Laptop
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51

lele

Salut!
Ieri seara am descoperit pentru prima oara acest forum si am aflat numai lucruri interesante aici la voi.
Am nevoie de un mic sfat si sunt convinsa ca il voi primi de la voi...Am la dispozitie 30-33 de milioane maxim pentru un nou laptop. Am observat ca marea majoritate sunt interesati de comportarea si performantele laptopurilor din timpul jocurilor. Eu nu sunt un fan al jocurilorpe calculator. Pe mine ma intereseaza ce configuratie este mai buna din punctul de vedere al unui programator. De exemplu sa ruleze ok un netbeans , un .net si un JDeveloper. Marea majoritate a aplicatiilor mele au la baza platforma Sun si ma intereseaza sa imi mearga ok sistemul, fara sa compilez in 2-3 minute.
As dori sa imi indicati, daca se poate,o configuratie care sa ma multumeasca, luand in vedere criteriul fiabilitate in principal, la pretul pe care l-am indicat eu... Cineva mi-a recomandat http://www.emag.ro/notebook/toshiba_satell...L2XE-011018G3... insa nu stiu exact cum se comporta procesoarele Celeron.
Va multumesc smile.gif .
lucas_con
QUOTE(Carpe Diem @ Dec 7 2005, 23:54) *
Senzorului biometric biggrin.gif, in ceea ce ma priveste, nu cred sa-i gasesc vreo utilitate reala, in afara de chestia de fun, care ma va interesa, real, cel mult 2-3 saptamani.

Pai tocmai asta e...fun. Si fun e bine, nu? ... naughty.gif Nu cred ca o sa iti mearga oricum in Linux pentru ca nu cred ca o sa gasesti soft pentru fingeprint sensor . Pe mine sincer ma ajuta. Am mai multe conturi create cu parole diferite si foarte lungi... si intre care fac switch foarte usor prin scanarea degetului.
Cea mai tare faza la laptopul asta nu cred oricum ca este procesorul sau fingerprint sensorul .... cel mai tare e display-ul. Am mai avut notebookuri pana acum, dar nici unul cu SXGA+ rezolutie. E cu totul o alta experienta. Punct in minus mi se pare Wireless LAN-ul care nu are putere deosebita...cu celalalt notebook ( Toshiba ) am semnal 98 % si cu asta am 70%.
Astept sa iti iei si tu si sa vedem care e parerea ta despre el...

Carpe Diem
QUOTE(lucas_con @ Dec 8 2005, 19:11) *
Pai tocmai asta e...fun. Si fun e bine, nu? ... naughty.gif Nu cred ca o sa iti mearga oricum in Linux pentru ca nu cred ca o sa gasesti soft pentru fingeprint sensor . Pe mine sincer ma ajuta. Am mai multe conturi create cu parole diferite si foarte lungi... si intre care fac switch foarte usor prin scanarea degetului.
Cea mai tare faza la laptopul asta nu cred oricum ca este procesorul sau fingerprint sensorul .... cel mai tare e display-ul. Am mai avut notebookuri pana acum, dar nici unul cu SXGA+ rezolutie. E cu totul o alta experienta. Punct in minus mi se pare Wireless LAN-ul care nu are putere deosebita...cu celalalt notebook ( Toshiba ) am semnal 98 % si cu asta am 70%.
Astept sa iti iei si tu si sa vedem care e parerea ta despre el...

Am inteles punctul de vedere, insa as fi preferat senzorului biometric, inca 512 DDR, sau macar placa video cu memorie proprie, minim 64. La asta ma refeream relativ la "caldura" senzorului. Eu lucrez cu multe aplicatii in paralel, in parte web, gen https://..............., parte soft. De aceea m-ar fi incalzit cel mai mult memoria RAM.

Despre nx6125 py416ea, modelul pe care il vizez eu, am auzit numai lucruri bune si foarte bune, pe segmentul medium&small business.

[obs1] Chiar daca nu are Linux-ul driver pentru finger-print, voi incerca sa il emulez din Windows, este un challenge fun! w00t.gif

Vestea cea buna este ca voi primi laptop-ul mai repede, la inceputul saptamanii viitoare, prin urmare as putea sa dau "fisa de observatie" mai repede, sper......... worthy.gif

[obs2] Am testat un nx6125 cu Win XP home edition si avea un lag ingrijorator de mare. Pe win XP 64 bits lipsesc prea multe drivere..... nono.gif Singura solutie este Linux-ul pentru a putea fi folosit la parametrii lui optimi de proiectare, iar atuurile Linux-ului sunt nenumarate
vimp
QUOTE(lele @ Dec 8 2005, 17:58) *
Salut!
Ieri seara am descoperit pentru prima oara acest forum si am aflat numai lucruri interesante aici la voi.
Am nevoie de un mic sfat si sunt convinsa ca il voi primi de la voi...Am la dispozitie 30-33 de milioane maxim pentru un nou laptop. Am observat ca marea majoritate sunt interesati de comportarea si performantele laptopurilor din timpul jocurilor. Eu nu sunt un fan al jocurilorpe calculator. Pe mine ma intereseaza ce configuratie este mai buna din punctul de vedere al unui programator. De exemplu sa ruleze ok un netbeans , un .net si un JDeveloper. Marea majoritate a aplicatiilor mele au la baza platforma Sun si ma intereseaza sa imi mearga ok sistemul, fara sa compilez in 2-3 minute.
As dori sa imi indicati, daca se poate,o configuratie care sa ma multumeasca, luand in vedere criteriul fiabilitate in principal, la pretul pe care l-am indicat eu... Cineva mi-a recomandat http://www.emag.ro/notebook/toshiba_satell...L2XE-011018G3... insa nu stiu exact cum se comporta procesoarele Celeron.
Va multumesc smile.gif .

Cred ca e OK. Nu lucrez cu JDev, dar din cate stiu eu ar manca destul de multe resurse. L20-183 are avantajul celor 512MB Ram DDR2(din care mai scazi pentru placa video). O varianta ar fi SatellitePro L20-184 asta la care mai pui tu 256MB RAM, tot la ei. Are 2 ani garantie.
O varianta foarte buna mie mi se pare Fujitsu Siemens AMILO Pro V2040 Centrino 1.6GHz aici daca nu tii neaparat la licenta Windows si la o oarecare certitudine a calitatii
Dvorak
QUOTE(Carpe Diem @ Dec 8 2005, 21:07) *
[obs2] Am testat un nx6125 cu Win XP home edition si avea un lag ingrijorator de mare. Pe win XP 64 bits lipsesc prea multe drivere..... nono.gif Singura solutie este Linux-ul pentru a putea fi folosit la parametrii lui optimi de proiectare, iar atuurile Linux-ului sunt nenumarate

Sau XP Professional. Din cate am inteles totusi pe net despre modelul asta nu ar fi probleme mari. Eu vizez modelul PY417EA. La ce model te referi tu aici?
QUOTE(Carpe Diem @ Dec 8 2005, 21:07) *
Despre nx6125 py416ea, modelul pe care il vizez eu, am auzit numai lucruri bune si foarte bune, pe segmentul medium&small business.
c6t9
ramasesem dator cu acer. se pare ca hardul nu a avut nimic, dar nici alte explicatii nu am primit. presupun ca au existat bad-uri logice pe sectorul de boot. ciudat.
Manowar
QUOTE(mynameismada @ Oct 4 2005, 22:25) *
Il iau ca desktop replacement...jocuri,net....am gasit un Fujitsu Siemens M3438G. Dell mi se pare f scump fata de alti producatori si fata de ce configuratii au.

personal, recomand modelul asta tuturor. asta am, de pe el tastez acum. (ceva mentiuni la sfarsit)

descriere, conform dxdiag:

System Manufacturer: FUJITSU SIEMENS
System Model: Amilo M3438 Series
BIOS: BIOS Date: 08/02/05 18:46:50 Ver: 08.00.11
Processor: Intel® Pentium® M processor 1.60GHz
Memory: 2048MB RAM

---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce 6800
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce Go 6800
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_00C8&SUBSYS_107C1734&REV_A2
Display Memory: 256.0 MB
Current Mode: 1440 x 900 (32 bit) (60Hz)

-------------
Sound Devices
-------------
Description: Realtek HD Audio rear output

---------------------
Sound Capture Devices
---------------------
Description: Realtek HD Audio rear input

------------------------
Disk & DVD/CD-ROM Drives
------------------------
Drive: C:
Free Space: 25.2 GB
Total Space: 40.0 GB
File System: NTFS
Model: FUJITSU MHT2080BH SCSI Disk Device

Drive: F:
Free Space: 6.0 GB
Total Space: 20.0 GB
File System: NTFS
Model: FUJITSU MHT2080BH SCSI Disk Device

Drive: D:
Model: _NEC DVD+-RW ND-6500A

OK...sarind peste selectiile din dxdiag, mentiuni

- sistemul vine default cu 512 (in unele cazuri, cu 1gb) ram. eu aveam 512, i-am pus 2gb, de dragul de a da disable swap la windows. se simte diferenta, fara discutie.
- la capitolul 'retelistica' sta excelent, dupa parerea mea. modem, placa retea normala, 802.11g, firewire blabla..
- la capitolul video, din nou, sta excelent. placa video e geforce go 6800 cu 256 de mega (ai ei, nu "shared"). ecranul e de 17" (wide), extraordinar de clar. nu am ce sa-i reprosez din punctul asta de vedere
- porturi usb...cel putin 4, nu m-am uitat in documentatie, da' pe laterala, am 4. super utile pentru job (eu folosesc unul pentru mouse, ca nu pot folosi nenorocirea de touchpad, pur si simplu nu ma pot obisnui...unul pentru zapp evdo din cand in cand...si la o adica, pot fi utile si celelalte 2, poate pentru un proiector, poate pentru un scanner, o imprimanta, cine stie...

Chestii care nu mi-au placut la el:

hard diskul e sata, nu scsi cum spune dxdiag...asta ar fi ok. din pacate, controllerul sata e de-un tip mai ciudat, suficient sa spun ca windows xp nu-l recunoaste, by default....intrucat laptopul nu are unitate floppy, asta poate sa va puna nervii in pioneze. Practic, la inceput, cand am vrut sa reinstalez, mi-am dat seama ca nu pot. XP nu vedea hardul, imi cerea sa introduc disketa cu driverul in "drive a", care drive A nu exista. Am cumparat un floppy extern pe usb, de pomana, pana sa incarce el driverul pentru asa ceva, avea nevoie sa vada un hard disk. Greseli tipice microsoft. Solutia data de fujitsu siemens, la ei pe pagina, nu functioneaza, din pacate. Ce-am facut: am scos floppy...am luat un kit de win xp, am adaugat in el toate driverele necesare, dupa care mi-am facut imagine noua (iso) dupa el...s-a instalat fara probleme, evident. Din pacate, asta nu e la indemana oricui.

sunetul. e ok, nu am ce sa-i reprosez, in afara de volum. Cu volumul la maxim, nu te aud vecinii decat noaptea smile.gif Poate ca nu-i un minus, in definitiv, nu-ti iei laptop sa faci discoteca. Calitatea e foarte buna, dar parca mi-as fi dorit sa pot trezi lumea din somn cu el si ziua. Evident, situatia se schimba daca pui niste boxe sau casti misto. Dar cu cele incorporate...e cum am spus.

OS "suportat oficial". Din lunga lista, ca sa fim realisti (toata lumea se da pe XP azi), doar XP home. XP professional, NU. driverele merg , bineinteles, de la unul la altul...dar nu ai suport daca alegi sa pui XP Professional.

Parti bune:

- Eu mi l-am luat ca desktop replacement...si pot spune, de cand l-am luat, n-am mai atins desktopul.
- video..asa cum am mai spus, incredibil
- upgrade usor. Se pot schimba pe el foarte usor (do it yourself) : memorii, placa video, procesor. Eu unul mi-am schimbat singur ram-ul.
- dvdrw dual layer, +/-
- sta super bine la networking

Una peste alta, daca ai reusit sa-ti instalezi windows pe el (eu mi-am pus si alt sistem pe langa, da' ma rog, windows e baza pentru majoritatea userilor) si daca nu insisti sa-l folosesti pentru petreceri (sunet), e BESTIAL.

jocuri: da, fara nici o problema.
filme: da, posibil sa ai nevoie de casti la filmele trase cu sonor slab
lucru: da, fara nici o problema.
upgrade: da, la aproape orice, usor de facut.
linux/bsd: da, fara probleme majore.

nota: NU cumparati de la glume proaste gen "emag". cautati partener fujitsu siemens , cu service autorizat fujitsu siemens.

mynameismada
Cat te-a costat si cand ai luat? Nu inteleg de ce procesorul e la 1,6 Ghz.....eu peste tot la modelul asta am vazut la 2.0 Ghz
c6t9
se pare ca F-S a dat un comunicat in legatura cu modelul acesta (la asta ai noroc ca nu este full, din ce am mai citit se pare ca exista si mai multe modele fabricate in mai multe tari) si a anuntat ca are un viciu de proiectare. asta se intampla in germania, la noi nu cred ca va spune cineva ceva.

bine macar ca nu l-am cumparat. traiasca nenea ala caruia i s-a stricat incarcatorul.
mynameismada

Eu as vrea sa stiu, daca poate sa imi zica careva...care e diferenta...sau mai bine zis cat de mare e diferenta intre un Centrino cu 2 MB cache si un Turion 64 cu 1 MB cache
vimp
De fujitsu-siemens V2040 ce ziceti. Asa ca si configuratie nu am gasit nimic similar sub acest pret.
Dvorak
QUOTE(vimp @ Dec 12 2005, 09:18) *
De fujitsu-siemens V2040 ce ziceti. Asa ca si configuratie nu am gasit nimic similar sub acest pret.

Asa ceva am vrut initial sa imi cumpar, in momentul in care m-am decis ca vreau laptop. Insa am dat de acel hp nx6125 de care mi-a placut instantaneu. Plus de asta, am tot vazut ca ar fi probleme cu fujitsu-siemens.
Un prieten de al meu are un fujitsu (nu mai tin minte ce model, Amilo'Ceva'D, este cel cu placa video ati radeon 9700 mobility) si l-a dus pana acum (in juma' de an) la garantie odata din cauza temperaturilor ridicate. Adica la un moment dat nu mai puteai tine mana dreapta pe el. Plus de asta, se mai inchidea el de unul singur, probabil ptr protectie in cazul temperaturilor ridicate.
Inca mai astept
QUOTE(Carpe Diem @ Dec 7 2005, 23:54) *
...."o cronica" pertinenta si cuprinzatoare despre HP nx6125.
de la Carpe Diem.
xilvius
QUOTE(lele @ Dec 8 2005, 18:58) *
Salut!

Va multumesc smile.gif .

Salut! si bine ai venit printre noi. din cate am cautat pana acum(sa se fi facut 2 luni) si eu caut ceva asemanator. pana acum am aflat ca trebuie sa iei numai laptopuri toshiba, HP, dell sau ibm. daca doresti suport tehnic mai bine pus la punct - HP, daca vrei garantie marita - toshiba, daca vrei performante foarte bune si fiabilitate - dell, daca vrei constructie excelenta si fiabilitate - ibm(ma rog, lenovo). recomandare nu pot spune, nu sunt in masura, dar toshiba la care te-ai uitat tu este ok. la fel si cel indicat de vimp. merg bine amandoua. celeronul este o idee-doua mai lent decat centrino, dar consuma putin, si daca e de 1,7Ghz este ok. cel mai important este sa ai cel putin 512Mb RAM si display traditional, nu wide. la programare nu te ajuta mult widescreen, doar la multimedia si daca lucrezi cu excel. asta din cate am 'trait' eu pe viu.

astept pareri despre widescreen.

iti pot spune cel mult modelele la care m-am oprit eu: IBM R50e(din ungaria adus, cu 2500lei), DELL B120(din US adus cu 2200lei), HP nx6100(la emag e in jur de 2500lei) - varianta pe celeorn, toshiba l20-184(cam 2800lei, in romania) - dar cu inca 256Mb la ram. eu astept sa vad un test comparativ intr-o revista(care trebuia sa apara de 2 sapt!!!!!!!!) si apoi voi scrie aici un rezumat al testelor, deci daca mai ai rabdare 1-2 saptamani, o sa stii ce spun unii experti germani cu vedere la categoria asta de pret - cel mai performant, fiabil, samd laptop. smile.gif
vimp
La banii pe care-i am m-am convins : Toshiba Satellite Pro L20-184 cu inca 256MB RAM. Pretul total ajunge la sub 3.000RON fiind, fara disutie-daca ma poate cineva contrazice?) cel mai bun pret la aceaste dotari. Final :
- Modelul este PRO si este posibil sa insemne ceva in plus la calitate
- Are DDR2/533
- are wireless
- HDD (chiar daca micut -40GB) la 5400RPM
- baterie OK (nu best)
- are DVD-RW dual layer super-multi...etc
- dotari soft cam peste medie
- S-Video
- si deloc de neglijat, 2ANI GARANTIE (vedeti cat costa o extensie pana la 2 ani-peste : 350RON)
- tastatura mi se pare mai solida decat la altele (dar asta poate fi o parere subiectiva)
- e Toshiba
Modelul vine in 2 variante : placa video ATI X200 sau INtel nu stiu cat, din specificatiile de pe site ar reiesi ca e mai tare cel cu ATI. Urati-mi bafta si o sa revin cu impresii.
Desigur, si eu va urez bafta.
v_florina
Bateria este OK la Toshiba. insa ai grija sa urmezi exact instructiunile din cartea tehncia, ca sa aiba autonomie cat mai mare. adica: consumi bateria cel putin o data pe luna, nu tii bateria in laptop daca alimentezi laptopul de la priza samd. Eu am Toshiba Satellite de un an, rulat la greu, cel putin 2-4 ore in fiecare zi, si ma tine bateria 3 ore.
Succes!
xilvius
nu am avut decat un singur toshiba in mana, era 181. am ramas cu o impresie foarte buna in legatura cu tastatura, ecranul este putin sters, nu foarte luminos, dar daca stai exact in fata lui cred ca e ok, chiar si pentru filme. daca filmul este tras prost si are sunet mic, tot se aude, este ok sunetul. bateria...nu cunosc.

singura parte proasta este touchpadul. este oribil. posibil sa fi prins prietena mea un model nasol, dar este oribil, va spun. acuratete??ce-i aia? este foarte sensibil si sare pe ecran, palpaie, tot ce nu vrei de la un mouse. va recomand un mouse pe usb, asta rezolva problema. in rest, numai de bine. winxp si filmele merg super, si avea doar 256Mb si placa intel, celeron 'slabut', hdd de 40G, wireless, deci nu era un model de varf, dar se misca mai bine decat ai nevoie ca programator. smile.gif

ma intreb oare cum s-o descurca in photoshop sau corel....
vimp
QUOTE(xilvius @ Dec 13 2005, 16:43) *
singura parte proasta este touchpadul. este oribil. posibil sa fi prins prietena mea un model nasol, dar este oribil, va spun. acuratete??ce-i aia? este foarte sensibil si sare pe ecran, palpaie, tot ce nu vrei de la un mouse.

Este posibil sa fie vorba si de setari. Eu ma gandeam la un track-ball, asta ca nu iti trebuie mult spatiu de manevra.
marius
Cumparat ieri de la Best Computers un HP nx6125 din mall Timisoara prima si ultima bucata...l-am luat de pe raft:)
Inca mi-s in teste cu el...vreau sa incerc ceva editare video, dar la modul cel mai simplu sa vad daca duce:)
Momentan ce problema am observat la el e ca nu pot face sa functioneze qestia de amprente:)
Inca mai incerc.....
vimp
Brava, sa-ti fie de folos si de placere.. Ce model si cat ai dat?
marius
cel cu sempron 3300+ 1GB RAM, 80 GB HDD....am dat 3700 RON
vimp
No, sa-l stapanesti sanatos si sa ne spui si noua ceva impresii. Sunt curios, dupa performante, cum sta cu temperatura.
pdanyels
sorry de offtopic: ... dar mai lasati-o in ... cu F-siemens ca nici astea nu-s toate ok! Ca sa fac sa mearga un amarat de dvdrw intr-un pc desktop fj mi-am mincat nervii; a trebuit sa fac update de BIOS si la acel model intr-un an de zile au aparut 9 var. de bios (daca citeai history ... vedeai ceva de genul 'rezolvat blocari aleatori cu procesoare celeron', etc.)

da ma asa e nemtii astia is cu 2 perechi de oua ...

ia mai cautati si la alte desktopuri gen compaq, sau hp deastea noi sa vedeti cite probleme! credeti ca conteaza numai firma?

Conteaza si modelul!

Dar in fine, stiu, stiu, ... Asus cel mai tare, pentium4 cel mai tare, etc.

sa pocneasca cineva din degete va rog sa ne trezim de sub hipnoza

repetati dupa mine: '... Asus cel mai tare, pentium4 cel mai tare...'

once again sorry!

PS: statistic, cele mai mari vinzari la desktop-uri in romania le are parca ibm sau compaq - normal! la cite mii se duc in anumite licitatii unde se da dreptul... (ce e mai grav e ca se duc din banii contribuabilului!).
hades
Chiar ca prea offtopic. Mult prea offtopic.
V_florina@: Nu vorbi la prima baterie, utilizeaza-l tu vreo 3 ani si pe urma sa vii te pronunti.smile.gif

Nu zic ca n-ai dreptate!

De la un Toshibist mai vechi: bateria te tine daca ai grija de ea.
O descarci mai des de luna. Eu cam la 3-4 zile. O incarci cum trebuie, nu-l tii in priza cand e oprit. Prima m-a tinut un an si a pocnit. (Made in Taiwan) a2a(Made in China) ma tine de vreun an jumate in parametri optimi dar am mai multa grija referitor la timpul de stat pe prize.
Pret baterie 200 euro.
smile.gif
xilvius
QUOTE(hades @ Dec 15 2005, 11:03) *
Chiar ca prea offtopic. Mult prea offtopic.
V_florina@: Nu vorbi la prima baterie, utilizeaza-l tu vreo 3 ani si pe urma sa vii te pronunti.smile.gif

Nu zic ca n-ai dreptate!

cam asa deci...imi taie nitel avantul cu laptopuri toshiba, pentru ca nu e prima data cd aud asta,ce-i drept, la un model ceva mai vechi. dar chiar si un an e ok pt o baterie folosita zilnic, nu? sau nu? nush, intreb si eu.

cat despre ce spune pdanyels despre desktopuri... man! aici laptopuri, nu desktopuri. repeta dupa mine
L A P T O P. cat despre continut, poate are dreptate. mie unul nu-mi pasa. vreau laptop si pace tongue.gif (la laptopuri F-S o cam dau in bara, daca nu iei modele lifebook,care sunt cam scumpe,ai mari sanse sa iti faci viata grea singur; mai bine toshiba sau HP, iar dc te tin buzunarele, IBM sau DELL)

ps:azi cumpar revista aceea, marti veti avea un comentariu si detalii(teste/clasamente/etc) cu vedere la laptopurile pt programatori.
xilvius
ceva interesant de citit:
notebookforum
chiar daca este scris despre dell laptops, sunt cateva lucruri generale ce merita retinute, mai ales in sectiunea "3.Check for apparent Hardware Problems (ie: Testing)". explica ce probleme pot aparea si cum le descoperiti smile.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.