a21alex
18th August 2006, 21:42
Da .... Din pacate chiar si pe canalele proprii creaza macroblocuri ..... Nasol . Insa eu nu folosesc un LCD , am un Samsung Plano si cred ca fata de cablu .... e o mare mare diferenta .......
Am vazut si cum merge DIGI si pot spune ca si pe un tv normal face la ei macroblocuri ..... E normal , conteaza si cum e transmis canalul respectiv ...... Daca asa e preluat atunci nu se poate face nimic .
Am ramas placut surprins sa vad ca au adus un sistem pentru a testa ..... Saptamana trecuta nu-l aveau .... Si apropos .... i-am intrebat daca au dat vreo bucata , la care raspunsul a fost .... ,,O bucata ? (si un zambet larg) Zeci pana acum .....,, Ei bine chiar sunt curios sa vad cand o sa apara prin cartierele din judet si alt fel de antene ... Ca pana acum , am vazut doar Digi in fata ochilor !
In fine ... nu am vazut prea multe DTH-uri ... dar pot spune ca nu poti sa nu fii impresionat de calitate mai ales daca esti nestiutor in materie .... 
Apropos ... poate cineva confirma ca s-au facut zeci de contracte la Deva ?
kingblana
18th August 2006, 23:16
Foarte interesant , sa dea zeci de bucati fara ca la ei la demo nici macar sa nu fie montat . La orice magazin daca mergi si intrebi : d`asta ati mai vandut ? cum e ? in 99.98% dintre cazuri vei primi raspunsul invariabil de comerciant : ooo am vandut sute , toata lumea a fost multumita , nu am primit reclamatii , si niciunul nu s-a intors la service , consuma putin , etc. La orice produs . De ce? Pentru ca asta e spiritul de comerciant .
fiberspeeder
18th August 2006, 23:57
poate e o minciuna sau o manipulare mass media? ai dracu vanzatori, sunt mana in mana cu aia... lol
a21alex
19th August 2006, 14:10
Au si ei un interes sa sustina ca le merge bine treaba cu vanzarea Boom si ca tote sunt roz ..... 
desi pe tanti ... respectiva .... o cred si o vad a fii sincera ca oricum nu le prea avea ea ... cu boom ..... Lucrez cu oamenii de peste 15 ani ..... deci trebuie sa-i mai si ,,miros,, daca sunt sinceri ori ba .....
rz
19th August 2006, 14:30
Instalari zilnice in saptamana ce a trecut (Brasov)... punct.
Daca se continua in ritmul asta, trebuie chemati si ''rezervistii'' caci 2 firme intr-un oras asa mare nu o sa fie suficent
kingblana
19th August 2006, 14:46
1 instalare pe zi intr-un oras cat Brasovul si imprejurimi cu case de vacanta ?
rz
19th August 2006, 14:54
Citeste cu atentie... firma cealalta am inteles ca are 3-4 echipe si primeste zilnic instalari Boom
Eu nu fac fata decat la una pe zi (suntem doar 2) si in general ne trimite la ce e mai greu si sofisticat (cu modificari la instalatia CATV interna si alte lucrari prin pod caci nu doreste omul nici un metru de cablu la vedere
Pana o sa intelegi tu niste aspecte o sa mai treaca 10 ani... daca crezi tu ca instalarea Boom se face ca aia de la Digi, in 30 de minute (''nea' Vasile, prinde cablul si baga-l la televizor''), te inseli
E o advarata placere sa faci instalari Boom, chiar daca sunt cele mai grele
kingblana
19th August 2006, 15:44
Pacat ca sunt atat de rare . Eu stiu cum se face o instalare ca la carte , dar intr-o zi am timp sa ii si zugravesc camera omului .....
Si 3 instalari serioase pe zi , e putin ....
Ma rog , depinde de potentialul fiecaruia dar mai cu seama de potentialul firmei
rz
19th August 2006, 16:02
Exact, trebuie sa facem curat si sa reparam totul la fata locului (unde lucram) iar daca omul mai are 2-3 urme/zgarieturi pe un perete le facem si pe alea... iar la sfarsit primim numai pentru lucrarea suplimentara cam cat primeste un instalator Digi pentru 2 instalari... ce zici, merita ?
Da, stiu... nu toti se coboara la nivelul de zugravi, asa cum facem noi
Suntem doar niste amarati de instalatori... mie imi place sa trec prin toate categoriile de munca... la casa mea am muncit aproape singuri (in familie) si am scutit astfel cateva sute de milioane... ma rog, cine are de dat la alti, sa dea, no problem
Am uitat sa-ti zic ca din instalari nu se castiga bine (noroc cu pasiunea)... intr-o saptamana am facut doar un maruntis cu care o sa-mi cumpar o antena de 2M
goguct
19th August 2006, 19:16
QUOTE(rz @ Aug 19 2006, 17:02)

Exact, trebuie sa facem curat si sa reparam totul la fata locului (unde lucram) iar daca omul mai are 2-3 urme/zgarieturi pe un perete le facem si pe alea... iar la sfarsit primim numai pentru lucrarea suplimentara cam cat primeste un instalator Digi pentru 2 instalari... ce zici, merita ?
Suntem doar niste amarati de instalatori... mie imi place sa trec prin toate categoriile de munca... la casa mea am muncit aproape singuri (in familie) si am scutit astfel cateva sute de milioane... ma rog, cine are de dat la alti, sa dea, no problem
Am uitat sa-ti zic ca din instalari nu se castiga bine (noroc cu pasiunea)... intr-o saptamana am facut doar un maruntis cu care o sa-mi cumpar o antena de 2M

confirm ...si la Constanta au aparut instalari ...cam 5/zi cel putin la una din firmele cunoscute de mine..
ovex
19th August 2006, 19:41
QUOTE(goguct @ Aug 19 2006, 20:16)

confirm ...si la Constanta au aparut instalari ...cam 5/zi cel putin la una din firmele cunoscute de mine..
Eventual cu noua campanie "BOOM T****" care va incepe in curand ... mai multe amanunte la momentul potrivit.
ovex
rz
19th August 2006, 19:56
QUOTE(goguct @ Aug 19 2006, 20:16)

Deci nu numai in Brasov s-au triplat, ca sa zic asa, instalarile... oricum, vin si oamenii din concediu
bardezi
20th August 2006, 16:44
QUOTE(ovex @ Aug 18 2006, 07:41)

La 24 de ore de cand am si eu activat un receptor BOOM TV cu pachet FULL, pot spune urmatoarele:
1. Calitatea imaginii pe toate canalele este impecabila, in special pe BOOM-uri.
2. La zappingul prin canale este o problema, apare mai intai sunetul, iar imaginea vine dupa 1-2 secunde.
3. Receptorul este ideal pentru un DTH si pentru un abonat care habar n-are de imensul fenomen satelistic.
Trebuie sa mai frec un pic receptorul si va mai spun ...
ovex

Am trait s-o vad si pe asta!
Cind eu v-am zis ca-i numai bun pentru utilizatori normali, nu m-ati crezut...
Ce sa ai cu un receptor care merge si-ti da ce ti-au promis oamenii aia de la care l-ai luat?!
Imaginea este foarte buna pe TV de 100HZ!
Programele sunt bine asamblate in pachetele lor...imi place!
Acum se termina concediile, si casele din suburbiile oraselor si sa vedeti ca apar si mai multi utilizatori...vineri am vazut pe unu care si-a pus Boom pe antena de digi.
Poate mai vin si cu alte canale...n-ar fi rau!
Dar fara Taraf!
kingblana
21st August 2006, 01:13
Se cheama borcan , inca nu a ajuns pe treapta evolutiei la titlul de receiver .
fiberspeeder
21st August 2006, 10:26
borcan borcan da' poti sa-ti bagi cartela si in dream si scapi de grija. si sa nu uitam, pana acum boomtv are ceva in plus fata de cablu.
nu acelasi lucru pot spune despre vax, gigi sau flocus.
abjazzy
21st August 2006, 11:09
QUOTE(rz @ Aug 19 2006, 16:02)

Confirm acest aspect. Cand instalatorii Boom au dat gaura in zidul de la balcon dar, burghiul fiind prea lung, au trecut pe partea cealalta facand o spartura destul de mare, si-au cerut mii scuze si m-au intrebat unde este cel mai apropiat magazin de la careca ar putea sa ia cele trebuincioase pentru reparatie.
In schimb, cei de la Digi, cand au gaurit intre doua camere si la iesirea burghiului au facut un crater cat pumnul, au spus ceva de genul: "eh, cu un pumn de ipsos il repari".
Cei de la Boom si-au adunat mizeria facuta, au vrut sa si aspire, super tari. Cei de la Digi parca in dusmanie taiau cablurile si aruncau resturi prin toata casa.
Dar, cum am mai spus, cei da la Boom s-au chinuit nevoie mare pana sa regleze antena aia... dar sunt convins ca a fost un caz izolat.
kingblana
21st August 2006, 11:29
Din cauza experientei probabil cautau Boom printre Italia 1 si Rete 4, pe HB
E limpede de ce au 1 singura instalare pe zi .
rz
21st August 2006, 11:42
Inca o scapare a echipei respective... era obligatoriu ca ''setul pentru reparatii'' sa fie la ei!
Sunt reguli stricte de instalare si daca nu ai tot ce trebuie la tine te faci de cacao acolo... nu ai voie (si nu e normal) sa ceri ceva de la proprietar, trebuie sa faci cu ce ai tu!
Sa iti dau un exemplu... cine s-a gandit oare ca o banala lanterna nu trebuie sa faca parte din trusa instalatorului ?
Iata ca am avut nevoie mai demult de ea, intr-un pod... unde era bezna totala si unde nu era acces pentru oameni (zona inchisa)
rz
21st August 2006, 11:46
Va rog sa treceti cu vederea posturile acelora care nu sunt interesati de fenomenul DTH... altfel, se intra din nou in off-topic si discutii ca in cartierele de mahala
clauss_80
21st August 2006, 11:57
[quote name='gepeto' date='Aug 18 2006, 16:35' post='1792914']
Februarie 2006 - August 2006... 6 luni...aproximativ 180 de zile
[/quote]
- nu a fost lansat in februarie, mai au pana la 180 de zile de la lansare dar la ce viteza au probabil vor arata tot la fel
[quote]- Pretul abonamentelor nu e inca stabilit. Pachetul complet fara PPV va fi sub 20 de Euro = Adevarat/quote]
- sub 20 si nu au umblat deloc la el la ultima oferta
[quote] - Va fi si HBO si toate cele 4 AXN-uri(SciFi, Adventure...) - fals, dar asta datorita faptului ca nu a a aprut decat AXN Crims si Sci-Fi [/quote]
- asta tine de AXN nu de ei, erea mai bine daca incercau sa faca ei un Sci-Fi Ro iar HBO sa fie separat de programele Boom
[quote] - Nu va fi Viasat 3, dar vor fi celelalte 3 Viasaturi (Viasat Explorer, Viasat History si TV1000) = Adevarat [/quote]
- din toamna vor avea mai multe programe unguresti, eu sper sa nu bage prea mute
[quote] - Grila finala nu e batuta in cuie inca deoarece se poarta(inca) discutii pentru aducerea unor canale exclusive care nu sunt acum in Romania = Adevarat, se pare ca vom mai avea surprize pana la sfarsitul acestui an [/quote]
- asa se pare ca mai apar, insa se misca foarte incet
[quote] - TP2 va trece in FEC 7/8 ceea ce inseamna 8 Mb in plus adica Dolby Digital pentru canalele proprii = Adevarat, au trecut la FEC 7/8 [/quote]
- au 7/8 dar mai au de munca pt o calitate mai buna
[quote] - Nu vor da audio stereo deorece receptorul stie sa faca downmix. Oricum se pare ca vor avea 15 canale/TP - fals, din pacate au cam multe canale pe TP, imaginea neavand super calitatea din reclamele BoomTV... [/quote]
- da aici sunt deacord, sunt cu mult peste Max si aproape la acelasi nivel cu Digi si Focus (diferentele intre cei 3 nu sunt notabile) si sunt cu mult in urma DTH-urilor de afara
[quote] - La inceput nu vor folosi compresia MPEG4, deoarece receptorul oferit nu are implementat in chipset H.264 MPEG4 si, de altfel, nu a fost testat si integrat cu NDS-Videoguard = Adevarat, STB-ul Coship, o mare dezamagire pe bani multi...se asteapta un receptor normal, daca nu unul performant [/quote]
- ai o fixatie cu Coshipul, ai cumparat acest receptor ca sa fi atat de dezamagit? si sa-i veyi mai bine dotarile, se stie ca este restrictiv dar de blocat la mine nu sa blocat nici o data, nu pot sa zic ca din unele puncte nu ai dreptate dar mai si exagerezi, pentru cineva care nu a mai avut receptor de satelit si nu este obisnuit cu scanari si alte programe de pe alti sateliti eu zic ca este un receptor normal. de scump da este scump nu ca vreau ceva moca dar si pe afara se obisnuieste sa se dea moca mai ales la sky-ul care are tot un receptor restrictiv de care sunt sigur ca ai zice ca este tot o conserva.
[quote] - Daca treburile vor merge bine, spre sfarsitul anului 2006 va exista un pachet PREMIUM (sport si filme) in HD pentru cei ce vor calitate - din pacate, lucrurile vor stagna acest an, numarul de clienti este mult mai mic decat asteptarile managerilor... [/quote]
- avem de asteptat, hdtv-ul se misca greu si in restul europei, asa suntem noi batuti in cap fata de americani si japonezi. Daca vom avea o invazie pe piata de tv-uri cu hd ready si preturile o vor lua in jos probabil ca vor fi si dth-urile noastre fortate sa se miste mai cu spor (oricum este culmea sa mai vorbim de HDTV cand noi nu avem inca calitatea lui Max tv; iar la capitolul programe cerute avem Taraf Tv ne mai lipseste sa-l vedem pe Guta in inalta definitie )
[quote] - Receiverele vor fi distribuite de catre DTH Television direct si nu prin intermediari - fals, folosesc lanturi de magazine cu vanzatori lipsiti de cunostinte in domeniu... o mare bila neagra.. [/quote]
- erea vorba si de Flanco si Altex, abia acum incepe prin Flanco. In rest au incercat sa instruiasca vanzatori, dar nu prea au avut pe cine sa instruiasca. Un vanzator ca sa vanda trebuie sa fie si motivat, daca-l platesti bine se instruieste singur 
[quote]- Pretul de la receivere si facilitatile de plata vor fi foarte avantajoase - fals, receptorul nu merita achizitionat, cel mult dat in custodie [/quote]
- din nou receptorul
ce ziceam si mai sus
[quote] - Va fi oferit un receptor NDS cu 2 iesiri SCART, iesire optica pentru sunet, modulator RF si modem. Acesta ruleaza platforma NDS Mediahighway pentru serviciile interactive. - Pretul receptorului va fi subventionat in perioada de inceput si va exista posibilitatea achizitionarii in maximum 36 de rate. Se pare ca pretul este sub cel al lui DigiTV - fals, repet, STB-ul Boom este slab si foarte, foarte scump [/quote]
- si iar receptorul , nu vad ce este fals, in afara de pretul mare de la inceput receptorul are toate dotarile de mai sus.
[quote] - Receiverul cumparat va putea fi upgradat in viitor la versiunea cu PVR. Se da inapoi cel vechi, se plateste o diferenta si se livreaza cel cu PVR - cand va fi acest viitor?? [/quote]
- da acest viitor se cam lasa asteptat.
[quote] - In grila finala canale gen OTV si PRo Intl nu vor intra. Nici macar canale de genul TV Klumea si UTV nu vor introduce, deorece pachetul MTV(full) are o calitate mult mai buna si se "aude" asa cum trebuie sa se auda un canal de muzica - fals, sunt in grila si nu au de gand sa le scoata... [/quote]
- cine TV K-lumea si U? nu sunt in grila. La capitolul muzica ro stau cam prost, toate programele noastre sunt slabe, si Mtv ro are destule probleme plus ca la nici un premiu nu lipseste si indragita Loredana. de bagat vor trebui sa mai bage posturi ro dar nu stiu ce, si U se blocheaza mai ia si un restart mai vedem si un Windows 2003 servar, de vazut unele videoclipuri se vad destul de prost la sonor nu mai vorbim diferenta la nivel la fel ca la celelalte. La cpitolul programe de muzica tematice sa observa lipsa unui program de muzica dance si a unuia de muzica clasica, bine ca nu au taraful 
[quote] - Din clipa cand se va lansa oficial, for fi disponibile toate facilitatile. Pe platforma de interactive va fi EPG-ul, se vor putea comanda filme PPV, tot felul de servicii informative, stiri si nu in ultimul rand jocuri = Adevarat, dar destul de modest [/quote]
- da, la capitolul interactivitate foarte slab fata de ce ziceau la inceput
[quote] - Lansarea va fi in a doua jumatate a lunii Martie 2006 iar oferta initiala va fi de 60 canale, dintre care 4 PPV si foarte multe servicii interactive. Daca adunati la numarul de canale si cele care sunt deja pe AMOS 1 si 2 si care vor fi in regim simulcrypt numarul total de programe se apropie de 80 (inclusiv cele de limba maghiara pentru cei interesati) = fals, numarul de canale nu depaseste 50...poate mai spre sfarsitul anului 2006... [/quote]
- 51 de programe doar pe tp-urile lor la care se mai adauga si cele in simulcrypt si alte cateva programe libere pe satelit (de un interes scazut), deci peste 50 dar sub 80
[quote]Despre grila BoomTV:
- pachetul de baza mic
- lipsesc canale tv renumite si dorite de romani - National Geografic, NationalTV, N24
- programe de umplutura - OTV, ProTV International
- lipsa unui pachet atractiv cu canale specifice Boom(Boom Classic, Boom Romance, Boom Action, Boom Comedy, Boom Indian, Boom Karaoke etc) in stare sa atraga clientii altor DTH-uri sau abonati ai diverselor societati de CATV. [/quote]
- mie unu nu-mi trebuie prea mare
- N24 program renumit? bine gusturile nu se discuta
- pentru OTV sa-i multumi lui Filip dragul de el si pt Pto Tv int ii multumim lui Sarbu
- da, cele de filme trebuiau sa fie separat de altele. Iar tv1000 ar trebui sa out
-------------
Referitor la OTV si celelalte chiftele, este o tampenie sa obligi DTH-urile sa bage in grila aceste programe, pentru ca nu sunt stati catv ca sa aibe monopol pe o zona si sa-i obligi prin asta sa de ce vrea majoritatea, daca eu nu vreau ce vrea majoritate ar fi normal sa platesc doar ce-mi doresc sa vad (si daca unu nu are ce vreau am altele). Ce naba domnilor de la CNA eu la orice DTH trebuie sa platesc ca sa vad OTV? aceste programe au si frecvente proprii (bine in cazul otv pe Digi) si cine vrea poate sa le vada si de acolo free. In UK Sky-ul nu este obligat sa transmita progamele televiziuni nationale, bine sunt pe acelasi satelit
Nu ar fi mai bine ca CNA-ul sa obige posturile nationale sa transmita free sau in simulcrypt pe orice satelit unde apare o platrforma DTH?
ca doar este interesul lor sa le am in grila nu al meu, sa platesc eu la fiecare dth bani ca sa le ridice la cer, mai ales ca la tvr-uri mai platesc un abo.
Pentru a scoate OTV-ul de pe TP-urile Boom in momentul de fata ar fi doua soluti
- un update soft pentru decodor si o montura H-H (insa pretul ar fi mare)
- un suport pentru mai multe lnb-uri, astfel programul lui fat frumos poate intra direct de pe satelitul unde emite liber.
rz
21st August 2006, 12:15
Eu inca nu am vazut interes pentru OTV, din partea abonatilor... spun asta si dupa o faza cel putin comica: vede tipul scris OTV si ma intreaba ce e asta?
Ii zic ca e postul lui Dan Diaconescu iar el spune sec: ''de Dan Diaconescu parca am auzit''... este totusi incredibil ca unii inca nu au auzit de OTV-ul lui DD
@clauss 80,
uite ca la Boom nu trebuie sa platesti pentru canalele de umplutura... grila de baza (unde sunt cateva umpluturi) este oferita ca bonus, dupa ce ai comandat pachete mai serioase, de minim 9euro
Nu te obliga nimeni sa te uiti la OTV, Flux, TVRM, sau PRO TV international
clauss_80
21st August 2006, 13:14
OTV-ul are destui fani insa nu ei sunt tinta Boom
Baza gratuit un an, echipamentul gratuit, baza gratuita daca ai abo la alte pachete este doar o strategie comerciala. De platit tot platesc dar sub alte forme pentru ca ei nu ridica otv-ul asa pe gratis, banda aia costa. Iti dai seama ca daca nu ar fi OTV-ul la Boom ori am avea alt canal ori ar fi mai aerisit tp-ul respectiv
rz
21st August 2006, 13:24
Ai perfecta dreptate... poate asta e si motivul unor pachete mai scumpe
Oricum, acolo ai totusi un pret orientativ pentru baza... cam cat ai fi platit pentru ea (2.9euro pentru CONFORT)
Eu cred sigur ca vor aparea modificarile imediat dupa lansarea urmatoarelor TP-uri... National Geografic Channel parca a si fost confirmat in pachetul CONFORT
amadeus79
21st August 2006, 13:28
nu inteleg de ce toata lumea critica OTV-ul ...
abonatii DigiTv platesc abonamente ieftine, deorece pretul lor este subventionat de canale gen OTV, Flux care platesc RCS-ului sa le ridice pe satelit.
sa gaseasca si Boom canale care sa plateasca si sa ieftineasca abonamentele.
exista telecomanda, si cine nu vrea, nu se uita ...
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.