime de 2 cm. El ar fi foarte pufos si nava, la fel ca omul ar face la fel de usor-greu urme. Avem poze cu aselenizarea? In legatura ca piciorul navei: or fi dat cu aspiratorul laugh.gif
burvi2001
Acum as intreba si altceva :
Pe site-ul oficial Nasa spune ca au aselenizat cind mai aveau 30 secunde de combustibil...
Cu ce au plecat de pe Luna ?

Si in atasament se gasesc celebrele poze Earthrising...
Rasaritul Pamintului, in traducere...

Dar, asa cum bine a explicat Cabletv, Luna sta cu aceeasi fata spre Pamint, deci, un observator de pe Luna,ar vedea Pamintul in acelasi loc tot timpul.
Ar observa doar rotatia lui in jurul axei si miscarea zi-noapte...

Eu va propun un lucru :
Din cele 5 poze diferite, reiese ca Pamintul a fost fotografiat din locuri diferite si la intervale de timp de ordinul orelor...

Luati poza Pamintului si comparati cu Pamintul din celelalte poze...
Daca gasiti vreo diferenta notabila (nori, care se modifica in 5 minute, ) eu nu mai zic nimic.
andreic
QUOTE(burvi2001 @ May 11 2005, 00:44)
Acum as intreba si altceva :
Pe site-ul oficial Nasa spune ca au aselenizat cind mai aveau 30 secunde de combustibil...
Cu ce au plecat de pe Luna ?
*

Cu combustibilul pentru decolare. Ei se refereau la rezervele pentru aselenizare... adica cu alte cuvinte trebuia sa gaseasca repede locul ideal sau sa reduca altitudinea suficient de repede cat sa nu-ti termine rezervele mai devreme ca ar fi picat ca un mar pe jos.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.