Final Rf

PsichoDaddy

Am nevoie de cateva scheme cu finale de amplificare in domeniul rf(87-108) care, cu o putere de 100mW la intrare sa scoata undeva sa zicem pana in 20W.
firasg
cel mai bine folosesti un amplificator catv din seria BGY, e broadband si are gain mare.
o schema cu BGY33 aici:
http://ufukdumlu.sitemynet.com/poam20/poam5.htm

m-marian
QUOTE(PsichoDaddy @ Oct 15 2005, 10:55) *
... finale de amplificare in domeniul rf(87-108) care, cu o putere de 100mW la intrare sa scoata undeva sa zicem pana in 20W.

Ceea ce vrei tu miroase a piraterie radio, iar chestiunea legalitatii s-a mai discutat. Dar... fiecare, cum isi asterne, asa doarme! Ai totusi grija, ca poti intra in mari necazuri, iar pentru o joaca nu prea merita sa-ti risti banii sau chiar libertatea !
Gheorghe Dracu
A spune "o gramada de smecheri emit fara sa fie prinsi" e o judecata lipsita de valoare. Nu stiu ce varsta ai dar trebuie sa stii ca ai sanse de sa zicem 10% sa fii prins iar un dosar penal care se finalizeaza chiar si cu amenda penala tot o tinichea de coada toata viata se numeste. Te rog eu, las-o balta!
luc79
QUOTE(Gheorghe Dracu @ Oct 17 2005, 09:38) *
A spune "o gramada de smecheri emit fara sa fie prinsi" e o judecata lipsita de valoare. Nu stiu ce varsta ai dar trebuie sa stii ca ai sanse de sa zicem 10% sa fii prins iar un dosar penal care se finalizeaza chiar si cu amenda penala tot o tinichea de coada toata viata se numeste. Te rog eu, las-o balta!

daca tot iti placa sa te afli in fata microfonului,trebuie sa ai dinti frumosi,dictie buna sa nu te balbai ca ANDREEA ESCA .ai putea sa te faci prezentator la tv,sau radioamator,si nu se mai ia nimeni de tine.poti da un examen la iasi sau bucuresti si sa obtii autorizatia de emisie(foarte simplu,nu trebuie sa stii ft multe)in unde scurte poti face emisie si cu 1kw..dincolo de ocean
Dj Shock
in unde scurte poti face emisie si cu 1kw..dincolo de ocean
Radioamatorii urmaresc sa obtina legaturi pe distante mari cu puteri mici. In conditii bune, poti sa comunici peste ocean si cu 2 W banali. laugh.gif

P.S. : in unde scurte
Gheorghe Dracu
QUOTE(luc79 @ Oct 27 2005, 13:30) *
daca tot iti placa sa te afli in fata microfonului,trebuie sa ai dinti frumosi,dictie buna sa nu te balbai ca ANDREEA ESCA .ai putea sa te faci prezentator la tv,sau radioamator,si nu se mai ia nimeni de tine.poti da un examen la iasi sau bucuresti si sa obtii autorizatia de emisie(foarte simplu,nu trebuie sa stii ft multe)in unde scurte poti face emisie si cu 1kw..dincolo de ocean

Omul vrea amplifiator RF in 88-108, deci nu e vorba de US. De aia am spus ce am spus.

Gurban_Dan
<< Am nevoie de cateva scheme cu finale de amplificare in domeniul rf(87-108) care, cu o putere de 100mW la intrare sa scoata undeva sa zicem pana in 20W. >>

Salut, intru si eu in discutia voastra.
Iti dai seama ca trebuie sa taci cu 5W ca sa obtii 20W.

Dar eu zic sa folosesti un FET. E atacat cu curent foarte mic, se comporta liniar, deci e OK.

Spere exemplu BLF177
Daca ii dai 2W scoate 150W.
Mai e un BLF care scoate 350W, dar ala cred ca nu te intereseaza.
Uite cateva scheme, date in datasheet, printre care si in 108MHz :

http://www.chipcatalog.com/Datasheet/7FC9A...3AE8228F9A1.htm

Nu te speria de bobine, multe dintre ele sunt pe cablaj, deci faci doar cablajul.
Mai sunt cateva care trebuie sa le pui. Pozitia si geometria lor e f. importanta. Deci respecta ce scrie acolo !!!!

Tranzistorul asta nu-l gasesti asa usor. Il poti comanda pe NET. Iti faci vreu un card ceva.

<< Ai totusi grija, ca poti intra in mari necazuri, iar pentru o joaca nu prea merita sa-ti risti banii sau chiar libertatea ! >>
Bai sa stii ca sa e.

Daca iti maresti puterea de emisie iti maresti si sansele de a fi prins.
Sfatul meu, limiteza-te la cartierul tau.

La asta ma gandesc si eu de ceva timp. Sa gasim o modalitate legala de a emite in FM.
Chiar de ar fi vorba de o chestie cu circuit inchis cum e televiziune aprin cablu.
Sau poate un radio doar prin Internet ????
mister_rf
QUOTE(Gurban_Dan @ Oct 31 2005, 16:09) *
...La asta ma gandesc si eu de ceva timp. Sa gasim o modalitate legala de a emite in FM.
Chiar de ar fi vorba de o chestie cu circuit inchis cum e televiziune aprin cablu.

Oare sunt suficienti 20W pentru ''a emite prin Internet'' ?!... rolleyes.gif
Dj Shock

La asta ma gandesc si eu de ceva timp. Sa gasim o modalitate legala de a emite in FM.

Poti sa emiti in FM legal, dar pe o banda libera de frecvente (ex. CB) si voi mai posta lista cu benzi libere. Prin cablu e ok, nu scapa prin cablu, dar trebuie sa intinzi cabluri: alte probleme! laugh.gif Sa transmiti muzica prin internet nu se mai numeste radio, caci nu folosesti unde radio tongue.gif Cu radio: alta satisfactie!
Gurban_Dan
In CB nu poti sa "emiti" muzica, si nici date. In plus, timpul tau de emisie e limitat, cateva minute,..., nu se precizeza clar cate.

Mai am 2 idei care vreau sa le discut cu voi:
- daca - presupunem prin absurd - am vorbi cu cei de la cablu sa "bage" si semnalul nostru radio. Daca ar fi suficient de puternic ar putea fi prins pe radioul care il ai in casa, fara sa il legi la cablul lor ? Doar pentru ca se afla in apropierea cablului ?

- daca am putea emite intr-o banda oarecare, in care sa putem emite ce vrem fara limite de timp, si sa facem un convertor asemanator celui radio rusec (67-80MHz) -> radio normal (88-108MHz), dar conversia sa fie de la frecventa "noastra". Montajul e simplu, poate avea un singur tranzistor.
Si apoi il dam ascultatorului, il pune inaintea antenei radio, si ne "prinde" pe radioul lui FM.

Acum spune-mi ideile astea, suna chiar asa stupide ???
Pot fi aplicate in practica ???
Dj Shock
Faza cu cablul ar fi o idee, dar amplificatoarele de linie ale celor de la cablu nu cred ca au banda necesara (alea de putere de le gasim si pe pereti si pe stalpi). In rest, ar fi simplu, dezizolezi firul central pe o bucata de 30 cm si te auzi in casa. Cat despre freventa proprie, eu astept sa vad ce se va intampla cu vechea banda de fm. Poate ca o sa fie libera biggrin.gif
firasg
chiar si pe cablu daca vrei sa transmiti muzica sau alte chestii iti trebuie licenta audio-vizuala de la cna. Asta daca vrei sa fie treaba 100% legala. Aceeasi chestie si cu internet radio.
Vechea banda 65-73 am inteles ca se va aloca serviciilor comerciale. Poate stie cineva mai mult.
Gurban_Dan
firasg
<<licenta audio-vizuala de la cna>>

Cam cat costa licenta asta ?

Daca nu faci reclame, deci este o activitate nonprofit, licenta are un pret mai mic ?
Dj Shock
Mai intai sa citim legea: http://diasan.vsat.ro/pls/legis/legis_pck...._text?idt=12094 Si in atasamentClick pentru a vizualiza atașamentul Pt. costul licentei, cred ca Gogu' ne ajuta
firasg
licenta audiovizuala nu costa nimic in teorie, dar se ia in baza unei licitatii. Eu cind aud de cuvintul asta in romania ma cam linistesc.
Dj Shock
Sa zicem ca avem licenta aia blestemata, dar ce ne facem cu, cablul, caci am mai precizat ca amplificatoarele de putere de pe cablu nu au banda necesara. Asta ar impune modificari, si ar costa destul de mult.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.