QUOTE(Diogene @ Jan 11 2006, 14:30)

"600" era anul convențional a unei imigrații de slavi în tot nordul Peninsulei Balcanice. Că restul imigranților nu au prea contat strict demografic vorbind (se vede și în ziua de azi), poate ungurii (ca să nu se supere).
Ti-am spus ca de exemplu in Transilvania, la anul 600, prezenta slava era minima si locala. Slavii din Transilvania sunt in mare parte veniti dupa aceasta data-reper.
Slavii au mers la sudul Dunării, romanii au urcat cam în locul lor, în nord-vestul și, mai ales, nord-estul a României (bineînțeles că atunci se putea merge și peste granițele actuale).
Mi se pare simplist. In general fugi din calea unor migratori, nu mergi in directie opusa. Este posibil ca in timpul marilor migratii slave din secolele VI-VII, unii sa o fi luat si spre nord, dar nu prea-i vad eu pe romanicii din Moesia inferioara traversand Dunarea spre nord in timp ce slavii o traverseaza in sens contrar.
Căteva poante:
-slavii, toți, sunt vreo 36 de miloane, românii sunt vreo 25 milioane, deci e clar că ungurii, 10 milioane, sunt români
-ce este mai credibil: cei 36 milioane de slavi au trecut, în slalom, printre cei 25 milioane de români, sau au făcut schimb de locuri pe trasee ales cu grijă ca să nu se ciocnească?
Alta poanta, in anul 600 nu erau nici 36 de milioane de slavi, nici 25 de milioane de romani 
QUOTE(Diogene @ Jan 11 2006, 15:21)

Centrul geo-demografic al românilor ar fi trebuit să fie în punctul în care suma produselor dintre populații și distanțe față de acest punct ar fi minimă. Ceva de genul min(SUMA(Pi^2*Di))
Interesant. Presupun ca acest centru este in Serbia actuala, mai exact in fosta Moesie superioara? 
Sunt convins că această capitală ar trebui să fie aproape de Galați (Turris-Bărboși). Acolo este cel mai pitoresc loc pentru o capitală românească. Sau a fost, pentru că istoria ne-a fost potrivnică, dar am ajutat-o și noi.
http://www.vlg.sisnet.ro/arhiva/an2000/3263/editorial.html
E un loc pitoresc si chiar de importanta strategica daca exista si ceva putere millitara si economica.