Laptop
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51

gigivasilescu

GordonFreeman, ai putea sa faci un mic review al noului tau laptop indata ce reusesti sa instalezi Windows pe el?

Ma intereseaza sa achizitionez un laptop Fujistsu-Siemens, insa nu am auzit de bine despre ele deloc in ultima vreme si nu stiu ce sa fac.

As dori sa-mi raspunzi la urmatoarele intrebari daca se poate:

1. Cum se prezinta carcasa? Pare rezistenta, in cazul in care te porti frumos cu ea?
2. Cat de tare se incalzeste?
3. Cat tine bateria? (real) A fost nevoie sa o formatezi?
4. Cum este monitorul?
5. Ce model de HDD ai (Seagate, WD etc.)?
6. De unde l-ai luat? (nu ca reclama, doar informativ)
7. Ce probleme ai avut sau ai cu el (in afara de instalarea software-ului)?
voinea
ce laptopuris sub 1.5KG si display maxim 12.1" exista pe piata ?

Intreb pentru ca am avut ocazia sa tin in mana un samsung 1.2Ghz Centrino de 12" ecran cu DVD externr.. foarte smecher sincer.

In afara de VAIO de la Sony nu am mai vazut pe la noi jucarii asa micute. Ce variante mai sunt ? La vara (stiu ca e departe) as fi tentat sa-mi iau asa ceva pentru munca (e car necesar pentru mine sa-mi fie laptopul mai mic)

mynameismada
vezi AICI un filtru pt ce ai vrut tu.....dupa cum vezi cel mai ieftin e 62 mil, cel mai scump e aproape 80 mil.....daca te tine....
voinea
au... scupmp domne' scump. Dincolo era mai ieftin smile.gif

merci de link. Eu o sa incerc sa-l iau de pe piata neagra sau gri... sa vedem la cat o sa-l gasesc (la vara) si ce anume model o sa iau.
hades
QUOTE(voinea @ Feb 1 2006, 11:44) *
ce laptopuris sub 1.5KG si display maxim 12.1" exista pe piata ?

Intreb pentru ca am avut ocazia sa tin in mana un samsung 1.2Ghz Centrino de 12" ecran cu DVD externr.. foarte smecher sincer.

In afara de VAIO de la Sony nu am mai vazut pe la noi jucarii asa micute. Ce variante mai sunt ? La vara (stiu ca e departe) as fi tentat sa-mi iau asa ceva pentru munca (e car necesar pentru mine sa-mi fie laptopul mai mic)

HP-Compaq TC1100 Tablet PC. E criminal! Dar si 90 000 000!
gigivasilescu
Nimeni, nimeni la intrebarea mea? confusedsmiley.png

Oricum, s-ar parea ca nu ma voi avanta atat de sus pana la urma. Acer-ul 2413NWLMi si Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2035 par dragutze, dar nu-mi inspira incredere. Iar la banii mei nu-mi permit sa o dau in bara, imi trebuie o chestie functionala si care sa tina.

Ceea ce inseamna ca au ramas in cursa Prestigio Nobile 150 (care este un mister total) si HP nx6110.

nsec, un mic review al noului tau laptop HP te rugam?
gordonFreeman
QUOTE(gigivasilescu @ Feb 1 2006, 09:24) *
GordonFreeman, ai putea sa faci un mic review al noului tau laptop indata ce reusesti sa instalezi Windows pe el?

Ma intereseaza sa achizitionez un laptop Fujistsu-Siemens, insa nu am auzit de bine despre ele deloc in ultima vreme si nu stiu ce sa fac.

As dori sa-mi raspunzi la urmatoarele intrebari daca se poate:
1. Cum se prezinta carcasa? Pare rezistenta, in cazul in care te porti frumos cu ea?
2. Cat de tare se incalzeste?
3. Cat tine bateria? (real) A fost nevoie sa o formatezi?
4. Cum este monitorul?
5. Ce model de HDD ai (Seagate, WD etc.)?
6. De unde l-ai luat? (nu ca reclama, doar informativ)
7. Ce probleme ai avut sau ai cu el (in afara de instalarea software-ului)?

Salut. FSC-ul nu este al meu ci al unui coleg. Dar i-am dat lista ta de intrebari si mi-a pasat urmatoarele raspunsuri:

1. Imi place plasticul, pare de calitate shi am tras ceva de el...
2. este RECE !!!
3. baterie neformatata - vreo 2 ore sau 2.5 de development in .NET
4. Are luminozitate/contrast/culori DE BELEA !!!
5. nu shtie
6. Verasys
7. nu am probleme... in general se mishca prea repede shi citeodata e deranjant... (funny isn't he ? smile.gif )

gigivasilescu
Multumesc frumos! Mi-a mai crescut inima la loc... dar inclinatia mea in acest moment bate (tare) spre HP nx6110. Sa vedem, sa vedem, ca abia pe la jumatatea lunii asteia voi avea smile.gif capacitatea financiara smile.gif sa ma avant.
adizaha
QUOTE(mynameismada @ Oct 3 2005, 14:24) *
As vrea sa stiu ce parere aveti despre laptop-uri...care sunt cele mai bune(raport calitate/pret), daca v-ati cumparat in ultima vreme laptop, de care, la ce pret...orice pe subiectul asta. Si tot la acest capitol, ce parere aveti despre Fujitsu Siemens?

pareri nu foarte bune despre Fujitsu Siemens. la facultate la mine e aproape imposibil sa supravietuiesti fara laptop. initial, s-a optat pt FS (si toti studentii asta aveau)dar dupa primii doi ani s-a renuntat pt ca pana in anul III mai toate aveau probleme. eu am un Dell 600 si sunt multumita. am varsat cafea pe el anul trecut ( si destul de mult) si am avut prezenta de spirit sa il curat repede.....a mers fara probleme desi va recomand atentie ....
mynameismada

Am auzit tot felul de pareri, destul de opuse despre Acer. Seful meu, englez, zice ca sunt bune, fiabile si ca el vrea sa isi cumpere Acer-ul Ferrari. De la altii am auzit ca nu ar fi asa bune. Pareri.....?
Neuron
Eu am Acer Aspire si la banii pe care i-am dat pe el aici in US zic ca am facut o afacere buna. Ferrari este seria lor cea mai buna, dar si extrem de scumpa. Cum ziceam pe alt topic Acer este al 4-alea ca vanzari de laptopuri in lume dupa Dell, Hp si Lenovo-IBM. Deci poti sa incerci biggrin.gif
gigivasilescu
Mai, ca sa va zic sincer ce am vazut pana acum (si am tot citit zilele astea), nu marca in sine este problema principala. Dupa cum nici fotografia nu este edificatoare si nici specificatiile tehnice (destul de subtirele) de prin pdf-urile de pe site-urile producatorilor.

Toate laptopurile sunt bune si de calitate... dupa un anumit pret, evident. Suspect este doar atunci cand vedeti o diferenta extraordinar de mare dintre specificatiile unui produs de la o firma si a altuia de la alta firma, deoarece inseamna ca cei care l-au ieftinit si-au redus costurile cumva. Ei bine, stim cam unde duce aceasta reducere a costurilor si de ce laptouri cu specificatii foarte bune si sa mai fie si ieftine nu se gasesc pe aici.

Romanul tot viseza la mirajul asta "ieftin si bun". E clar ca asa ceva nu exista, in cel mai bun caz gasesti asa ceva la mana a doua, poate, dar acolo sunt alte riscuri. Daca vreti calitate, in 90% inseamna mai multi bani, este o realitate. Nu peste tot dar dupa cum se vede in majoritatea cazurilor asa e.

De ce spun chestiile astea? Pentru ca tot aud chestii de genul "firma aia e buna, e a nu-stiu-cata la vanzari etc." Nu contest astfel de calitati, dar asta ce imi spune mie depre un singur produs? Mai ales daca este vorba de unul entry-level. Marca este mai putin importanta, cel mai bun invatator este experienta si testatul temeinic inainte (in masura bunului simt desigur). O parere serioasa din public iar este excelenta, putand oferi informatii care nu sunt vizibile nici in cazul testelor sau achizitionarii de la un distribuitor autorizat, cum ar fi rezistenta in timp.

Asadar, cand oferiti informatii nu mai spuneti sa ne luam de la firma X pt ca mergem pe mana sigura, nu este un motiv suficient de solid. Nicaieri nu este 100% sigur, deoarece se mai intampla sa mai aibe si firmele bune loturi proaste. Diferenta se vede in momentul in care stiu cum sa trateze clientul (FOARTE important este sa aibe o reprezentanta oficiala in tara), chiar daca e disponibila numai pentru firme, dar este un mare punct in plus cand apar probleme, doarece nu se plimba pe la n-spe distribuitori romanesti inainte (care nu vor altceva decat sa scape de responsabilitate mai repede).

Ce mi-a placut mie la HP si motivul pentru care voi si alege modelul lor de laptop este faptul ca am auzit din mai multe surse, care au avut exact acelasi model, detaliile din spatele unor specificatii si, mai mult, faptul ca dupa (ce-i drept) ceva sapaturi, am dat de specificatii si manuale tehnice chiar la ei pe site. Si cand spun specificatii, apai spun ca imi zice si cate suruburi sunt puse sa fixeze placa de baza!

La alte firme m-am tot uitat, dar nu am vazut un nivel de detaliu atat de mare si chiar am ramas impresionat. Ii vezi clar deficientele in modul asta, dar macar stii la ce sa te astepti. Nu ati observat si voi cum majoritatea firmelor baga niste modele foarte bune (aparent) la nivel de pret entry-level in ultima vreme?

De unde credeti isi scot parleala, ca o zic cat mai direct? Eu sunt convins ca din calitate. De asemenea am observat ca in Romania, in multe cazuri, preturile sunt peste echivalentul euro din alte tari (si nu ma refer la faptul ca nu m-am uitat la preturile lor cu TVA). Depinde ce-i drept de multi factori, dar chiar ma calca pe nervi cateodata ideea ca intr-o tara cu posibilitari materiale mai reduse ca a noastra, produsele sa fie cu 10-20% mai scumpe.

Inca o observatie, si am incheiat romanul: voi nu ati vazut ca pe site-urile straine unde apar diverse discutii despre laptouri, produsele entry-level abia daca sunt luate in seama? Majoritatea nici nu se uita la asa ceva, foarte rar am gasit referiri la laptopurile dupa care ma uitam eu.

Asa ca, lasam prejudecatile la o parte si sa incepem sa privim produsele un un ochi mai "tehnic". Se stie ca unele firme sunt mai serioase decat altele (au mai putine rateuri), dar nu lasati asta sa fie un factor decisiv!
gordonFreeman
QUOTE(gigivasilescu @ Feb 3 2006, 12:48) *
Asadar, cand oferiti informatii nu mai spuneti sa ne luam de la firma X pt ca mergem pe mana sigura, nu este un motiv suficient de solid. Nicaieri nu este 100% sigur, deoarece se mai intampla sa mai aibe si firmele bune loturi proaste. Diferenta se vede in momentul in care stiu cum sa trateze clientul (FOARTE important este sa aibe o reprezentanta oficiala in tara), chiar daca e disponibila numai pentru firme, dar este un mare punct in plus cand apar probleme, doarece nu se plimba pe la n-spe distribuitori romanesti inainte (care nu vor altceva decat sa scape de responsabilitate mai repede).

Subscriu, cel putzin la partea asta. Sunt dovada vie pentru argumentul asta. Foarte important reprezentantza oficiala a unei firme in RO si mai ales foarte, foarte important modul in care ishi trateaza clientzii si cum se onoreaza de garantzie.
Cred ca ar trebui sa fie cam primul motiv in alegerea unui notebook (dupa sepcificatzii). Chiar daca uneori asta inseamna ceva bani in plus, este bine de shtiut ca daca se intampla ceva (si nici un producator nu e scutit de probleme avand in vedere ca regula "Sh** happens" este cat se poate de reala).
viobastea
Oameni buni .......HELP
Vreau si eu sa renunt la desktop si vreau sa imi aleg un laptop. M-am orientat catre un Fujitsu dar nu sunt foarte hotarat. Am ales 3 variante:
1. Prima ar fi aceasta : Fujitsu Siemens Amilo M-1437G Centrino M 750 1.87GHz, 100GB
2. Cea de a doua optiune ar fi: Fujitsu Siemens Amilo M1451G Centrino 1.86GHz
3. A treia: Fujitsu Siemens Amilo A1650G Mobile Athlon 64 3400+

Tot ce ma intereseaza pe mine sa fac cu este parte de prelucrare grafica. web design, php ... chestii de programare.
Dar ce e cel mai important pt mine este sa stiu care se incalzeste mai tare (pt ca vreau un laptop nu vreau radiator de iarna tongue.gif), sa tina bateria, si displayul sa fie oky.
Daca are careva idei mai bune care sa se incadreze in bugetul meu de 45-46 milioane sa imi spuna si mie.
Multumesc tare mult. coolspeak.gif

Si va mai rog ceva (fara a face publicitate, ca nu asta este scopul meu) daca stie careva o firma cu preturi mai micutze dar sa fie serioasa. THX worthy.gif
prafuit
http://www.emag.ro/notebook/acer_aspire_as...--pLX.A4605.155
Eu cred ca merita s amai pui 2 mil si sa te agiti la un asa ceva!. Argumente: cei 512 RAM in plus si 128M Video NOT shared!
ccezar2004
QUOTE(gigivasilescu @ Feb 3 2006, 14:48) *
Ce mi-a placut mie la HP si motivul pentru care voi si alege modelul lor de laptop este faptul ca am auzit din mai multe surse, care au avut exact acelasi model, detaliile din spatele unor specificatii si, mai mult, faptul ca dupa (ce-i drept) ceva sapaturi, am dat de specificatii si manuale tehnice chiar la ei pe site. Si cand spun specificatii, apai spun ca imi zice si cate suruburi sunt puse sa fixeze placa de baza!

La alte firme m-am tot uitat, dar nu am vazut un nivel de detaliu atat de mare si chiar am ramas impresionat. Ii vezi clar deficientele in modul asta, dar macar stii la ce sa te astepti.

eu am ibm.... si cautand tot ce se poate despre acest produs.... am gasit pe site-ul celor de la IBM, mai nou LENOVO, tutoriale video legate de laptop.... mai precis.... ce surub desfaci si cum pentru a schimba memoria interna, sau pentru a ajunge la slotul minipci, sau pentru a schimba tastatura..... etc.... deci se poate si la altii..... dar intr-adevar... IBM... si toate astea pe un site oficial.... am sa caut un link si sa-l postez mai incolo...

cat despre laptop-uri in general....

certitudini: iefitn si bun nu gasesti!!!!
incertitudini:... daca e scump e bun? biggrin.gif
ccezar2004
si revin dupa cum am promis....
un link pentru utilizatorii de laptoape LENOVO (a.k.a. IBM) care sunt curiosi de "cum se face?"...
video tutorial from IBM (LENOVO)
Neuron
Inca un lucru care conteaza mult la alegerea unui laptop dar in America nu in Romania este . Cand mi-am luat Acerul meu eram sarac si nu imi permiteam ceva scump asa ca ma uitam la pret. Toti mi-au zis ca nu e bine sa il iau ca technical support la Acer e slab. De exemplu la Apple daca iti pica laptopul in garantie iti trimit acasa cutie sa il pui in ea si sa il trimiti la ei la reparat totul pe banii lor. Un coleg de al meu are laptop Dell si a cumparat la el garantie extinsa. Acum cateva saptamani i-a murit monitorul si a venit agentul autorizat Dell in 2 zile cu un monitor nou la el la facultate si i l-a schimbat. Acum nu imi inchipui ca Acer o fi varza la service dar probabil nu se ridica la nivelul de mai sus. Insa toate astea sunt incluse bineinteles in pretul ridicat platit la cumparare.
mynameismada
viobastea : din cele 3 Fujitsu Siemens de acolo, eu m-as duce pe 1437G...e singurul cu memorie video dedicata de 128 Mb( celelalte...unul are 32 dedicat si restul pana la 128 shared si unu are 128 shared). La banii tai...45 mil mai vezi aici
ceva pe turion....si cu 1 GB de RAM. sau asa ceva tot pe turion, tot 1 GB de RAM.
Obscuru
QUOTE(hades @ Jan 27 2006, 11:23) *
Asa cum spune Obscuru, trebuie doar sa-ti faci un cd de xp cu drivere sata. Poate va explica Obsucru cum se face, stiu ca e un soft, cu care faci asta. In plus a mai fost discutat, insa nu mai stiu unde. Oricum e si o metoda simpla. Imi pare rau ca nu-mi aduc aminte unde am citit. Sigur tot pe un forum.

http://www.maximumpc.com/2005/01/how_to_slipstre.html
gigivasilescu
@ccezar2004 Super tare linkul.

Gasiti aici linkul meu catre documentatia HP. Dar asta este doar pentru modelul ales de mine.
mynameismada
Am inceput thread-ul asta acum 4 luni si tot nu mi-am luat laptop...din lipsa de bani. Se pare ca aceasta problema se va rezolva in urmatoarele...2 sapt sper si trebuie sa iau DECIZIA. Ultimul meu gand se indreapta in 2 locuri: Toshiba M60 161 sau Acer 5024 .
De la inceput am vrut desktop replacement, deci greutatea nu conteaza f mult.

Avantaje.

Toshiba are ecranu TruBrite de 17", boxele Harman Kardon, garantie 2 ani / Centrino
Acer e mai ieftin...chiar cu extensia de garantie la 3 ani cu care l-as lua tot m-ar duce mai ieftin cu vreo...8-10 mil (mare avantaj). / Turion

Ce pareri aveti? Sfaturi?
viobastea
Thx for the advice mynameismada.
Ce parere aveti despre procesoarele turion de la amd?
Cat de tare se incalzesc si care este procul care se incalzeste cel mai putin la laptopuri?
smile.gif
Astept pareri pro si contra, eventual cu ceva argumente tehnice....
proud.gif
viobastea
Si mai am o intrebare...
Ce ati alege dintre Acer si Fujitsu, din punct de vedere al calitatii
BorisFlokow
ACER
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.