ionut18
23rd September 2005, 16:41
Va rog sa imi spuneti si mie de unde pot lua o schema de incarcator(si mai bune daca e rapid) pentru acumulatori ni-mh/ni-cd care sa foloseasca un circuit integrat
care sa se gasesasca in magazine(preferabil conex sau ceva asemanator)!
nu cu pic16c711 sau mc33340-42 pt ca nu am gasit de cumparat!!!
multumesc anticipat!
unGuru
23rd September 2005, 19:29
@ionut18, esti acelasi "lucru" cu @augustin87r?! Ca a intrebat acelasi lucru, acum citeva ore, pe thread-ul alaturat..
Anyway.. exista LM3647, un circuit superspecializat care poate incarca/descarca orice tip de baterie (LiIon, NiMh, NICd).
PS: Nu stiu daca circuitul se gaseste pe la noi.. daca afla cineva, sa anunte. Este excelent.. ma bate gindul sa-l comand de-afara.
ionut18
24th September 2005, 14:45
multumesc ...am vazut threadul lui dar nu prea imi raspundea la intrebare....!!
mm nu e cumva mmc in romania???
Energie
24th September 2005, 16:56
Chiar doresti o schema?
Bravo tie ca ai timp de "inovatii" avand in vedere ca un charger aspectuos
costa cam pe la 40 lei. Sunt si modele la jumatate de pret.
Cred eu ca in timpul cand practici hobby-ul (banuiesc ca asta este) ai putea sa faci altceva sa castigi dublu.
mister_rf
24th September 2005, 17:40
off topic:
@Energie, cauta mai intai sa afli care este diferenta dintre un hobby si un job ...
medvonok
24th September 2005, 21:52
QUOTE(mister_rf @ Sep 24 2005, 18:40)
@Energie, cauta mai intai sa afli care este diferenta dintre un
hobby si un
job ...

Omul a vrut sa sugereze pe buna dreptate ca este mai usor de achizitionat un incarcator chinezesc care este pe undeva pe la 220.000 lei, decat sa se apuce el de cautat circuite integrate, carcasa, cabluri, timp pierdut, nervi - ca oricum nu o sa faca ceva mai aspectuos si mai ieftin decat ceva ce exista pe piata deja. Cand te apuci sa-ti satisfaci un hobby exista acolo un gram de incredere ca tu faci primul acel montaj, este deosebit si iesi mai ieftin decat ceea ce este pe piata la momentul respectiv.
mister_rf
25th September 2005, 19:47
QUOTE(medvonok @ Sep 24 2005, 21:52)
..Cand te apuci sa-ti satisfaci un hobby exista acolo un gram de incredere ca tu faci primul acel montaj, este deosebit si iesi mai ieftin decat ceea ce este pe piata la momentul respectiv...
Asta nu este un hobby...
ionut18
26th September 2005, 10:18
multumesc oricum..........
sper ca veti putea sa ma ajutati cu alte probleme....
bafta!
Tuliman
26th September 2005, 10:49
Am gasit LM-ul la noi, mai precis in Oradea dar se trimite si prin posta:
1 LM3647IM BAT.INCARCAT.NIMH. NICD.LI SO20
Cantitate: 1+ Pret: 27.41 | Cantitate: 8+ Pret: 25.7
La Capodimonte.
unGuru
26th September 2005, 15:10
Am gasit LM-ul la noi, mai precis in Oradea dar se trimite si prin posta:
1 LM3647IM BAT.INCARCAT.NIMH. NICD.LI SO20
Cantitate: 1+ Pret: 27.41 | Cantitate: 8+ Pret: 25.7
La Capodimonte.
@Tuliman, respectele mele! You're a time saver..
Abia astept sa le cumpar.. sint bestiale. Ai vazut datasheet-ul? Mi se par cele mai complexe.. chiar vroiam sa-mi fac un incarcator/descarcator multiconfigurabil.
PS: Bafta la scaldat cablaje in clorura!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.