Convertor 220 V - 110 V pt. boxe Logitech Z 5500 !

uzkh21

Am primit si eu de la cineva din State niste boxe Logitech Z 5500 si am o mica problema cu ele. Boxele sunt fabricate pentru utilizatorii din SUA Canada etc dar nu pentru europeni, motiv pentru care nu sunt adaptate la 220 V, ci la 110 V. Puterea lor RMS este de 500W (187W Subwoofer-ul si 313 W satalitii) cum apare in cartea tehnica sau 505W RMS cum scrie pe site.(Peak power 1010 W). Pentru alte detalii puteti vizita urmatoarea adresa:

http://www.logitech.com/index.cfm/products...,CONTENTID=9486

Cel care mi-a trimis boxele mi-a recomandat sa-mi iau un transformator 220 V --- 110 V de 3 A la iesire. Langa orificiul de iesire a cablului de alimentare al carui stecher il puteti vedea in atasament sunt scrise urmatoarele informatii : " 120 V ~ 60 Hz 3A ".
Tot pe spatele subwoofer-ului, langa o mufa, cred, care care iesirea?! in forma unui cap de surub normal (nu in cruce) mai apar urmatoarele informatii: " Fuse Rating : T4AL, 125 V (4A, Slow -Blow) "

Rugamintea pe care o am este aceea de a-mi recomanda tipul transformatorului pe care trebuie sa-l cumpar si sa-mi spuneti daca stiti unde l-as putea gasi ?
Am auzit ceva de niste convertoare electronice mai ieftine decat un transformator clasic si de transformatoarele toroidale.
VA ROG mult sa-mi recomandati si mie cel mai bun transformator (dpdv. calitate, dar mai ales din punctul de vedere al PRETULUI) pentru boxele pe care le-am achizitionat.

Am fost astazi pe Academiei si o tipa de acolo(parea desteapta ) mi-a spus (dupa ce s-a uitat pe datele astea: 120V~60Hz 3A si dupa ce a facut niste calcule) ca-mi trebuie un "trafo" (asta o fi prescurtarea de la transformator?ermm.gif) de peste 50W (in conditiile in care puterea boxelor este de 500 W RMS asa cum scrie in manualul lor, nu cum scrie pe site la Logitech). O fi prea mic acest trafo???????
Ca am fost apoi si in magazinul "Muzica " si tipele de acolo intrucat nu prea stiau despre ce-i vorba, l-au chemat pe unul care mi-a zis ca-mi trebuie un "trafo" la 1000W! Apoi l-au intrebat pe altul (un pustan tot de la ei) si acesta mi-a zis ca e bun si unul la 500 W, iar daca va fi fortat acesta nu-i nimic pentru ca va scadea din tensiunea boxelor.
RUGAMINTEA MEA este acea de a afla de la niste profesionisti adevarati ce transformstor imi trebuie pentru ca am de gand sa folosesc aceste boxe la capacitatea lor maxima nu cu volumul la jumate! (bineinteles nu mereu).

Speneti-mi si mie cum sa transform cei 3 A in Wati? Sau mai exact spuneti-mi ce trebuie sa-mi cumpar !

Va multumesc anticipat si va ramn dator. arigato.gif arigato.gif arigato.gif
bse
Un transformator de 700W este suficient. Problema este ca faci cam greu rost de asa ceva. Ce am vazut de vanzare era la 400W 2 x 35Vca. Incearca sa sa faci rost de un trafo mai mare de 500W chiar daca nu are 110Vca pe iesire. Daca te intereseaza iti pot da regulile de calcul al transformatoarelor, sau poti sa mergi direct la meseriasii care se ocupa de bobinat.
In legatura cu meseriasii care se ocupa de bobinat. Cred ca ei sunt singurii care iti pot face rost de transformator de putere mare.

uzkh21
QUOTE(bse @ Sep 12 2005, 20:37)
Un transformator de 700W este suficient. Problema este ca faci cam greu rost de asa ceva. Ce am vazut de vanzare era la 400W 2 x 35Vca. Incearca sa sa faci rost de un trafo mai mare de 500W chiar daca nu are 110Vca pe iesire. Daca te intereseaza iti pot da regulile de calcul al transformatoarelor, sau poti sa mergi direct la meseriasii care se ocupa de bobinat.
In legatura cu meseriasii care se ocupa de bobinat. Cred ca ei sunt singurii care iti pot face rost de transformator de putere mare.
*

Sa inteleg ca trebuie un transformator mai mare de 500 W (ca asta e putea boxelor sau de ce?).Poti sa-mi recomanzi un magazin bun?
Iar in ceea ce priveste regulile acelea pot sa-ti spun ca da ma intereseaza foarte mult . smile.gif
bse
In urmatorul link ai sa gasesti regulile de calcul al transformatorului de retea.
http://www.electronica.ro/transformator.shtml
Iti recomand sa respecti regulile cu mici abateri. Sa nu bobinezi niciodata in modul economic si riscant. Transformatorul se incalzeste foarte tare.

Nu cunosc nici un magazin care sa vanda trafo mai mare de 400w.
Totusi incearca sa gasesti un trafo in jur de 700w . Si de 500w ar fi bun dar la volum mare nu stiu cat ar rezista.
Eu am un amplificator din state de 2 x 300w RMS 4ohm/ 110v si merge pe un trafo de 700w. La maxim transformatorul se incalzeste foare tare.( oricum volumul nu il pot da in casa nici pana la jumatate). Trafo l-am facut rost dintr-o sursa variabila 1- 40 Vcc / 20 A.
costy_ytsoc
QUOTE(bse @ Sep 13 2005, 21:10)
In urmatorul link ai sa gasesti regulile de calcul al transformatorului de retea.
http://www.electronica.ro/transformator.shtml
Iti recomand sa respecti regulile cu mici abateri. Sa  nu bobinezi niciodata in modul economic si riscant. Transformatorul se incalzeste foarte tare.

Nu cunosc nici un magazin care sa vanda trafo mai mare de 400w.
Totusi incearca sa gasesti un trafo in jur de 700w . Si de 500w ar fi  bun dar la volum mare  nu stiu cat ar rezista.
Eu am un amplificator din state de 2 x 300w RMS 4ohm/ 110v si merge pe un trafo de 700w. La maxim transformatorul se incalzeste foare tare.( oricum volumul nu il pot da in casa nici pana la jumatate). Trafo l-am facut rost dintr-o sursa variabila 1- 40 Vcc / 20 A.
*

Transformatoare se pot face pe comanda pana la 10.000W(monofazate) si 30.000W (trifazate) deci nu se pune problema ca nu poti gasi.
lucianf
uita-te pe www.petra-toroid.ro
contacteaza-i si discuta cu ei, s-ar putea sa-ti faca ceea ce vrei, la un pret rezonabil si de calitate.
succes.
Alice
Cel care mi-a trimis boxele mi-a recomandat sa-mi iau un transformator 220 V --- 110 V de 3 A la iesire. Langa orificiul de iesire a cablului de alimentare al carui stecher il puteti vedea in atasament sunt scrise urmatoarele informatii : " 120 V ~ 60 Hz 3A ".

No shit? Asta inseamna ca boxele consuma MAXIM 360W. A inventat Logitech randamentul supra-unitar?

Anyway, la 120V 3A poti lua un traf de 500W linistit.

Acta non verba
QUOTE(Alice @ Sep 17 2005, 03:42)
...Asta inseamna ca boxele consuma MAXIM 360W...

Si cine spune ca ''amplificatorul'' nu ''boxele'' consuma mai mult de 360W din retea?... laugh.gif
Iar dupa ''logica Logitech'' daca sistemul respectiv are 505W RMS, atunci o pereche de incinte de 100W cu dif de joase, medii si inalte are in total 2 x (100+100+100)=600W... laugh.gif
si on topic: autoTransformatorul poate fi de 300-400VA... Atentie la modelele de putere mai mare de 400VA, la care fabricantul pentru a compensa pierderile obtine la mersul in gol o tensiune mai mare de 110V iar acest lucru poate fi un pericol pentru sursa in comutatie... cool.gif
FC72
Poti folosi fara nici o problema transformator de 500w, am demontat eu sistemul care se vinde la noi si traful nu are mai mult de 500w dupa sectiunea toroidului, indiferent de specificatiile de putere audio.
uzkh21

QUOTE(lucianf @ Sep 14 2005, 09:03)
uita-te pe www.petra-toroid.ro
contacteaza-i si discuta cu ei, s-ar putea sa-ti faca ceea ce vrei, la un pret rezonabil si de calitate.
succes.
*

Uite ce imi spun cei de la "Petra" :
Uitati transformatoarele electronice! Sunt destinate numai sarcinilor rezitive (fier de calacat,filtru de cafea,etc)
Solutia cea mai eleganta este extragerea transformatoarelor din boxele active si rebobinarea lor pentru 230V (sau
inlocuirea lor cu transformatoare avind aceeasi parametri de iesire si cu intrarea la 230V).
Cea mai ieftina solutie este un autotransformator 230V/120V avind puterea de 600VA.
Pretul- 85.27RON+TVA.
Varianta carcasata,cu prize pentru 120V -157.77RON +TVA.
Va putem aduce gratuit transformatorul in Bucuresti,masina noastra venind saptaminal pentru aprovizionare.
Cu stima,
Dorel Macovei " wink.gif
uzkh21
QUOTE(Alice @ Sep 17 2005, 03:42)
No shit? Asta inseamna ca boxele consuma MAXIM 360W. A inventat Logitech randamentul supra-unitar?

Anyway, la 120V 3A poti lua un traf de 500W linistit.
*

De unde pana unde randament supra unitar?! wink.gif

Ok imi spui "la 120V 3A poti lua un traf de 500W linistit", dar DE UNDE? Recomanda-mi tu , te rog un magazin bun! wallbash.gif
uzkh21
QUOTE(Acta non verba @ Sep 17 2005, 09:26)
Si cine spune ca ''amplificatorul'' nu ''boxele'' consuma mai mult de 360W din retea?...  laugh.gif
Iar dupa ''logica Logitech'' daca sistemul respectiv are 505W RMS, atunci o pereche de incinte de 100W cu dif de joase, medii si inalte  are in total 2 x (100+100+100)=600W... laugh.gif 
si on topic: autoTransformatorul poate fi de 300-400VA... Atentie la modelele de putere mai mare de 400VA, la care fabricantul pentru a compensa pierderile obtine la mersul in gol o tensiune mai mare de 110V iar acest lucru poate fi un pericol pentru sursa in comutatie... cool.gif
*

dry.gif Pana la urma care consuma mai mult / mai putin de 360 W din retea? Amplificatorul (din subwoofer?) sau boxele?
Logica Logitech este urmatoarea :Subwoofer: 187 W: 2x61W front; 2x61 rear; 69 W center! asa cum scrie in instructiunile din manualul lor, nu :
Total RMS power: 505 watts RMS
Satellites: 317 watts RMS (2 x 62 W front, 2 x 62 rear, 69 W center)
Subwoofer: 188 watts RMS
Total Peak power: 1010 watts
((((((((Maximum SPL: >115 dB
Frequency response: 33 Hz — 20 kHz
Amplifier: Ultra-linear, high-capacity analog
Signal to noise ratio: >93.5 dB, typical 100
Input impedance: 8,000 ohms ))))))))))) Ce e scris in paranteze banuiesc , ca sunt reale! dry.gif .
Oricum daca vrei uita-te si pe :

http://www.logitech.com/index.cfm/products...,CONTENTID=9486
costy_ytsoc
QUOTE(uzkh21 @ Sep 17 2005, 12:40)

Ok imi spui "la 120V 3A poti lua un traf de 500W linistit", dar DE UNDE? Recomanda-mi tu , te rog un magazin bun!  wallbash.gif
*

pai astia de la petra ce au?
Alice
QUOTE(uzkh21 @ Sep 17 2005, 12:40)

Ok imi spui "la 120V 3A poti lua un traf de 500W linistit", dar DE UNDE? Recomanda-mi tu , te rog un magazin bun!  wallbash.gif
*

pai daca boxele (prin boxe ma refer la amplif + difuzoare) 'scot' 505W din 360W nu inseamna randament supra unitar?

Ce si de unde... sorry, nu iti pot recomanda nimic.
rzw
decat sa construiesti sau sa cumperi un autotransformator...pt a scade la 120 v...
mai bine nu cumperi unul care sa se alimenteze direct la 220 V si sa scoata tensiunile care-ti trebuie ?
mai elegant...si mai eficient...

la 3A consum se arde siguranta ,deci puterea consumata de traf este sub 360 W

daca ramai totusi pentru autotransformator ..unul de 350 ....sau 400 daca vrei sa fie putin supradimensionat...sa ai acea mica rezerva...
uzkh21
QUOTE(Alice @ Sep 17 2005, 14:34)
pai daca boxele (prin boxe ma refer la amplif + difuzoare) 'scot' 505W din 360W nu inseamna randament supra unitar?

Ce si de unde... sorry, nu iti pot recomanda nimic.
*

Si nu e normal ca un amplificator sa scoata mai mult decat consuma? (te intreb eu ca fiind cineva cu notiuni minimede electrica ) .
wink.gif
uzkh21
QUOTE(rzw @ Sep 17 2005, 14:58)
decat sa construiesti sau sa cumperi un autotransformator...pt a scade la 120 v...
mai bine nu cumperi unul care sa se alimenteze direct la 220 V si sa scoata tensiunile care-ti trebuie ?
mai elegant...si mai eficient...

la 3A consum se arde siguranta ,deci puterea consumata de traf este sub 360 W

daca ramai totusi pentru autotransformator ..unul de 350 ....sau 400 daca vrei sa fie putin supradimensionat...sa ai acea mica rezerva...
*

1: Nu vreau sa-mi construiesc eu un autotransformator pentru ca nu ma pricep (in primul rand) iar daca m-as pricepe nu i-as depasi oricum pe profesionisti.
Si nu inteleg cum vine asta: " daca ramai totusi pentru autotransformator"! Pai ce alta alternativa as mai avea?????? wink.gif .
Si 2: Eu chiar asta caut un transformator/"autotransformator"/traf/adaptor care sa se alimenteza la 220 V si sa scoata 110 V conform specificatiilor boxelor mele (adica nu vreau sa arda nici boxele/amplificatorul, dar nici sa se arda el biggrin.gif )
Alice
QUOTE(uzkh21 @ Sep 17 2005, 22:51)
Si nu e normal ca un amplificator sa scoata mai mult decat consuma? (te intreb eu ca fiind cineva cu notiuni minimede electrica ) .
wink.gif
*

ce bine ar fi... stii cum e aia... daca bei un kil de apa e cam greu sa te pisi doua wink.gif
KillerOPS
mda, faza cu scosu mult ii tare, la fel faza cu apa biggrin.gif

Cauta un autotransformator prin tv-uri vechi, erau unele care aveau asha ceva. Insa cel mai bine si sanatos ar fi sa vezi ce transformator are inauntru si sa dai la cineva care se ocupa cu asa ceva sa itzi faca altul, care sa scoata aceleasi tensiuni dar sa mearga pe 220v.

edit: browsalind prin forum am dat de asta care probabil te-ar ajuta http://www.petra-toroid.ro/eng/contact.htm
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.