QUOTE(Diogene @ Jan 18 2006, 14:38)

Peste 400 de limbi au origini pre și proto indoeuropeane.
Foarte bine. Asta explica multe.
Protoalbanezii erau traci contemporani cu românii vechi, nu trăiau cu 5000 de ani înainte ca unii să fie "proto" iar alții fără "proto" indoeuropeni sau ce or mai fi fost.
Pai acum vad ca esti de acord cu Savescu. I'auzi ce zice: Ei Daci sau Geti sau Iliri sau intr-un cuvint Traci se numeau. Ba pardon ...
Jongleriile cu miile de ani și cu limbi despre care nu se ște dacă au existat ("indo-europeana") nu conving pe nimeni. Las-o mai încet cu Wkipedia, pe acolo mișună, cum spuneam, tot felul de "patrioți". După același model de transfer, aplicat de Napolean Săvescu, românii au mai multe cuvinte din sanscrită decăt din latină. Te crede cine te încalță, eu nu.
Ma rog, limbile indo-europene nu sunt inventia lui Savescu ...
Eu cred ce spun specialiștii lingviști de centrul guvernamental al SUA respectiv, chiar dacă cu istoria o cam aproximează (dar nu tare de tot, românii migraseră din Romania cam atunci). La limbi se pricep tipii.
Ai dat tu de un site neactualizat.
Deci albanezii au împrumutat masiv dintr-o limbă latină est-balcanică ce o luase decisiv spre limba română. De exemplu ei pun articolul hotărât la sfârșitul cuvântului ("prost","prostul"). Împrumuturile se fac după anumite reguli de transformare ale cuvintelor (dăduse Sirius câteva astfel de reguli). Cuvântul împrumutat ajunge uneori să nu mai semene cu originalul, spre deruta unora, dar tot împrumutat rămîne. Gargara cu împrumuturile sau moștenirile din limbi despre care nu se știe mare lucru tot gargară fără reguli rămăne.
Daaa stiu ... Limba unui popor a carui geneza s'a petrecut foarte aproape de albanezi, bla , bla, bla ...