gigivasilescu
25th February 2006, 08:22
Mai copii, mai, nu va mai certati ca nu are rost.
Toate laptopurile din seriile lor high-end sunt foarte bune. Toate.
Fujitsu-Siemens - Lifebook
Dell - XPS ... cred, inainte erau Latitude seria mai buna me thinks
Toshiba - Tecra
IBM - sunt bune si la entry level, dar costa simtitor mai mult
Acer - seria Ferrari
Desigur, noi toti ne aruncam la entry level sau middle range, pentru ca nu avem banii sa dem pe super calitate, asta e adevarul.
Deci, ceea ce dorim este sa auzim caracteristici generale si experiente personale cu diverse modele de laptopuri, nu certuri fara legatura. Pe privat, va puteti certa cat va tine gura.
@Conqueror -> lasa virgula aia in pace, nu asa se evita cacofonia.
ccezar2004
25th February 2006, 09:41
e in firea nostra sa ne contrariem.... si sa mergem pe principiul "al meu e cel mai bun"....
subscriu la ce ai zis.... pana la urma toate sunt bune.... pun pariu ca majoritatea nici nu ajung sa le foloseasca macar la 80% din capacitatea lor totala... asa ca.... mereti si luati-va ce va tine banii si ce va place ca design.... ca pana la urma s-ar putea sa iei "cel mai bun" si sa sa ai "bafta" cu el...
conqueror
25th February 2006, 11:27
QUOTE(gigivasilescu @ Feb 25 2006, 08:22)

@Conqueror -> lasa virgula aia in pace, nu asa se evita cacofonia.
As lasa-o, ca la cata gramatica am bagat, mi-e acra. Dar mi-e ca se trezeste vre-un destept sa dea iar lectii despre ce nu are habar.
Cat despre laptopuri, toate sunt "ok" (deci nu toate sunt bune) pana la un anumit punct. Fiecare face ce afirmatii vrea despre ele: spre deosebire de altii (care au un prieten care nu stiu ce), eu am folosit multe laptopuri si le-am folosit extensiv. Fiecare are dreptul la parerea sa, corect?
Depinde de cati bani ai, cati vrei sa bagi intr-un laptop. Sper ca nimeni nu-si inchipuie ca o comedie de laptop la 20 milioane e bun. Il iei doar ca sa ai laptop, nu ca sa il folosesti la modul extensiv cu adevarat.
Si ccezar2004 are dreptate: majoritatea nu ajung sa le foloseasca la 80% din capacitate.
eagle3k
25th February 2006, 14:14
merita banii laptopurile astea ?
acer tm4062nwlmi
acer tm2414wlmi
asus a6r b012
ce parere aveti despre asus in domeniul laptopurilor ?
am observat ca asus ofera 2 ani garantie;
asus-ul are 8 celule la baterie, iar 4 celule la acer ... asta inseamna ca tine mai mult bateria la asus ?
gigivasilescu
25th February 2006, 23:17
As lasa-o, ca la cata gramatica am bagat, mi-e acra. Dar mi-e ca se trezeste vre-un destept sa dea iar lectii despre ce nu are habar.
Ma refeream sa o eviti altfel - o reformulare pe acolo, dar acum lasam treaba asta, ca nu e esentiala. Nu trage!
Fiecare are dreptul la parerea sa, corect?
Corect!
Si da, ai spus-o bine, toate sunt bune, dupa un anumit punct. Pana acolo e un mic joc de noroc.
Sunt de acord si la partea cu utilizarea, dar sincer sa-ti spun necesitatile mele de student si sysadmin nu sunt asa de mari. Un laptop pe la 25 de mil este foarte bun pt ce vreau eu, cu specificatiile mai slabe neindoielnic. Totul este sa nu crape vreo componenta sau carcasa. De asta ma tem, nu de performante, deoarece daca voiam chestii tari, ma uitam la chestii tari. Dar insemna si sa am bani de ele.
Nu mai fi asa de categoric cand spui ceva gen: QUOTE
Sper ca nimeni nu-si inchipuie ca o comedie de laptop la 20 milioane e bun. Il iei doar ca sa ai laptop, nu ca sa il folosesti la modul extensiv cu adevarat.
Nu mi-l iau de comedie, ci din necesitate. Asta inseamna ca pentru necesitatile mele (si posibilitatile materiale) mai reduse nu exista ceva care sa fie in regula?
DarkIce
25th February 2006, 23:39
QUOTE(ccezar2004 @ Feb 24 2006, 23:58)

am si eu o intrebare... am o memorie de 256 PC2700..... am sanse sa mearga impreuna cu un 3200 de 1GB?.. e vorba de un thinkpad t41....
din cate am vazut aici un thinkpad t41 nu suporta decat max PC2700, deci mem ta de 3200 merge oricum la 2700.
cateva informatii uite aici :
The D in DRAM stands for Dynamic. That means the memory will slow down if it's put into a slower system. So, if you stick PC3200 into a system with a 333 mhz FSB, it will run at PC2700 speeds. It's going the opposite way that causes the problems. If you put PC2700 into a system running a 400 mhz FSB you'll bottleneck it at the memory.
ccezar2004
26th February 2006, 00:39
asta o stiu ca mere pe 2700... dar teoretic... ma tem de incompatibilitati.... care stiu ca oricum depind de la caz la caz.... mersi de raspuns
DarkIce
26th February 2006, 02:03
QUOTE(ccezar2004 @ Feb 26 2006, 00:39)

asta o stiu ca mere pe 2700... dar teoretic... ma tem de incompatibilitati.... care stiu ca oricum depind de la caz la caz.... mersi de raspuns
ar trebui sa fie verifici si CL-ul, conteaza la compatibilitate, dar banuiesc ca nu numai asta
oricum parerea mea e sa faci o incercare: ori merge, ori nu merge
prafuit
26th February 2006, 09:50
QUOTE(Dvorak @ Feb 24 2006, 20:17)

Stiam asta, am scris-o si eu. Nu trebuie sa repeti ca papagalul
Arata-mi si mie prostiile alea. Cei care citesc acest thread or sa isi dea seama mai bine cine vorbeste prostii si cine nu.
@prafuit , parerea mea este ca ai facut o alegere buna. Cunosc pe cineva care are un Tecra de jumatate de an, nu s-a plans deloc pana acum de el. Am un coleg care are Satellite L20-100 Centrino si este foarte incantat de sunet si baterie. Sa-l stapanesti sanatos. Poate ne spui si noua cum sta treaba cu el dupa ce il iei.
Sper sa pun mana pe el sapt viitoare. Si nu aveti grija cava stresez cu impresiile
ccezar2004
26th February 2006, 12:20
QUOTE(DarkIce @ Feb 26 2006, 02:03)

ar trebui sa fie verifici si CL-ul, conteaza la compatibilitate, dar banuiesc ca nu numai asta
oricum parerea mea e sa faci o incercare: ori merge, ori nu merge
treaba cu verificatul o sa o fac saptamana viitoare.... memoria o am dar in alt oras si alte date nu mai stiu despre ea.... cat despre CL asta stiam si eu ca trebuie verificat sa fie la fel.... dar de ex. singura de 1GB gasita la noi pe piata (ce am gasit eu) est eun GEIL de 2.5-6-3-7... treaba aia cu 6 ma cam da pe spate... ca asa nu am mai vazut pana acum....
BorisFlokow
26th February 2006, 12:35
Aveti idee de un magazin, la care s-ar putea face upgrade de memorie pentru un NX6125 (are 512DDR333)? Aveti idee cam cat costa uopgradeul (pentru ca nu am ce face cu memoria veche) ... si daca suporta DDR400?
DarkIce
26th February 2006, 15:35
QUOTE(BorisFlokow @ Feb 26 2006, 12:35)

Aveti idee de un magazin, la care s-ar putea face upgrade de memorie pentru un NX6125 (are 512DDR333)? Aveti idee cam cat costa uopgradeul (pentru ca nu am ce face cu memoria veche) ...
de un magazin care sa faca upgrade nu stiu, dar daca afli ceva posteaza si pe forum, ca si pe mine ma intereseaza
QUOTE(BorisFlokow @ Feb 26 2006, 12:35)

si daca suporta DDR400?
despre tipul de mem suportat ar fi bine sa cauti la HP pe site. in gama nx6125 sunt multe modele, de ex eu am un nx6125 ML34 model PY416ET , cu proc turion, dar exista si modele cu sempron. Al meu de ex suporta max DDR300, ca majoritatea ...
Uita-te la posturile anterioare ca mai fost intrebari legate de memorie pe pag 17-18
viobastea
27th February 2006, 10:33
Am o problema mare. Exact cand m-am hotarat ce laptop sa imi iau si anume Amilo 3438 sa evdeti voi ce am gasit despre el exact pe forumul care il au cei de la fujitsu : Forum fujitsu
Acum chiar ca nu stiu ce sa imi mai iau.....
(
Sa imi spuneti si mie daca are modelul si daca se confrunta cu acea problema de lag
Acolo dincate am observat este vorba de intreaga serie amilo x43x. Asa ce daca aveti acest model postati. Acolo este si un soft cu care puteti testa chestia asta si exista si printscreen cu aceasta problema. Care aveti sa va uitati, faceti testul ala si postati pe forum rezultatele....
P.S.: Sper sa nu se transforme acest topic intr-o cearta ca la piatza... ar fi pacat... aici ar trebui rezolvate probleme nu create unele personale
gordonFreeman
27th February 2006, 10:45
QUOTE(viobastea @ Feb 27 2006, 08:33)

Am o problema mare. Exact cand m-am hotarat ce laptop sa imi iau si anume
Amilo 3438 sa evdeti voi ce am gasit despre el exact pe forumul care il au cei de la fujitsu :
Forum fujitsuAcum chiar ca nu stiu ce sa imi mai iau.....

(
Sa imi spuneti si mie daca are modelul si daca se confrunta cu acea problema de lag
Acolo dincate am observat este vorba de intreaga serie amilo x43x. Asa ce daca aveti acest model postati. Acolo este si un soft cu care puteti testa chestia asta si exista si printscreen cu aceasta problema. Care aveti sa va uitati, faceti testul ala si postati pe forum rezultatele....
P.S.: Sper sa nu se transforme acest topic intr-o cearta ca la piatza... ar fi pacat... aici ar trebui rezolvate probleme nu create unele personale
WOW, stiam ca FSC au diverse probleme dar de asta habar nu aveam. AM citit topicul si vad ca nu doar cel care a raportat problema se plange de ea.
Intrebarea e, dupa ce ai citit chestia aia, esti dispus sa risti ?
viobastea
27th February 2006, 10:50
QUOTE(gordonFreeman @ Feb 27 2006, 10:45)

WOW, stiam ca FSC au diverse probleme dar de asta habar nu aveam. AM citit topicul si vad ca nu doar cel care a raportat problema se plange de ea.
Intrebarea e, dupa ce ai citit chestia aia, esti dispus sa risti ?
Sincer nu stiu ce sa fac. Lucrez ca depanator hardware de aproape 4 ani, si tare imi e greu sa cred ca o firma ca fs ar scoate pe piata o intreaga gama de laptopuri (amilo x34x) care sa aibe un asemenea bug si care de aproape 4 luni cred sa nu fie remediat, insa eu am citit tot acel topic si se pare ca au fost foarte multe probleme dar care au fost rezolvate prin diverse patchuri sau update-uri de bios.
Nu stui ce sa fac. Acel laptop era super si ca pret si ca dotari..........
Habar nu am..........
Dvorak
27th February 2006, 11:07
QUOTE(viobastea @ Feb 27 2006, 10:50)

Sincer nu stiu ce sa fac. Lucrez ca depanator hardware de aproape 4 ani, si tare imi e greu sa cred ca o firma ca fs ar scoate pe piata o intreaga gama de laptopuri (amilo x34x) care sa aibe un asemenea bug si care de aproape 4 luni cred sa nu fie remediat, insa eu am citit tot acel topic si se pare ca au fost foarte multe probleme dar care au fost rezolvate prin diverse patchuri sau update-uri de bios.
Nu stui ce sa fac. Acel laptop era super si ca pret si ca dotari..........
Habar nu am..........
Eu unul nu as risca. Inainte sa ma hotarasc pentru un hp, am cochetat mult timp cu ideea unui toshiba tecra. Are acelasi pret cu fsc. Asta daca nu vrei neaparat ecran de 17. Numai lucruri bune am auzit despre toshiba.
Bafta in luarea deciziei
viobastea
27th February 2006, 11:31
Ce parere ai despre asta: Toshiba
Dvorak
27th February 2006, 12:10
QUOTE(viobastea @ Feb 27 2006, 11:31)

Ce parere ai despre asta:
Toshiba
E clar, vrei neaparat ecran de 17
) Specificatiile arata foarte bine, insa nu am auzit pe nimeni sa aiba asa ceva. Eu daca as fi avut bani, as fi luat modelul pe care ti l-am aratat inainte din simplul motiv ca nu imi trebuie ecran de 17 inchi. Oricum, Toshiba vs fsc as alege, fara sa ma gandesc o secunda, Toshiba. Vad ca diferenta este in jur de 4 mil (intre fsc 17 inchi si toshiba 17 inchi).... Tecra este model superior Satellite la Toshiba. Este facut mai ptr business man.
xilvius
27th February 2006, 14:47
regret ca dupa o pauza in care nu am mai intrat pe forum, in loc de pareri civilizate am citit pagini de certuri. mai mult nu spun,anyway, intre timp, ce mi s-a intamplat:am mers cu trenul in concediu cam 9 ore, din care un vecin de compartiment a folosit un laptop asus, nush exact ce model, dar vizual...parea cam vechi, folosit. cred ca mai mult de xls sau doc sau jocuri mici nu folosea, dar m-a impresionat ca bateria l-a tinut cam 5 ore, cu mici pauze de tigara facute de el cam la 40min. asta m-a facut sa ma interesez mai mult de asus si intr-adevar, este interesant. inca ma mai interesez si apoi va scriu cu exemple de produse-laptopuri, normal. pana acum spun doar ca mi-au placut la atingere 2 laptopuri ce mi-au cazut in mana.ecranul este superb. oricum, in romania, raportat la performanta si pret, HP-ul este cel mai indicat. calitatea este peste acceptabil pentru pretul platit.
gordonFreeman
27th February 2006, 15:07
QUOTE(xilvius @ Feb 27 2006, 12:47)

regret ca dupa o pauza in care nu am mai intrat pe forum, in loc de pareri civilizate am citit pagini de certuri. mai mult nu spun,anyway, intre timp, ce mi s-a intamplat:am mers cu trenul in concediu cam 9 ore, din care un vecin de compartiment a folosit un laptop asus, nush exact ce model, dar vizual...parea cam vechi, folosit. cred ca mai mult de xls sau doc sau jocuri mici nu folosea, dar m-a impresionat ca bateria l-a tinut cam 5 ore, cu mici pauze de tigara facute de el cam la 40min. asta m-a facut sa ma interesez mai mult de asus si intr-adevar, este interesant. inca ma mai interesez si apoi va scriu cu exemple de produse-laptopuri, normal. pana acum spun doar ca mi-au placut la atingere 2 laptopuri ce mi-au cazut in mana.ecranul este superb. oricum, in romania, raportat la performanta si pret, HP-ul este cel mai indicat. calitatea este peste acceptabil pentru pretul platit.
What's a good forum without a FLAME every now and again.
Oricum ASUS sunt recunoscuti pentru durata de viata foarte mare a notebookurilor pe care le fac. Pe langa asta individul putea sa si avut si o baterie suplimentara gen "Travel Pack".
xilvius
28th February 2006, 12:17
ce stiti despre firmele care ofera internet wirless in romania? fara nume. cum se face conexiune?cum este aceasta, calitativ vbind, cat de nociva este tehnologia-radiatii,etc? merita?
prafuit
28th February 2006, 14:55
QUOTE(viobastea @ Feb 27 2006, 11:31)

Ce parere ai despre asta:
Toshiba
Si eu prefer toshiba
dar totusi cred ca si asta Notebook Fujitsu Siemens AMILO M-3438G are specificatii dragute!
O colega de la noi mi-a recomandat FSC ca fiind foparte fiabil. Pers a trecut acum pe un Sony Vaio - deci cred ca are un termen de comparatie viabil
viobastea
28th February 2006, 16:50
QUOTE(prafuit @ Feb 28 2006, 14:55)

Si eu prefer toshiba

dar totusi cred ca si asta Notebook Fujitsu Siemens AMILO M-3438G are specificatii dragute!
O colega de la noi mi-a recomandat FSC ca fiind foparte fiabil. Pers a trecut acum pe un Sony Vaio - deci cred ca are un termen de comparatie viabil

Am pus un link pt un forum de pe site de la fujitsu si de cand am citit acolo mi-am schimbat parerea. Nu mai cred ca fs sunt chiar atat de bune
Nu mai stiu
@xilvius Respecta si tu topicu ca nu e greu
mynameismada
1st March 2006, 11:04
Ce parere aveti despre laptopul asta de 17''....in afara de faptul ca e un pic cam greu?
Dvorak
1st March 2006, 11:29
QUOTE(mynameismada @ Mar 1 2006, 11:04)

Ce parere aveti despre
laptopul asta de 17''....in afara de faptul ca e un pic cam greu?
Nu stiu de ce, dar mie nu imi inspira incredere..... Placa video nu e scrisa (am cautat eu pe net, este un x700). Pe mine m-ar pune pe ganduri diferenta de 11 milioane intre acest fsc si un asus tot cu turion, cu 17 inchi de ecran, dar care are 512 mega in loc de 1 giga. Adica pare nitel mai slab asus-ul facut pe aceeasi tehnologie, dar care e mult mai scump. Mai e tot pe acolo si un acer (tot pe turion), care are ecran de 15.4 si si ala e mai scump cu 1 milion. Trebuie sa fi tras undeva in jos de bani astia de la fsc.
E doar o banuiala, nu o lua ca atare
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.