vezi, daca ai acces numai la textele in romana ..... ala propagandei !
nu neg cultura vasta a lui Vadim.
Beria draga, eu am citit multe poezii, articole, eseuri ale acestuia... inca de pe vreamea lui Ceasca...
dar toate-toate au in substrat nationalist evident, excesiv impotriva maghiarimii. inca de atunci.
Episcopul reformat, pe de alta parte nu a facut decat sa strige ce stiau toti pe timpul acela: comunistii au persecutat inca si mai mult pe minoritari , decat pe majoritari.
sa-ti spun de deportari ale sasilor? de interzicerea folosirii in public a limbilor alte decat romana? de desfiintarea a sute de scoli in alta limba?
haide Beria.... cauta ceva documente, chiar scrise de romani si vei vedea! sunt studii documentate, ce naiba!
atata propaganda cu "poporul unic strans unit" timp de decenii a lasat urme in mintile oamenilor romani.
iar cand noi am cerut revenirea la drepturile recunoscute in Actul Unirii de la 1918, romanii s-au agitat ca vrem Ardealul!
pai, oricum e al nostru, - AL TUTUROR CELOR DE ACOLO.
numai ca, dupa 1000 ani si mai bine chiar, suntem localnici de drept, avem drepturi ce trebuie respectate.
vezi, in democratie Individul este mai important ca Statul, - e o axioma ce o vei gasi spusa chiar de Churchil, T. Jefferson si altii.
individul serveste statul in masura si daca statul ii asigura respectarea drepturilor.
iar asta Nu s-a intamplat, de multe ori in ultimii zeci de ani.
de aia s-au si revoltat oamenii in 1989, nu?
deci: cauta chiar pe net:
date despre discriminare etnica in Ro, despre Legea minoritatilor, despre Invatamant, Autonomie CULTURALA, etc....
cauta predilect site-uri oficiale conexe Guvernului, ca sa nu zici ca alea sunt "manipulate"
apoi, Beria, vorbim pe fapte si acte....
Regiunile....
ei bine, cred ca NU intelegi natura lor si Autonomia Locala & Descentralizare.
altfel nu ai posta ce ai postat.
--------------------------------------------
consider ca este de ajuns pentru acest topic.
chiar Diogene, cred ca se va supara, pentru ca NU asta era subiectul.
baga la Conspiratie de astea, acolo merge.