Hmm

pai sa vedem daca ma stiu sau nu in laptopuri: am folosit un Dell timp de 9 luni, un HP vreo 2 ani, un amic de-al meu are Acer, si si-am mai luat inca unul, un Fujitsu Siemens. Acum am IBM de 3 luni. Sa vedem in continuare: un prieten asicatic, care lucreaza acum la of firma IT in State, avea cel mai tare model de HP professional, prin 2003, a dat vreo 3700 USD pe el (cu un rebate de 100 USD). In 2004 i s-a stricat... si chiar daca era in garantie, l-ar fi costat 1500 USD reparatul... de ce nu stiu, mai ales ca nu era intr-un caz de excludere a garantiei. Tipu a facut plangere oficiala, a stiut unde sa dea din gura, si in 2 saptamani a primit un cec cu suma initiala de 3600 USD (ca 100 primise ca rebate deja) plus oferta sa i se repare laptopul gratis, cu scuze, ca nu stiu ce, ca le pare rau... in fine, needless to say ca tipu' si-a luat, dupa vreo 6-7 zile, un alt laptop care sa ii foloseasca... si, crede-ma, a analizat absolut totul, si in final a ales... IBM T, si si-a luat si 5-years exteneded warranty.
Plus, am pe putin 6 cunoscuti (programatori) care se plang de HP-urile lor, Acer e facut si el varza. Dell nici nu mai spun...
Deci probleme pe care sunt foarte probabil sa aiba loc la laptopurile de mai sus: incalzire, ventilatie slaba, zgomot mare dupa o anumita utilizare, blocarea sistemului. Exceptia? IBM - exceptional din toate punctele de vedere.
A, si cine vrea sa-si ia laptop, indiferent cata memorie are, indiferent daca mananca singur, indiferent daca se curata singur

, daca NU e Pentium MOBILE (Centrino), NU luati... aruncati banii pe fereastra. Deci sfat de buna credinta: daca un laptop nu e pe sistem Pentium Mobile, NU il luati. Cautati ceva cu M.
Acuma o sa se trezeasca probabil niste guru sa-mi zica ca HP, Dell, etc sunt bune; ca exista n cazuri, si ca ce i s-a intamplat asiaticului i se poate intampla oricui si la orice tip de laptop, etc. Fratilor, da, sunt bune toate laptopurile (iar unele sunt RELATIV bune, ca sa nu zic proaste), dar nu cele mai tari.
Cel mai tare e IBM. Dovezi am adus si mai pot aduce. Am incheiat discutia.
Ca sa nu mai zic ca IBM-ul meu (fiind pe firma) merge non stop, si cam la 48 ore sta inchis 6-8 ore. Si in astea 48 de ore, lucreaza pe putin 2-3 oameni la el, cu n aplicatii.
Nu se incalzeste, nu face zgomot, nu nimic. Merge perfect. Rar cand ii mai dau, dupa 48 ore mers non-stop, un restart ca sa-l dazamortesc.
Singura chestie care ma enerveaza: o sa radeti: imi tot apar mesaje cu update-uri de la IBM, si desi am dezactivat optiunea asta, tot aud cate un ding discret... sa ma duc in sistem sa vad ca, desi am dezactivat chestia asta, mi-a ramas unul (sau mai multe) mesaj(e) necitit(e).
Go for IBM. You won't regret.