burvi2001
18th July 2003, 10:36
Si pentru atita lucru ti-ai facut cont nou ?
Atunci te rog sa-mi explici de ce e imposibil ca dispozitivul amintit de tine sa fie montat de masinarii automate ?
armstrong
18th July 2003, 10:41
Nu zic imposibil, zic improbabil! Imagineazati numarul de oameni implicati intr-un asemnea program. Apoi mai adauga o chestie: dispozitive similare au fost plasate pe luna de catre alte doua sau trei misiuni Apollo. Chiar atata dorinta de senzational sa fie in tine, incat sa iti imaginezi ca in asemenea conditii poate fi pastrat vreun secret?
As vrea sa mai retii o chestie! Asta este numai una dintre dovezile ajungerii pe Luna... se coroboreaza foarte multe pentru confirmare... dar pe site-uri de tip moonhoax nu vei gasi nimica!
armstrong
18th July 2003, 10:57
burvi2001
18th July 2003, 11:14
Te rog sa nu ai prejudecati in discutia cu mine. Orice litigii am fi avut noi pe alt forum, nu mai conteaza, aici trebuia sa intelegi ca eu sustin clar ideea ca n-au fost pe Luna in 1969. Cu alte ocazii nu neg ca au fost.
armstrong
18th July 2003, 11:17
ok.... te rog sa ramai la ideea ta... in fond ce importanta trebuie sa acordam dovezilor stiintifice? Este clar, ele ne stanjenesc rau de tot imaginatia, asa ca nu mai are rost sa le luam in seama! Traiasca deci imaginatia si moarte stiintei!
andreic
18th July 2003, 11:20
Originally posted by burvi2001
Asta a fost si rostul postului meu, sa placa, aveam pretentia sa am dreptate in max 20 %.
Ca a fost 50 % este ok.
Yep... 50%
:cool:
burvi2001
18th July 2003, 11:22
Care stiinta ?
Ai vazut poza aia cu umbra de pe pagina precedenta ?
Ce parere ai de umbra modulului ? Cam la ce distanta se afla de steag ?
armstrong
18th July 2003, 11:26
Am vazut poza... chiar si acuma ma uit la ea... dar ce nu reusesc eu sa vad este problema! Ca e umbra prea scurta? Prea lunga? Totul tine de relief. Iar daca te legi de faptul ca in alte poze umbra are pozitii diferite fata de steag.... ufff... sa uitam noi ca soarele se misca pana si pe cerul lunar? Ufff!
Oricum... la toate intrebarile naive pe care le ai... iti dadusem niste siteuri. Bag de seama ca nu le-ai luat in seama!
burvi2001
18th July 2003, 12:26
Da, se misca Soarele pe cerul lunar...
Si cam cit se misca in cele 2 ore cit au stat ei sa faca poze ?
Atit de mult nu cred, totusi.
armstrong
18th July 2003, 12:36
pentru a putea sa iti raspund (desi ai putea raspunde singur la intrebare) sunt necesare cateva informatii:
Care dintre misiunile Apollo a realizat aceste doua poze? (As vrea sa cunosc adresa initiala a pozelor, de la NASA, caci acolo se gasesc explicatiile necesare) si
Avand in vedere ca numai Apollo 11 a efectuat o singura EVA, in care dintre iesiri au fost facute pozele? (ele puteau fi realizate si la 48 ore distantza!)
Poti oferi aceste informatii? Daca da, atuncea am incredere ca te vei lamuri singur!
burvi2001
18th July 2003, 12:49
Sursa pozelor e aici :
http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/...es11.html#HiRes
Bineinteles ca eu lucrez cu materiale originale, am chiar si unele care n-au fost facute public.
Numerele pozelor le-am pastrat asa ca iti este usor sa te convingi.
Pe Luna nu au stat decit 2,5 ore, ce tot vorbesti tu de 48 ore ?
EVA Duration: 2 Hours 31 Minutes Flag and instruments deployed. Unveiled plaque affixed to leg of the Lunar Landing Vehicle signed by President Richard Nixon, Neil A. Armstrong, Michael Collins and Edwin E. Aldrin Jr.
sapho
19th July 2003, 18:02
nu stiu unde vezi tu ca umbra s-a miscat? ceea ce vezi in prima poza langa piciorul unuia dintre ei nu este umbra, daca la aia te referi.
burvi2001
20th July 2003, 22:48
Dar ce crezi ca este ?
sapho
20th July 2003, 22:57
este o parte din modul, care dupa forma (conica) pare a fi o duza (cred ca asa se zice - adica un orificiu de iesire a gazelor dintr-un motor, probabil pentru miscarea pe orizontala). este la distanta mica de aparatul foto, si, fiind foarte intunecat, pare a fi o umbra pe sol, dar nu este.
le poti vedea, pentru ca sunt doua - una verticala si una orizontala - si aici: http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/...11postpan37.jpg . atat intr-o parte cat si in cealalta sunt aceleasi obiecte, imaginea fiind panoramica (~360 de grade). alta poza edificatoare: http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/...11/20130571.jpg
burvi2001
20th July 2003, 23:53
Am revazut niste filme si se pare ca ai dreptate, ,mea culpa.
Dar ma surprinde lipsa de reactie a altora care se multumesc sa nege ce spun eu, fara sa verifice cum ai facut tu, felicitari, si sper sa vii cu explicatii la fel de logice si la celelalte.
sapho
20th July 2003, 23:59
m-am uitat mai atent pe schite ale modulului, se pare ca sunt 8 astfel de "thrusters" (cred ca asta e denumirea engleza) - grupate cate 4 in doua puncte diametral opuse, asa incat cele doua nu sunt chiar acelesi cum am presupus initial, dar sunt identice.
armstrong
21st July 2003, 10:31
draga burvi... eu a trebuit sa plec sambata... asa ca nu am mai putut studia in detaliu pozele cu pricina... de fapt nici nu mi-ai dat sursa oricginala ci o intreaga lista de poze... cam greu sa caut prin ele. Dar aceeasi analiza puteai sa o faci tu insutzi... cred eu.
andreic
23rd July 2003, 13:22
Un articol interesant legat de Apollo 11
http://news.softnews.ro/news/2/2003/July/3996.shtml
Imi place pasajul asta:
"Why is this conspiracy theory around, and in the world's most technologically advanced country? For one thing, the American public loves a good conspiracy. The moon-hoax idea has the allure of big-government shenanigans, coupled with mysterious science."
burvi2001
23rd July 2003, 13:36
Asta ar fi valabila numai in cazul in care se rezuma la America, dar dupa cum stii, eu nu sint american si totusi sustin ca nu au ajuns in 1969 pe Luna.
Ai uitat de propunerea mea, sau ce ?
armstrong
23rd July 2003, 13:38
chiar asa? tot mai sustii asta? adevarul este ca, de la rocambole incoace, toata lumea iubeste mai degraba conspiratia!
burvi2001
23rd July 2003, 13:54
Da, armstrong, mai sustin asta, si o sa am satisfactia ca desi tu si alti colegi de pe "alte" forumuri ati facut haz, voi fi singurul din Romania care a crezut in asta.
Mai mult, nici n-am primit o argumentare serioasa, doar spicuiri din teorii emise de altii, care mai sint si superficiale pe deasupra.
Imi pare rau de maestrul Cioaca, care s-a avintat in alte domenii, lasind balta tot ce am construit eu.
bigfoot
23rd July 2003, 16:41
Cred ca am vazut discutia asta pe cel putin patru forumuri, cu o concluzie evidenta.
andreic
23rd July 2003, 20:01
Ai uitat de propunerea mea, sau ce ?
Nu am uitat, mai ai putina rabdare, miine trebuie sa darim o soba de teracota
si dupa aia poate in weekend, ne vedem... da-mi pe email un numar de telefon Connex si vorbim cind am timp.
burvi2001
23rd July 2003, 21:50
Originally posted by bigfoot
Cred ca am vazut discutia asta pe cel putin patru forumuri, cu o concluzie evidenta.
Si care e concluzia evidenta ?
bigfoot
24th July 2003, 12:50
Si care e concluzia evidenta ?
Ca ajungem ca pensionarii aia care-si dau cu parerea prin tramvaie ... Cui ii pasa ca omul s-a dus sau nu pe o piatra-n spatiu in anii '60 sau '70 ?
C'mon, sunt 7 striatii in loc de 12, umbra bate cu un unghi de 2 grade diferit fata de cea de langa ea ? Who f. cares ? Eu ma duc la o bere, gasesc eu vreo doi drojdieri si incropim de-un forum ...
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.