Contorul de curent nu mai merge...

shiva

Tocmai am observat ca mi s-a oprit contorul de curent( adica nu mai inregistreaza consumul, desi curent am in casa ). Fiindca sunt pe autocitire si platesc o data la cateva luni, nu stiu exact cand/cum a decedat susnumitul.
Desi imi place situatia( free energy naughty.gif ), totusi trebuie anuntat RENEL-ul sa vina sa-l schimbe, dar nu stiu cum procedeaza ei in astfel de situatii. Precizez ca n-am umblat la contor absolut deloc.
Vor calcula un consum aprox., pe baza aparatelor electrice din casa?Daca da, pe cate luni? Pls, help worthy.gif
FC72
Si mie mi s-a intimplat cu multi ani in urma, trebuie sa anunti acest fapt la RENEL si vor trimite o echipa de urgenta sa il schimbe.
Nu e obligator totusi sa anunti, poti spune ca nu te pricepi si nu urmaresti ce face contorul si in mod normal ce nu a inregistrat nu platesti dar daca nu apare nici un consum citeva luni te vor pune sa platesti media lunara din ultimul an pentru fiecare luna in care nu ai consum.

ovidelu
Intereseaza-te si fa o cerere catre Renel, si spune ca pleci din localitate vreo 10 ani, si astfel nu vei mai consuma energie electrica.

Iar tu poti sta linistit acasa, fiindca Renelu' te crede plecat si de aceea nu intra la banuieli. Eventual o mica atentie pentru cel care citeste contorul si te prinde cu luminile aprinse.
geo_990
Anunti Renel-ul, te inarmezi cu rabdare, iti iei o zi libera (pentru ca angajatul lor vine cand vrea el, nu cand vrei tu:" Io'am munca de teren doa'na, io nu stau la cafele, sunt in cartier de az' dimineat' pentru un salariu de 3 milioane, sar-mana pentru bere") si te pregatesti sa platesti media pe ultimele 12 luni (asa calculeaza softul lor - desi este posibil ca tu sa fi consumat mult mai putin in luna in curs) cursing.gif
shiva
QUOTE(geo_990 @ Oct 14 2005, 11:17) *
Anunti Renel-ul, te inarmezi cu rabdare, iti iei o zi libera (pentru ca angajatul lor vine cand vrea el, nu cand vrei tu:" Io'am munca de teren doa'na, io nu stau la cafele, sunt in cartier de az' dimineat' pentru un salariu de 3 milioane, sar-mana pentru bere") si te pregatesti sa platesti media pe ultimele 12 luni (asa calculeaza softul lor - desi este posibil ca tu sa fi consumat mult mai putin in luna in curs) cursing.gif

huh.gif aaaaaaaaaaaaaa......55 kW pt. un calc. care merge tot timpul, un frigider de pe vremea bunicii, un TV + becuri e mult?????
sebisava
Doar 55 kW pe luna ? biggrin.gif Pai eu consum cam 220 kW si nu tin compu decat in weekend non-stop, in rest cam 8 ore/zi + restul de aparatura electrica din orice casa.
alexpreda
nu te pune sa platesti nimic, poti sa le spui ca ai vazut azi dimineata ca nu merge
or sa comenteze un pic (cum de esti tu asa cuvincios, alea alea)
te pune sa faci cere sa scri in ce conditii sa detaliezi
insa le scri 4 randuri clar, vin sa-l schimbe, bine, altfel tu nu platesti nimic
si or sa vina sa-l schimbe, poti sa le dai chiar si un interval de 2 ore in care sa vina si ai sa vezi ca or sa fie la tine la usa

eu asa am patit-o cu al meu cand se invartea normal insa inregistra doar 10 -15 kW/luna
eu am apucat sa platesc in avans vreo 400kW fata de contor intr-o luna
asta e consumul meu intr-o luna (300-350) si am stat vreo 4 luni fara sa platesc (ma duceam la ei cu indexul "real" refaceau factura) pana a venit baiatul care citeste contorul la mine usa si s-a uitat la el si a notat indexul "real"
la vreo 2 saptamani am fost la ei si le-am zis ca vreau sa-l schimbe
asta se intampla acum 3 ani

CapitanuPICARD
unde nu da Dumnezeu sa mi se blocheze si mie aparatul ala? sa-i zic renelului ca poa' sa vina doar dimineata intre 8.00 cand ma trezesc si 8.30 cand plec la munca sau seara dupa ora 23.00 cand vin acasa laugh.gif

oricum, ceea ce a spus ovidelu nu merge pentru ca la o adica te pot verifica dupa plata la intretinere etc. dar ceea ce ti-a zis FC72 e perfect. nimeni nu e obligat sa stie sa citeasca un contor si nici sa stie sa observe o defectiune intr-un domeniu strain de el.
rolleyes.gif
Sato
da....si cand te intorci dupa ora 23 vezi ca nu mai ai curent ca te-au deconectat...sa vezi atunci cum iti faci timp...
UnForsaken

NU te pune nimeni sa platesc in plus decat daca a trecut un anumit timp in care contoarul nu a inregistrat nimic. Cu cat anunti mai repede, e mai bine. Vezi doar sa nu cumva sa fie sigiliile contoarului rupte, ca in acest caz nu-l mai astepti pe cel de la RENEL, astepti o duba sa te duca la mititica...
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.