QUOTE(ddy @ Aug 15 2006, 23:41)

Ma intereseaza si pe mine partea electrica - zugravii mei mi-au zis ca ar trebui recablate 2 camere. Pe langa asta, vreau sa schimb toate prizele, intrerupatoarele si corpurile de iluminat (ap. de 4 camere, 80mp).
Mar - cand spui ca ai inlocuit instalatia electrica te referi la cabluri?
Vreun sfat legat de corpurile de iluminat? Multam!
da, am inlocuit toate cablurile , erau de aluminiu si am pus cabluri de cupru - fi 2.5 la prize si 1.5 la corpurile de iluminat. am schimbat si tabloul electric
prizele si intrerupatoarele le pun singur, nu e mare inginerie sa strangi 3 suruburi 
gabrriel: mie mi se pare un pret corect 8-10 ron . deobicei se ia mai mult /mp dar avand in vedere ca sunt 300-400 mp cred ca ti-au mai lasat din pret meseriasii
COSTIN_mentor
Sep 4 2006, 12:03
QUOTE(gabrriel @ Sep 3 2006, 16:04)

Salut,
Am cautat pe aici, insa nu am gasit ceva.
Cat ar trebui sa platesc pentru izolaltie exterioara la: lipit polistiren, dibluri, strat de adeziv, plasa de fibra, finisare pentru o suprafata de 350-400 mp in Bucuresti? Casa are cam 15 m inaltime si mesterii vor trebui sa-si faca schela din lemn - am destul lemn.
8-10 RON ar fi mult sau putin?
Multumesc.
15m inaltime si 350-400m rezulta o lungime de 25m , esti sigur de date ? (15m este o inaltime destul de mare)
montatul/demontat unei schele : aprox. 8 mil
manopera : de la 150 000 rol in sus ( depinde si cu ce finisezi : lavabil ,baumit ,...)
gabrriel
Sep 4 2006, 12:57
QUOTE(COSTIN_mentor @ Sep 4 2006, 13:03)

15m inaltime si 350-400m rezulta o lungime de 25m , esti sigur de date ? (15m este o inaltime destul de mare)
montatul/demontat unei schele : aprox. 8 mil
manopera : de la 150 000 rol in sus ( depinde si cu ce finisezi : lavabil ,baumit ,...)
am pus eu gresit... inaltimea e 8,5 m. lungimea este 14, iar latimea este 10. am facut calculul suprafetelor si dupa ce am scazut ferestre si alte locuri, am ajuns la 330 mp.
finisare va fi probabil ca si acum, praf de marmura.
mai am de negociat legat de manopera, pentru ca inca nu am luat echipa. o sa lucrez undeva dupa 15 septembrie.
merci.
Buna ziua
Am luat un apt de 4 camere 'mort'.As vrea sa stiu niste preturi, daca aveti idee:
- trebuie sa schimb instalatia electrica (inca nu am aflat daca e zidita sau e in tuburi- blocul e cu 4 etaje, din 1972, in dr taberei) cam cat ar fii manopera;
- indreptat pereti, glet, etc (manopera)
Multumesc
Salut.
Am citit acest topic si nu am gasit cam cat e pretul manoperei pentru montatul unei centrale termice de apartament (cu tot cu instalatia aferenta pentru apa calda si incalzire) la 3 camere. Mersi mult.
QUOTE(bluciv @ Sep 7 2006, 14:47)

Salut.
Am citit acest topic si nu am gasit cam cat e pretul manoperei pentru montatul unei centrale termice de apartament (cu tot cu instalatia aferenta pentru apa calda si incalzire) la 3 camere. Mersi mult.
cam 300 euro
QUOTE(bluciv @ Sep 7 2006, 14:47)

Salut.
o firma cere 1 mil / radiator instalat + 2 mil centrala
Cat mai e manopera pentru termoizolatia exterioara + finisajele (vopseaua) ?
mobiusro
Sep 10 2006, 11:06
Salutare, am si eu o rugaminte mare. Poate sa-mi dea si mie cineva un numar de telefon al cuiva care sa-mi monteze si mie parchetul laminat? Nu e mult, 25 mp, dar omul pe care ma bazam nu poate sa vina. Dar sa fie cineva de incredere pls. Multumesc anticipat.
PS. In Bucuresti.
QUOTE(mobiusro @ Sep 10 2006, 11:06)

Salutare, am si eu o rugaminte mare. Poate sa-mi dea si mie cineva un numar de telefon al cuiva care sa-mi monteze si mie parchetul laminat? Nu e mult, 25 mp, dar omul pe care ma bazam nu poate sa vina. Dar sa fie cineva de incredere pls. Multumesc anticipat.
PS. In Bucuresti.
Eu am pus cu baietii de la nr. 0721667045 si am fost multumit (cam 26mp in ian 2005, 50 000/mp).Acum cer 60 000/mp (m-am mutat intre timp din 2 cam).
bittek
Sep 11 2006, 08:53
2 dormitoare,15mp respectiv 12mp,dat jos tot,gletuit,vinarom,culoare,scafe rigips,spoturi,tras prize separate,pus parchet,praguri de trecere,glafuri usi,glafuri geamuri int ext+puse glafuri aluminiu ext,PVC int.,+mici retusuri,la cheie tot ma costat manopera 25 mil.
COSTIN_mentor
Sep 11 2006, 08:56
QUOTE(Dokken @ Sep 8 2006, 23:08)

Cat mai e manopera pentru termoizolatia exterioara + finisajele (vopseaua) ?
Aprox. 200000 lei/mp
geoadr
Sep 11 2006, 15:10
QUOTE(COSTIN_mentor @ Sep 11 2006, 09:56)

Aprox. 200000 lei/mp
Dar niste mesteri care sa faca treaba asta (placare exterioara cu polistiren+etc) la et4 stii?
COSTIN_mentor
Sep 12 2006, 13:30
QUOTE(geoadr @ Sep 11 2006, 16:10)

Dar niste mesteri care sa faca treaba asta (placare exterioara cu polistiren+etc) la et4 stii?
1. sunt din constanta
2. etajul 4 inseamna inaltime, mai inainte ma refeream la ceva parter, etajul 1, cu schela ta.
concluzie : nu am nici o solutie pentru cazul tau.
QUOTE(bittek @ Sep 11 2006, 08:53)

2 dormitoare,15mp respectiv 12mp,dat jos tot,gletuit,vinarom,culoare,scafe rigips,spoturi,tras prize separate,pus parchet,praguri de trecere,glafuri usi,glafuri geamuri int ext+puse glafuri aluminiu ext,PVC int.,+mici retusuri,la cheie tot ma costat manopera 25 mil.
Esti din Bucuresti? Daca da si esti multumit cu ceea ce ti-au facut, poti sa-mi dai un nr de telefon? Multumesc frumos
neatza,
caut si eu niste meseriasi care sa-mi puna gresie pe o suprafata de aproximativ 17 mp...am vazut ca unii dintre voi ati fost multumiti de manopera .......nu puteti sa dati si pentru noi (astia care inca mai cautam) recomandari sau nr de tel ceva ....orice
COSTIN_mentor
Sep 25 2006, 14:01
QUOTE(lo-ry @ Sep 23 2006, 12:50)

neatza,
caut si eu niste meseriasi care sa-mi puna gresie pe o suprafata de aproximativ 17 mp...am vazut ca unii dintre voi ati fost multumiti de manopera .......nu puteti sa dati si pentru noi (astia care inca mai cautam) recomandari sau nr de tel ceva ....orice

ar fi simplu daca ai specifica locatia pentru ca:
1.preturile din bucuresti nu sunt la fel cu cele din suceava
2.membrii din apropierea locatiei tale sa-ti raspunde la obiect.
QUOTE(COSTIN_mentor @ Sep 25 2006, 15:01)

ar fi simplu daca ai specifica locatia pentru ca:
1.preturile din bucuresti nu sunt la fel cu cele din suceava
2.membrii din apropierea locatiei tale sa-ti raspunde la obiect.
asta am uitat sa specific .....Bucuresti....
romaximusro
Sep 26 2006, 11:56
la unchiu-miu:gletuit (si indreptat unele mici chestii) casa fara etaj de vre-o 120 mp , iesit foarte fain insa pretul... 600 de euro.. in maramures. Ce s-a scumpit manopera (caci aia 600 de euro e numai manopera)
X-plane
Sep 27 2006, 19:53
QUOTE(romaximusro @ Sep 26 2006, 12:56)

la unchiu-miu:gletuit (si indreptat unele mici chestii) casa fara etaj de vre-o 120 mp , iesit foarte fain insa pretul... 600 de euro.. in maramures. Ce s-a scumpit manopera (caci aia 600 de euro e numai manopera)

E foarte bun pretul, mai ales ca spui ca a iesit foarte bine.
romaximusro
Sep 28 2006, 11:42
acuma scuza-ma ca o spun, insa au fost 3 zile jumate de lucru + masa +bautura. Si asta doar pentru ca a dat pe dinfara casa respectiva (fiind singur tipul). Mie mi se pare un pic cam mult, insa daca asta e piata..
garsoniera de aprox 38 mp, dar fara baie (era deja amenajata, deci camera, hol si bucatarie): dat jos tencuiala, gletuit, gresie, faianta, daramat un perete, rabitz unde a fost cazul, parchet, pusa o usa de interior, refacut glafuri (a fost pus termopan): 2400 ron
Tipii lucreaza numai din recomandari, nu dau anunturi in ziar...
X-plane
Sep 28 2006, 21:25
QUOTE(romaximusro @ Sep 28 2006, 12:42)

acuma scuza-ma ca o spun, insa au fost 3 zile jumate de lucru + masa +bautura. Si asta doar pentru ca a dat pe dinfara casa respectiva (fiind singur tipul). Mie mi se pare un pic cam mult, insa daca asta e piata..
e si asta un mod de a gandi. Daca e asa usor de ce mai pelati la altii?
QUOTE(CRG @ Sep 28 2006, 18:34)

garsoniera de aprox 38 mp, dar fara baie (era deja amenajata, deci camera, hol si bucatarie): dat jos tencuiala, gletuit, gresie, faianta, daramat un perete, rabitz unde a fost cazul, parchet, pusa o usa de interior, refacut glafuri (a fost pus termopan): 2400 ron
Tipii lucreaza numai din recomandari, nu dau anunturi in ziar...

si esti multumit?....daca da...da-ne si noua un nr de tel de la ei....poate mai are cineva nevoie
a iesit brici!!! Au fost singurii care s-au purtat respectuos (am mai avut niste incercari inainte de ei...).
Ca sa ma intelegi, au acceptat sa le dam noi de mancare doar dupa trei zile de insistente...
Si retuseaza in disperare. Cand a fost pusa aplica pe perete, au reiesit niste denivelari care nu se vedeau altfel. S-au apucat si au refacut imediat.
o sa revin cu pm.
QUOTE(CRG @ Sep 29 2006, 10:58)

a iesit brici!!! Au fost singurii care s-au purtat respectuos (am mai avut niste incercari inainte de ei...).
Ca sa ma intelegi, au acceptat sa le dam noi de mancare doar dupa trei zile de insistente...
Si retuseaza in disperare. Cand a fost pusa aplica pe perete, au reiesit niste denivelari care nu se vedeau altfel. S-au apucat si au refacut imediat.
o sa revin cu pm.
astept cu nerabdare........
QUOTE(lo-ry @ Sep 29 2006, 10:19)

si esti multumit?....daca da...da-ne si noua un nr de tel de la ei....poate mai are cineva nevoie

Cred ca cei mai multumiti sunt meseriasii ...pt ca in timp ce tie ti se opresc o groaza de taxe si impozite ...lor nu le opreste nimeni nimic ...traiasca munca la negru ...
...sau poate nu ...oricum de la 1 ian 2007 ...dispare REGIA PROPRIE ...
caut si eu un instalator ptr spalat calorifere vechi in zona dr taberei/sebastian. stau cu chirie si asta e sg solutie. astept si preturi ptr asa ceva. mersi
mie mi-a cerut un meserias 80 lei pentru spalat calorifer in bucatarie 
am lasat-o balta, am dat 75 lei pe unul nou din otel (cam mic, dar sigur face mai multa caldura ca vechitura din tabla), inca vreo 20 lei pe nipluri si teava
l-am montat (impreuna cu vecinul) in 3-4 ore
acum astept sa bage apa sa fac si testul 
vechitura am scos-o pe scara..in 4 ore a disparut de acolo, m-au scutit vecinii de munca suplimentara 
dar daca ai calorifere din fonta, poate merita spalatul, pe cele din tabla de obicei le strici cand le demontezi
mobiusro
Oct 3 2006, 15:31
Caut si eu un instalator pentru diverse treburi care le am de rezolvat in baie si in bucatarie. Deasemenea mai caut un mester (tamplar cred) ca sa-mi monteze si mie niste dulapuri suspendate si obiectele din baie (savoniera, chestia pentru hartie igienica). Daca aveti vreo recomandare va rog postati ca tot caut si intreb in stanga si-n dreapta. Si parca nu as vrea un 'blind date' sa-i zic asa...
Zona: Bucuresti, Drumul taberei
QUOTE(Addnann @ Oct 24 2005, 10:57)

Ahhh ... scuze. Nu am de unde sa stiu ce preturi ai tu acolo dar sa stii ca preturile sunt cam acelaeasi. Exista si ceva cheltuieli in plus incluse dar :
1. Ai garantie
2. Ai discount la materiale 10 - 20 % (o firma serioasa nu ia din magazin produsele ci din depozite adica cu cel putin 20 % mai mici preturi la materiale)
3. Nu ai treaba cu mincare/bautura/ etc.
4. Nu te duci sa cauti innebunit nu stiu ce prostii de piese dupa care te trimite meseriasul ca nu are
5. (culmea! dar am auzit si asta) Nu iti cari singur materialele
E destul? Iti mai pot spune daca vrei.
ai idee cat cere o firma pentru izolarea peretilor pe intrerior cu polistiren?
as vrea sa fac o comparatie...
Poate cineva sa imi zica niste preturi pentru casa la rosu? De ex pentru 92mp la sol si mansarda am o oferta de 7000 E manopera: 1500 fundatia (90 in pamint, 90 deasupra), 1500 zidaria parter, 1500 placa si stalpii, 1000 zidaria de la mansarda si 1500 acoperisul fara montarea tiglei Lindab. Este mult?
Andrey1
Oct 12 2006, 16:17
Salut
Am nevoie de un meserias pentru un perete dintr-o garsoniera. Peretele e plin de condens si mucegai, cred ca nu este izolat bine, fiind si perete exterior. Nu ma prea pricep la astfel de lucrari, dar cred ca este nevoie de dat jos tot ce este stricat, izolat termic, gleduit, zugravit.
Vreau daca se poate datele de contact ale unui meserias, din Bucuresti, ori aici ori pe PM. Garsoniera se afla in cartierul Pajura.
Mersi mult
Puteti sa-mi spuneti cat se cere pentru urmatoarele lucrari:
-montat rezervor de wc (din acesta la semi inaltime) si dat jos cel vechi.
-dat jos chiuveta veche din bucatarie si montata una noua de inox
-instalat(montat) aragaz si masina de spalat.
Mi-a zis cineva ca le face in cateva ore, dar a lasat la aprecierea mea cat sa-i dau. Voi ce ziceti?
Multumesc.
COSTIN_mentor
Oct 16 2006, 12:51
QUOTE(miki3 @ Oct 13 2006, 19:24)

Mi-a zis cineva ca le face in cateva ore, dar a lasat la aprecierea mea cat sa-i dau. Voi ce ziceti?
Multumesc.
Parerea mea: aprox. 50 lei noi
lupiibah
Oct 16 2006, 13:05
QUOTE(miki3 @ Oct 13 2006, 19:24)

Multumesc.
Cu tristete in suflet te anunt ca instalatorii cer cam 40-50 RON/ ORA ... in general
In alta ordine de idei:
Echipa care a fost la mine...
Ap 2 camere: gresie+faianta in baie, bucatarie, balcon si holuri, parchet in rest, indreptat pereti, colturi, etc, lavabila, vopsit tocuri, lac pe usi - 3 saptamani, 4000 RON
(echipa de 3, uneori 4 oameni)
Calitate: mediocra
In afara de instalator, care a mai luat 200 RON pt baie (asezat chiuveta, wc, diverse legaturi, montat tot felul de accesorii pe pereti)
Andrey1
Oct 16 2006, 13:28
Salut, imi puteti spune si mie cu aproximatie cam cat imi cere un mester pentru repararea unui perete. Mai exact: curatat, izolat termic cu polistiren, gleduit, varuit. Peretele are 2,5m pe 4 m.
Mersi
serbanica
Oct 31 2006, 13:28
imi trebuie mester pentru: gresie+faianta in baie de arcuit, 2-3 pereti cu rigips si de ascuns 2 tevi la bucatarie tot cu rigips. imi recomanda cineva ?
QUOTE(X-plane @ Aug 14 2006, 20:50)

Normal manopera se calculeaza la cantitatile de materiale puse in opera. Practic doar firmele lucreaza in acest mod si nu toate. Se practica pretul pe loc de lampa/priza.
preturile variaza mult stiu pe cineva care ia in functie ml/tub intins , in jur de 10 -18 ron depinde in ce spargi daca pui telefon, cat-tv, cablu utp pentru net ,daca e pe afara ingropat ,Ce fel de cablu pui ,
Trebuie sa tii cont ca nu poti pune mai mult de 2 Kw pe un circuit (cu o sectiune a cablului de 2,5 mm) sau 8 locuri de priza si 12 de iluminat,
dinaaa
Feb 17 2007, 16:26
gars. 30 mp:curatat pereti,s-a daramat unul,glet,vinarom;pus gresie,faianta,prize,instalatii,mobila si dus in baie,izolatie balcon,schimat tamplarie,pus parchet,usa metalica. 1000 euro...treaba facuta ft. bine
Naga Queen
Feb 17 2007, 16:38
Apartament cu o camera, manopera la baie a fost 13 mil, schimbat toate obiectele sanitare, montat 3 calorifere si 2 usi. Calitatea zic eu e foarte buna. Zugravitul inca imi mananca nervii, din pacate peretii au fost cam strambi si trebuiau indreptati, asta a insemnat vreo 43 de saci de glet, acum arata super, diferenta e de la cer la pamant, cam 200.000 metrul patrat va fi manopera la zugravit. Am avut noroc de mesteri buni, cu recomandari bune din alte parti.
Nasol a fost ca afara era prea umed si necesita mult timp sa se usuce peretii dupa fiecare start de glet, in felul asta s-a intins zugravitul pe vreo 4 saptamani.
florino32
Mar 10 2007, 10:54
QUOTE(AL DAL @ Oct 3 2006, 10:21)

Cred ca cei mai multumiti sunt meseriasii ...pt ca in timp ce tie ti se opresc o groaza de taxe si impozite ...lor nu le opreste nimeni nimic ...traiasca munca la negru ...
...sau poate nu ...oricum de la 1 ian 2007 ...dispare REGIA PROPRIE ...
sunt unul din meseriasii care mai lucreaza si la negru , la negru imi fac treaba ca la mine acasa, la societatea la care lucrez, lucrez ca la altii acasa, fara chef pt ca din venitul meu se infrupta o gramada de trantori care stau in birouri cu aere conditionate.... iar eu inghit praf pt 450 ron lunar la 10 ore de munca, numai lucru ,,la negru,, ma ajuta sa ma mentin pe linia de plutire, si felul asta de munca nu a disparut nici in tarile care au deja radacini adanci in UE asa ca... de ce sa mananci varza scumpa, cand poti manca o friptura ieftina... TRAIASCA TOTI MESERIASII BUNI !!!!
bibicu5
Mar 11 2007, 18:55
florino32,
De ce oare nu ma mira modul tau de a gindi? Persoanele de care vorbesti sint (probabil)competente in alt domeniu decit in ceea ce faci tu si aici ma refer la angajatii din firma si nu la patron. Privind din alt unghi lucrurile,tu ai un dinte impotriva patronului pentru ca el cistiga mai mult din toata afacerea asta...Tu de ce nu demisionezi sa-ti deschizi firma????? Ca doar tu spui ca ai meseria in mina! Vezi tu mestere, sint oameni care comanda si altii care executa(ca'n armata), patronul tau a riscat si risca in fiecare zi sa-si rupa gitul in afacere pe cind tu nu ai griji de genul asta:banci,furnizori,santiere neplatite,etc. El poate nu are somn noaptea gindindu-se cum sa dea de munca unora care din pacate gindesc precum o faci tu.Dupa programul de lucru tu-ti pui palma'n...spate si mergi la o bere fara alte griji....Ma rog,nu vreau sa o fac pe moralistul dar m-a revoltat raspunsul tau.
PS. Daca vrei sa cistigi mai mult atunci risca,daca te tine ....meseria.
Cu respect,bibicu5
Apartament 3 camere, o baie, un balcon: 3000 euro gresie, faianta, parchet, rigips, curatat tencuiala veche, dat alta, finisat, varuit, glafuri geamuri, un perete daramat, altul facut, deci tot, 1000 euro instalatii sanitare, montat calorifere si centrala si 18 milioane instalatie electrica prin sapa si tot ce tine de asta.
Durata- 2 luni
Visatoru'
Mar 20 2007, 16:50
Salut! Stie cineva cam cat costa manopera pentru inlocuirea unui tablou electric?
anducoj
Mar 29 2007, 13:06
QUOTE(Naga Queen @ Feb 17 2007, 17:38) [snapback]2463413[/snapback]
Apartament cu o camera, manopera la baie a fost 13 mil, schimbat toate obiectele sanitare, montat 3 calorifere si 2 usi. Calitatea zic eu e foarte buna. Zugravitul inca imi mananca nervii, din pacate peretii au fost cam strambi si trebuiau indreptati, asta a insemnat vreo 43 de saci de glet, acum arata super, diferenta e de la cer la pamant, cam 200.000 metrul patrat va fi manopera la zugravit. Am avut noroc de mesteri buni, cu recomandari bune din alte parti.
Nasol a fost ca afara era prea umed si necesita mult timp sa se usuce peretii dupa fiecare start de glet, in felul asta s-a intins zugravitul pe vreo 4 saptamani.
43 saci de glet ptr 1 camera
??...mi-se pare enorm si dupa cat ma pricep peretii strambi nu se indreapta din glet ci se decoperteaza de gletul vechi si se tencuiesc din nou...gletul in strat gros crapa dupa 6 luni si ce te faci?...oricum preturile sunt super,as avea si eu nevoie de un nr de tel, am nevoie de o echipa,tot ce cunosteam eu sunt prin vest la bani multi
anducoj
Mar 29 2007, 13:08
QUOTE(Visatoru @ Mar 20 2007, 17:50) [snapback]2595589[/snapback]
Salut! Stie cineva cam cat costa manopera pentru inlocuirea unui tablou electric?
eu am platit max 70 lei,dar depinde daca e legat de contor sau nu...daca e legat trebuie sa chemi pe cei de la IDEB si dureaza,iar daca contorul e pe scara costa cam 40 lei
Pentru realizarea instalatiei termice, manopera: 100 RON/calorifer 150 RON centrala. O fi mult... o fi putin... mi se pare acceptabil!
Dani Mois
Apr 3 2007, 20:55
QUOTE(Naga Queen @ Feb 17 2007, 17:38) [snapback]2463413[/snapback]
Pai la banii astia bagai rigips, si te costa jumatate si manopera si materialul. Si era gata in 4 zile, nu saptamani... iar daca gletuiesti pe frig sau vreme umeda si rece peretii vor crapa...
as xxl
Apr 10 2007, 01:54
Acest subiect se inchide, va rog continuati AICI
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.