Dvorak
17th March 2006, 15:52
QUOTE(Neuron @ Mar 17 2006, 15:47)

La cati pixeli morti schimba display-ul HP?
La 11 pixeli morti sau daca ai cel putin 2 pixeli morti care sunt la distanta de cel mult 2 inchi. De fapt, gordonFreeman s-a interesat mai mult de problema asta si stie mai multe detalii.
gordonFreeman
17th March 2006, 16:04
QUOTE(Neuron @ Mar 17 2006, 13:47)

La cati pixeli morti schimba display-ul HP?
Mica istorie pentu a evita eventualele intrebari ulterioare:
Un pixel e format din 3 sub-unitati : Red, Green, Blue.
Un pixel mort inseamana toate cele 3 subunitati arse iar pe ecran se manifesta printr-un punct alb (sub-unitatile sunt blocate pe "allways-on"), sau un punct negru (sub-unitatile sunt blocate pe "allways-off")
Un sub-pixel mort inseamana unul din sub-unitatile R,G sau B ce formeaza pixelul, blocate pe allways-on
Politica HP zice ca un display se schimba la urmatoarele valori de DeadPixel:
3 Pixeli (alb sau negru) pt. XGA si 5 pentru SXGA
2 Pixeli in raza de 1 inch, la XGA si SXGA
11 sub-pixeli in orice combinatie, sau 9 sub-pixeli si 2 Pixeli
5 sub-pixeli verzi(G) pe allways-on
Solutia este prezentarea cu "vinovatul" la service unde se va inlocui doar display-ul.
P.S. astea sunt date pe care l-am obtinut de la Support Center HP USA. Teoretic valorile ar trebui sa fie aceleasi si pentru EU, daca nu chiar mai restrictive.
daimon
17th March 2006, 16:57
As putea eu sa incep cu o problema am un laptop hp nx7010 ,cu o placa video ati radeon 9200 de 64 mega dedicati(agp 4x),centrino 1,7; 769 RAM,....am bagat jocul fifa 2006 pe laptop , initial a mers bine ,m-am jucat totu ok.dupa vreo 2 sapt am inceput sa am o problema.intru in joc si totu se misca extrem de repede .in joc jucatorii fug ca nebunii ,nu pot sa ii controlez ca fug prea repede.am instalat din nou placa video ,initial a mers apoi iar a inceput sa faca la ferl ,ce credeti ca ar putea avea?ce problema hardware sau software ceva?
gigivasilescu
17th March 2006, 17:53
Problema este clar software, dar nu stiu cum ai putea sa o rezolvi. In orice caz, daca era hardware, ai fi avut probleme si in alte aplicatii. Baga alta versiune de FIFA.
TC61
17th March 2006, 18:20
QUOTE(RoAp @ Mar 17 2006, 14:42)

Cafea si tutun... si ascunde tot ce inseamna calendar si ceas din casa ! Si rasfata-ti desk-ul cu un pad nou cu ceva pentru ca va iesi balamuc atunci cand va veni "next generation" . Asteptare usoara !!
N-as vrea sa mai fiu in postura asta.

@road .......... vb. prea codat si nu prea inteleg ce vrei sa zici
Byt
17th March 2006, 19:30
@Daimon
Am acelasi laptop si am avut aceeasi problema
cateodata mergeau super repede... solutia -> am dezinstalat fifa ! Oricum nu era de la laptop ci de la soft/win/drivere nu stiu ca nu mi-am batut capul prea mult.
DVDcore
18th March 2006, 16:07
Cei care vor sa achizitioneze un notebook Fusjitsu siemens m3438G, trebuie sa afle ca au anumite bug-uri in special varianta cu 2 HDD.
Serious performance problem in FSC Amilo Mx438G series - applications hang in random intervals for <2 seconds.
In afara de acest aspect, majoritatea au un tziuit in boxa de dreapta care se face simtit cand este liniste in camera.
Totusi sunt multumit de el
, avand dotari exceptionale si fiind slim fatza de concurenta.
Cpu Centrino 760 2ghz 2mb cache, 6800 256mb go, 1gb RAM, 2*80GB SATA RAID
3dmark 2003 - 9000 pct
3dmark 2005 - 4100 pct
3dmark 2006 - 2100 pct
TC61
18th March 2006, 16:46
am primit HP-ul Nx6125 Turion64 ML-34 si sunt foarte multumit livrat de la Emag in 24 de ore cu 2 zile inainte de promisiune:P
Vreau sa spun doar atat ca dupa multe cautari intre laptopuri noi si folosite am ajuns la concluzia ca nu prea merita sa-ti cumperi folosit pt. ca e prea mica diferenta de bani intre nou si folosit.
... in + ai parte de garantie si o satisfactie egala cu un fu..i bun cand deschizi pachetul sigilat de fabrica
laptopul este silentios, are un display si rezolutie super in + mai emite si un miros placut de zici ca are ambipur integrat
restu le cunosteti iar cu 3DMark 2005 in rezolutia 1280 a scos 557 de puncte.
sa ne auzim cu bine pe 64 de bitzi
mynameismada
20th March 2006, 11:56
Ma mai bate gandul si la ASA CEVA. Daca nu sa iau macar sa arunc o privire. Ce parere aveti?
sau ASA CEVA .
prafuit
20th March 2006, 13:09
QUOTE(mynameismada @ Mar 20 2006, 11:56)

Ma mai bate gandul si la
ASA CEVA. Daca nu sa iau macar sa arunc o privire. Ce parere aveti?
sau
ASA CEVA .
27 vine!!! vine!!!
Dupa cum s-a spus si mai sus, nici eu nu prea am inredere in SH-uri, mai ales ca sunt la preturi apropiate!!!
mynameismada
20th March 2006, 16:20
Tocmai asta e ca nu sunt la preturi apropiate...Toshiba m60-161 e cam 53 de mil nou, el il da cu 42 de mil. iar celalalt....cred ca sunt aduse din afara...si le da f ieftin
gigivasilescu
21st March 2006, 13:53
Eu nu as da atatia bani pe un SH nici sa ma bati...
Anyway, vesti noi, vesti noi! Eu mi-am luat HP-ul pe care pusesem ochii (HP nx6110) si pana aci sunt super multumit de el.
Problemele semnalate la el (vedeti un post de-al meu pe prin thread-ul asta in care il luam la bani marunti), mi se par minore pe langa calitati. cred ca am facut o alegere buna, overall as zice eu.
Promit sa revin cu detalii si cu un link (voi posta si un mic tutorial pe http://www.linuxlaptops.com indata ce va fi imblanzit complet
, pentru iubitorii de sisteme libere)
RoAp
21st March 2006, 14:35
Sa le stapaniti sanatosi ! Si TC61 si GigiVasilescu . Oameni de actiune .
TC61
22nd March 2006, 02:07
QUOTE(RoAp @ Mar 21 2006, 14:35)

Sa le stapaniti sanatosi ! Si TC61 si GigiVasilescu . Oameni de actiune .
Mersi
MATRIXU
22nd March 2006, 08:40
Fiind super prins cu treaba, nu am reusit sa citesc tot ce e pe acest topic, si v-as ruga daca se poate cateva pareri "recente" despre achizitionare unui laptop, intrucat satelliteul meu celeron deja e cam obosit, si trebuie altceva.Am fost super multumit de el, nici o problema pana acum in ~2 ani cred.
Banii sunt undeva pe la 1000EUR cu un plus de 200 sa zicem maxim.
Laptopul va fi folosit doar pentru office/surf/ si poate putin pentru baze de date. Wireless ma intereseaza destul de mult, si cam atat pentru inceput.
Astept sugestiile si parerile voastre.
Mersi frumos!
mynameismada
22nd March 2006, 13:25
Daca nu te intereseaza jocurile, poti sa iti iei ASA CEVA .
MATRIXU
22nd March 2006, 14:09
Nu ma intereseaza jocurile,petrnu ca nu am timp de asa ceva. Ms de informatie. Alte pareri?
TC61
23rd March 2006, 10:55
QUOTE(MATRIXU @ Mar 22 2006, 08:40)

Fiind super prins cu treaba, nu am reusit sa citesc tot ce e pe acest topic, si v-as ruga daca se poate cateva pareri "recente" despre achizitionare unui laptop, intrucat satelliteul meu celeron deja e cam obosit, si trebuie altceva.Am fost super multumit de el, nici o problema pana acum in ~2 ani cred.
Banii sunt undeva pe la 1000EUR cu un plus de 200 sa zicem maxim.
Laptopul va fi folosit doar pentru office/surf/ si poate putin pentru baze de date. Wireless ma intereseaza destul de mult, si cam atat pentru inceput.
Astept sugestiile si parerile voastre.
Mersi frumos!
eu dupa 2 saptamani de cautari pe forumuri si magazine am ajuns la concluzia ca HP NX6125 ML34 isi merita banii !!!,am cumparat de la emag si am fost multumit si de livrare,iar de sambata ziua livrarii merge nonstop fara oprire si fara probleme.este rece si silentios
Am deschis urmatoarele programe impreuna si nu se bloca ; office toate cu fisiere mari, 2 jocuri shoter, 3 divxpayere cu filme ruland, 2 mp3 playere,wireles,ulead,antivirus activ, 4 chaturi,intre timp si download cu dc++ alte softuri de job mititele etc. este adevarat ca procesorul si ventilatorul rula la capacitate maxima dar totusi facea fata, tin sa precizez ca am lasat asa laptopul timp de 3 ore pt o verificare personala
si am fost multumit de rezultate.
bafta la cumparare
MATRIXU
23rd March 2006, 14:43
Mersi de informatie. Pana acum 2 posturi pt HP, ceea ce e bine, face alegerea cumva mai usoara.
MATRIXU
23rd March 2006, 14:45
Mersi de informatie. Pana acum 2 posturi pt HP, ceea ce e bine, face alegerea cumva mai usoara.
RoAp
23rd March 2006, 15:18
QUOTE(MATRIXU @ Mar 23 2006, 14:45)

Subscriu . LA 100OEURO e o alegere buna . Aloca-ti timp sa citesti tot topicul ! E destul de obiectiv . Spun asta pt ca tu poti aloca inca 200 EURO si poate gasesti ceva mai potrivit . Nu merita sa platesti in plus pt XPPRO la py416ea . Cam toti ne-am luat py417ea cu XPHOME . E mai ieftin. O sa vrei oricum XPPRO64 desi nu e chiar viteaz fata de 32.Bafta la achiazitie indiferent de model . Sa ne tii la curent !
TC61
23rd March 2006, 18:34
xppro64 a instalat cineva?
RoAp
24th March 2006, 00:52
QUOTE(TC61 @ Mar 23 2006, 18:34)

xppro64 a instalat cineva?
Eu da . Ceva mai in spate a postat Boris parca , o adresa de unde am luat drivere . Nu am gasit pt cititorul de amprenta . Mie pe 64 nu-mi merge bluetooth-ul . Cica e expirata licenta . La HP-ul meu(py417ea) pe XP64 nu mi se mai aprinde becul de la tasta de mute si cand e pus la incarcat nu-mi mai arata starea incarcarii in bara . Fara alimentare la priza mi-o arata (starea). Altfel eu mari diferente n-am vazut . Parca incarca o idee mai repede . Ca antivirus am bagat AVAST pe partitia cu XP64 . Cred ca toti il au instalat intr-o partitie separata(XP64) . Driverele cu care vine HP-ul nu merg instalate pe XP64(eu cel putin n-am reusit) . Am inteles ca-si arata plusurile pe la editare video , codari , insa eu nu l-am bagat in asa ceva inca . http://x64.musumeci.com.ar/ , pt NX6125 Turion .
maya
24th March 2006, 10:34
MATRIXU
24th March 2006, 13:20
A mai intervenit inca ceva in achizitionarea laptopului. Garantie internationala(ex. Finlanda) e posibil sa gasesc pe undeva? Sau cer prea mult??
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.