Laptop
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51

crz

QUOTE(mynameismada @ Jun 17 2006, 14:57) *
@chris_t Da, sunt de acord cu tine, dar asta e acum. Presupun ca ti-ai luat laptopul sa il ai minim 2 ani, nu? Si peste un an o sa joci tot CMR2005 pt ca nu o sa mearga nimic nou. Eu pe al meu l-am cumparat sa il folosesc cam 3 ani si desi am X700 cred ca peste 1,5-2 ani nu o sa pot sa joc nimic nou din ce o sa apara atunci.

O cam dai cotita dupa tufis cu fraza asta tongue.gif.

Pai arata-mi tu un desktop mid-range (desktop, nu laptop) care peste 2 ani va rula la rezolutie medie si detalii medii un joc de peste 2 ani. Sau, mai usor, gandeste-te la cele mai noi jocuri de anul asta si la sistemele de acum 2 ani de 30 mil.

Din punctul meu de vedere, in momentul de fata merita sa dai peste 30 mil numai daca tii neaparat sa ai un laptop care sa tinda catre perfectiune dintr-un anumit punct de vedere: portabilitate, calitatea ecranului, durata de viata a bateriei, design, etc.. In rest...exista deja variante foarte ieftine care rivalizeaza ca pret cu un desktop nou si care nu au performante mult sub un desktop nou (evident, echivalent ca pret).

peacefingers.gif
mynameismada
@crz Da, stiu ce zici si de aceea mi-am luat laptop si nu desktop(pentru ca deja diferenta intre performante este relativ mica). Peste 1,5-2 ani la acelasi desktop eu pot sa schimb placa video cu una mai performanta, la laptop nu pot sa fac inca asta. Eu sunt clar pro laptop, dar cred ca ar fi un mare pas inainte sa pot sa fac upgrade si la altceva decat la memorie si hard. Poate asta ar trebui sa fie urmatorul pas in dezvoltarea laptopurilor.

ironm
io nu prea sunt de aceeasi parere. un laptop n-o sa fie niciodata mai bun ca un desktop, dpdv al performantelor, in aceeasi gama de preturi.
http://www.emag.ro/sisteme_desktop/sistem-...pRPC-Plasma-Pro uitati-va un pic la asta(asta fu primu care mi- asarit in ochi,da se gasesc si alte sisteme mai rasarite la banii astia) mai puneti 8mil pt un lcd de 17 si io cred ca la 32mil nu o sa gasiti laptop sa echivaleze cu desktopu asta.
crz
QUOTE(ironm @ Jun 18 2006, 11:34) *
io nu prea sunt de aceeasi parere. un laptop n-o sa fie niciodata mai bun ca un desktop, dpdv al performantelor, in aceeasi gama de preturi.http://www.emag.ro/sisteme_desktop/sistem-...pRPC-Plasma-Pro uitati-va un pic la asta(asta fu primu care mi- asarit in ochi,da se gasesc si alte sisteme mai rasarite la banii astia) mai puneti 8mil pt un lcd de 17 si io cred ca la 32mil nu o sa gasiti laptop sa echivaleze cu desktopu asta.

Cred ca @mynameismada nu a vrut sa spuna chiar asta. Ideea este ca diferenta de performanta, la acelasi pret, intre un laptop si un desktop a devenit suficient de mica pentru a fi compensata de avantajele pe care le are un laptop (prin natura sa) fata de un desktop.

peacefingers.gif
ironm
da de modelul asta ce parere aveti? ce stiti despre Dell? buni sau nu prea???

http://www.ultrapro.ro/magazin/AfiseazaPro...983&cat_id=2090
eddymutu7
va rog frumos sa ma ajutati si poe mine cu o mica intrebare,nu stiu daca e locul potrivit dar titlu asta mi-a sugerta:am nevoie urgent de un laptop de pana in 15.ooo.ooo lei si ar fi mai bine sa il iau second-hand si in rate:P ,altfel am acum doar 10.ooo.ooo cash .un link ,un nr de telefon..orice e binevenit.
mynameismada
Pacat ca nu poti sa mai strangi inca 3 mil. uite aici cel mai ieftin laptop nou pe care il poti lua. E doar 18 mil.

eddymutu7
multumesc dar asi vrea second,nu sunt adeptul lucrurilor noi.
bogda1313
QUOTE(eddymutu7 @ Jun 21 2006, 01:13) *
multumesc dar asi vrea second,nu sunt adeptul lucrurilor noi.

Ma minunez... Daca tu preferi sa dai 15 mil pe un second hand in loc sa dai 18 pe unul nou cu garantie si toate cele... E adevarat ca Dell-ul de 18 nu e cine stie ce scula, dar nici la 15 mil n-o sa gasesti un laptop la mana a doua care sa te multumeasca.
eddymutu7

sigur,dar ma preseaza timpu si am hotarat pana la urma sa iau unu nou,de fapt am fost mai mult obligat,si tot nu stiu inca ce sa aleg in jur de 20 mil
hades
QUOTE(mynameismada @ Jun 21 2006, 00:14) *
Pacat ca nu poti sa mai strangi inca 3 mil. uite aici cel mai ieftin laptop nou pe care il poti lua. E doar 18 mil.

In SUA era 400$, la nou e doar 600$. Dar, e cel mai ieftin.
smile.gif

QUOTE(ironm @ Jun 20 2006, 14:24) *
da de modelul asta ce parere aveti? ce stiti despre Dell? buni sau nu prea???

http://www.ultrapro.ro/magazin/AfiseazaPro...amp;cat_id=2090

Pana acum m-am lovit de 2 dell-uri. Unul s-a stricat in prima ora de functionare si mi-a fost schimbat instant cu unul nou, care merge fara probleme.

Al2lea tocmai mi-a venit, e un Inspiron 9400. Merge foarte bine, nu se incalzeste exagerat, placa video de 256 e foarte buna. (3400 puncte in 3D Mark 2005).

Incearca sa vezi ce preturi sunt si la system-plus.ro , ei fiind dealer autorizat hp. S-ar putea sa ai un pret mai bun.
ironm
QUOTE(hades @ Jun 22 2006, 13:13) *
Incearca sa vezi ce preturi sunt si la system-plus.ro , ei fiind dealer autorizat hp. S-ar putea sa ai un pret mai bun.

m-am uitat da nu-l au...
cromozomTheRealOne
Buna ! Sper ca asta e topicul in care ar trebui sa-mi postez mesajul smile.gif .. Am o mica problema .. acu 2 luni m-am hotarat sa-mi iau si laptop .. si inca nu m-am hotarat ce model sa-mi iau .... sunt prea multe optiuni, si in plus pt fiecare model pe care il gasesc si spun ca mi-l iau gasesc dupa aia pe forumuri ca are nush ce problema .. ca se incinge prea tare .. ca e mai bun daca ar avea nush ce .. blah blah ..

Deci eu vreau acum parerile unora care au deja laptop, care au avut sau care stiu bine despre ce vorbesc .
Bugetul meu este de 40 de mil MAX .. preferabil sa fie sub limita asta .. NU ma intereseaza portabilitatea sau cat ma tine bateria , dar nici nu vreau sa fie mare si urat .... Deci vreau un "desktop replacement". Ma intereseaza performatele ! .... Il vreau pt programare, design, web-design, etc .. nu vreau sa joc jocuri sau sa fac editare 3dSMax sau CAD ... o sa folosesc chestii de genu Photoshop, Flash Fireworks, Visual C etc ..

Dupa multe cautari, momentan m-am oprit la modelul AMILO PRO V2065 de la Fujitsu-Siemens.
SPECIFICATII TEHNICE AMILO PRO V2065

Q: Este mai bine un AMD Turion 64 decat un centrino ? sunt stabile ? sunt mai rapide ?

Accept si alte variante daca sunt argumentate ...
Va Multumesc Mult ! biggrin.gif
Morphy
QUOTE(crz @ May 31 2006, 04:28) *
Celeron, Sempron, e tot una pentru aplicatii 'usoare', de felul carora voi folosi eu...

Bani de Centrino SIGUR nu o sa am.

Din punctul meu de vedere acele teste sunt inutile. But then again, maybe it's just me...
Oricum, de la a face un test de curiozitate pana la "laptopul meu ii da clasa laptopului tau pentru ca scoate cu 700 de puncte mai mult in 3DMark" e distanta lunga. Apropo, vezi ca tu ai facut testul in 3DMark 2001SE PRO iar el in 3DMark2001SE. Diferenta este de 4 teste PRO in care probabil sistemul tau mai castiga vreo cateva puncte. Pana la urma diferenta este fix nula...Diferenta de pret se justifica prin procesor (turion in loc de celeron), RAM (1024 in loc de 256), wi-fi, si card-reader. In plus, nu stiu daca dvd-writerul pe care l-ai primit tu e chiar standard...
@bgp_ro
Si eu as merge pe 184, mai ales pentru wireless si garantia pe 2 ani (valoare de revanzare mai mare).
peacefingers.gif

De la cateva puncte la 700 de puncte e diferenta....si aici nu aruncam cu pietre in nimeni...pur si simplu vazand testul respectiv am zis sa fac si eu un mic test. Vorbim totusi de aceeasi placa video la urma urmei. Plus ca are mai multa memorie fata de mine. Eu recunosc ca m-am indragostit de Toshiba, mai ales tehnologia TruBrite, deci sunt fan declarat Toshiba. Crede-ma ca desi sunt si fan AMD, la laptopuri tot Intel le are mai bine. Wireless sa stii ca am printru-un stick de la asus iar card reader, nu am nevoie. smile.gif
ironm
QUOTE(cromozomTheRealOne @ Jun 23 2006, 12:07) *
Dupa multe cautari, momentan m-am oprit la modelul AMILO PRO V2065 de la Fujitsu-Siemens.
SPECIFICATII TEHNICE AMILO PRO V2065

Q: Este mai bine un AMD Turion 64 decat un centrino ? sunt stabile ? sunt mai rapide ?

Intre turion si centrino turionu e mai rapid, plus ca e pe 64 de biti. Probleme la amduri e ca consuma cam mult...de incins nu prea se mai pune problema asa d mult ca al inceput(io m-am jucat 1h si ceva p un acer cu sempron la 3000+ si il tineam p picoare si sa stii ca nu s-a incins sesizabil....deci,daca si acer le aeriseste...nu cred ca ai avea o problema cu o firma mai buna).
Pt ce vrei tu Fujitsu ala e super ok.
ar mai fi asta daca vrei ceva mai mic http://www.cel.ro/notebook-fujitsu-siemens...-735a-1024ddr-l
sau ce ai ales tu,dar de la cel cu mai multa memorie si e si mai ieftin
http://www.cel.ro/notebook-fujitsu-siemens...o-1.86--linux-l

acum depinde ce parere ai de FSC. personal io mi-am cam luat gandu de la ei. Aud peste tot ca au probleme cu fiabilitatea si cateva prbl specifice unor modele.
Cel mai tare si fara probleme ar fi hp, TOSHIBA cu siguranta(asta ar fi prima mea optiune si au si niste promotii si la emag si la cell de-ti mai da 512ddr cadou la m70-192/193) sau un DELL.
bogda1313
QUOTE(cromozomTheRealOne @ Jun 23 2006, 12:07) *

M-am jucat cu un HP nx6125 cu Turion. Se incalzeste cam rau. Si asta pe toata suprafata lui. In schimb toate cele cu Centrino butonate, fie ca au fost HP, Dell sau Toshiba, mi s-au parut in regula.
Cu 41 mil poti sa-ti iei un Dell 6400 cu Centrino Duo la 1,66 care cred ca o sa te multumeasca. Plus ca vine cu XP Pro si geanta bonus.
RoAp
QUOTE(bogda1313 @ Jun 24 2006, 08:07) *
M-am jucat cu un HP nx6125 cu Turion. Se incalzeste cam rau. Si asta pe toata suprafata lui.

Eu aici trebuie sa va contrazic ! HP 6125 Turion 64 ML34 1,8GHz . Modelul acesta a fost foarte comentat pe acest topic , cam prin februarie si dimpotriva este apreciat ca fiind "rece". Se incalzeste putin in stanga tastaturii in dreptul gurii de ventilatie . In restul tastaturii si pe tochpad nu .Se mai incalzeste pe spate in dreptul locasului modulelor de memorie insa in limite rezonabile.
Dar nu este neaparat edificator faptul ca-i turion , legat de caldura. Acer WLMI 5024 cu Turion ML34 se incalzeste rau pe taste si pe touchpad .
Eu am HP Py417ea cu Turion 64 si HP Py517ea Centrino . Amandoua sunt mai reci ca Acer-ul de mai sus si ca Dell D610 Centrino 760 .
Sa nu aiba vreo problema HP-ul pe care l-ati testat .Va salut.
cromozomTheRealOne
ms mult pt ajutor ... dar mai am o intrebare : Este mare diferenta intre un laptop cu placa video cu memorie shared si una cu memorie dedicated ? In cautarea mea am incercat sa selectez numai modelele care au memorie dedicated ... cat de putin ... de ex modelul la care ma gandesc acu (fsc amilo pro v2065) are 64 dedicated si poate fi marita pana la 128 ... stiu ca la primul meu calc (desktop) aveam o placa video care nu avea memorie dedicated si era destul de nasol .... nu stiu cum e cu laptopurile .. asta e primul .... si vroiam sa stiu ... imi scad perfomantele daca aleg un model cu video memory shared pana la 128Mb pe un laptop cu 1 Gb RAM ? .... de retinut ca nu ma intereseaza sa joc jocuri ...

Mersi ! biggrin.gif
ironm
QUOTE(cromozomTheRealOne @ Jun 24 2006, 16:03) *
ms mult pt ajutor ... dar mai am o intrebare : Este mare diferenta intre un laptop cu placa video cu memorie shared si una cu memorie dedicated ? In cautarea mea am incercat sa selectez numai modelele care au memorie dedicated ... cat de putin ... de ex modelul la care ma gandesc acu (fsc amilo pro v2065) are 64 dedicated si poate fi marita pana la 128 ... stiu ca la primul meu calc (desktop) aveam o placa video care nu avea memorie dedicated si era destul de nasol .... nu stiu cum e cu laptopurile .. asta e primul .... si vroiam sa stiu ... imi scad perfomantele daca aleg un model cu video memory shared pana la 128Mb pe un laptop cu 1 Gb RAM ? .... de retinut ca nu ma intereseaza sa joc jocuri ...

Mersi ! biggrin.gif

Din cate stiu io, maximul de memorie share il obtii automat cand ai maxim de ram pus p sistem. Adik, acei 128 o sa ii ai doar cand o sa ai 2gb p sistem(daca asta e maximu). E cam ciudata treaba asta si destul d nasol sa nu poti sa setezi tu cat vrei sa dai placii video...
Prietena mea are un celeron hp nx6110 cu placa video integrata si mem de 512ddr si placa video are doar 9mb alocati!!!!Cu toate astea merge nfsmw pe el binisor....dar cand am incercat sa instalex Heroes 5...pauza...si at am obs cata memorie video are si ca nu o pot seta manual...Cam toate placile video au si o parte share...pana si X1600 are 256 fixi si pana la 512 share in fct de memoria sistemului.
mynameismada
@cromozomTheRealOne Da, e diferenta foarte mare...la jocuri cel putin. Ca sa iti faci o idee, in 3dmark05 un laptop cu placa video onboard cu Intel Graphics Media Accelerator 900 128MB scoate cam 600-700 de puncte. Acelasi laptop dar cu un X700 scoate cam...2200 aprox.
chris_t
QUOTE(cromozomTheRealOne @ Jun 24 2006, 16:03) *
imi scad perfomantele daca aleg un model cu video memory shared pana la 128Mb pe un laptop cu 1 Gb RAM ? .... de retinut ca nu ma intereseaza sa joc jocuri ...

Mersi ! biggrin.gif

Omul zice clar ca nu il intereseaza jocurile, si voi o dati cu nfsmw.

Nu cred ca simti diferenta semnificativa de performanta cu memorie shared. Incearca sa cauti ceva cu Ati X200, se pare ca e mult mai buna decat Intel 900/915. Setezi din bios 64 share pt video si eu zic ca n-ai treaba.

Bafta!
ironm
Ce ziceti de asta?? http://www.emag.ro/notebook/notebook-dell-...nsp6400T23001GB
m-ar tenta modelul si la ultrapro e la 47mil cu xp pro pe el. asta are free dos.
o intrebare cu mai multe subpuncte:P
-are cineva modelul asta si daca da, vi se dau si cduri cu drivere pt orice sistem de operare sau totu e p partitia de recovery???
-are cineva freedos? cu ce se mananca?se poate sterge rpd si baga win p el?cam cum e?poa sa dea cineva mai multe detalii despre acest freedos?
-asta cu freedos mai are partitia aia de recovery,cu driveri si sistem p ea?
-ce dezavantaje are acest freedos?
mersi
TC61
din 18 martie am si eu laptpopul HP NX6125 ML34Turion si sunt tare multumit, din martie pana acu a fost oprit 1 sapt cand am fost plecat din tara, in rest 24H-24H merge non stop..... nu sa blocat niciodata si isi face treaba excelent la www.lvb.ro...... job la care daca laptopul se blocheaza dai de necaz sad.gif. HP Turion merita cumparat wink.gif
P.S. am fost servit super ok de firma si angajatii emag smile.gif

iata si actorul principal

bafta la cumparare !!! FELICITARI forumului si membrilor Softpedia pt acumularea mare de informatii. peacefingers.gif
mynameismada
Naspa pt DELL
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.