Eu numai la bogățiile de pe teritoriul Românieie de azi din perioada de 666 ani, între 619 și 1285, mă refeream. Cred că Valahia începuse bine, iar Moldova, ulterior a fost o țară de referință a Europei ca și Transilvania relativ independentă (1541 -1699). Ar fi bine să te duci la Bogdan Murgescu și să discuți mai aprofundat.
Probabil că și Dacia lui Decebal a însemnat ceva mai mult decât România de azi.
Ca să nu mai vorbesc că eu consider și Imperiul Roman, de Răsărit măcar, ca parte a istoriei noastre. El era la 330 un fel de S.U.A. ale vremilor acelora
Eu mă restrâng la oile mele, la perioada respectivă. Termenul de "civilizație rurală" sau "rustică" este o contradicție în termeni - un echivalent ar fi "orășenie sătească"!
eu tot nu ma pot abtine sa nu fac niste conexiuni de ansamblu care la un moment dat pierd sirul logicii. spatiul a fost dintotdeauna inapoiat economiceste zici tu. bine. de acord. suntem (cred) de asemenea de acord ca romania are in continuare resurse ale solului si subsolului cum nu multe alte tari se pot lauda. explicatia logica este ca romanii erau delasatori si lenesi si ingalati. cu putine exceptii, istoria principatelor inseamna independenta, intr-un sens mai restrans sau mai largit (apropos, mi-e greu sa cred ca o tara de oameni lenesi putea da uriasele sume de bani la turci an de an - vezi cifrele pt sfarsitul veacului al XVI-lea), in vreme ce toate popoarele de langa noi, fara exceptie, au fost inghitite de imperii. aici se cam pierde logica. poate ar fi interesant sa vedem imaginea in ansamblul ei, nu pe bucati. astept lamuriri.