Mariuspetru....
Te inseli profund crezand ca eu am ceva atitudine negativa fata de albanezi!
DIMPOTRIVA!!!!
admir cu tarie acest Neam Mare , chiar daca mic numeric, admir si sustin sufleteste lupta lui pentru Libertate si Unitate, felul cum au ramas un popor, chiar daca vorbitor de 2 dialecte, chiar daca Islamizati 90% ( de buna voie, turcii nu i-au obligat,... insa nu asta povestim aici).
NU EU am parerea proasta despre Musulmani si cei mai "bruneti" la chip.....
Pax!
Te inseli profund crezand ca eu am ceva atitudine negativa fata de albanezi!
DIMPOTRIVA!!!!
admir cu tarie acest Neam Mare , chiar daca mic numeric, admir si sustin sufleteste lupta lui pentru Libertate si Unitate, felul cum au ramas un popor, chiar daca vorbitor de 2 dialecte, chiar daca Islamizati 90% ( de buna voie, turcii nu i-au obligat,... insa nu asta povestim aici).
NU EU am parerea proasta despre Musulmani si cei mai "bruneti" la chip.....
Pax!
Islamizarea albanezilor, dar mai ales cea a bosniacilor, are legatura cu persecutiile religioase impotriva bogumililor, conduse in Balcani atat de catolici cat si de ortodocsi. Multi bogumili au preferat mai degraba sa treaca la Islam decat la catolicism sau ortodoxie din cauza resentimentelor cauzate de persecutiile la care au fost supusi (inclusiv arderi pe rug la Constantinopol in secolul XII - asta in legatura cu pretentiile unor ortodocsi din ziua de azi cum ca Biserica Ortodoxa nu ar fi folosit respectiva practica).