gigivasilescu
1st February 2006, 11:24
GordonFreeman, ai putea sa faci un mic review al noului tau laptop indata ce reusesti sa instalezi Windows pe el?
Ma intereseaza sa achizitionez un laptop Fujistsu-Siemens, insa nu am auzit de bine despre ele deloc in ultima vreme si nu stiu ce sa fac.
As dori sa-mi raspunzi la urmatoarele intrebari daca se poate:
1. Cum se prezinta carcasa? Pare rezistenta, in cazul in care te porti frumos cu ea?
2. Cat de tare se incalzeste?
3. Cat tine bateria? (real) A fost nevoie sa o formatezi?
4. Cum este monitorul?
5. Ce model de HDD ai (Seagate, WD etc.)?
6. De unde l-ai luat? (nu ca reclama, doar informativ)
7. Ce probleme ai avut sau ai cu el (in afara de instalarea software-ului)?
mynameismada
3rd February 2006, 00:13
Am auzit tot felul de pareri, destul de opuse despre Acer. Seful meu, englez, zice ca sunt bune, fiabile si ca el vrea sa isi cumpere Acer-ul Ferrari. De la altii am auzit ca nu ar fi asa bune. Pareri.....?
gigivasilescu
3rd February 2006, 14:48
Mai, ca sa va zic sincer ce am vazut pana acum (si am tot citit zilele astea), nu marca in sine este problema principala. Dupa cum nici fotografia nu este edificatoare si nici specificatiile tehnice (destul de subtirele) de prin pdf-urile de pe site-urile producatorilor.
Toate laptopurile sunt bune si de calitate... dupa un anumit pret, evident. Suspect este doar atunci cand vedeti o diferenta extraordinar de mare dintre specificatiile unui produs de la o firma si a altuia de la alta firma, deoarece inseamna ca cei care l-au ieftinit si-au redus costurile cumva. Ei bine, stim cam unde duce aceasta reducere a costurilor si de ce laptouri cu specificatii foarte bune si sa mai fie si ieftine nu se gasesc pe aici.
Romanul tot viseza la mirajul asta "ieftin si bun". E clar ca asa ceva nu exista, in cel mai bun caz gasesti asa ceva la mana a doua, poate, dar acolo sunt alte riscuri. Daca vreti calitate, in 90% inseamna mai multi bani, este o realitate. Nu peste tot dar dupa cum se vede in majoritatea cazurilor asa e.
De ce spun chestiile astea? Pentru ca tot aud chestii de genul "firma aia e buna, e a nu-stiu-cata la vanzari etc." Nu contest astfel de calitati, dar asta ce imi spune mie depre un singur produs? Mai ales daca este vorba de unul entry-level. Marca este mai putin importanta, cel mai bun invatator este experienta si testatul temeinic inainte (in masura bunului simt desigur). O parere serioasa din public iar este excelenta, putand oferi informatii care nu sunt vizibile nici in cazul testelor sau achizitionarii de la un distribuitor autorizat, cum ar fi rezistenta in timp.
Asadar, cand oferiti informatii nu mai spuneti sa ne luam de la firma X pt ca mergem pe mana sigura, nu este un motiv suficient de solid. Nicaieri nu este 100% sigur, deoarece se mai intampla sa mai aibe si firmele bune loturi proaste. Diferenta se vede in momentul in care stiu cum sa trateze clientul (FOARTE important este sa aibe o reprezentanta oficiala in tara), chiar daca e disponibila numai pentru firme, dar este un mare punct in plus cand apar probleme, doarece nu se plimba pe la n-spe distribuitori romanesti inainte (care nu vor altceva decat sa scape de responsabilitate mai repede).
Ce mi-a placut mie la HP si motivul pentru care voi si alege modelul lor de laptop este faptul ca am auzit din mai multe surse, care au avut exact acelasi model, detaliile din spatele unor specificatii si, mai mult, faptul ca dupa (ce-i drept) ceva sapaturi, am dat de specificatii si manuale tehnice chiar la ei pe site. Si cand spun specificatii, apai spun ca imi zice si cate suruburi sunt puse sa fixeze placa de baza!
La alte firme m-am tot uitat, dar nu am vazut un nivel de detaliu atat de mare si chiar am ramas impresionat. Ii vezi clar deficientele in modul asta, dar macar stii la ce sa te astepti. Nu ati observat si voi cum majoritatea firmelor baga niste modele foarte bune (aparent) la nivel de pret entry-level in ultima vreme?
De unde credeti isi scot parleala, ca o zic cat mai direct? Eu sunt convins ca din calitate. De asemenea am observat ca in Romania, in multe cazuri, preturile sunt peste echivalentul euro din alte tari (si nu ma refer la faptul ca nu m-am uitat la preturile lor cu TVA). Depinde ce-i drept de multi factori, dar chiar ma calca pe nervi cateodata ideea ca intr-o tara cu posibilitari materiale mai reduse ca a noastra, produsele sa fie cu 10-20% mai scumpe.
Inca o observatie, si am incheiat romanul: voi nu ati vazut ca pe site-urile straine unde apar diverse discutii despre laptouri, produsele entry-level abia daca sunt luate in seama? Majoritatea nici nu se uita la asa ceva, foarte rar am gasit referiri la laptopurile dupa care ma uitam eu.
Asa ca, lasam prejudecatile la o parte si sa incepem sa privim produsele un un ochi mai "tehnic". Se stie ca unele firme sunt mai serioase decat altele (au mai putine rateuri), dar nu lasati asta sa fie un factor decisiv!
Neuron
3rd February 2006, 21:21
Inca un lucru care conteaza mult la alegerea unui laptop dar in America nu in Romania este . Cand mi-am luat Acerul meu eram sarac si nu imi permiteam ceva scump asa ca ma uitam la pret. Toti mi-au zis ca nu e bine sa il iau ca technical support la Acer e slab. De exemplu la Apple daca iti pica laptopul in garantie iti trimit acasa cutie sa il pui in ea si sa il trimiti la ei la reparat totul pe banii lor. Un coleg de al meu are laptop Dell si a cumparat la el garantie extinsa. Acum cateva saptamani i-a murit monitorul si a venit agentul autorizat Dell in 2 zile cu un monitor nou la el la facultate si i l-a schimbat. Acum nu imi inchipui ca Acer o fi varza la service dar probabil nu se ridica la nivelul de mai sus. Insa toate astea sunt incluse bineinteles in pretul ridicat platit la cumparare.
viobastea
6th February 2006, 12:50
Si mai am o intrebare...
Ce ati alege dintre Acer si Fujitsu, din punct de vedere al calitatii