Se vine cu afirmații de genul:
"Nu am văzut nici un studiu de folclor comparativ [pe domeniul X]. Nici nu cred că prea există. De-aceea se practică astfel de deliruri dacice.",
ceea ce dovedește nu doar o totală incultură în domeniul etnografiei și folclorului, ceea ce poate fi scuzabil, dar și o aroganță șocantă: "Dacă eu nu știu ceva înseamnă că nu există".
"Nu am văzut nici un studiu de folclor comparativ [pe domeniul X]. Nici nu cred că prea există. De-aceea se practică astfel de deliruri dacice.",
ceea ce dovedește nu doar o totală incultură în domeniul etnografiei și folclorului, ceea ce poate fi scuzabil, dar și o aroganță șocantă: "Dacă eu nu știu ceva înseamnă că nu există".
Scuză-mă dacă te-am jignit domnule erudit. Eu am postat în altă parte chestiuni de etnografie bucovineană comparativă (că doar despre asta e vorba, nu de domeniul X). Am căutat prin biblioteci și pe Internet. Am găsit doar la polonezi ceva.
Poți să-mi dai acele titluri pe care nu le știu eu? Unde să scrie românește (nu englezește cum am citit eu) prin ce diferă dansurile bulgare de cele române și cele ungurești de cele române?
Desigur, există și izvoarele în sine, de la Herodot la Lactantiu și de la Tacit la Iordanes, publicate în original de editori francezi sau români, germani ori britanici, în diferite colecții. Pentru a le consulta este nevoie însă de cunoaștințe corespunzătoare de latină, greaca veche și, pentru izvoare ulterioare, cel puțin slavonă. Considerându-le rezervate specialiștilor, nu le mai amintim aici.)
Am scris în măsura posibilităților despre felul cum tot felul de mari oameni de știință români, care ne fac de râs în afara țării, ne tratează pe noi românii de rând de idioți, și răstălmăcesc aceste izvoare. Am scris că, spre deosebire de cazul altor teritorii, se știe cine a trăit în România de azi, din curtea Imperiului Roman de Răsărit, dar se tot încearcă să se facă din negru alb.
Cazuri tipice: trunchierea afirmațiilor lui Herodot despre traci, sau vestitul "vom fi iarăși ce am fost și mai mult decât atât" al lui N. Ioga. Petru Rareș voia de fapt să spună că va ajunge iarăși pe tron cu ajutorul Sultanului.
Ce ești așa nervos? Semnează cu numele adevărat dacă ești de meserie. Noi ne dăm cu pseudonim ca să nu fim concediați de la serviciile noastre.