Nu cred ca manelele fac parte din vreo cultura a rromilor. Nu au nimic specific rrom, nici macar linia melodica, care este pur orientala, iar versurile provin din "subcultura puscariilor".

Sunt pur si simplu un element al
tiganiei care a cuprins Romania in ultimii ani!
Am mai vorbit si alta data de diferenta dintre "rrom" si "tigan".
Sincer sa fiu, cat am fost adolescent eram mandru ca m-am nascut in Romania, dupa ce am mai crescut am inceput sa vad lucrurile mai altfel, dar tot nu imi parea rau. Insa dupa ce am vazut cum au decazut romanii in ultimii ani, deja am inceput sa regret. Si nu cred ca mai exista nici un alt popor in zona asta, cu exceptia moldovenilor poate, care sa se fi aruncat asa cu capul inainte intr-un stil de viata in care glorifica incultura si prostia.

In 5-10 ani de acum inainte o sa ii vedem cum se ridica si pe bulgari si pe ucraineni si pe sarbi, dar pe romani eu nu ii mai vad sa se ridice din cloaca asta tiganeasca.Macar pe rromi ii inteleg, pentru ca au tot fost tinuti in mizerie pana acum de catre altii, si e greu sa se ridice prin forte proprii, dar romanii nu au nici o scuza, pentru ca in ciuda saraciei, au avut din plin acces la educatie si inainte de Revolutie si dupa.