Laptop
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51

ionutzyankoo

La Amilo V2040 o sa va chinuiti putin la inceput daca vreti windows si nu linux. Recent am lucrat cu un prieten vreo 4 ore pt ca nu recunostea hardul,sau vreun driver furnizat de la emag.

Pana la urma solutia a fost forumul fujitsu-siemens. Totul a mers ok si chiar cred ca merita banii V2040.

La emag vezi laptopul inainte de a-l cumpara nu il iei cu ochii inchisi cum zicea cineva mai sus. Au magazin in zona Aviatorilor
Quantum
Bune erau pe vremuri Compaq, am avut vreo 3, excelente.
Acum am un Toshiba P4 la 3,2G si 2M, e ok, are un an. Centrino e bun daca calatoresti si comunici mult si rapid.

arty
Laptop/Notebook? desigur IBM Thinkpad. care din ele? dupa gust... pretzul e oleaca mai mare dar nici nu se compara cu altcvea.

in general eu caut sa'mi cumpar lucruri de calitate, de obicei pretzul devine irelevant pentru produse care le foloseshti zilnic.
mynameismada
Uite 2 laptop-uri la aprox acelasi pret. ntrino_m750_1_8ghz_--pUC3F5RR]IBM T43 si un Fujitsu Siemens M3438G . Vezi diferenta de performanta care este ENORMA!!! Ca IBM-ul o fi mai fiabil, nu stiu...dar diferenta de performanta pt 2 laptopuri la aprox acelasi pret este enorma

Sorry, link-ul pt IBM era gresit. Vezi AICI pt IBM
ripper
Si tu cum iti explici aceasta diferenta de performanta la acelasi pret?
mynameismada
Daca luam cele 2 modele pe care le-am aratat....desi Fujitsu-ul e mult mai bun la performante, IBM-ul are plusuri la greutate(2,7 fata de 4,1) autonomie(3,7 fata de 2) si garantia oferita (3 ani fata de 1 an)....acum fiecare decide ce vrea..... pe mine ma cam seaca garantia la Fujitsu ca e doar de 1 an si nu poti sa cumperi o extensie de inca 2, cum poti la Acer...de aceea m-as orienta spre Acer...mi se pare un raport calitate/pret f bun
Dvorak
Uffff, ce greu e sa ma hotarasc. Intr-adevar, IBM-urile sunt prea scumpe. Incep sa ma uit din ce in ce mai des la Toshiba Satellite M30X (link). Imi place ca are 2 ani garantie, insa are si 3 kile. O sa imi pun 3 kile pe genunchi sa vad cum e biggrin.gif
Alte idei? (la laptoape, nu la pus 3 kile pe genunchi)

ripper
Chestia cu extensia de garantie e o tampenie!Majoritatea notebook-urilor au 1 an garantie... chiar si IBM... dar daca te gandesti la o garantie de durata a laptopului( adik dupa ce expira aia de un an), nu prea am incredere in Acer...
paunu
Salut.
Ma uit si eu dupa un laptop (in special pt programare) , si am ajuns la link-ul acesta .

Cautam "probleme cu fujitsu-siemens laptop" pe google, sa vad dc doar o colega de-a mea are sau nu probleme cu fujitsu-siemens .
Se pare ca nu este singura, din ceea ce am vazut pe citeva forumuri .

Ea nu are probleme foarte mari . Are 2 Fujitsu-Siemens Amilo la firma, pe care le scoate din service pe rind .
Probleme aparute :
1. Bateria moarta : cost 130 euro
2. Hard 40 GB : cost 80 euro
3. Tastatura stricata : nu stiu costul
4. Plata service-ului : 18 euro
5. Expresia fetei cind dai banii : priceless .

Am vazut facturile , deci nu sint povesti .

Deci Fujitsu-Siemens parca n-as vrea sa fie .
Ma gindeam intre un Toshiba QOSMIO si un Acer .

Acer-urile sint mai bune ?
mynameismada

Toshiba are garantie 2 ani....Aceru 1 an, dar cu vreo....5 mil poti sa iti iei extensie de garantie pana la 3 ani....acum depinde de tine...de configuratie, cost.....
xilvius
salut paunu.

si eu din exact acelasi motiv am ajuns pe forumul asta. ce-i drept, la noi la servici se folosesc masiv laptopuri fujitsu-siemens. la mine in birou totul merge snur. ce-i drept, laptopul este unul lifebook, care costa de te indoaie. probabil simensurile mai ieftine sunt mai puitn fiabile, cel putin pe termen lung.

ceea ce ma intereseaza la un laptop? fiabilitate la un pret decent(am citit ce s-a scris despre ibm).
pentru programarea mea este buna orice configuratie de laptop(daca instalezi windows 2000 in loc de xp care mananca resursa incredibil de mult...ex: xp pro foloseste curent 76Mb ram, chiar daca nu faci nimic cu el.)

asta-noapte eram curios ce si cum cu laptopurile si am scos un teanc prafuit de reviste connect de anul asta si de la sf anului 2004 sa vad si acolo ceva clasamente, topuri, teste, concluzii, etc. pana acum mi-au cazut ochii pe cateva modele. chiar acum sunt in cautare de preturi si pareri pe internet despre aceste modele.

deci, internet content creation, office productivity si procesare de imagini(corel, photoshop 7) este interesul. iata ce mi s-a parut interesant:

1.toshiba satellite L20-183 : http://www.emag.ro/notebook/toshiba_satell...PSL2XE-011018G3

2.samsung X20 XVM 1600

3.acer aspire 1522LMI

4.HP nx9105:
http://www.emag.ro/product_info.php?coment...d=11411&cale=91

5.HP nx6110:
http://www.emag.ro/notebook/hp_nx6110_cele..._360j--pPY435ES

eu oscilez intre nx9105 si nx6110. nx9105 pentru ca are un procesor nou si am auzit ca este super in autocad si procesar foto, 3d, etc, are placa video mai buna si ram consistent. dar 6110 ofera tot ce trebuie unui programator. mai ales portabilitate, daca urmaresti si asta. cel mai mare plus? este HP, de care am auzit lucruri foarte bune, impreuna cu toshiba. deci daca voi lua un laptop, va fi toshiba sau HP, iar modelul exact depinde de banii pe care ii am. mai mult sau mai putin 7-8 mil lei.
BorisFlokow
Eu iti recomand de la diverta NX6125 ... este destul de micutz si performant. Incearca pe www.dol.ro.
theedge
si eu sunt fan toshiba

am folosit pana acum 3...la servici muncesc pe un PIII toshiba

acasa am un satellite cu celeron 1,8 si 512 RAM (acum o luna am upgradat de la 256)

mi l-a adus cineva din state cu softul original ( la juma de pret fata de oferta de la flamingo!!!!!)

in 2 ani jumate...de cand il am pe cel de acasa am restartat de 3 ori!!!! (prima data cum 4 luni...nici nu stiam ce tr sa faci daca se blocheaza si nu mai merge butonul power blush.gif )

mi se pare f stabil....iar unitatea combo isi face foarte bine treaba!!!

nu am multa experienta cu alte firme...dar am un prieten cu un compaq care ii face probleme!!!

bafta!!!!!!
ccezar2004
am citit cu atentie posturile voastre.... si MA MIR ca abia in pagina a 3-a s-a mentionat mai serios despre IBM....
eu am un IBM ThinkPad T41 2373-2GG.... si sunt FFF multumit de el.... merge orice.... acu nu va asteptati sa jucati ultimul NFS pe setari maxime..... singurul minus il consider RAM-ul.... la cei 256 o sa adaug cat de curand o placuta de 1GB biggrin.gif

Si totusi de ce atat de putin despre IBM....????

Toata lumea vine cu idei ca un laptop cu performante "mult" mai mari e la juma' de pret.... asta pentru ca IBM nu inseamna doar performante ci si calitate.... greutate, grosime, autonomie, accesorii, carcasa de aliaj, unitati hot-swap-able (sper ca am scris bine), in loc de CDRW-DVD poti pune o baterie sau un HDD etc..... si sunt atat de multe.....

Costa mai mult da' face toti banii.... si cand ti se strica ala pe care l-ai luat la super pret sa te gandesti la IBM.... wink.gif

A zis cineva ca Toshiba a inventat laptop-ul..... nu contest... dar ... ei bine IBM a inventat calculatorul

P.S. banuiesc ca este evident cat de multumit sunt de IBM-ul meu wink.gif
ripper
QUOTE(ccezar2004 @ Nov 22 2005, 20:50) *
am citit cu atentie posturile voastre.... si MA MIR ca abia in pagina a 3-a s-a mentionat mai serios despre IBM....
eu am un IBM ThinkPad T41 2373-2GG.... si sunt FFF multumit de el.... merge orice.... acu nu va asteptati sa jucati ultimul NFS pe setari maxime..... singurul minus il consider RAM-ul.... la cei 256 o sa adaug cat de curand o placuta de 1GB biggrin.gif

Toata lumea vine cu idei ca un laptop cu performante "mult" mai mari e la juma' de pret.... asta pentru ca IBM nu inseamna doar performante ci si calitate.... greutate, grosime, autonomie, accesorii, carcasa de aliaj, unitati hot-swap-able (sper ca am scris bine), in loc de CDRW-DVD poti pune o baterie sau un HDD etc..... si sunt atat de multe.....

Costa mai mult da' face toti banii.... si cand ti se strica ala pe care l-ai luat la super pret sa te gandesti la IBM.... wink.gif

A zis cineva ca Toshiba a inventat laptop-ul..... nu contest... dar ... ei bine IBM a inventat calculatorul
P.S. banuiesc ca este evident cat de multumit sunt de IBM-ul meu wink.gif

Sunt perfect de acord cu tine! Si eu am un R51 ThinkPad si la fel sunt foarte multumit de el... ma rog, am mai scris acu cateva zile asta..
Chestia e ca ASA-I ROMANU... se gandeste mereu la bani... e treaba lor ce fel de laptopuri vor sa-si ia si la fel de mult ii priveste daca o sa-i tina sau nu! Toti spun ca sunt foarte multumiti de Fujitsu Siemens... de acord cu ei... dar sunt absolut convins ca nu au incercat un IBM!
Deci sfatul meu... pt cine este in cautare de notebook-uri sa se orienteze spre un IBM... pt ca nu va avea nimic de reprosat!
ccezar2004
aaaa.... eu am T41 de mai mult de un an jumate.... si e tot OK.... chiar si bateria.....
Dvorak
QUOTE(ccezar2004 @ Nov 22 2005, 20:50) *

Sunt de acord cu ceea ce ai scris despre IBM. Normal, exista ca firma/corporatie de cand lumea si pamantul. Nu degeaba or fi rezistat (asa de bine ) pana acum. Un prieten are la fel IBM (de 2 ani, nu stiu exact ce model) si nu l-am auzit sa se planga niciodata de el. Dar daca nu exista bani... ce sa fac death.gif ?
In alta ordine de idei, eu m-am hotarat la urmatorul laptop:
Hp nx6125
Are sau a avut cineva asa ceva? Va rog mult sa imi spuneti si mie daca au fost probleme
Avem a multumi ptr raspunsuri
BorisFlokow
Are tata ... nu sunt probleme de nici o culoare, l-am luat acum vreo luna de la diverta. Display-ul este bestial (rez. 1400x1050). Acum sper sa nu fie probleme nici in continuare.
Dvorak
QUOTE(BorisFlokow @ Nov 22 2005, 23:10) *
Are tata ... nu sunt probleme de nici o culoare, l-am luat acum vreo luna de la diverta. Display-ul este bestial (rez. 1400x1050). Acum sper sa nu fie probleme nici in continuare.

Multumesc mult de raspuns. Acum ca te-am prins biggrin.gif , poti sa mai imi dai cateva indicatii te rog mult !! Se incalzeste? Stiu ca asta e principala problema de cand lumea si pamantul la amd-uri. E zgomotos? Ai incercat sa joci vreun joc pe el?
Multumesc mult inca odata!
zaboss
Nu înțeleg de ce se mai discută despre IBM. Acum este istorie. Se poate vorbi despre Lenovo.
Obscuru
Eu mi-am luat pana la urma Fujitsu Siemesn M 3438G ... super scula ... sunt foarte multumit pana acum smile.gif
manfred
Ce parere aveti de aceste configuratii:
http://www.elektroweigl.ro/notebook.htm
M-ar interesa in mod special a doua configuratie, adica "EVISION 1557". E de calitate? Care ar fi principalele "minusuri"? Va rog ajutati-ma...
Dvorak
QUOTE(BorisFlokow @ Nov 22 2005, 23:10) *

ptr BorisFlokow. Te rog frumos, spune-mi si mie daca se incalzeste si daca e zgomots. Ai jucat ceva pe el? se comporta ok in jocuri? Nu neaparat ultimele racnete.... Multumesc
vimp
Oameni buni, vin si eu si cer sfaturi. Tot belesc ochii pe net dar nu ma pot hotara. Ce voi face cu el : programare (windows), web (php+mysql+apache), vreau sa vad filme (deci S-video), prelucrari foto (2D). In principiu m-am oprit la Toshiba sau HP. In Sughitsu-Siemens nu am incredere nici in performantele sistemelor lor si nici in calitatea constructie. De Acer nu stiu prea multe iar IBM-urile mi se par cam scumpe pentru buzunarul meu (max 3500RON - pana in 3000 ar fi OK, sa nu ma cert cu nevasta smile.gif ).
m-am oprit la astea :
1. http://www.emag.ro/notebook/toshiba_satell...PSL2XE-01000ZG3
2. http://www.emag.ro/notebook/toshiba_satell...PSL2XE-011018G3
3. http://www.emag.ro/notebook/toshiba_satell...PSM4XE-020018G3
4. http://www.emag.ro/notebook/hp_compaq_nx91...lon64--pPG690EA
Si posibil :
5. http://www.emag.ro/notebook/acer_travel_ma...--pLX.TAH05.112
6. http://www.emag.ro/notebook/fujitsu_siemen...AAPED2040-8I3ZA

Hmmm.. ce ziceti ca mi s-ar potrivi? Recomandari? Pro/Contra?
BorisFlokow
Am pus pe el deocamdata World Championship Snooker 2003 ... care este destul de pretentios. De incalzit se incalzeste in limite normale, zic eu. Nu trebuie sa iti faci griji. Mie mi se pare foarte silentios. Am vazut la un moment dat la cineva un Flamingo Navigator care facea zgomot aproape ca sistemul meu de acasa. Asa de comparat l-am comparat cu un Thinkpad cu Centrino la 1,6 si mi se pare aproape la fel de silentios. Daca nu ai bani foarte multi si vrei totusi un laptop destul de performant eu te sfatuiesc sa alegi NX6125. Despre fiabilitate nu am cum sa vorbesc pentru ca al meu abia face o luna biggrin.gif.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.