Salutare tuturor! E prima data cand postez pe acest forum si sper ca ma veti putea ajuta sa fac o alegere corecta.Vreau sa cumpar un laptop si dispun de circa 2500-2700 RON. Vreau sa-l folosesc pentru programare(.NET,Java),baze de date(Oracle,PHP),soft matematic(MathCad,Mathematica),Linux,aplicatii office,surfing,filme,un pic de grafica(Photoshop),jocuri mai putin pretentioase.Autonomia bateriei mai intereseaza relativ(undeva la 2 ore).Am inteles din posturile anterioare(corectati-ma daca gresesc) ca nu se merita un AMD Sempron(se incalzeste prea tare).Ma intereseaza sa am minim 512 Ram,DVD Multi si procesor Celeron la minm 1,6 ghz si sa fie cat mai micutz. Am luat in considerare urmatoarele modele:
1.
Acer TravelMate 2424NWXMi CeleronM 380+ inca 512 Mb RamImi place pentru ca este micutz,usor,design placut si placa video cu 128 shared.Are doar 40 de Gb dar sper sa ma descurc.Stiti ceva despre el?A folosit cineva modelul asta?Stiti ceva despre chipsetul grafic?
2.
Toshiba Satellite A100-529Numai lucruri bune am auzit de firma.Are 60 gb,un chispet video bunicel max 128 shared ati.Mi-e frica sa nu-mi placa formatul de 15,4.Din cauza asta imi pare cam mare.si nu are wireles,un dezavantaj zic eu.Am auzit de prieteni care au X200 de la Ati ca nu au reusit sa puna linuxul pe la laptop(au incercat mai multe variante).Are cineva modelul si a reusit sa puna linuxul?
Stiti cumva daca se poate schimba hard-ul cu care vine sistemul,la firma de la care il cumpar?Adica pot sa cer sa-mi puna la primul model un hard de 60 si sa platesc diferentza?Memoria este protejata de garantie sau pot sa o upgradez singur?
In speranta ca intrebarile mele nu au fost prea multe va multumesc anticipat si astept parerile voastre despre cele 2 laptopuri si eventual alte sugestii.