Samsung E730
Pagini: 1, 2

Zvastrici

Samsung E730:

Inceputul anului 2005 a fost un pas mare pentru divizia de mobile Samsung Europa. Userii europeni de Samsung au putut avea in sfarsit un mobil al acestui producator cu mult doritul gadget: bluetooth, respectiv D500.

La o scurta perioada dupa aparitia lui D500, Samsung isi surprinde din nou fanii, cu un model clamshell, respectiv E720, ale carui dotari sunt foarte asemanatoare cu ale lui D500 dar care plictiseste ochiul din start, designul sau fiind inspirat dupa cel al lui E700. De fapt, din start s-a dorit ca E720 sa arate ca un E700, ceea ce a dus la discutii si circoteli in gradina fanilor Samsung.

Imediat dupa aparitia lui E720, isi face aparitia fratele sau, E730. De aici s-au iscat diverse discutii referitoare la dotarile lor si la diferentele dintre ele pe care Samsung le-a ascuns intr-un mod elegant pentru succesul prestabilit al ambelor modele. Dupa putina vreme de la lansarea lui E730, apare modelul E530 fiind un fel de E720 in carcasa feminina.

Comparind "fratii" E730 si E720, E730 se diferentiaza din start prin radioul integrat, rezolutia mai mica a display-ului extern, rezolutia mai mica a filmuletelor realizate, speakerphone-ul care ii lipseste lui E720 si altele, dar neinsemnate.

Lansat in doua versiuni de carcase (argintiu si negru mat), E730 poate fi gasit in Romania mai mult in varianta neagra, ceea ce este pacat pentru ca un Samsung mat nu da bine nici la design, nici la simtul degetelor.

Samsung reuseste elegant sa diferentieze cele doua modele in primul rind prin diferenta de aspect, dupa care prin diferentele de dotari.

Se poate observa look-ul barbatesc al butoanelor lui E720 in contrast cu butoanele "feminine" ale lui E730. Tastele lui E720 sunt ingropate, ca cele ale lui E730, chiar daca in imagini acestea par a fi iesite usor in afara carcasei.

Asadar, producatorul Samsung se adapteaza cerintelor pietei, implementind in sfarsit display-uri mari si bluetooth in modelele pentru europeni. Totusi, 99% din mobilele Samsung nu au implementate vibratiile la dorinta utilizatorului si profilele de situatie. De asemenea, tasta ok care duce la wap, deci costuri inutile, este nelipsita, ceea ce enerveaza userii. Dar atata timp cat lipsurile sunt minore iar vinzarile cresc, de ce sa ne facem griji? Cand volumul de vinzari va scadea, Samsung va incheia un contract cu Nokia si vom avea un S40 in clamshell Samsung si vinzarile vor demara din nou. Citi dintre noi n-am vrea un 6230 in carcasa Samsung?

Mai pe romaneste, Samsung o fenteaza la fel ca Nokia pentru vinzari cit mai mari si implicit, modele cit mai multe, exagerate uneori, sufocante, etc. Strategii, idei, lipsuri si plusuri, ce are un model nu are celalalt si invers, all this shit. Deci nu va lamentati atunci cind ati achizitionat ultimul model, XXL sau YYL, in ideea ca le are pe toate pentru ca va inselati, deoarece nu exista asa ceva si nu va mai exista vreodata precum a fost 6310 sau Siemens S45. De altfel, asa cum 6230i nu contorizeaza durata apelului, de ce sa aiba fratii E720/E730 tonuri de apel mp3 care sa vibreze?

E720 si E730 sunt foarte cautate in aceasta perioada, de aceea discutiile trebuie sa fie la un nivel inalt si util. Userii care posteaza "de chichi" sa se abtina daca vor dosarul curat.

Subiectele acestui topic sunt doua: E730 si diferentele dintre E720 si E730. Cine doreste sa discute numai despre E720, actioneaza in acest sens in topicul aferent: Samsung E720.
alex_rom007
Dupa cam doua saptamani de butonat, revin cu impresii despre Samsung E730. O sa incerc si o scurta comparatie, pe puncte intre E730 si E720. (cele mai multe s-au mai discutat aici : http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=71156 )

Designul este excelent (specific Samsung), cu mici capace de protectie la mufa pt. casti si baterie. Aceste mici capace nu sunt detasabile de tot (ca la modelele anterioare), ci raman atasate de telefon, evitandu-se astfel posibila pierdere a lor. Eu am modelul negru si imi place la nebunie. Acum este chestie de gust : am avut posibilitatea achizitionarii ambelor modele (E720 si E730), si am optat pentru acesta SI din motiv de design. Stiu ca unii sustin ca E720 arata mai bine si mai finisat si ca E730 arata 'de plastic' sau copilaresc (modelul negru), dar eu nu sunt de acord. Din contra..negrul si finisarea lui ii dau un aspect foarte..business, si nu ieftin. De asemenea E720 mi s-a parut mai greoi in toate aspectele (deschidere, aspect etc.). Dar dupa cum am mai spus, sunt aspecte legate de gustul fiecaruia.
Sunetul nu este excelent (comparat cu..SE P800 sa zicem), dar este ok, si se aude tare. Se poate selecta si optunea 'Voice Clarity', care reduce zgomotul ambiant, fiind astfel utila pt. interlocutor.
Bateria tine cam 3 zile (si trei nopti.. tongue.gif ) , in cazul unei folosiri de 15 min / zi si o butonare..usoara (eu am setat Brightness la maxim si ecranele sa se stinga dupa 5 sec.) Evident ca daca ma joc, bluetooth, wap, mp3 play etc. , nivelul bateriei scade simtitor.
Ecranul se vede superb, chiar si la soare.
Meniul este bine aranjat, cu short-cut-uri si nu are lag.
MP3-urile se aud TARE, destul de bine, si se pot asculta si pe speaker, cu telefonul inchis (clapeta) sau deschis. La fel si radio coolspeak.gif . Cu telefonul inchis, se alege radio/MP3 player din tastele de pe cover, browsa (postul sau melodia), da volumul mai tare etc.
Pozele ies bine, la o rez. de 1280 x 1024. Se poate seta brightness, zoomul, flashul, invert image pe orizontala/verticala etc. , iar dupa se pot aplica efecte. bordere etc. imaginii. Filmarea se face la o rezolutie de 176 x 144 si este destul de buna. Aceleasi precizari ca si in cazul pozelor. Interesant e ca se poate filma/poza si cu clapeta inchisa, fiind disponibile aceleasi efecte/flash din tastele de pe cover. coolspeak.gif
Memoria este de 80 si ceva MB - parca 88 (asta pe langa cele 2000SMS, 2000 numere x 5 campuri in agenda, calendar, MMS-uri, Java etc.). NU exista slot card. Mie personal imi ajunge memoria actuala.
Bluetooth merge excelent si f. rapid, fara bonding si alte treburi consumatoare de timp. De ex. mi-am transferat agenda de pe P800 (.vcf) in E730 fara probleme.
Missed Calls f. bine aranjat, fara lag, detaliat pe fiecare apel. SMS/MMS ok, cu Preset-uri. Calendarul/Organizer-ul cam slabut..dar nu estu un telefon business/PIM.
Ce mai are : Voice Recorder, World time, Alarm (functioneaza si cu telefonul inchis), Calculator, Converter (lungime, temp etc.), Timer, Stopwatch. (Asta pe langa poze/filmat, radio, MP3 Player cu skinuri, Java World.
Vine cu casti stereo si..snur.

Parti negative :
- NU stie de Wav, mp4 si alte formate mai exotice (txt, doc, pdf, xls etc) - dar dupa cum am mai spus nu este un telefon business.Partea cu WAV este suparatoare totusi.
- NU se pot uploada fisiere .jad sau .jar decat foarte greu..cu programe speciale si dupa multe batai de cap (din cate am inteles - eu am incercat transfer bluetooth si le vede, dar nu mi le deschide, deoarece le vede unsupported ca format. Banuiesc ca zice asa din cauza locatiei pt. ca nu sunt in JavaWorld). Prin Wap merge si le deschide bine, dar..se plateste (la unii tongue.gif ). Concluzia - dezamagitor din nou. Specific Samsung cu Fun Club al lor...

Diferentele E720 ar fi :
Rezolutia film SUPERIOARA E720
Rezolutia poze Inferioare E720 (nu cu mult)
E730 stie sa se trezeasca la alarma..cand e inchis
E730 stie speaker si la convorbiri si la MP3/Radio si se aude f. tare si bine.
E730 - memorie interna mai mare (nesemnificativ..)
E730 - radio
E730 - VIBREAZA si SUNA in acelasi timp !
E730 - full screen wallpapers.

Sper ca am ajutat pe cineva cu ce am scris.

alex_rom007
Ma voi repeta cu cateva coduri. Ele sunt valabile atat pt. E720, cat si pe E730 (prima parte). Se pare ca la seria E7xx nu mai sunt valabile deloc codurile cu *#8889 sau 9998 sau cum erau..

Unele dintre aceste coduri necesita..ceva atentie. Adica nu le introduceti fara sa stiti ce faceti.

*#3243948# Digital Audio Interference Off

*#32436837# Digital Audio Interference On

*#1111# Software Version

*#2222# Hardware Version

*#1234# Firmware Version

*#92782# WAP User Agent

*#927827# WAP WAProfile

*#0228#/*#9998*228# Battery profile

* # 0842 # Vib test
* # 0746 # SSMS MEMORY
* # 0638 # SIM SIM network ID
* # 0778 # SST Sim service Table
* # 0289 # Buz test
* # 0782 # RTC (RealTimeClock) (# = Refresh)

* # 9998*228 # Battery Profile
* # 9998*842 # Vib test
* # 9998*746 # SSMS MEMORY
* # 9998*638 # SIM SIM network ID
* # 9998*778 # SST Sim service Table
* # 9998*289 # Buz test
* # 9998*782 # RTC (RealTimeClock) (# = Refresh)
* # 9998*968 # YAMAHA OF OK ONE
* # 9998*76 # Product NUMBER
* # 9998*377 # error memory
* # 9998*5646 # GPRS Logo

----------------------------------------------

Code, whose effect and/or function I exactly do not point

* # 9324 # monitor? (with the red key velassen)
* # 32436837 # DAI ON?
* # 22766 # Automatically Recive call?
* # 227633 # manual Recive call?

----------------------------------------------

!!! RESET code!!!
!!! these codes use only if you know which it does!!!
!!! Thus data in the Handy are deleted!!!

* 2767*3855 # FULL RESET
* 2767*2878 # CUST RESET
* 2767*927 # WAP RESET
* 2767*667 # MMS RESET
* 2767*36245 # email RESET
Zvastrici
Nu s-a inteles clar, E730 vibreaza la tonuri de apel tip mp3 dupa placul utilizatorului?
alex_rom007
NU. Nu vibreaza la nimic altceva, in afara de cele 20 melodii cu care vine din fabrica. Inca un minus important..specific Samsung.

Se poate seta eventual 'VIbrate and then melody', ceea ce inseamna ca vibreaza de 3 ori si dupa incepe sa cante MP3-ul sau fisierul respectiv.
alex_rom007
Inca o parte buna : convorbirile pe Speakerphone se aud f. bine..interlocutorii au sesizat o foarte mica diferenta cu si fara Speaker.

O parte interesanta : cele 20 melodii NU vibreaza la toate modelele de E730. La al meu vibreaza, la alte aparate cu alte versiuni de soft vibreaza doar 5 !
alex_rom007
Ca sa nu deschid un topic nou, voi intreba tot aici :

Se pare ca E730 suporta MMS 1.2 (295KB fata de cei 100 disponibili in..MMS 1.0 probabil). Intrebarea este : suporta si reteaua (Connex/Orange) MMS de 295 KB ? sau sa ma limitez in cei 100KB ?

vladut_v
n-am auzit pana acum de clasificarea asta in mms 1.0 si 1.2 (doar la bluetooth biggrin.gif ) ... stiu doar ca unele telefoane suporta un pachet mai mare de date pentru mms, altele mai mic ... un lucru e sigur: reteaua orange nu suporta decat pana la maxim 100 KB / MMS, la connex nu stiu exact, presupun ca e la fel la abonament ... eu folosesc cartela preplatita la ambii operatori si connexul, dupa cum stiti, nu se sinchiseste sa ofere mms pe cartela mad.gif ...
mihai jipa
cine stie ceva despre samsung p730 ma intereseaza cum lucreaza prin port usb si ce fel de card utilizeaza si unde pot gasi
georgedan2002

am si io o intrebare ptr cei care au sau cunosc . Filmele se pot vedea full screen?
vladut_v
QUOTE(georgedan2002 @ Oct 31 2005, 18:43) *
am si io o intrebare ptr cei care au sau cunosc . Filmele se pot vedea full screen?

Nu inteleg exact la ce te referi! La E730 rezolutia video este 176x144. Daca vrei sa urmaresti fisierul MP4 pe PC in modul fullscreen, vei avea probleme cu pixeli gigantici. La fratele E720 rezolutia video este 352xdouasute si ceva ... pe PC in fullscreen poti sa te uiti aproape relaxat dar de la cel putin un metru distanta cap - monitor.
georgedan2002
nuu. Ma refeream daca pe telefon un filmulet se poate vedea pe tot ecranu.
vladut_v
nu pot exact sa-ti raspund pentru ca nu am folosit un E730 doar E720 la care stiu clar ca nu se poate. totusi avand in vedere ca la E730 wallpaperul se poate seta in mod full screen deci sa acopere si indicatoarele de baterie/semnal si bara de jos (lucru care la E720 nu se poate) ... exista o sansa sa se poata seta fullscreen si vizualizarea video, ma gandesc eu, sau macar setarea ca wallpaper a unei secvente video (de dimensiuni reduse ca si KB) ... care sa se poata vedea fullscreen ... alte detalii nu pot sa dau
bobo
Puneti si voi niste poze / filme 'realizate' cu E730.

Multumesc!
cipros
QUOTE(bobo @ Nov 4 2005, 16:06) *
Puneti si voi niste poze / filme 'realizate' cu E730.

Multumesc!

Review GSM phone Samsung E720/E730 aici

cateva poze cu E730 aici

super review aici
georgedan2002
am citit pe undeva ca la d500 merge in full screen daca apesi tasta 1 . Are cineva e730 sa incerce sa vada daca merge?
alex_rom007
Nu merge in nici un fel. Nu pe telefon cel putin.
Merge cam pe 3 sferturi din ecran, partea de jos fiind ocpuata de comenzile player-ului.
MATRIXU
Am luat si eu o jucarie din asta, si nu prea reusesc sa ma conectez cu el la PC. A venit inclus cu cablu de date, am instalat ce era de instalat si cand deschid PIM manager, nu imi vede telu. Intru la Setup, si la port nu am nimic in Comboul ala. A mai patit cineva ?
MATRIXU
Am rezolvat-o smile.gif
Zvastrici
Cum?
MATRIXU
Am dezinstalat si instalat din nou si a mers. Motivul pentru care nu a mers prima data nu-l stiu.

Se poate face cumva ca pe ecranul exterior sa apara, mai mult timp imaginea care o setezi? Mie imi apare cateva secunde si dispare, fiind afisat doar ceasul,bateria,semnal.
Vanish
in general cat tine bateria? Tine minim 3 zile?
MATRIXU
Minim? cred ca maxim 3 zile sa tina. Nu stiu ca d-abia de ieri l-am luat.
Cei care il au de mai mult timp sunt in masura sa ne zica care-i treaba cu bateria.
Vanish
Si una peste alta merita? Ca telefon si ca poze cum se comporta?
MATRIXU
Daca nu vrei un telefon smart, si vrei doar un telefon care sa sune bine(se aud extraordinar de bine mp3-urile), sa pozeze bine, sa arate si bine, atunci e telefonul ideal.Mie unul mi se pare un picut prea mic, da senzatia ca ar fi adresat sexului slab.tongue.gif
Pentru cei cu pretentii de smartphone, nu este telefonul cautat.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.