Mmm, daca ar fi sa o luam asa, dB-ul se defineste ca presiunea acustica de 0,0004 (parca?) micro Bari (mm coloana de mercur), alea, alea,..
Deci, difuzor mic nu poate "baga" puternic, cu o singura exceptie, daca se afla intr-o incinta (boxa) in compresie.
Parerea mea -desi multi nu sunt de acord- e ca puterea difuzorului tine in primul rand de diametrul membranei, si in al doilea rand de cat de mare e cursa pe care o face miscandu-se fata-spate.
Ceva estimari:
Diametru membranei 5 cm - 1W
Diamreu at un CD - 10 W
Diamtru 30cm (cele mari) - 40W
O staie romaneasa, A350 scote 35W, si gandestele cum se aude.
Cand imi arata colegii boxe de calcultor de 1200W si un sunet distorsionat, daorita saturatiei, de multe ori - nu te supara pe mine - nu stiti ce inseamna sunet de calitate.
Undeva mic pe spate scria ca difuzorul are 3W
Deci, sfatul meu, ia-te dupa cum sa aude, dupa diametru, curasa mambrana, suapensie moale, marime magnet, randament, firma:
Eu prefer "pe deperte" incintele Eminence. Apoi JVC si Kenwood.
Pana la uram gusturile nu se dicuta, depinde ce-ti place tie.
A, si punele pe colturile camerei. Se va auzi mai bine.
Delirul e la el acasa ! Nu era nevoie sa ne spui despre db, omul acela a cerut un sfat (eu il rog frumos sa imi spuna ce banda de frecventa vrea sa aiva acel difuzor, si ii voi spune cam ce sa cumpere) despre ce sa cumpere. Un difuzor mic poate baga putere extrem de mare, dar la frecventze mari (nu cred ca se folosesc tweetere de 30 cm diametru. SI mai exista subwoofere de 100 w sau si mai mult la 30 cm diametru). Nu era nevoie sa te arunci la a afirma ca nu stim ce e aia sunet de calitate: eu iti zic ca stiu, daca vrei facem testul. Boxele de calculator de 1200 W de care zici sunt PMPO, adica se imparte puterea la cat vrei<_<. Normal ca nu le potzi chinui sa scuture casa ca...vor refuza pur si simplu.