voinea
26th May 2006, 22:38
Morphy> ce intelegi prin da clasa ? eu uite zic ca al meu Toshiba Portégé da clasa la al tau pentru ca la mine este autonomie de 6 ore si 1/2 pe cand tu pe platforma cu Celeron banuiesc ca mai mult de doua ore nu ai autonomie.
Fiecare alege laptopul dupa ce are nevoie de la el. Tu ma bati probabil la ecran (eu am doar 12" , iar tu probabil 15,4" ).
ironm
26th May 2006, 22:39
"Mosule Toshiba meu, pe care il am de cateva sapt da clasa la Fujitsu tau. "
pai la el sunt detaliile pe high si rezolutia mai mare
Morphy
26th May 2006, 22:43
QUOTE(voinea @ May 26 2006, 23:38)

Morphy> ce intelegi prin da clasa ? eu uite zic ca al meu Toshiba Portégé da clasa la al tau pentru ca la mine este autonomie de 6 ore si 1/2 pe cand tu pe platforma cu Celeron banuiesc ca mai mult de doua ore nu ai autonomie.
Fiecare alege laptopul dupa ce are nevoie de la el. Tu ma bati probabil la ecran (eu am doar 12" , iar tu probabil 15,4" ).
Eu ma refeream ca da clasa la fujitsu Siemens A1650G. Scuza-ma, normal ca un Toshiba Qosmio de 70-80 de milioane nu se compara cu al meu....nici nu am spus asta.
Eu doar am zis ca sistemu meu a dat un scor mai mare cu acel Fujitsu. atata tot...data viitoare fi mai atent cui adresez mesajul meu....nu avea nici o legatura cu laptopul tau...sa-l stapanesti sanatos... Bateria ma tine 2 h si ceva...in rest numai de bine.
PS: am vazut ca testu era facut in 1280 x 800 asa ca l-am refacut si eu...un scor mai micut dar oricum binisor...zic eu.
ironm
26th May 2006, 22:46
QUOTE(Morphy @ May 26 2006, 23:43)

Eu ma refeream ca da clasa la fujitsu Siemens A1650G. Scuza-ma, normal ca un Toshiba Qosmio de 70-80 de milioane nu se compara cu al meu....nici nu am spus asta.
Eu doar am zis ca sistemu meu a dat un scor mai mare cu acel Fujitsu. atata tot...data viitoare fi mai atent cui adresez mesajul meu....nu avea nici o legatura cu laptopul tau...sa-l stapanesti sanatos... Bateria ma tine 2 h si ceva...in rest numai de bine.
PS: am vazut ca testu era facut in 1280 x 800 asa ca l-am refacut si eu...un scor mai micut dar oricum binisor...zic eu.
bravo, acu baga si High la detalii sa vedem cat iese.
voinea
26th May 2006, 22:55
@Morphy> a luat de la emag cumnatul meu un Acer. Tot celeron . E multumitor ca PC la munca pe care o depune el cu laptopul dar autonomia nu trece de 1,5h nicodata. A discutat si cu alte persoane el si celeron asa a tras concluzia ca nu tine bateria mult.
Sunt la al doilea centrino si sfatuiesc pe oricine vrea laptop sa-si cumpere tehnologie Centrino (e drept ca eu acum am un Procesor 1,2Ghz ULV dar inainte am avut 1,73 Ghz si chiar era foarte performant sistemul )
Morphy
26th May 2006, 23:11
QUOTE(ironm @ May 26 2006, 23:46)

bravo, acu baga si High la detalii sa vedem cat iese.
Uite ca revin din nou cu toate setarile pe care le-ati vrut...diferenta inca mi se pare considerabila...si nu incepeti ca e alt gen de laptop din alta clasa...ca placa video e aceeasi...el are si mai multa memorie ca mine...eu am doar 700MB, pentru ca restul imi ia placa video ca sa ajunga la 128. Laptopul ala Fujitsu e 38 de mil la emag si eu am dat 21.500.000 plus memorie 512MB 2 milioane ajung la 24 de mil... O diferenta considerabila. De acord ca are Hdd de 100 si wireless, dar pot sa iau un hdd mai mare si un stick wireless si am rezolvat...
Ideea este ca Toshiba a facut o treaba mai buna...nu stiu cel putin asta e parerea mea..nu neaparat pentru ca am eu, dar Toshiba e Toshiba si nu poate contesta nimeni...
voinea
26th May 2006, 23:14
Toshiba si IBM raman taticii laptopurilor. Inca stiu sa-si fabrice produsele bine.
Sunt bune si alte marci dar etalon trebuie sa-i consideram pe cei doi
Morphy
26th May 2006, 23:16
QUOTE(voinea @ May 27 2006, 00:14)

Toshiba si IBM raman taticii laptopurilor. Inca stiu sa-si fabrice produsele bine.
Sunt bune si alte marci dar etalon trebuie sa-i consideram pe cei doi
De acord...IBM, fostu IBM Lenovo mai nou...Stiu oamenii aia sa faca laptopuri dar au niste preturi totusi prohibite pentru romani... Insa cine ia sigur nu se pacaleste.
O seara placuta...
mihaivoy
27th May 2006, 14:06
QUOTE(ironm @ May 21 2006, 22:07)

ma bucur sa aud asta. astept mai multe detalii ...si punce bune/slabe.
am cateva intrebari la obiect: slotul pt pcmcia si cel pt expresscard sunt acoperite sau intra prafu in voie p-acolo?
cum e cu tvtuneru ala hybrid(ca asa parca scria la ei p site)???e bun de ceva? cume cu caldura degajata?zgomotu? da bateria cat tine?

cam stresant,nu? :-"
mersi
Scuze ca iti raspund cam tirziu dar nu am avut timp.Deci sloturile nu sunt acoperite dar am facut rost de la unu mai vechi si l-am acoperit,tvtunerul nu l-am folosit ca nu am avut timp de el dar o sa iti raspund,zgomot nu face de loc dar degaja ceva caldura depinde cum il folosesti (eu am incercat NFSU2 cu tot la maxim si s-a cam incalzit dar a ners super bine,bateria m-a tinut 2,5 ore dar m-am uitat la film.In rest e super tare merge tot pe el.Ce m-a enervat a fost nortonul care l-am dilit din prima ca ma enerva si cam atit in rest e super si la banii astia nu stiu ce mi-as fi luat.A si era sa uit carcasa e super lucioasa asa ca se cam vad degetele pe ea si e enervant dar daca este mai intuneric se vede firma Packard Bell luminata si iti ia ochii.
mihaivoy
28th May 2006, 07:34
QUOTE(Morphy @ May 27 2006, 00:11)

Uite ca revin din nou cu toate setarile pe care le-ati vrut...diferenta inca mi se pare considerabila...si nu incepeti ca e alt gen de laptop din alta clasa...ca placa video e aceeasi...el are si mai multa memorie ca mine...eu am doar 700MB, pentru ca restul imi ia placa video ca sa ajunga la 128. Laptopul ala Fujitsu e 38 de mil la emag si eu am dat 21.500.000 plus memorie 512MB 2 milioane ajung la 24 de mil... O diferenta considerabila. De acord ca are Hdd de 100 si wireless, dar pot sa iau un hdd mai mare si un stick wireless si am rezolvat...
Ideea este ca Toshiba a facut o treaba mai buna...nu stiu cel putin asta e parerea mea..nu neaparat pentru ca am eu, dar Toshiba e Toshiba si nu poate contesta nimeni...

Sa va pun si eu un test cu un packard bell v7415
Morphy
28th May 2006, 18:09
QUOTE(mihaivoy @ May 28 2006, 08:34)

Sa va pun si eu un test cu un packard bell v7415
K. al meu a dat aprox 3700 al tau a dat 10.000 de pct cu detalii low. Cam ce dif sa fie nu de producator al laptopului ci al placii grafice? E cam cum am testa un Geforce 5200 pe langa un Geforce 6600. Si scuza-ma am precizat cat costa laptopul meu (al tau cat a fost?). Eu am facut testul comparativ cu acel Fujitsu care are aceeasi putere grafica (daca se poate numi putere
).
Placa ta grafica e mai puternica decat multe placi care se gasesc pe piata desktopurilor. Insa eu nu fac randari si cine stie ce proiectari. Asa ca oricum sa dau o caruta de bani doar ca sa ma joc pe laptop...sincer nu prea as da. Cine vrea sa faca proiectare adevarata isi ia o mostruozitate de desktop, la fel si cei care se joaca intens...
Acum fiecare e cu parerea lui, nu vreau sa supar pe nimeni...in orice caz ai o placa video belea...
ironm
29th May 2006, 15:20
QUOTE(mihaivoy @ May 27 2006, 15:06)

Scuze ca iti raspund cam tirziu dar nu am avut timp.Deci sloturile nu sunt acoperite dar am facut rost de la unu mai vechi si l-am acoperit,tvtunerul nu l-am folosit ca nu am avut timp de el dar o sa iti raspund,zgomot nu face de loc dar degaja ceva caldura depinde cum il folosesti (eu am incercat NFSU2 cu tot la maxim si s-a cam incalzit dar a ners super bine,bateria m-a tinut 2,5 ore dar m-am uitat la film.In rest e super tare merge tot pe el.Ce m-a enervat a fost nortonul care l-am dilit din prima ca ma enerva si cam atit in rest e super si la banii astia nu stiu ce mi-as fi luat.A si era sa uit carcasa e super lucioasa asa ca se cam vad degetele pe ea si e enervant dar daca este mai intuneric se vede firma Packard Bell luminata si iti ia ochii.
Nu pot sa cred. Cik nu mai e nici un model in tzara si urmatoare comanda soseste in 2 luni
ironm
29th May 2006, 16:54
am mai gasit aici: http://www.geonetsoft.ro/catalog/product_i...b9365d5c41b7add
dar e din timisoara si io-s in bucuresti. mi-e cam nu_stiu_cum sa comand online. Are careva vreun argument pro ca sa ma convinga?
sau careva vreunu contra ca sa ma convinga...sa renunt?? mie nu mi-e decat de faptu ca la cat de ghinionist sunt, o sa aibe vreo bubu si o sa trebuiasaca sa il trimit inapoi...sau ingarantie...si...
Baieti, nu vreau sa va stric distractia...dar de cand este un laptop optimizat pentru a scoate scoruri mari in 3DMark?!
Ma bate gandul si pe mine sa renunt la desktop in favoarea unui portabil...cu siguranta printre motive nu se enumera si acela ca Laptop-ul este o platforma extraordinara pentru jocuri...
Deocamdata sunt in faza de studiere a pietei. Cel mai mult mi-a placut pana acum modelul acesta. Mi se pare un raport foarte bun calitate-pret...
Cum vi se pare?
aliali
29th May 2006, 20:21
QUOTE(mynameismada @ Oct 5 2005, 12:45)

Mersi de informatii. Dar are careva vreun Fujitsu Siemens...e fiabil?...vad ca astia dau garantie doar de 1 an...
Vere, am eu un f/s amilo, si mie imi place f mult cum merge. eu l-am primit de afara si are dvd writer, ram 1gb, hdd 60gb, wide screen, ce sa-ti zic, sunt foarte multumit de el.
recomand cu caldura.
QUOTE(mynameismada @ Oct 5 2005, 12:45)

Mersi de informatii. Dar are careva vreun Fujitsu Siemens...e fiabil?...vad ca astia dau garantie doar de 1 an...
Vere, am eu un f/s amilo, si mie imi place f mult cum merge. eu l-am primit de afara si are dvd writer, ram 1gb, hdd 60gb, wide screen, ce sa-ti zic, sunt foarte multumit de el.
recomand cu caldura.
ironm
29th May 2006, 20:34
QUOTE(crz @ May 29 2006, 20:37)

Baieti, nu vreau sa va stric distractia...dar de cand este un laptop optimizat pentru a scoate scoruri mari in 3DMark?!
Ma bate gandul si pe mine sa renunt la desktop in favoarea unui portabil...cu siguranta printre motive nu se enumera si acela ca Laptop-ul este o platforma extraordinara pentru jocuri...
Deocamdata sunt in faza de studiere a pietei. Cel mai mult mi-a placut pana acum modelul
acesta. Mi se pare un raport foarte bun calitate-pret...
Cum vi se pare?
io nu m-as baga pe sempron. si nici pe acer!! la banii aia gasesti si centrino, nu asa dotat dar gasesti. ia baga un ochi aici, daca tii neaparat sa fie acer: http://www.emag.ro/notebook/notebook-acer-...--pLX.TAK0C.037
daca nu ,gasesti si toshiba
Morphy
29th May 2006, 20:40
QUOTE(crz @ May 29 2006, 20:37)

Deocamdata sunt in faza de studiere a pietei. Cel mai mult mi-a placut pana acum modelul
acesta. Mi se pare un raport foarte bun calitate-pret...
Cum vi se pare?
El pare ok, insa eu nu prea am incredere in Acer. Iar din cate am vazut pana acum AMD nu prea le are cu mobilitatea, cel putin asa mi se pare...eu as alege un Celeron sau pentru bani mai multi un Centrino. Acum tu poti sa iti cumperi ce crezi.
Cat despre teste, chiar daca laptopurile nu sunt optimizate pentru jocuri merita sa testam un pic, nu?
bgp_ro
30th May 2006, 23:52
Am hotarat sa intru si eu in clubul posesorilor de laptop si m-am oprit la doua variante, amandoua in jur de 25 de milioane, diferenta de pret dintre ele fiind neglijabila. Ele sunt Toshiba Satellite Pro L20-184 si Toshiba Satellite A100-529.
Avantaje L20-184:
- Garantia 2 ani (fata de 1 an);
- Dimensiune mai mica (nu e wide)
- Are wireless
- XP Professional (fata de Home)
Avantaje A100-529:
- HDD de 60GB (fata de 40GB);
- Ecran cu rezolutie mai mare (WXGA) si tehnologie TruBrite;
Eu tind spre 184, dar mi-e sa nu regret TruBrite-ul lui 529. Imi poate spune cineva, din proprie experienta, daca TruBrite merita in mod deosebit? (o sa fac si editare de fotografii). Ce sa aleg dintre cele doua? Sau altceva care sa nu depaseasca acest pret?
QUOTE(Morphy @ May 29 2006, 21:40)

El pare ok, insa eu nu prea am incredere in Acer. Iar din cate am vazut pana acum AMD nu prea le are cu mobilitatea, cel putin asa mi se pare...eu as alege un Celeron sau pentru bani mai multi un Centrino. Acum tu poti sa iti cumperi ce crezi.
Cat despre teste, chiar daca laptopurile nu sunt optimizate pentru jocuri merita sa testam un pic, nu?
Celeron, Sempron, e tot una pentru aplicatii 'usoare', de felul carora voi folosi eu...
Bani de Centrino SIGUR nu o sa am.
Din punctul meu de vedere acele teste sunt inutile. But then again, maybe it's just me...
Oricum, de la a face un test de curiozitate pana la "laptopul meu ii da clasa laptopului tau pentru ca scoate cu 700 de puncte mai mult in 3DMark" e distanta lunga. Apropo, vezi ca tu ai facut testul in 3DMark 2001SE PRO iar el in 3DMark2001SE. Diferenta este de 4 teste PRO in care probabil sistemul tau mai castiga vreo cateva puncte. Pana la urma diferenta este fix nula...Diferenta de pret se justifica prin procesor (turion in loc de celeron), RAM (1024 in loc de 256), wi-fi, si card-reader. In plus, nu stiu daca dvd-writerul pe care l-ai primit tu e chiar standard...
@bgp_ro
Si eu as merge pe 184, mai ales pentru wireless si garantia pe 2 ani (valoare de revanzare mai mare).
mynameismada
31st May 2006, 09:55
@bgp_ro Daca o sa faci editare de fotografii, poate o sa merite un ecran wide. Depinde de tine. Oricum eu am Toshiba cu ecran Trubrite si e super, nu am avut probleme cu pixeli morti sau ceva.
stie careva daca poti convinge placa video a unui notebook sa scoata o rezolutie mai mare decat aia standard?
mynameismada
31st May 2006, 10:23
@crz De ce zici ca nu ai bani de centrino? Am vazut ca vrei sa iti iei ceva in jur de 27 mil. Am vazut un Acer Travelmate 4062 Centrino cu hard de 60 GB , ecran wide...pe la 29 de mil. 2 mil in plus cred ca merita...
Morphy
31st May 2006, 10:29
QUOTE(bgp_ro @ May 31 2006, 00:52)

Am hotarat sa intru si eu in clubul posesorilor de laptop si m-am oprit la doua variante, amandoua in jur de 25 de milioane, diferenta de pret dintre ele fiind neglijabila. Ele sunt Toshiba Satellite Pro L20-184 si Toshiba Satellite A100-529.
Avantaje L20-184:
- Garantia 2 ani (fata de 1 an);
- Dimensiune mai mica (nu e wide)
- Are wireless
- XP Professional (fata de Home)
Avantaje A100-529:
- HDD de 60GB (fata de 40GB);
- Ecran cu rezolutie mai mare (WXGA) si tehnologie TruBrite;
Eu tind spre 184, dar mi-e sa nu regret TruBrite-ul lui 529. Imi poate spune cineva, din proprie experienta, daca TruBrite merita in mod deosebit? (o sa fac si editare de fotografii). Ce sa aleg dintre cele doua? Sau altceva care sa nu depaseasca acest pret?
Din fericire am pus mana si pe L20-184 si pe A100-528 pe care il am eu.
La intrebarea merita TruBrite, raspunsul este da. Du-te intr-un magazin si uita-te sa vezi cam ce pot amandoua. Parerea mea este ca merita. Cu garantia nu este chiar o problema eu am luat o extindere de garantie de la 1 an la 2. XP PRO sincer nu ma prea pasioneaza. Intr-adevar A100-529 nu are wireless dar cu un stick rezolvi si problema asta. In plus rezolutia de la Wide nu se compara cu 1024X768 de la XGA.
bgp_ro
31st May 2006, 10:53
@Morphy: de curiozitate... cam cat costa garantia exitnsa de la 1 an la 2 ani la Toshiba?
QUOTE(mynameismada @ May 31 2006, 11:23)

@crz De ce zici ca nu ai bani de centrino? Am vazut ca vrei sa iti iei ceva in jur de 27 mil. Am vazut un Acer Travelmate 4062 Centrino cu hard de 60 GB , ecran wide...pe la 29 de mil. 2 mil in plus cred ca merita...
Mersi de sugestie.
Este o varianta, insa problemele sunt urmatoarele:
l-am gasit la 2870 RON(emag). HDD de 60GB, dar numai 256 RAM. Deci pretul ajunge pe la 3000-3100. Deja e scump...Si acerul de l-am dat exemplu prima data era destul de scump (pentru bugetul meu, evident) insa ala macar avea de toate pe el
.
E de gandit aici, oricum. Centrino merita un efort micut
.
@Morphy
E adevarat, se poate pune un adaptor...dar parca e mai bine sa ai un laptop 'curat' din care sa nu atarne 10 adaptoare.
Extinderea de garantie la emag, pentru Toshiba, de la 1 an la 2: 350RON.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.