bobo
23rd February 2006, 12:20
QUOTE(Neuron @ Feb 22 2006, 23:40)

Eu nu mi-as lua un laptop cu ecranul atat de mare. Si eu la inceput voiam cat mai mare si am sfarsit cumparand de 15.4 inchi, dar acum cred ca m-as orienta spre 14 sau chiar 12. Cu cat sunt mai mari, laptopurile sunt mai grele si mai greu de transportat. Depinde foarte mult si de ce vrei sa faci cu el. Daca vrei ecran mare sa te uiti la filme sau sa joci diverse jocuri la fel de bine poti sa iti iei un LCD separat mult mai mare care sa il atasezi la laptopul tau minuscul cand ai aceste activitati. Pentru a naviga pe net si aplicatii tip Office te poti descurca si cu un ecran mai mic.
De transportat nu am sa-l transport prea mult, dar suficient de mult ca sa am nevoie de un laptop.
Am uitat sa scriu ca laptopul am sa-l folosesc aproape exclusiv pentru programare si navigare Internet, si prefer rezolutia 1280x1024.
Rezolutia nativa al monitorului meu LCD de 17 inchi este de 1280x1024 si as vrea sa stiu daca cineva a fost in situatia de a migra de la un LCD de 17 inchi la un laptop cu un display mai mic (de exemlu 15.4 inchi) si daca a avut de suferit din cauza displayului mai mic.
viobastea
23rd February 2006, 17:04
am intrebat si mai intreb o data
de DELL ce parere aveti?
Neuron
23rd February 2006, 18:25
QUOTE(viobastea @ Feb 23 2006, 09:04)

de DELL ce parere aveti?
Eu am o parere buna despre Dell. Imi place design-ul in general la ei. Alege un model si vezi ce zice lumea de el. Pentru ca are multa lume Dell sunt si multe care se strica asa ca o sa auzi si multe pareri negative.
conqueror
23rd February 2006, 21:00
QUOTE(viobastea @ Feb 23 2006, 17:04)

de DELL ce parere aveti?
Eu zic nu... ti-as sugera sa te orientezi spre altceva. Depinde si de cati bani dispui. Daca zici suma maxima, iti putem da sfaturi. Alegerea e numai a ta.
Cheers
BorisFlokow
23rd February 2006, 21:36
Si mie imi place la dell designul clasic
. Daca as avea banii ... as lua dell
... bine asta nu inaintea IBM-ului.
DarkIce
23rd February 2006, 23:38
memorie de 1GB pt un HP nx6125 , ce mi-ati recomanda?
RoAp
24th February 2006, 08:14
QUOTE(DarkIce @ Feb 23 2006, 23:38)

Eu am luat doua de 512MB Kingmax cu 400RON si una a cedat dupa 1/2h si am dus-o la schimbat iar cei de unde am cumparat-o mi-au spus ca le-a mai picat una vanduta in aceeasi perioada .Cred ca am fost eu ghinionist . Parerea mea este ca mai bine iei una singura de 1024MB pt ca ulterior sa faci upgrade la 2G mai usor. De memoriile vechi se scapa greu . Inainte sa-ti iei intra pe pagina HP si vezi exact ce tip de memorie poti atasa . 6125 se vinde intr-o multime de configuratii . Eu am py417ea si merge SODIMM DDR333 512MB PC2700 . Merge si mai jos de 2700 , mai mult sa nu fie . Acum am in el una de 512 si una de 256 . Prima e PC2100 iar a doua PC2700 . Vezi ca testul de memorie din BIOS nu a fost edificator . A dat OK si cu memoria defecta dar bloca xp-ul si dupa 5 restartari n-a mai butat deloc cu ea (nici in pereche cu alta) .In rest sa stii ca merita investitia . Bafta . Una de 1024 costa cam 600RON (pentru al meu ) si nu era Kingmax . Imi scapa acum ce marca era , spre rusinea mea .Eram prea emotionat (deh) de bucurie ca imi adusesera jucareaua ca sa mai fiu atent la amanunte(mai bine eram )
QUOTE(DarkIce @ Feb 23 2006, 23:38)

O marca anume nu-ti pot recomanda insa nu te calici . Patesti ca mine !
Dvorak
24th February 2006, 09:33

de DELL ce parere aveti?
Dell este o marca de renume. Ca dau chix din cand in cand, e normal..... toti mai fac asta. Hai sa iti zic nitel despre dell. Printre contracte, avem unul mare cu hidrocentralele din romania (hidroelectrica sa). Vreau sa spun ca smecherii astia lucreaza de 4 ani de zile numai cu dell. In toate sediile lor, orice desktop / laptop este dell. Imi aduc aminte ca acum un an jumatate tocmai eram la sediul central de la severin cand le-a venit marfa, un camion de laptoape (multe, vreo 40) si cateva desktop-uri. Dintre toti cei cu care lucrez acolo, nu am auzit pe nimeni sa se planga de laptopul pe care si l-a luat atunci. La Hateg, acum 3 saptamani au primit marfa. Numai dell-uri. Daca aud pe cineva ca se plange pe acolo, am sa scriu aici. De desktop-uri dell nu are sens sa vb, ca astea clar sunt bune. Imi place cat de silentioase sunt. In fine, sa revin la idee. Daca ai cumva posibilitatea, in speta... pe cineva in us, te-ai rezolvat foarte frumos. www.dell.com , si poti sa iti configurezi tu notebook-ul. Iti garantez ca iesi cu muuluuult mai ieftin decat in romania. Garantia e internationala, asa ca nu o pierzi nici pe asta. Cel mai bine e ca persoana care ti-l ia de acolo sa ti-l aduca ea cand vine pe acasa. Nu e indicat sa il trimita cu posta. De americani trece bine, poti sa faci si tracking pe pachet.... dar tine-te bine cand ajunge la romani.
Bottom of line, dell este o alegere buna, zica cine ce o zice..... Mai crapa cate unul/doua.... ghinion. Si la alte marci se poate intampla.
bafta
viobastea
24th February 2006, 09:42
QUOTE(conqueror @ Feb 23 2006, 21:00)

Eu zic nu... ti-as sugera sa te orientezi spre altceva. Depinde si de cati bani dispui. Daca zici suma maxima, iti putem da sfaturi. Alegerea e numai a ta.
Cheers

Suma la care as vrea sa fie laptopul ar fi in jur de 58 mil
eu m-am uitat si la un dell dar nu stiu cat de bun e. Inspiron 6000
Dar astept si alte recomandari.
Care e mai fiabil intre acer si fujitsu?
Raikk0nen
24th February 2006, 10:47
pe garantia internationala te pisi de departe...nu ai ce sa faci cu ea.
RoAp
24th February 2006, 11:37

de DELL ce parere aveti?
D505(Centrino 1.7GHZ) fata de HP6125(py417ea Turion 1,8GHZ) . Pareri de utilizator dupa 3h de butonat pe DELL . 4970RON(DELL) 3660(HP) . Touchpad-ul mai ergonomic ca la HP. E mai lent decat HP-ul meu insa nu am facut pe DELL nici un fel de setari pentru performanta maxima cum am facut la HP. Mai greu decat HP-ul si mai mare in dimensiuni dar insignifiant (desi la specificatii e mai usor??). Carcasa mai solida la DELL fata de HP care e cam fragil la capitolul asta .Lid-ul se pliaza perfect fata de HP caruia daca nu-i pui folia de protectie are un mic joc la colturi . Mult mai bine finisat, cu rame de cauciuc pe lid fata de puncte(sa le zic asa) de protectie la inchidere cum are HP-ul . Partea video e la fel spre surprinderea mea . Mai rece decat HP-ul pe spate . Hard mic ,chiar prea mic , din punctul meu de vedere (folosesc TECDOC care ocupa aproape 10GB ) . Bateriile tin cam la fel de putin (6 celule) . Procesorul lucreaza mai relaxat ca Turion-ul din HP , dupa graficele din task manager (habar n-am daca-i bine sau rau , sunt tehnologii diferite ) .Sta mai rau la partea de wireless . Ambele au fost conectate la acelasi acc point unul langa altul si dupa cateva teste de viteza de acelasi tip facand media Hp-ul a iesit cu conexiune mai buna cu vreo 6 KOcteti . E totusi irelevant . Altele-s unitatile de masura la capitolul acesta. Tastaturi la fel . HP-ul are comanda directa la wireless , asta din 2 taste destul de greu de gasit mai ales noaptea . Mai elegant in felul lui pt cei care tin la asta . E mai tacut putin ca HP-ul . Ca parere personala o fi el DELL si chiar scazand dif dintre XP PRO si XP HOME nu cred ca merita banii . Ideal ar fi sa-l primesti cadou .Mentionez ca ambele au avut 512MB cat am butonat la ele simultan .De pe al meu am scos una din memorii ca sa nu trisez .Ambele sunt noi( aproape 2 saptamani ) .Revin dupa ce fac rost de drepturi de admin pe el si va spun mai exact ce descopar . N-am folosit decat aplicatii "domestice". Si inca ceva . DELL are 36 luni garantie. La HP costa asta. Pentru mine nu conteaza . Cu sau fara garantie extinsa moartea lor o reprezinta lichidele varsate pe ele , scapatul pe jos si ...partajele(doamne fereste)
. Bafta la achizitie indiferent de model
QUOTE(viobastea @ Feb 24 2006, 09:42)

eu m-am uitat si la un dell dar nu stiu cat de bun e.
Inspiron 6000Dar astept si alte recomandari.
Acum am vazut postul cu bugetul tau . N-am stiut asta cand am preluat ceea ce ai intrebat despre DELL . Sper ca nu te superi
viobastea
24th February 2006, 12:34
Acum am vazut postul cu bugetul tau . N-am stiut asta cand am preluat ceea ce ai intrebat despre DELL . Sper ca nu te superi
Nu ma supar...
stai linistit, doar ca vroiam sa aud cate ceva despre acel inspiron daca stie cineva..
hades
24th February 2006, 15:56
QUOTE(mynameismada @ Feb 22 2006, 13:40)

Nu stiu ce sa zic, eu ma tot uit dupa laptopuri si in timp am dat si eu de firmele de genul Gericom, Discovery, RPC....nu prea am incredere......
Eu am avut primul laptop un GERICOM. Am dat 4700$ in decembrie 97. Un pentium 233Mhz cu 32 Ram.
IMPECABIL ca rezistenta. Sasiu de metal foarte bine lucrat. S-au gasit mai greu la noi si din ce vad si acum sunt putine firme care le ofera.
A avut un mare minus. Nu i-au mers USB-urile ( care, atunci cand l-am luat nici nu stiam ce sunt, si nici cei care mi l-au vandut nu stiau.Mi-au zis doar...o mufa care se foloseste in USA). Avea un defect controlerul. Din ce am gasit pe net la vremea respectiva, microsoft nu avea suport pentru controler deci adio usb. Nu m-a deranjat deloc, n-aveam nimic pe usb.

Daca s-ar face si azi la fel de bine, fara nici o remuscare as trece iar pe Gericom.
Mai merge si in ziua de azi. 8 ani.
conqueror
24th February 2006, 16:39
QUOTE(viobastea @ Feb 24 2006, 09:42)

eu m-am uitat si la un dell dar nu stiu cat de bun e.
Inspiron 6000Dar astept si alte recomandari.
Am folosit majoritatea laptopurilor de pe piata (bine, modelele de la vremea lor, nu acestea noi). Eu recomand IBM, e cel mai bun si mai fiabil dintre toate modelele folosite. In 58 de milioane gasesti un IBM bun.
Intre Acer si Fujitsu NU recomand Acer. Tu citeste pe forum, formeaza-ti o idee, mergi la magazin (nu lua de pe net) si compara-le din fata ta. Asta e cea mai inteleapta actiune: le vezi pe toate partile, le poti si testa (daca sales-men sau women nu sunt capcauni), vezi ce iti place, ce nu iti place. Ideea e sa mergi pe cel mult 3 optiuni prestabilite, sa nu ti se incurce lucrurile in cap la fata locului.
Eu ti-as sugera urmatoarea ordine: 1. IBM (chiar daca are 1 an garantie); 2. Fujitsu (2 ani garantie); 3. Sony.
Orice ti-ai lua, neaparat sa fie cu Pentium MOBILE!!!
viobastea
24th February 2006, 17:00
QUOTE(conqueror @ Feb 24 2006, 16:39)

Am folosit majoritatea laptopurilor de pe piata (bine, modelele de la vremea lor, nu acestea noi). Eu recomand IBM, e cel mai bun si mai fiabil dintre toate modelele folosite. In 58 de milioane gasesti un IBM bun.
Intre Acer si Fujitsu NU recomand Acer. Tu citeste pe forum, formeaza-ti o idee, mergi la magazin (nu lua de pe net) si compara-le din fata ta. Asta e cea mai inteleapta actiune: le vezi pe toate partile, le poti si testa (daca sales-men sau women nu sunt capcauni), vezi ce iti place, ce nu iti place. Ideea e sa mergi pe cel mult 3 optiuni prestabilite, sa nu ti se incurce lucrurile in cap la fata locului.
Eu ti-as sugera urmatoarea ordine: 1. IBM (chiar daca are 1 an garantie); 2. Fujitsu (2 ani garantie); 3. Sony.
M-am uitat si la IBM dar e cam slaba placa video. M-am orientat la un FS 3438G dar am vazut pe forum la fujitsu ca au probleme, cu toate ca mie nu imi prea vine sa cred ca ar vinde cei de la fujitsu laptopuri defecte... Am unele indoieli...
Thx for the advice
Dvorak
24th February 2006, 17:07

Optiunea ta cu fujitsu, sper sa nu se pacaleasca lumea totusi. Nu spun ca e de aruncat, dar sa il pui inainte de sony sau dell.... Ma rog, algerea ta, ceilalti uitati-va mai bine pe forumuri.....

Ok, spune-ne si noua totusi de ce tii mortis la Pentium M, respectiv la tehnologia centrino atata? Nu spun ca este nici asta de aruncat, in schimb este clar ca are un concurent la aceeasi valoare, ba chiar mai bun in turion de la echipa adversa. Am dat 3 site-uri pe care le-am gasit in cautarea mea cand a fost sa iau un notebook (le mai dau odata: 1, 2 si 3), si iti garantez ca e plin net-ul de benchmark-uri care arata contrariul la ceea ce spui tu. Vino si tu cu ceva benchmark-uri te rugam, sa vedem si noi de unde atata Pentium M!! Poti sa spui doar dpdv al consumului eventual ca un pentium m este mai bun decat un turion, dar sa fim seriosi, salvarea bateriei nu cred ca e mai mare de 5-6 minute. Ti-as sugera totusi sa lasi mandriile personale, nu iti cer sa dai reply la acest post, ci doar sa ne arati si noua de ce merita sa cumperi un laptop bazat pe pentium m mai scump decat unul bazat pe turion, care este nitel mai bun decat acel pentium m. E chestie de fite?
prafuit
24th February 2006, 17:10
Eu m-am orientat catre Tosiba Qosimo F20-138, si asta fara ajutorul vostru!
conqueror
24th February 2006, 17:30
Dvorak:
Ai un stil foarte enervant. Pur si simplu te ignor, spui numai prostii. Am scris acum doar asa, ca n-am ce face.
Dvorak
24th February 2006, 17:56
QUOTE(conqueror @ Feb 24 2006, 17:30)

Dvorak:
Ai un stil foarte enervant. Pur si simplu te ignor, spui numai prostii. Am scris acum doar asa, ca n-am ce face.
Mai baiatule(fata), eu nu te inteleg de ce naiba dai sfaturi daca nu le argumentezi ??? Tot eu vorbesc prostii ? Am incercat sa fiu cat se poate de civilizat si sa nu ma enervez la ineptiile pe care le debitezi. Am spus clar, nu iti cer sa imi raspunzi mie, ci doar sa argumentezi chestia cu pentium m !! NU a fost un atac la persoana, asa cum consideri tu. Dar te-as ruga daca tot nu iti gasesti argumente, decat sa ma "balacaresti" pe mine, vis-a-vis de notebooks ( ca asta e topicul thread-ului !) sa nu mai postezi tot felul de prostii pe aici. Daca iei istoria thread-ului in spate, eu am intrebat cat se poate de civilizat si de frumos de fiecare data (ok, poate putin ironic cateodata) sa ne dai niste argumente la ceea ce scrii, eu aducand mereu argumente la ceea ce debitam pe aici. Or tu te-ai pierdut in tot felul de acuze la adresa mea, balbe fara nimic relevant despre notebooks, doar ca un prieten asiatic de al tau cu ghinion, si alti 6 prieteni (programatori toti) care tot nu prea am inteles ce au facut ei pe acolo.... plus cei nu stiu cati ani de experienta cu laptop-uri si multe, prea multe aere de sef !!! Daca tu consideri ca acest thread este doar un mod de a-ti umple timpul cand nu ai ce face (dupa cum ai scris mai sus), postand ceva care nu are legatura cu subiectul, inseamna ca jignesti cam pe toata lumea care il citeste.
Sa iti fie de bine, asa cultura ai, cu ea sa ramai..... Uite, m-ai facut si pe mine sa fiu off topic si nu am scris mai nimic de notebooks.
gordonFreeman
24th February 2006, 18:30
@Dvorak mah, eu zic asha: nu-ti mai raci tastele de pomana cu @conqueror ca degeaba le racesti.
E o vorba din popor: "De unde nu e nici Dumnezeu nu cere". Mereu o sa gasesti cate o gagautza ca asta care o tine pe a lui pana la capat indeferent cat de logice sunt argumentele tale, sau daca sau nu poate sa dovedeasca ce spune el.
Asta este, eu m-am resemnat, as vrea sa fie o setare pe acilea care nici macar sa nu-mi mai afiseze posturile lui si sa le inlocuiasca cu "bla-bla-bla".
Pacat de oamenii pe care i-o fraierii cu zicerile astea ale lui.
\> addUser @conqueror -> IgnoreList (reason: soo many idiots, so little time)
conqueror
24th February 2006, 19:02
QUOTE(gordonFreeman @ Feb 24 2006, 18:30)

@Dvorak mah, eu zic asha: nu-ti mai raci tastele de pomana cu @conqueror ca degeaba le racesti.
E o vorba din popor: "De unde nu e nici Dumnezeu nu cere". Mereu o sa gasesti cate o gagautza ca asta care o tine pe a lui pana la capat indeferent cat de logice sunt argumentele tale, sau daca sau nu poate sa dovedeasca ce spune el.
Asta este, eu m-am resemnat, as vrea sa fie o setare pe acilea care nici macar sa nu-mi mai afiseze posturile lui si sa le inlocuiasca cu "bla-bla-bla".
Pacat de oamenii pe care i-o fraierii cu zicerile astea ale lui.
\> addUser @conqueror -> IgnoreList (reason: soo many idiots, so little time)
On topic: Acesta e un thread referitor la LAPTOP-URI
Off toppic:
Dvorak Asa cum am mai spus, vorbesti numai prostii, asa ca sa te afli in treaba. Limbajul tau nu are nimic de-a face cu bunul simt. In loc sa taci si sa-ti vezi de lungul nasului, tu continui sa ma provoci. O sa continui sa te ignor.
gordonFreeman Stimabile, fara vrajeli din astea pe post. Limbajul meu a fost mereu respectuos si in limita decentei. Nu ma insulta, fiindca nu te-am insultat. O sa ma cobor totusi putin la nivelul tau (desi n-ar trebui): Mananci numai r_h_t. Esti infantil sa crezi ca posturile mele fraieresc oamenii: asa cum am mai spus, eu din laptopuri scot bani cat tu nu o sa apuci sa numeri vreodata; deci cred ca am destula experienta in a da sfaturi despre ele. Strict referitor la topic, oamenii vin, citesc, analizeaza, si apoi, probabil cumpara CE CONSIDERA EI, nu ce spun altii. Oamenii vin si cauta sfaturi aici, dar ma tem ca tu esti prea modest intelectual sa-ti dai seama ca softpedia este un site unde informatiile sunt puse in comun spre beneficiul tuturor.
Un moderator ar putea, totusi, sa-l atentioneze pe stimatul domn freeman, care, fara nici un fel de insulte sau provocari prealabile, foloseste cuvintele: gagauza, idiot; asta doar cu referire la cuvintele folosite, ca sa nu mai zic de impresia cauzata de postul lui, ca si tot unitar.
Regret totusi ca, virgula, ceilalti forumisti sau vizitatori sunt nevoiti sa citeasca aceste "inadvertente" ale forumului si ii rog sa treaca mai departe, referindu-se ONTOPIC.
the_kramer
24th February 2006, 19:54
Eu te sfatuiesc sa eviti Dell. Din seria Inspiron 8500 cam 3 din 4 au avut probleme: sau hdd, sau placa video sau defecte mecanice sau naiba stie ce care la unul provoca blocarea iar la altul artefacte pe imagine. Asta in primul an, in garantie.
Dvorak
24th February 2006, 20:17
QUOTE(conqueror @ Feb 24 2006, 19:02)

On topic: Acesta e un thread referitor la LAPTOP-URI
Stiam asta, am scris-o si eu. Nu trebuie sa repeti ca papagalul
QUOTE(conqueror @ Feb 24 2006, 19:02)

Off toppic:
Dvorak Asa cum am mai spus, vorbesti numai prostii, asa ca sa te afli in treaba. Limbajul tau nu are nimic de-a face cu bunul simt. In loc sa taci si sa-ti vezi de lungul nasului, tu continui sa ma provoci. O sa continui sa te ignor.
Arata-mi si mie prostiile alea. Cei care citesc acest thread or sa isi dea seama mai bine cine vorbeste prostii si cine nu.
@prafuit , parerea mea este ca ai facut o alegere buna. Cunosc pe cineva care are un Tecra de jumatate de an, nu s-a plans deloc pana acum de el. Am un coleg care are Satellite L20-100 Centrino si este foarte incantat de sunet si baterie. Sa-l stapanesti sanatos. Poate ne spui si noua cum sta treaba cu el dupa ce il iei.
DarkIce
24th February 2006, 21:23
QUOTE(RoAp @ Feb 24 2006, 08:14)

Parerea mea este ca mai bine iei una singura de 1024MB pt ca ulterior sa faci upgrade la 2G mai usor.
In primul rand, merci de raspuns. Asa ma gandeam si eu, sa iau una singura, tot in ideea unui upgrade mai tarziu.

De memoriile vechi se scapa greu .
Dar ai idee pe unde s-ar putea da?

Inainte sa-ti iei intra pe pagina HP si vezi exact ce tip de memorie poti atasa . 6125 se vinde intr-o multime de configuratii . Eu am py417ea si merge SODIMM DDR333 512MB PC2700 .
Eu am un PY416ET si in specificatii scrie :
Expansion Slots Total (Free) 2 memory - SO DIMM 200-pin
Upgradeable to 2048 MB maximum
Memory Specification Compliance - PC2700

O marca anume nu-ti pot recomanda insa nu te calici . Patesti ca mine !
O sa incerc sa tin seama de sfat, in functie si de cat ma tine buzunarul.
ccezar2004
24th February 2006, 23:58
am si eu o intrebare... am o memorie de 256 PC2700..... am sanse sa mearga impreuna cu un 3200 de 1GB?.. e vorba de un thinkpad t41....
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.