sonykel
Sep 29 2005, 20:47
Maine vreau sa semnze contractul si nu stiu sa zemnez sa nu semnez!
Marmota
Sep 29 2005, 21:12
1) Vezi ca si BRD are un sistem de economisire+creditare !
2) Daca vrei sa-ti construiesti o casa nu e o solutie dpmdv !
StormRider
Sep 29 2005, 22:25
problema se pune la modul daca iti convine tie cat dai in plus bancii fata de cat dai tu pe casa. Daca acel cost ti se pare acceptabil foarte bine. Mie nu mi se pare acceptabil deci o consider TZEAPA. Auzi dar o intrebare de baraj...tu nu ti-ai facut calculele pana acum?...mie nu mi se pare acceptabil nici comisionul agentiei...dar asta e o alta poveste, precum si modalitatile de a evita acel comision.
Courage
Sep 29 2005, 22:37
1. Eu cred ca Raiffeisen este o banca destul de stabila si de incredere.
2. Ti-as recomanda sa mai astepti putin pt ca dobanzile sunt in cadere libera 
3. De curiozitate, la ce dobanda ai obtinut imprumutul ? Ai grija la comisioane pt ca maresc cu 1-2% dobanda efectiva.
sonykel
Sep 30 2005, 05:35
Pe mine ma incanta faptul cu 30% prima de la stat iar dupa 5 ani strang cam 100 de milionae si atunci ma hotarasc fac credit sau nu!pe mine ma intereseaza economisirea!
@sonykel
30% dar:
CODE
Art. 27 - (1) Prima este de 30% din suma economisită în anul respectiv de către client.
(2) Prima nu poate depăși cuantumul unui salariu lunar mediu brut pe economie, comunicat de autoritatea
națională de statistică la finele anului.
(3) În cazul în care clientul încheie mai multe contracte de economisire-creditare cu casa de economii pentru
domeniul locativ și primele stabilite depășesc prima maximă admisă pentru anul de economisire, suma primelor
trebuie limitată la nivelul prevăzut la alin. (2).
Adica la 100 de milioane statul nu-ti da 30, ci doar 5-7, cat e salariul mediu !!
Sursa: aici.
Adauga si o chestie de genul asta, adica o mica glumita in stil dambovitean in care guvernul schimba regulile jocului din mers.
Raifeissen este o banca aflata in top 5 in Romania, nu isi poate permite o teapa. Sistemul acesta exista de ceva vreme in alte tari, eu l-am intalnit in prima data in Franta in 1992.
De asemenea iti semnalez ca existe de cca 3-4 luni si banca HVB pt locuinte http://www.hvblocuinte.ro/, iar ei te crediteaza cu 1.5 x suma economisita (o data si jumatate). Este probabil ca si alti actori sa intre pe acesta piata.
Parerea mea este ca acest sitem se adreseaza celor care vor sa achizitioneze o casa in cativa ani BUNI, nu in viitorul apropiat.
Mult succes.
Alexandru
jedialex1985
Oct 4 2005, 10:06
Cand a injumatatit prima oferita statul, le-a cam taiat picioarele la Raiffeisen. Sunt curios daca nu vor avea probleme la scadenta primelor contracte pentru ca atunci multi s-au inghesuit iar acum s-au mai rarit clientii.
Au programul acela unde poti sa lucrezi drept colaborator, adica sa le aduci clientii si esti platit cu 18% din comisionul de 1% din suma contractata. M-am dus si eu din curiozitate dar faza era ca trebuia sa fii client al lor, ceea ce mi s-a parut mai mult ca o schema din aia piramidala unde fiecare aducea sub el alti colaboratori si tot asa. Nimeni nu vindea propriu-zis.
Dar revenind la creditul lor singurul avantaj este acea dobanda fixa de 6%. In rest, degeaba se lauda cu o dobanda de 3% la cont curent. In realitate acesta este profitabil doar pentru contracte de 2,5-3 ani. Facusem niste calcule, si dupa cam 3 ani, cu toate primele si dobanzile lor ieseai la fel, sau chiar in pierdere fata de un depozit la termen pe aceeasi perioada.
c0szminu
Jan 17 2006, 13:14
sal. imi zici si eu pararea chiar daca e mai tarziu. eu cred ca e un produs bun. se vinde in germania de peste 90 de ani. actionarii bancii locative sunt o banca din austria care este lider acolo, o banca din germania care a brevetat acest sistem si care il vinde acolo cum spuneam de peste 90 de ani si raiffeisen bank romanaia, toti cu cote egale. mi se pare avantajos prima de stat si de ce nu dobanda de numai 6% fixa, scadenta la sold pentru credit. acesta este un produs destinat categoriei sociale medii si mici si pe un termen lung. raiffesien se afla pe locul 3 in topul bancilor din romanaia.. nu cred ca ar trage teapa... ar avea ei de pierdut. prima de stat este de 15% de la 1 ianuarie 2006.
puteti citi si voi mai multe informatii pe www.railoc.ro
dati si un search pe www.google.ro la "rbl" sau "raiffeisen banca pentru locuinte"
__ mie mi se pare mult mai avantajos sa eceonomisesc.. chiar daca mia astept catva ani.. decat sa ma duc la o alta banca si sa iau un credit imobiliar si sa mi bage aia o dobanda si nijte comisioane de sa ma doara capu si sa mi mai ceara si o carte de munca cu bulioane MULTEEEE pe ea. pararea mea. fiecare stie de ce are nevoie si cat are rabdare si.. posibilitatile lui financiare.
Daca ar fi fost o tzapa nu aparea si concurenta pentru raiffeisen banca pentru locuinte, hvb banca pentru locuinte. nu credeti?
in plus economiile din banci ale clientului (la oricare banca ai fi client) sunt garantate de BNR pana in limita a 20.000 euro in acest an (2006)
anicoara
Jan 17 2006, 14:36
QUOTE(c0szminu @ Jan 17 2006, 13:14)

__ mie mi se pare mult mai avantajos sa eceonomisesc.. chiar daca mia astept catva ani.. decat sa ma duc la o alta banca si sa iau un credit imobiliar si sa mi bage aia o dobanda si nijte comisioane de sa ma doara capu si sa mi mai ceara si o carte de munca cu bulioane MULTEEEE pe ea. pararea mea. fiecare stie de ce are nevoie si cat are rabdare si.. posibilitatile lui financiare.
Daca ar fi fost o tzapa nu aparea si concurenta pentru raiffeisen banca pentru locuinte, hvb banca pentru locuinte. nu credeti?
chestia cu cartea de munca nu este adevarata. Cand, dupa citiva ani, ajungi sa iei creditul il vei lua numai daca corespunzi normelor bnr, alea cu bulioanele
Daca nu, iti iei banii, primele daca ai stat 5 ani si la revedere !
Si apropo de tzeapa: O tzeapa iei atunci cind cineva nu-si respecta contractul, fiti sigur ca acest lucru nu o sa se intimple la nici una dintre cele 2 banci. Daca nu citesti sau nu intelegi iti tragi tzeapa singur, ei nu au nici o vina!
pentru cei care vor sa isi puna banii la banca pentru economii e cea mai buna solutie, ai in fiecare an un bonus la dobanda substantial. Daca vrei sa depui foarte mult, pui pe mai mult enume si tot ajungi la aia 15%.
Dupa 3-5 ani dac anu vrei credit au ei deja gandite variantele prin care sa iti iei banii fara prea mari penalizari.
daca vrei casa e cea mai amre teapa, pe o piata unde preturile cresc din 3 in 3 luni. Peste 5 ani 20.000 euro adunati acolo o sa valoreze 10% dintr-un apartament de 3 camere.
razvan_i
Jan 20 2008, 14:30
Si...?Pana la urma ce ati facut?A fost tzeapa sau ba?Krek dupa atata timp v-ati facut o parere,nu?Astept parerile voastre
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.