Dar nu ai inteles nimic nu?
Si ai gasit in vreuna din cartile alea scris i-au astfel in contextul de mai sus?
Argumente mai penibile nu cred ca puteai gasi.
Nu era mai logic sa se retraga in sud spre interiorul imperiului?De ce se duceau in nord de unde veneau slavii?
Daca erau "resturi", cum de au putut totusi sa-si impuna propriile toponime, de ce nu au preluat "latinii nou veniti" toponime de la majoritari, nu de la niste "resturi romanizate"?Tu chiar crezi ce spui?Ti se pare logic?
Si romanicii din balcani si cei din Dacia au ramas pe loc, unii au fost slavizati(cu exceptia unor ramasite, aromanii), ceilalti i-au romanizat ei pe slavi.Toate dovezile istorice atesta aceste realitati!
Si ai gasit in vreuna din cartile alea scris i-au astfel in contextul de mai sus?
Argumente mai penibile nu cred ca puteai gasi.
Nu era mai logic sa se retraga in sud spre interiorul imperiului?De ce se duceau in nord de unde veneau slavii?
Daca erau "resturi", cum de au putut totusi sa-si impuna propriile toponime, de ce nu au preluat "latinii nou veniti" toponime de la majoritari, nu de la niste "resturi romanizate"?Tu chiar crezi ce spui?Ti se pare logic?
Si romanicii din balcani si cei din Dacia au ramas pe loc, unii au fost slavizati(cu exceptia unor ramasite, aromanii), ceilalti i-au romanizat ei pe slavi.Toate dovezile istorice atesta aceste realitati!
Acel "i-au" e greseala de tipar. Crezi sau nu.
In rest din ce spui deduc ca-ti sunt total straine evenenimentele acelor ani. Slavii imprastie acea populatie atat in nord cat si in sud. Cum dracu am avea chiar si azi populatie latina in inima Greciei?! Habar nu ai ca astia ajung acolo prin migratie , nu?! In conceptia ta sunt la fel de vechi ca muntii Pind aia!
Ia cauta niste harti medievale (chiar pe topic) sa vezi ce de Valahii avem in sudul Balcanilor. Toponime preluate de la bastinasi avem peste tot in lume. Mai ales daca limba unora dintre bastinasi semana mult cu a celor nou veniti.
Asta e o fraza beton: "Toate dovezile istorice atesta aceste realitati" !!!
De ce oare insa cei care nu citesc doar istoria de liceu incep sa fie convinsi de contrariu?!
Adica dupa migrarea slavilor in Dacia a ramas pustiu?
Fericiti cei saraci cu duhul! Deci tu ai inteles ca s-au dus si ramasitele daco-latine cand au plecat slavii?!
Am impresia ca adversarul e mult mai firav decat am crezut.