Gresie & Faianta

vladutzz89

Cum se pune. As dori niste informatii despre modalitatea de punerea a gresiei si faiantei intr-o casa;

De exemplu: care se pune prima gresia sau faianta;
Ce alte 'tips&tricks' trebuie sa mai stiu;

Nu o pun eu dar cum sunt meseriasii la noi...
kleampa
pai la cate lucrari am fost cu tata am mai prins si eu ceva...

prima oara se pune faianta,nu pana in tavan...sa mai ramana minim 30 cm

gresia e recomandat sa o pui in diagonala...adica incepi cu coltul spre perete

restu` e simplu.....faci niste maclavais d`ala intr-o caldare.....iei un pumn.....arunci pe placa,o nivelezi cu nivelul si o arunci pe perete sau podea.....nu uita sa pui despartitoare intre placi...

chitul sa il alegi cu culoarea placilor si se pune cu un spaclu` .....dupa 3 min se da cu o carpa putin umeda si se elimina excesul....dupa inca vreo 5 min dai cu o carpa uscata si stergi pe langa rosturi.......daca sta mai mult de cateva ore chitul pe placa se alege prafu` de ea,nu se mai poate sterge cu nimic(din cate stiu eu)

alege bucati de gresie/faianta cat mai mari...astea se poarta.......culori inchise.

bafta

dobrotescunicol
Vezi aici: http://forum.softpedia.com/index.php?showt...l=gresie++clase Sper să fie totuși cineva care să ofere un răspuns clar, complet și detaliat.
medvonok
eu stiam ca se pune mai intai gresia, apoi faianta. Eventual poti sa faci un fel de margine cu gresia, o bordura in partea de jos a peretelui - pentru decor, asta da bine daca alegi gresia de culoare mai inchisa decat faianta. Faianta se fixeaza bine pe un perete bine curatat, daca peretele este vopsit se zgarie vopseaua cat mai bine pentru a face mortarul priza. Nu uita sa ai instrumentele necesare de montare : taietor de gresie/faianta, boloboc, cruciulite, spaclu, piptane (sau cum ii mai spune), ciocan de cauciuc (sau un inlocuitor), adezivi , timp liber, eventual inca o persoana care sa te ajute la intins sfoara (e buna pentru a sti unde ajungi cu o linie de gresie/faianta). Se mai cumpara baghete pentru colturi (de interior sau exterior) la culoarea preferata - vezi ca sunt si cu o singura culoare si combinatii, de plastic sau aluminiu. Multa bafta.
Mosotti
QUOTE(kleampa @ Sep 4 2005, 09:02)
restu` e simplu.....faci niste maclavais d`ala intr-o caldare.....iei un pumn.....arunci pe placa,o nivelezi cu nivelul si o arunci pe perete sau podea.....nu uita sa pui despartitoare intre placi...

*

yeah, right, e simplu. de-aia am vazut tot felul de chestii abominabile si faiante explodate si gresii sarite. pentru ca e simplu: maclavais intr-o caldare si da-i bataie death.gif
alexmohora
Nu e simplu dar nici complicat rău:

1. se pune întâi faianța - altfel gresia se va murdări ca dreaq
2. pereții să fie plani și podeaua la fel
3. dacă peretele nu e suficient de plan e nașpa (se verifică cu îndreptarul) la fel și podeua - trebuie realizată planeitatea prin încărcare înainte de monta gresia/ faianța
4. în caz contrar (abateri mici) se începe cu zona cea mai înaltă unde se pune cât mai puțin adeziv astfel încât zona mai joasă să nu necesite încărcări de ordinul centimetrilor.
5. Când se pune faianța nu se începe fix de la baza peretelui - se lasă cam înălțimea unei plăci și se folosește un ștachete orizontal pe care se vor sprijini rândurile de faianță montate - rândul de jos se pune la sfârșit
6. atenție la colțuri - uneori este nevoie să se folosească colțari (când mai ai foarte puțin spațiu și trebuie să tai bucăți mici de placă)

Îți trebuie scule de tăiat (inclusiv în cerc pentru prize)
Îți trebuie adeziv (murexin) - intră destul de mult dacă pereții sunt strâmbi
Îți trebuie mănuși (că altfel îți crapă pielea de la degete)
Pereții să fie fundățați de glet
Distanțierele să fie în funcție de mărimea plăcilor (cam de 2 mm sunt ok)
Ai grijă să le spui clar la meșteri de la început că dacă bagă mai mult de 5 -6 mm de adeziv e de rău - nu le dai banul, îi pui să-ți plătească gresia/faianța prăpădită - DACÃ pereții sunt strâmbi mai întîi se îndreaptă -- aaa și nu-i lăsa să fumeze pt. că inră mirosul în adeziv și pe urmă, după ce se usucă nu prea mai iese așa ușor
CapitanuPICARD
daca nu ma insel, pentru podea nu este asa de grea nivelarea. am vazut intr-o duminica la tv o asa-numita shapa autonivelanta. gresesc? eu am pus faianta pe perete (drept) si pe o portiune de tavan cu adeziv ceresit nu stiu de care. nu mi s-a parut greu decat taiau placilor cu flexul pentru ca nu aveam experienta si primele le-am taiat nu tocmai drept smile.gif

atentie la dat gaurile cu bormasina in faianta (daca e cazul): dupa ce marchezi locul respectiv, pui acolo o cruce din leucoplast si practic marchezi pe leucoplast pentru ca altfel iti fuge burghiul si nu poti sa dai nici un fel de gaura wink.gif in gresie, desigur rolleyes.gif

Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.