Am primit si eu de la cineva din State niste boxe Logitech Z 5500 si am o mica problema cu ele. Boxele sunt fabricate pentru utilizatorii din SUA Canada etc dar nu pentru europeni, motiv pentru care nu sunt adaptate la 220 V, ci la 110 V. Puterea lor RMS este de 500W (187W Subwoofer-ul si 313 W satalitii) cum apare in cartea tehnica sau 505W RMS cum scrie pe site.(Peak power 1010 W). Pentru alte detalii puteti vizita urmatoarea adresa:
http://www.logitech.com/index.cfm/products...,CONTENTID=9486
Cel care mi-a trimis boxele mi-a recomandat sa-mi iau un transformator 220 V --- 110 V de 3 A la iesire. Langa orificiul de iesire a cablului de alimentare al carui stecher il puteti vedea in atasament sunt scrise urmatoarele informatii : " 120 V ~ 60 Hz 3A ".
Tot pe spatele subwoofer-ului, langa o mufa, cred, care care iesirea?! in forma unui cap de surub normal (nu in cruce) mai apar urmatoarele informatii: " Fuse Rating : T4AL, 125 V (4A, Slow -Blow) "
Rugamintea pe care o am este aceea de a-mi recomanda tipul transformatorului pe care trebuie sa-l cumpar si sa-mi spuneti daca stiti unde l-as putea gasi ?
Am auzit ceva de niste convertoare electronice mai ieftine decat un transformator clasic si de transformatoarele toroidale.
VA ROG mult sa-mi recomandati si mie cel mai bun transformator (dpdv. calitate, dar mai ales din punctul de vedere al PRETULUI) pentru boxele pe care le-am achizitionat.
Am fost astazi pe Academiei si o tipa de acolo(parea desteapta ) mi-a spus (dupa ce s-a uitat pe datele astea: 120V~60Hz 3A si dupa ce a facut niste calcule) ca-mi trebuie un "trafo" (asta o fi prescurtarea de la transformator?
Ca am fost apoi si in magazinul "Muzica " si tipele de acolo intrucat nu prea stiau despre ce-i vorba, l-au chemat pe unul care mi-a zis ca-mi trebuie un "trafo" la 1000W! Apoi l-au intrebat pe altul (un pustan tot de la ei) si acesta mi-a zis ca e bun si unul la 500 W, iar daca va fi fortat acesta nu-i nimic pentru ca va scadea din tensiunea boxelor.
RUGAMINTEA MEA este acea de a afla de la niste profesionisti adevarati ce transformstor imi trebuie pentru ca am de gand sa folosesc aceste boxe la capacitatea lor maxima nu cu volumul la jumate! (bineinteles nu mereu).
Speneti-mi si mie cum sa transform cei 3 A in Wati? Sau mai exact spuneti-mi ce trebuie sa-mi cumpar !
Va multumesc anticipat si va ramn dator.