Laptop
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51

LunaCrystal

Am si eu o intrebare de incepator, si anume cam in cat timp se incarca bateria la un laptop ? Exista diferente semnificative intre modele ?
Morphy
QUOTE(LunaCrystal @ Oct 28 2006, 18:55) *
Am si eu o intrebare de incepator, si anume cam in cat timp se incarca bateria la un laptop ? Exista diferente semnificative intre modele ?

Nu exista foarte mari diferente intre modele. De incarcat depinde... daca il incarci in timp ce lucrezi la el, sau il incarci cand e inchis. Banuiesc ca depinde doar atunci cand bateria este mai mare (are mai multe celulce) sau mai mica ca putere. naughty.gif

kim22
Salut... Am si eu o problema, evident... :| Mi-am achizitionat chiar azi un dvd writer extern sa-mi eliberez in sfarsit bietul hard... Acum... Poate m-oi pricepe eu mai bine la messenger si winamp decat la Nero si inscriptionat CD-uri in general, dar e normal sa treaca mai mult de o ora si sa vezi "5% Writing to disc"? si nici semn de vreo miscare in writer sau in laptop? huh.gif Sau, la fel de "normal" ar fi ca dupa 1 ora 40, 3 clipuri amarate sa ti se blocheze la 27%? Si sa dai cancel doar din task manager?! sad.gif( Intrebarea mea ar fi: Sunt eu noul tip de blonda universala sau azi chiar mi-am luat o mare teapa? (daca prima varianta de raspuns e aia corecta, mai bine n-o mai spuneti smile.gif) ) Am un notebook Sony... iar eficientul dvd writer in cauza e un Asus slim... cursing.gif *ce inseamna sa ti alegi partenerii doar pe baza ambalajului si nu a eficientei.... rolleyes.gif *
Va rog frumos, ajutor...! sad.gif
Morphy
QUOTE(kim22 @ Oct 29 2006, 02:37) *
Salut... Am si eu o problema, evident... :| Mi-am achizitionat chiar azi un dvd writer extern sa-mi eliberez in sfarsit bietul hard... Acum... Poate m-oi pricepe eu mai bine la messenger si winamp decat la Nero si inscriptionat CD-uri in general, dar e normal sa treaca mai mult de o ora si sa vezi "5% Writing to disc"? si nici semn de vreo miscare in writer sau in laptop? huh.gif Sau, la fel de "normal" ar fi ca dupa 1 ora 40, 3 clipuri amarate sa ti se blocheze la 27%? Si sa dai cancel doar din task manager?! sad.gif( Intrebarea mea ar fi: Sunt eu noul tip de blonda universala sau azi chiar mi-am luat o mare teapa? (daca prima varianta de raspuns e aia corecta, mai bine n-o mai spuneti smile.gif) ) Am un notebook Sony... iar eficientul dvd writer in cauza e un Asus slim... cursing.gif *ce inseamna sa ti alegi partenerii doar pe baza ambalajului si nu a eficientei.... rolleyes.gif *
Va rog frumos, ajutor...! sad.gif

Evident ca nu e in regula. Un DVD-rw oricat de prost ar fi oricum scrie mai repede un DVD.(nu dureaza o ora). Poate ai probleme cu windows-ul sau cu nero (nu pot fi sigur). Daca DVD-rw e nou nu cred ca ar fi de la el. Asus totusi face unitati optice bune(si functionale). Ai incercat macar sa faci si un cd cu el? Sa vezi daca copiezi pe cd-uri merge? huh.gif
kim22
QUOTE(Morphy @ Oct 29 2006, 10:55) *
Evident ca nu e in regula. Un DVD-rw oricat de prost ar fi oricum scrie mai repede un DVD.(nu dureaza o ora). Poate ai probleme cu windows-ul sau cu nero (nu pot fi sigur). Daca DVD-rw e nou nu cred ca ar fi de la el. Asus totusi face unitati optice bune(si functionale). Ai incercat macar sa faci si un cd cu el? Sa vezi daca copiezi pe cd-uri merge? huh.gif

Mda, s-ar putea cu Windowsul sa fie ceva in neregula, desi erori grave nu imi da, practic e ok el si functioneaza ok. Nici nu am prea folosit acest Notebook de un an de cand am Windows reinstalat, deci mi se pare totusi ciudata o eventuala problema de Windows... dar mergand pe ideea asta mi-am luat un writer extern, sa-mi stochez toate datele pe CD/DVD-uri si sa reinstalez tot. Si nah ca nu-mi merge "planu'" sad.gif Cat despre varianta ca Nero sa fie de vina, se poate si asa... /:) Am incercat cu acel Nero si cu Asus in alt laptop, aici s-a blocat la 27% pt 3 clipuri care n-aveau mai mult de 35 MB fiecare. Iar in acest laptop, windowsul chiar nu are treaba.
Da, am incercat cu CD-uri. De fapt, am reusit sa fac doar 2 CDuri in 3 ore si ceva smile.gif Dar a mers doar pe alea 2, cand am mai incercat, se bloca la 5%, cum am spus.
Din ce imi spui tu, se pare ca totusi Windowsul e buba, nu? sad.gif
Multumesc pentru reply wink.gif Mai astept sugestii...
Ah si inca o rugaminte. Exista vreun program de tip Nero dar ceva mai simplu si care consuma mai putine resurse? Ca poate si de la asta e... Nero de care spun eu a venit odata cu Writerul, deci nu e luat de pe net sau ceva. Vreo sugestie? sad.gif
coco22
S-ar putea sa ai probleme cu usb in care e bagat dvdrw.Ai incercat si in alt usb?Ai incercat dvdrw si in alt calculator sa vezi daca merge la fel?Dupa ce vei face astea vei mai face lumina asupra problemei.Bafta!
kim22
Am incercat si in alt usb, si in alt laptop. Azi am luat un alt program de burn, sa verific daca de la Nero era problema. Am instalat programul in cauza, f bun de altfel, incepea sa scrie si dupa "Session1" imi dadea erroare din writer si ejecta CDul. Deci nici macar CDuri nu mai pot scrie. Eu tind sa cred ca minunatul ASUS e problema mad.gif , nicidecum Windows sau Nero. Altfel de ce ar avea aceleasi manifestari in 2 laptopuri ?

coco22
Daca problema ti-a aparut in doua laptopuri diferite, cel mai probabil, de vina e dvdrw!Bafta!
ZGURA
QUOTE(mynameismada @ Oct 29 2005, 16:51) *
Da, dar in romania nu prea gasesti asa ceva. Am gasit ceva pe cel.ro dar cu infinit mai putine posibilitati ca acolo. In alta ordine de idei...mai intreb o data.....e placa video e mai buna? Un Ati Mobility Radeon X700 cu 256 MB sau un GeForce Go 6800 cu 256 MB?

SALUT EU AM PE LAPTOP(SONY VAIO VGN - BX297XP) x700 cu 256 este super placa ! SI LAPTOPUL MERGE BELEA !! PACAT CA ESTE CAM GREU 5 Kg (m-a rupt)
adinusmail

QUOTE(c6t9 @ Dec 5 2005, 14:24) *
ce tara puke.gif

cauti cu bani, strangi un an intreg, si sa ajungi sa nu ai ce cumpara, ca la noi nu se aduc decat porcarii. si scumpe (3000$), cand cu 2500$ iti cumperi un alienware fantastic. (oricum peste ala de 3k de la noi).

sa nu gasesc un dell 9300, si de xps nici nu au auzit, care la ei costa cat e 9300 la noi.
nu-mi vine sa cred.

nici macar pt entry-level nu au nimic bun.

exact asta patesc si eu in momentul de fata.
mi-am facut o configuratie super pe situ lu Dell (cu un dual core E6400,placa video 7900 GS etc...)si era la vreo 1000$ - dar daca il iei de acolo si vrei sa-l aduci in tara platesti vama de te spargi-ca nu-i din UE ...si in mometul de fata simt o frustrare maxima ca nu vreau sa-mi iau iar pe componente de aici sau modele de 2,3 ani de zile la preturi enorme.
Morphy
QUOTE(adinusmail @ Nov 1 2006, 21:49) *
exact asta patesc si eu in momentul de fata.
mi-am facut o configuratie super pe situ lu Dell (cu un dual core E6400,placa video 7900 GS etc...)si era la vreo 1000$ - dar daca il iei de acolo si vrei sa-l aduci in tara platesti vama de te spargi-ca nu-i din UE ...si in mometul de fata simt o frustrare maxima ca nu vreau sa-mi iau iar pe componente de aici sau modele de 2,3 ani de zile la preturi enorme.

Salut. Nu stiu exact discutia, insa nu inteleg de ce tineti neaparat sa fie nu stiu ce branduri. Eu am avut doua sisteme facute pe componente de mine aici in tara noastra mult iubita si nu am avut nici macar o problema cu ele. Normal ca daca ar fi sa imi iau ceva de afara as lua pentru ca sunt altfel facute pentru occident. Insa la calculatoare toate sunt made in Taiwan. Cel putin pe mine nu ma incalzeste cu nimic ca scrie DELL, IBM sau mai stiu eu ce pe el....
coolspeak.gif
zipperboy
Laptopul meu preferat din ultima vreme este Fujitsu Siemens Amilo Pro cu 1.7 GHz si cu 1 GB ram si cu un hard de 120 gigs.

E o configuratie optima, cu toate ca nu-i cel mai ieftin laptop de pe piata. (la emag costa cam 3200 ron, si dupa cum am observat la ecost se gaseste la cel mai bun pret.

Ce parere aveti? merita?
mynameismada
arata bine pt banii aia...si are ceva autonomie!
aoprea
Laptop-urile intra in categoria produselor ce se vor ieftini de la 1 ianuarie 2007 ? Adica merita sa astept pana atunci ?
coco22
Asteapta si nadajduieste! naughty.gif
RoAp
QUOTE(BorisFlokow @ Sep 19 2006, 08:31) *
Si la al lui tata...

Salutam.
Stiu ca ai NX6325 dar ai lucrat destul si pe NX6125. Uite ce chestie am patit cu al doilea. Cu primul nu in aceleasi conditii.
Setari pe max battery si luminozitatea la maxim si pe acumulator. Bag incarcatorul si daca dau sa modific luminozitatea se blocheaza instantaneu. Restart doar din butonul de power. Asta doar pe max battery. Pe alt mod de lucru cand bag incarcatorul sare imediat la maxim luminozitatea si o pot modifca ulterior fara probleme. Si este regula. Daca schimb modul de lucru din max battery in oricare altul dupa ce am bagat incarcatorul nu se blocheaza la modificari ale luminozitatii.

Am rugamintea daca ai timp sa faci cu 6125 acelasi lucru pe care l-am descris. Tare-s curios daca face si al lui taica-tau asa. Pe 6325 nu-mi face in aceleasi conditii. Am mai scris. Radu
In general n-am pe masini soft dubios. Suspectez un bug de producator. Multumesc.
BorisFlokow
Am procedat astfel:

-am setat pe maximum batery
-am scos incarcatorul
-l-am bagat la loc dupa care la jumatate de secunda am micsorat luminozitatea de la maxim

Nu s-a blocat (ma refer la NX6325 al meu), cred ca la tine problema este pe partea de software ... ca altceva nu ar avea ce sa aiba.
RoAp
QUOTE(BorisFlokow @ Nov 21 2006, 08:31) *
Am procedat astfel:

-am setat pe maximum batery
-am scos incarcatorul
-l-am bagat la loc dupa care la jumatate de secunda am micsorat luminozitatea de la maxim

Nu s-a blocat (ma refer la NX6325 al meu), cred ca la tine problema este pe partea de software ... ca altceva nu ar avea ce sa aiba.

La 6325 nu-mi face nici mie. Doar la 6125. Da nu-i graba. Cand ai tu timp. Salut
RoAp
Am reinstalat de pe disc si vad ca nu mai face. La 6125. Totusi incearca si tu. Salutam.

Later. Iar face. Ma capiaza. Nu-mi permit un format acum dar cred ca la asta ajung. Mai sap.
schio
Buna

Incerc de cateva zile sa ma hotarasc in ceea ce priveste achizitionarea unui laptop si as dori sa aflu si opinia voastra pt a imi fi mai usor sa aleg.
Vreau sa precizez din start ca investitia pe care o sa o fac este redusa(max 30 mil) deoarece vreau sa il cumpar doar pentru ca urmeaza o perioada in care voi face deplasari prin tara si nu pot lua desktopul cu mine.
Am ales cateva modele de pe EMag si vreau sa va dati un pic cu parerea.
In principal ma intereseaza:
1.conectarea Infrarosu deoarece tre sa leg la el anumite dispozitiva infrared
2.existenta slotului 1 x PC Card slot (type II) deoarece o sa ma conectez la net cu cardul 3G sau 3G Broadband de la Vodafone
3.diferenta dintre un cache de 1024 si unul de 2048, pt ca am observat chiar ca noile Turioane pe 64bits au doar 512 cache sau maxim 2x512 si as vrea sa stiu ce e mai imp o frecventa mai mare (sau chiar departajarea 32bits / 64bits) sau o memorie cache superioara

Iata modelele alese de mine:

1. Acer Travel Mate TM2492NWLMi
2. Acer Aspire AS5101ANWLMi - din cate vad eu cu memorie care se mai poate upgrada
3. Acer Travel Mate TM2428AWXMi Centrino - cache 2Mb
4. Acer Aspire AS5610AWLMI_VGA Centrino T1350 - cu placa video NVIDIA GeForceGo 7600

1. Fujitsu Siemens Amilo Pro V3505 - 2 mb cache
2. Fujitsu Siemens Amilo A1650G
3. Fujitsu Siemens Amilo Pro V2085
4. Fujitsu Siemens Amilo M1451G - placa ati Mobility Radeon X300

Precizez din nou ca utilitatea este Muzica, Jocuri (care necesita putin din pct d vdr al configuratiei), Filme si Net.

Multumesc anticipat

Iata inca cateva modele pana in 30 mil care mi-au captatatentia

Asus A6KT-Q086 - cu placaAti Radeon X1600

Toshiba Satellite A110-293
octavian_razvan
QUOTE(mynameismada @ Oct 3 2005, 14:24) *
As vrea sa stiu ce parere aveti despre laptop-uri...care sunt cele mai bune(raport calitate/pret), daca v-ati cumparat in ultima vreme laptop, de care, la ce pret...orice pe subiectul asta. Si tot la acest capitol, ce parere aveti despre Fujitsu Siemens?

Eu am un DELL Latitude si contrar celor ce au postat mai devreme sunt foarte multumit de el.
Am ales acest laptop pt ca este cat o coala A4 si autonomia este de vreo 2,5 ore. Am avt inainte un IBM.
Foarte bun dar designul lasa de dorit, parca era din prima generatie de calculatoare tongue.gif asta chiar daca era un model nou
a_d_a
Vreau sa imi cumpar un laptop, dupa ce am citit parerile de pe forum si am comparat mai multe oferte am ales 2 modele. As dori parerea voastra despre ele:

1.Toshiba Satellite L100-120
http://www.pcgarage.ro/notebook/toshiba/sa...h-t2300-166ghz/

2.Lenovo 3000 N100
http://www.cel.ro/notebook-lenovo-3000-n10...2300e-1.66ghz-l

Ambele costa in jur de 31 de milioane, suma maxima de care dispun. Ce parere aveti despre magazinul Eta2u Computers?
SLICK25
Salut
Am o "problema" cu un F. Siemens Amilo PA 1510 Sempron 3200+ : are un buton de redus frecventa la procesor (de la 1600 mhz la 800 mhz). Daca il las la 1600mhz imi apar multe dungi colorate pe ecran si sunt nevoit sa resetez laptop-ul. Daca ascult muzica, editez ceva in word sau vad un film dupa cateva minute imi face ecranul "figuri". Ciudat este ca la jocuri (ex. NFS6) dau pe frecventa CPU 1600mhz si nu am nici o problema.
Nu reusesc sa inteleg de ce face acest lucru (trebuie sa stau cu cpu pe frecventa redusa si doar in jocurile care cer resurse mai mari sa trec pe frecventa maxima?). E normal asa??
peacefingers.gif
ripper
QUOTE(SLICK25 @ Dec 9 2006, 04:30) *
Salut
Am o "problema" cu un F. Siemens Amilo PA 1510 Sempron 3200+ : are un buton de redus frecventa la procesor (de la 1600 mhz la 800 mhz). Daca il las la 1600mhz imi apar multe dungi colorate pe ecran si sunt nevoit sa resetez laptop-ul. Daca ascult muzica, editez ceva in word sau vad un film dupa cateva minute imi face ecranul "figuri". Ciudat este ca la jocuri (ex. NFS6) dau pe frecventa CPU 1600mhz si nu am nici o problema.
Nu reusesc sa inteleg de ce face acest lucru (trebuie sa stau cu cpu pe frecventa redusa si doar in jocurile care cer resurse mai mari sa trec pe frecventa maxima?). E normal asa??
peacefingers.gif

Incearca sa reinstalezi sistemul, fara sa instalezi drivere nimic, vezi daca la fel face!
Daca problema persista, te sfatuiesc sa mergi cu el la un service!
SLICK25
QUOTE(ripper @ Dec 9 2006, 13:57) *
Incearca sa reinstalezi sistemul, fara sa instalezi drivere nimic, vezi daca la fel face!
Daca problema persista, te sfatuiesc sa mergi cu el la un service!

Sa fie de la driver-ul placii video? L-as dezinstala si instala din nou (decat sa instalez tot windows-ul + toate driverele)
Dar de ce nu-mi face la fel si cand joc NFS, FIFA, Mafia ......? (la jocuri dau procesorul pe frecventa 1600Mhz si imi merge brici)
Please o alta solutie??? worthy.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.